Ini Kali Lah?

Ogos 8, 2012 at 12:58 pm 3 comments

Image

Sabah seringkali digambarkan sebagai salah satu daripada negeri kekuatan baru kepada PKR. Apa yang digambarkan di dalam media, PKR akan dapat memiliki Sabah dengan mudah – meletakkan imej fixed deposit negeri itu kepada BN selama ini akan runtuh sama sekali. Inilah yang Anwar ingin gambarkan. 

Hakikatnya tidak semudah itu. Berdasarkan maklum balas rakan-rakan PKR di Sabah, ianya tidak semudah yang Anwar sangka. Anwar juga tahu bahawa cabarannya bukan mudah. Anwar hanya mempermainkan media dengan pelbagai spekulasi. Anwar sendiri tahu, dia tidak akan mampu memberikan impak sekiranya tidak cukup kekuatan yang ada. Kelemahan ketara? Jentera PKR yang belum lagi mencapai tahap kuat yang Anwar ingini.

Setakat hari ini, hanya ada 2 kerusi Parlimen yang Anwar benar-benar yakin akan dimenangi PKR. 2 kerusi itu adalah:-

  • Penampang
  • Kota Belud

Kerusi yang dijangka berpotensi untuk menang di Sabah:-

  • Tuaran
  • Kota Marudu;
  • Putatan
  • Libaran

Dengan segala gegak gempita yang Anwar bawa di Sabah, mereka hanya yakin untuk menang di 2 kerusi sahaja. Tak lebih daripada itu. Ini maklumat war room PKR sendiri. Jadi apa yang kecoh-kecoh di Sabah ini. 

Untuk makluman semua, 4 kerusi yang berpotensi itu pun bergantung kepada SWING yang menggila di kalangan pengundi. Belum tentu. 

Kalau setakat 6 kerusi (best scenario) – macamana Anwar katakan dia akan membawa SERIBU MACAM perubahan kepada politik Sabah? Semuanya gendang kosong yang tidak membawa makna apa pun. 

Nampak sangat semua ini sebahagian daripada strategi politik Anwar sahaja. Jangan lupa 16 September. Bunyi macam ramai – sudahnya?

Kalau BN Sabah sayangkan Najib – pastikan 6 kawasan Parlimen ini menang; dan Anwar akan melingkup dengan sendirinya. 

About these ads

Entry filed under: Uncategorized. Tags: .

PKR, DAP Merancang Untuk Laksana GST? Sebangsa, Senegara, Sejiwa?

3 Komen Add your own

  • 1. Bhar Zul  |  Ogos 8, 2012 at 9:23 pm

    Sejak bila pula PKR mimpi boleh tawan kawasan Parliament Kota Belud ini? hanya keajaiban sahaja yang boleh menumbangkan ‘heavyweight’ UMNO yang ada disini – DS Salleh, Dato Rahman, Datuk Musbah, Datuk Japlin dan rakan sekutu Datuk Herbert dari PBS. Pengundi masih sangat meragui idealogi perjuangan PKR selain menyedari bahawa PKR bersekongkol dengan DAP dalam PR. PKR juga tidak ada calun yang betul betul berkarisma dan berpengaruh untok menawan kawasan Parliament Kota Belud.

    Balas
  • 2. keiro si hero =P  |  Oktober 11, 2012 at 10:00 am

    tapi kalau di beaufort.. wow. DS lajim, masuk PKR ..tapi itulah.. DS lajim mmg terkenal dgn budaya lompat parti. HAHHAHA.

    Balas
  • 3. WARKO  |  Disember 20, 2012 at 10:30 am

    KITA TUNGGU DAN LIHAT SIAPA YANG MENANG

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Ogos 2012
I S R K J S A
« Jul   Sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Capaian Umum

  • 53,714,820 Capaian

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 129 other followers

Arkib

RSS Berita Terkini – Sodomi II

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aidc Club

  • Anwar Tunjuk Garang Depan Duta Asing
    Kenapa Anwar garang? Sebab dia nak tunjuk kepada kedutaan asing..terutamanya Australia (base Amerika di Asia) yang dia masih hebat berpidato..masih ramai yang terpengaruh dengan retorik2nya.. Kenapa anwar tunjuk hebat ‘retorik’? Sebab itulah skill yang dia ada..retorik semata2..janji sana…janji sini..sekarang janji Dayak baru pula…semuanya tabur janji saja.. […]

RSS Ali Zul

  • ALBA: THE WORLD'S FIRST RESPONSIVE LIGHT BULB
    Ex-Tesla And NASA Engineers Create A Smart Light BulbBy Lara Lopes, Interesting Engineering, 24 October 2014.Ex-Tesla and NASA engineers, Neil Joseph and Jovi Gacusan, partnered up to create a smart light bulb. According to them, the big difference in the new lamp, Alba, is that it is responsive, while other  intelligent lamps need to be connected and adjust […]

RSS Mohd Saiful Bukhari

  • Benar Janji Allah
    Benar janji Allah, Yang Hak pasti mengatasi Yang Bathil.   Berkat doa, istiqamah dan sabar selama 6 tahun, saya bersyukur ke hadrat Ilahi dengan keputusan Mahkamah hari ini yang memihak pada saya.Saya dan keluarga menghormati keputusan Mahkamah hari ini.Kebenaran ini penting dan amat bermakna buat saya dan seluruh keluarga saya.Yang pasti, saya dan keluarga […]

RSS Nasionalis 1946

  • Ucapan Presiden UMNO di PAU 2009
    Seawalnya saya ingin berkongsi Firman Allah SWT, dalam surah As-Saff ayat yang ke-4‘Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berjuang di jalanNya, dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti satu ‘bun-ya-nun-marsus’ yakni bangunan yang tersusun kukuh’.Kemudiannya pesan daripada Saidina Ali bahawasanya :‘Sesuatu yang benar dan hak namun tidak te […]

RSS The Unspinners

  • Azmin tak jadi kaji semula perjanjian air
    Katanya nak kaji semula perjanjian air dengan niat nak batalkan? Tak jadi pulak ke? Baca berikut:Water deal stays but make terms public, says Azmin -  http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/water-deal-stays-but-make-terms-public-says-azminPKR baru tahu rakyat dah menyampah dengan masaalah air yang lahir sebab mereka nak memandai.Kerajaan pusat s […]

RSS Malaysian United

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Politik Malaysia

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Politik MAS

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Anwar Aidc

RSS Perak Today

  • Tasha Manshahar Buka Bisnes Kerana Sering Berbelanja Secara Online
    KUALA LUMPUR: Penyanyi Tasha Manshahar memberitahu tabiatnya yang gemar menghabiskan duit dengan membeli belah secara dalam talian membuatkan dia mula menjinakkan diri dalam perniagaan. Tasha atau nama sebenarnya, Nur Nadia Natasha Mohd Manshahar, 21, berkata, dia pernah menghabiskan hampir RM700 ketika membeli beberapa barang di dalam talian tanpa disedari. […]

RSS Parpu Kari

RSS Musram Rakuman

  • Sodomi II: Anwar Benar-Benar Kepanasan
    ANWAR terpaksa menghantar para hulubalangnya ke Australia; untuk meminta simpati berkaitan sodomi II yang bakal didengar oleh Mahkamah Persekutuan pada 28-29 Oktober ini. Anwar sudah merasakan bahawa beliau akan kembali ke Penjara Sungai Buloh, atas sebab penafian terhadap bukti-bukti sehingga beliau dijatuhi 5 tahun penjara oleh Mahkamah Rayuan pada 7 Mac l […]

RSS Malaysian Hotest Blog

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Kita Gempur

  • ISIS Eyes Malaysia’s Pool Of Professional Talent
    The strong pull of extremists from the Islamic State in Iraq and Syria (ISIS) has raised deep concern among governments around the world, including in Malaysia.   The strong pull of extremists from the Islamic State in Iraq and Syria (ISIS) has raised deep concern among governments around the world, including Malaysia. In Malaysia, the ...

RSS Negara Kita

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Siput Uda

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Apa yang Tersurat

  • Sodomi II: Anwar Benar-Benar Kepanasan
    ANWAR terpaksa menghantar para hulubalangnya ke Australia; untuk meminta simpati berkaitan sodomi II yang bakal didengar oleh Mahkamah Persekutuan pada 28-29 Oktober ini. Anwar sudah merasakan bahawa beliau akan kembali ke Penjara Sungai Buloh, atas sebab penafian terhadap bukti-bukti sehingga beliau dijatuhi 5 tahun penjara oleh Mahkamah Rayuan pada 7 Mac l […]

RSS Hikayat Seorang Aku

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS My Blog Hub

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Hudud: Memecah atau menyatu masyarakat? - Suatu jawapan kepada masyarakat majmuk di Malaysia
    Isu hudud sentiasa mendapat perhatian masyarakat Malaysia sama ada di kalangan orang Islam atau yang bukan Islam.  Isu yang masih belum ada penyelesaian muktamad ini menjadi lebih menarik kerana ianya kerap muncul ketika menjelang PRU. Semua pihak sama ada kerajaan atau pembangkang ingin mengambil keuntungan dari isu ini.  Maka adalah sukar diterima jika isu […]

RSS Reformasin

  • SPENDA INI MEMBUNUHKU!! - MUSTAFA ALI
    Seorang lelaki miskin akan berkahwin dengan gadis pujaan hatinya, namun dia teringin sekali memiliki spender baru. Kerana ketiadaan wang yg habis dibelanjakan unt hantaran, ibunya dengan sepenuh kasih sayang menjahit sehelai spender dari guni beras.Sebagai pengantin baru, malam pertama yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba. Walau agak segan, dengan rasa agak ya […]

RSS Ahmad Zaki

  • Matahari & Bulan sebenarnya mengelilingi Bumi
    Oleh : Syaikh Muhammad bin Shaleh Al-Utsaimin Dalil-dalil syariat secara lahir mengatakan bahwa matahari mengelilingi bumi, sehingga perputarannya itu menyebabkan terjadinya pergantian siang dan malam di muka bumi. Kita tidak bisa membantah makna lahir dari dalil-dalil tersebut kecuali dengan dalil yang lebih kuat, yang memungkinkan kita, menakwilkannya deng […]

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Hudud: Memecah atau menyatu masyarakat? - Suatu jawapan kepada masyarakat majmuk di Malaysia
    Isu hudud sentiasa mendapat perhatian masyarakat Malaysia sama ada di kalangan orang Islam atau yang bukan Islam.  Isu yang masih belum ada penyelesaian muktamad ini menjadi lebih menarik kerana ianya kerap muncul ketika menjelang PRU. Semua pihak sama ada kerajaan atau pembangkang ingin mengambil keuntungan dari isu ini.  Maka adalah sukar diterima jika isu […]

RSS Jejak Habib

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS DUN Semarang

  • Lembu dan BABI Saravanan atau Penyamaran..
    Ini kisah terbitan Feb 2010...agar melayu tidak pernah akan lupa...kisah lembu..Semuga menjadi renungan anak BangsaKU....Melayu dan Islam..DIMANA sahaja, dibumi Tanah Melayu ini, orang Melayu akan setiap detik akan menerima penghinaan, thomahan dan dipandang jijik. BETUL?. Mereka hanya berpura suka, sokong, manis muka jika segala keUNTUNGAN berpihak kepada m […]

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 129 other followers

%d bloggers like this: