Selamat Ber-KONVENSYEN DAP!
Disember 14, 2012 at 11:24 am 3 comments
Seorang ahli politik PAP berumur 44 tahun – meletakkan jawatan sebagai Speaker Parlimen Singapura; dan semua jawatan dalam PAP kerana skandal SMS. Main tu. Skandal SMS.
Michael Palmer memang antara HARAPAN kepada PAP untuk membawa parti tersebut jauh daripada imej KELUARGA, KRONI dan SOMBONG. Michael Palmer, memang dibentuk sebagai seorang ahli politik yang boleh pergi jauh.
Sayangnya, Michael ada skandal. Dengan staff PAP di kawasannya. Skandal biasa. Banyak sms – bersayang-sayangan. Rindu dan sebagainya. Staff itu bernama Laura Ong.
At noon, four e-mails with the header “Michael Palmer” were sent to TNP. Attached to three of them were screengrabs of SMS and e-mail exchanges allegedly between the politicianand the woman.
Michael Palmer. Speaker of Parliament since last year. Young, dashing politician. This was a big story indeed.
The messages, which seemed to have been sent to the woman’s smartphone, suggested an intimate relationship between the two, which included regular Monday meetings.
One message reads: “Hello darling… I love you loads. More than I sometimes show… Sorry. Love love.”
Michael Palmer juga sudah beristeri dan mempunyai seorang anak.
Hujung minggu ini DAP akan bermesyuarat. Kita harap, pelapis baru dalam DAP akan belasah pemimpin mereka yang SOMBONG, BONGKAK, DEWA dan sebagainya. DAP kena ikut contoh PAP di Singapura. Tak perlu nak selindung. Kalau terlibat, cakap terus terang. Letak jawatan. Jika dalam PAP, Guan Eng sudah lama kena explain mengenai hubungannya dengan bekas kakitangan dahulu. Tak buat pun.
Guan Eng pun patut berikan kenyataan yang bersungguh. Tak ada skandal. Tak ada rasuah. Bersih dan suci.
DAP kena tampil sebagai sebuah parti yang bersih. Yang hebat. Macam PAP.
Soalnya, itu tidak berlaku. DAP tidak sebaik dan se-efisien PAP. Semua ikut kepala Dinasti Lim. Payah lah macam ini.
Entry filed under: DAP, Pakatan Rakyat, PKR. Tags: Anwar Ibrahim, DAP, Gelagat Anwar, Pakatan Rakyat, PAS, PKR.
3 Komen Add your own
Tinggalkan Jawapan
Trackback this post | Subscribe to the comments via RSS Feed
1. Anonymas | Disember 14, 2012 at 11:30 am
Guan Eng ada skandal jugak, ‘Rainbow’ namanya. Sampai Betty Chew baling pinggan ke kepala LGE bila dia dapat tau. Dalam suratkabar dan berita TV nampak yang satu ketika tu LGE ada plaster tampal di dahi.
Kahkah
2. jawa sonata | Disember 14, 2012 at 11:42 am
Nama parti pun democratic action party. Asyen saje demokrasinya . . .
3. oviruses65@kiyaijr.com | Disember 14, 2012 at 2:13 pm
Reblogged this on october desire 65.