Posts filed under ‘ANWAR IBRAHIM’

Obama Ke Segambut Juga…

Bukan main lagi kalangan pimpinan PKR menyuarakan rasa sedih, kecewa,
tidak puas hati kenapa Barack Obama tidak akan bertemu dan membuat
lawatan persahabatan sebelum Anwar Ibrahim dibawa masuk ke dalam
penjara. Rasa kekecewaan ini tidak disimpan macam itu sahaja.

PKR HQ katanya telah faks sekurang-kurangnya 10 kertas protes kepada
beberapa badan pelobi Yahudi di Washington DC. Dalam surat itu
dimasukkan fakta kononnya Obama tidak lagi memperjuangkan suara hak
asasi, dan lebih cenderung mendokong rejim kejam dan ganas.

Gambar-gambar lama Bersih, Kem Kamunting, dimasukkan ke dalam surat
kononnya itu sedang berlaku di Malaysia.

Nampaknya tindakan PKR HQ mendatangkan kesan yang luar biasa. Menurut
sumber, ada kemungkinan Obama berjumpa Anwar – bukan sekadar berjumpa
malahan menghadiri makan malam tertutup di rumah Anwar di Segambut.

Jadual Obama di Malaysia dikosongkan selama 5 jam (tanpa memberikan
sebarang info dan maklumat kepada Kerajaan Malaysia). Antara pukul 5
petang hingga 10 malam, Obama diberitakan tidak mahu diganggu dan
mempunyai acara sendiri.

Beberapa krew security details Presiden Amerika itu sudahpun berada di
Segambut, bagi memastikan tidak ada sebarang cubaan sabotaj oleh
mana-mana pihak. Paling dirisaukan adalah pendirian ekstrim Hizbu
Tahrir, seperti yang dikemukakan di hadapan kedutaan AS baru-baru ini.

Nampak gayanya, pemimpin-pemimpin ‘besar’ dunia pun boleh kecut perut
bila ditekan melalui kalangan group pelobi Israel di Washington.
Nampaknya, kita punya Duta Besar ke Amerika masih belum buat kerja.
Masih honeymoon mungkin.

Obama tidak hormat kepada peruntukan undang-undang di Malaysia jika
memutuskan untuk melawat Anwar dan keluarga di Segambut. Mengecewakan
sungguh.

Mungkin Obama tak boleh tewas dengan tindakan UK menghantar Baroness
Sayeeda Warsi melawat Anwar.

Najib patut biarkan sahaja. Tengok sejauh mana Obama nak main politik.
Lepas ni pun bukan dia lagi Presiden Amerika.

April 24, 2014 at 4:22 pm Tinggalkan komen

Jangan Gelabah…Azmin Tidak Mungkin KALAH

Bukan main ramai buat spekulasi, ‘ini kali lah’ Azmin akan kalah teruk
di dalam pemilihan PKR. Nasib Azmin akan hancur, sekaligus akan
berlangsunglah apa yang dipanggil sebagai penghijrahan beramai-ramai
ahli keluarga Pak Ali ke dalam UMNO, termasuk
Azwan…amboi…amboi…amboi.

Lu orang mesti tak sabar kan, Azwan Ali meratap hiba di pangkuan
Tengku Adnan sambil menghantar borang UMNO. Pergh…itu memang bahan
MELODI paling power tu.

Nanti dulu bro. Kalau dengar desas desus yang bertiup kuat di sekitar
Tropicana, Dewan SUK Selangor dan restoran/kopitiam di sekitar Shah
Alam, Azmin tewas itu adalah perkara yang sangat susah untuk berlaku.

Team SRI = Team Azmin

Memang susah nak percaya, tapi ada yang berikan teori yang baru. Teori
bahawa Team SRI adalah sebenarnya ‘dummy’ yang ditaja oleh Azmin
sendiri. Azmin sendiri mahu ianya berlaku dan memecahkan undi dalam
parti.

Game Azmin pada ketika ini adalah memastikan MB tarik diri daripada
bertanding. Itu strategi nombor wahid. Malahan, cerita-cerita mengenai
ada awek yang menuntut RM3 juta daripada MB ini adalah juga game plan
Azmin.

Jika MB mahu teruskan pertandingan – rasanya lebih banyak cerita dalam
seluar MB Selangor akan dilambak kepada rakyat. Nampak letih dan
sembab MB Selangor ni. Tapi nafsu masih KUDA beb. Jangan tak percaya.

Pilihan kepada MB Selangor – tarik diri atau menempuh malu yang
sebesar-besar kemaluan. Pilihan pada tangan MB.

Saifuddin ini hanya ‘dummy’. Apabila MB Selangor tarik diri, Saifuddin
juga akan tarik diri. Maka sempurnalah game plan:-

- Kak Wan
- Azmin
- Rafizi
- Izzah
- ????

Oleh yang demikian, spekulasi kata Azmin nak masuk UMNO itu,
lupakanlah. Anwar dan Azmin ini macam abang adik. Tak mungkin Azmin
nak khianat Anwar. Kalau nak khianat, Azmin dah lama jadi Menteri di
Jabatan Perdana Menteri. Sejak zaman Pak Lah lagi.

April 10, 2014 at 6:25 pm Tinggalkan komen

Bajet RM3 Juta Untuk TANAM POLITIK Azmin

Bkn4gshCEAAvWm2Suasana di Tropicana kebelakangan ini cukup meriah. Jual beli.
Bargaining. Semuanya sedang berlaku di bawah hidung PKR HQ. Sebagai
Setiausaha Agung parti, Saifuddin Nasution dikatakan sebagai calon
Timbalan Presiden paling prolifik setakat ini. Data parti dan
perwakilan di tangannya. Data semua ranting/cabang kesemuanya di dalam
simpanan Saifuddin.

Yang dicetak untuk difailkan di PKR HQ itu satu copy. Yang dicetak
untuk kegunaan Izzah dan Rafizi diletakkan di tempat lain.

War Room SRI

Jangan ingat UMNO sahaja ada war room. War Room Team SRI (Saifuddin,
Rafizi, Izzah) juga sedang dilengkapkan dengan peralatan yang super
canggih. Katanya, usaha sedang disusun untuk menggunakan Google+ dan
Skype sebagai alat untuk berkempen. Hebat gerakan ini.

Dikhabarkan bahawa TEAM SRI ini adalah team yang paling mendapat
persetujuan di antara dua orang Calon Presiden PKR. Ini dikatakan
sebagai TEAM KOMPROMI – yang memihak kepada Keluarga Pertama Segambut.

Masing-masing perlu KORBANKAN seorang. Anwar korban Azmin. Wan Azizah
korban Khalid Ibrahim. Fair and square.

Namun usaha perlu dibuat untuk memastikan TEAM SRI ini menang besar
dan mendapat mandat yang sangat kuat.

Kalau ikut perancangan, Rafizi akan tampil sebagai NAIB PRESIDEN
paling tinggi. Diikuti oleh Izzah. No 3 tidak penting.

Semua ini akan hanya boleh direalisasikan dengan bajet yang mencukupi.

Bajet awal RM800k akan dikeluarkan dalam masa terdekat. Dengan bajet
keseluruhan sekitar RM2.5 juta. Rafizi sanggup keluar belanja sendiri
sebanyak 500k bagi memastikan dia menang no 1 dalam VP PKR.

Confirm menang.

April 8, 2014 at 6:22 pm 1 komen

Skandal Khalid Ibrahim & Cik ‘T’

Khalid mengenali Cik ‘T’ ini sudah lama. Sejak zaman TS Khalid tidak
involve dalam politik. Corporate world katanya. Dalam corporate world,
kena kenal ramai orang. Walaupun menjaga amanah dan kepentingan orang
Melayu, Cik T masih didekati.

Susah nak menolak Cik T. Kaya. Duit banyak. Harta yang seksi. Idea
yang bernas. Malaha Cik T memberikan TS Khalid akses kepada ramai lagi
cukong yang kaya dan lebih kaya.

Masa itu, boleh deal apa pun. Asalkan ada pengeras dan untung kepada
TS Khalid dan keluarga. Kalau setakat bas kempen yang berharga sejuta
lebih itu, 80 bas pun TS Khalid boleh belikan.

Tapi hari ini hubungan TS Khalid dengan Cik T nampak renggang sedikit.
MB Selangor nampak marah apabila Cik T ambil untung atas angin.
Belasah ikut suka. Sebab itu sekarang dua-dua sudah naik angin.

Sinopsis:-

So when news filtered recently that property developer Tropicana had
carved out a piece of land in Kuala Langat that it had bought just
about year ago and sold it to another developer Eco World for RM470
million and a cool RM170 million profit, Tiger thought it was par for
the course.

Property developers buy and sell land for huge profits all the time -
so what; big deal.

It turns out that Tiger was dead wrong because it is a rather big deal
after all. Shortly after Tropicana’s sale to Eco World, no less an
authority than Selangor Menteri Besar (MB) Khalid Ibrahim issued an
ultimatum for Tropicana to pay the state government RM844 million for
a transaction involving the same tract of land. Pronto.

Confused? Let Tiger try and simplify things for you, my loyal and
royal rumble of readers.

Last April 2013, Selangor (under Khalid’s leadership) agreed to sell
1,172 acres of prime Kuala Langat land (formerly known as Canal City)
to Tropicana (then called Dijaya) for a purchase consideration of
RM1.3 billion.

The operative word here is “purchase consideration.”

TS Khalid rasa macam dah kena kencing dengan Cik Tropicana ni.

Benda-benda macam ini lah yang menganggu kemenangan TS Khalid nanti.
Kita boleh agak bagaimana Azmin akan melambak banyak lagi cerita
selepas ini.

Apakah ada korupsi dalam PKR? Tak mungkin bro…PKR kan maksum.

April 3, 2014 at 7:28 pm 1 komen

Azmin Sudah Terbayang Kekalahan…Minta Jawatan Setiausaha Agung

Setiausaha Agung Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Saifuddin Nasution
Ismail yakin mampu menewaskan Azmin Ali yang mempertahankan jawatan
Timbalan Presiden pada pemilihan parti April ini.

Saifuddin juga tidak akan memberi laluan mudah kepada Azmin kerana
beliau menyertai pertandingan merebut jawatan nombor dua PKR itu
dengan harapan untuk menang.

Malah, beliau percaya ahli-ahli PKR akan membuat penilaian berdasarkan
kepada khidmat yang dicurahkannya sejak dari mula mengasaskan parti
sehingga kini.

“Semua ada peluang, 500,000 ahli akan mengundi. Harapan bila masuk
bertanding adalah hendak menang,” katanya ketika dihubungi Utusan
Malaysia di sini hari ini.

Saifuddin mengulas tentang peluangnya merampas jawatan Timbalan
Presiden PKR yang disandang Azmin sejak 2010.

Azmin turut dicabar oleh Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid
Ibrahim; Ahli Parlimen Batu, Tian Chua serta Datuk K. Ramachandran dan
S. Murali.

Bagaimanapun, Saifuddin menafikan keputusan bertanding itu dibuat
berikutan kedudukan Azmin di dalam PKR yang dikatakan agak goyah.

“Tidak, masing-masing hendak berkhidmat untuk parti,” ujarnya.

—————————————-

Azmin boleh baca game/permainan Saifuddin dan Tian Chua. Walaupun pada
awalnya mereka memberikan jaminan kepada Azmin bahawa mereka hanya
berhajat memecahkan undi, sekaligus beri ruang lebih luas kepada Azmin
menang – khabar di bawah sudah mula berbunyi lain daripada skrip asal.

Saifuddin memang dikenali di dalam PKR sebagai pakar ‘collect duit’
untuk kepentingan diri sendiri. Kepada Saifuddin, yang penting adalah
duit poket. Sejak dulu begitu. Sebab itu, Saifuddin memang mudah
dikawal oleh Azmin kerana ada monthly payment daripada Azmin sejak
sekian lama.

Bukan soal Saifuddin nak gigit tangan yang menyuap dia. Soalnya,
Saifuddin tersepit di antara setia kepada Anwar; ataupun simpati
kepada Kak Wan. Ini yang jadi masalah.

Kak Wan sudah minta kerjasama Saifuddin dan Tian Chua untuk menarik
diri dan berikan sokongan penuh kepada TS Khalid. Azmin tahu dengan
kehendak ini. Malah Azmin sendiri mendengar bagaimana permintaan Kak
Wan dirakam oleh seorang individu yang hadir sama waktu itu.

Kak Wan ingatkan kepada Saifuddin bagaimana teruknya dia membawa
KEADILAN di antara tahun 1999 hingga 2004. Tanpa bantuan Amerika dan
sekutu lain, tak mungkin Kak Wan mampu nak bangunkan KEADILAN semacam
itu. Belum lagi masuk kempen ‘Free Anwar’ yang memakan jutaan ringgit.

Kak Wan minta TS Khalid diberikan ruang untuk berkhidmat kepada parti.
Kak Wan tak cakap Azmin tidak penting. Tetapi Kak Wan mahu seorang
yang bijak mengurus organisasi dan kewangan untuk membantu PKR selepas
ini.

TS Khalid ada kemampuan itu. Banyak yang telah disumbangkan kepada
parti. Sedang Azmin lebih tumpu kepada kekayaan diri dan keluarga.

Kak Wan janji bahawa Azmin akan diuruskan oleh sendiri Anwar. Jawatan
Setiausaha Agung hampir pasti milik Azmin sekiranya tewas.

April 1, 2014 at 8:05 pm Tinggalkan komen

Kekecohan Pemilihan PKR 2.0

Rata-rata kalangan pimpinan dan ahli PKR sendiri ragu-ragu dengan
kemampuan Pemilihan akan datang untuk memperbetulkan keadaan dalam PKR
kali ini. Semua yang ditemui mengatakan pemilihan kali ini akan
berbeza banyak. Antara perbezaan yang paling ketara, pemilihan kali
ini mesti mengambil kira situasi PKR tanpa Anwar.

Dah banyak kali diperkatakan dalam banyak mesyuarat strategik
kecil-kecilan parti, keadaan parti tanpa Anwar akan banyak bezanya.
Anwar ini pusat segala-galanya. Cuba bayangkan kalau Erdogan tidak ada
dalam AK Party. Cuba bayangkan kalau Obama tidak ada dalam Democrat.
Jauh beza.

Ahli PKR tak boleh lupa bagaimana Azmin mainkan kertas undi dan mula
mencipta kemenangan. Siapa boleh lupa macamana Zaid Ibrahim, macamana
Mustafa Kamil Ayub tertonggeng disebabkan penipuan undi HQ PKR dan
Jawatankuasa Pemilihan. Ini memang game kaki penipu.

Pada suatu ketika, Mus pernah membangkitkan:-

Naib Presiden PKR Mustaffa Kamil Ayub berkata, beliau tidak sama
sekali kecewa dengan keputusan saingan timbalan presiden, sebaliknya
“kecewa dengan kelompongan dan penyelewengan” proses pemilihan
bersejarah yang menggunakan sistem langsung.

“Saya kecewa dengan kelompongan-kelompongan yang wujud, penyelewengan,
dan kelemahan dalam proses (pengundian).

“Soal keputusan itu perkara kedua, saya tidak kecewa, bagi saya proses
itu yang penting dan perlu dijalankan dengan baik,” kata Mustaffa yang
pertama kali bertanding jawatan timbalan presiden.

Mustaffa, Pengerusi PKR Perak, tewas di tangan Azmin Ali yang juga
seorang naib presiden parti dengan perbezaan undi yang besar.

Awalnya tiga orang bertanding jawatan itu tetapi Datuk Zaid Ibrahim
telah menarik diri selepas minggu kedua proses pengundian atas alasan
wujud banyak kecacatan dan kepincangan dalam pemilihan tetapi tidak
diambil tindakan sewajarnya oleh kepimpinan parti dan Jawatankuasa
Pemilihan Pusat (JPP).

——————————————————————–

Apa jaminan TS Khalid tidak kena macamana yang Mus dan Zaid kena
dahulu. Pasti ada penipuan akan berlaku.

Orang Azmin katanya sudah edit 3 video edisi GEMPAR TS Khalid Ibrahim
yang akan diedar dalam masa terdekat. Kata mereka, video ini pasti
GEMPAR TAHAP GABAN kerana ianya akan membuka pekung yang selama ini
menjadi pujaan ramai pihak. Ada yang kata, video tersebut membayangkan
sesuatu yang di luar tabie dan kebiasaan seorang MB.

Menurut orang kuat Azmin, sesiapa yang cuba nak melawan Azmin mesti
mempunyai kemampuan moral dan kewangan yang jelas, atau akan berdepan
dengan situasi yang sukar. Perlu nasihatkan anak bini bersedia dengan
sumpahan Azmin yang akan menyebabkan ramai tarik diri dan kecewa.

Selain video, puak Azmin juga menyimpan beberapa transkrip
ucapan/mesyuarat/minit yang akan menyebabkan PKR akan bergelumang
dengan imej yang buruk. Kata orang Azmin, kali ini, apa nak
jadi…JADI. Kalau Azmin terpaksa keluar parti pun mereka sanggup.

Mac 28, 2014 at 4:50 pm Tinggalkan komen

Anwar Minta DAP Simbah Minyak Kepada Kemarahan Rakyat China???

Blog ini sudah mengatakan, lebih banyak teori konspirasi akan dilambak untuk bacaan umum dalam masa terdekat ini. Ini adalah sebahagian strategi cyber war yang akan digunapakai oleh PR pada ketika ini.

Advantage kepada PR adalah kemampuan mereka membina network yang luar biasa di luar negara. Sebab itu, tidak ada pengumuman PM yang berlalu tanpa ada kritikan pedas yang dibuat oleh media antarabangsa.

Terbaru, ada usaha membangkitkan khabar angin bahawa Najib menerima layanan INMARSAT kerana syarikat tersebut turut diwakili APCO yang menasihati Najib dan Hishammuddin.

Mudah sahaja kira. Yang hebat bukan Hishammuddin. Yang hebat bukan Najib. Yang menyusun semuanya adalah APCO. Cerita cerita ini sudah mula timbul di dalam blog.

Nak menyedapkan lagi, Malaysia Chronicle menjadi tapak baru untuk melancarkan serangan terhadap kerajaan. Contoh:-

http://www.malaysia-chronicle.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=250681:najib-bn-government-must-accept-responsibility-resign-for-mh370-tragedy&Itemid=2#axzz2x1lOcGpx

http://www.malaysia-chronicle.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=250681:najib-bn-government-must-accept-responsibility-resign-for-mh370-tragedy&Itemid=2#axzz2x1lOcGpx

http://www.malaysia-chronicle.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=251061:mh370-incompetence-in-talent-scare-anything-goes-umno-will-hisham-really-lose-his-chance-to-be-pm?&Itemid=2#axzz2x1lqIdgY

http://www.malaysia-chronicle.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=250981:chinas-mistrust-of-malaysias-transparency-over-mh370-turns-into-war-of-words&Itemid=2#axzz2x1m9sySV

Di China, Anwar sudah minta bantuan network DAP untuk membangkitkan kemarahan kaum keluarga. Komunis dengan komunis, senang kira. Nak suruh baling botol air mineral kepada Najib pun dia orang mahu.

Kalau tak percaya, cuba suruh Najib jumpa keluarga mangsa di China. DAP dah siap susun program baling botol. Bayar orang pun DAP sanggup. Asal dapat beri malu pada Najib.

Mac 26, 2014 at 7:23 pm Tinggalkan komen

#pray4MH370 = #pray4pwtc

Dalam politik ni pun, ada had dan limitnya. Bukan main belasah semua
perkara. Sekarang ini ada cubaan di kalangan tentera cyber PKR dan DAP
mahu divertkan isu MH370 dengan isu politik. Ada kertas kerja yang
sedang disiapkan untuk menyebarkan macam-macam teori konspirasi di
sebalik kejadian MH370.

Kertas kerja ini disiapkan oleh beberapa orang yang memang dah biasa
dengan psy war. Kata mereka, kalau kena gayanya, Najib boleh jahanam
kali ini.

Apa yang nak mereka bawa:-

- Amerika bantu Najib dan Hishammuddin untuk dapatkan nyawa politik.
MH370 ini adalah usaha mengekalkan Najib dan Hishammuddin
- Sama seperti insiden Lahad Datu, ini semua wayang dan game politik UMNO/BN
- Timbulkan kekeliruan (atas nama mahukan kebenaran, semua mahukan
BUKTI bahawa MH370 sudah terhempas di Indian Ocean)
- Gunakan network media antarabangsa untuk tekan kerajaan
- Di kalangan yang selalu buat PC, CEO MAS adalah yang paling lemah
(pastikan dia letak jawatan supaya tidak ada kontinuiti cerita).
- Anwar akan gunakan network antarabangsa untuk cetus kekeliruan
- Harap Najib salah dengan teori koridor Selatan (akan memalukan dan
menjahanamkan imej Najib)
- APCO membantu Najib dalam isu ini.
- Markah Najib dan Hisham melambung tinggi. Perlu ada usaha turunkan sedikit
- PRK Kajang bukti insiden ini boleh untungkan kerajaan

Kalau kita fikirkan, memang gila politik puak PKR ini. Sekarang mereka
sedang rancang mana alasan yang kuat untuk terus tekan Najib dan
Hishammuddin. Kena cari kelemahan sampai mereka hilang kepercayaan
rakyat.

Timbulkan lebih banyak teori konspirasi supaya rakyat bingung. Kalau
kerajaan boleh konspirasi untuk Anwar liwat Saiful Bukhari, lambakan
teori konspirasi akan buat rakyat rasa lemah dan malas nak berfikir.

Jentera komunikasi kerajaan kena hati-hati dengan trenda baru ini.
Lambakan konspirasi baik dalam facebook, insta, whatsapp adalah cara
pembangkang nak jahanamkan pemikiran rakyat.

Makin banyak konspirasi, lagi rakyat menyampah.

Mac 26, 2014 at 12:42 pm Tinggalkan komen

Kajang – Kemenangan Yang Tak Berapa Nak Menang. Menanti ‘Perfect Storm’ Dalam PKR

Semuanya nampak manis depan kamera malam semalam. Anwar peluk Kak Wan.
Kak Wan senyum. Azmin julang tangan MB. MB senyum dan tepuk bahu
Azmin. Wan Azizah senyum dan borak sekejap dengan Azmin. Semuanya
nampak OK.

Yang tak berapa nak senyum DAP. Bukannya apa, Kajang Move sebenarnya
sudah membuatkan pengundi Cina (orang muda dan wanita) kurang gembira
sedikit dengan DAP. Ramai yang tak datang mengundi. Pada mereka,
mandat hari tu masih lagi boleh pakai, tapi wayang PKR memang
menyakitkan hati.

Walaupun nak sedapkan hati, Ong Kiang Ming (MP Serdang) kata MCA tidak
menang undi Cina. Ramai yang tak balik mengundi.

Reformasi Tertangguh

Kalau betul DAP memang selari dengan nada reformasi, takkanlah tak ada
cara untuk penyokong kuat mereka (kalau betul) balik mengundi di
Kajang. Nampak gaya, DAP pun tahu, pengundi sudah sakit hati dengan
game PKR.

Dalam banyak-banyak analisa, apa yang dilakukan Din Deraman (hardcore
PKR) agak menarik. Menurut analisa Din Deraman, undi Cina merosot.
Undi Melayu balik kepada PKR dalam angka yang agak banyak.

Dengan kehadiran pengundi sekitar 72 %, memang banyak masalah untuk
keluarkan alasan yang baik. Masing-masing ada argument sendiri.

‘Perfect Storm’

Di kalangan orang PKR mula bercakap tentang ‘perfect storm’ bila Kak
Wan menang di Kajang. Mereka kata, PKR mesti seize this moments dan
buat pertukaran yang maksima.

Kak Wan mesti diletakkan sebagai MB – dengan Khalid membantu sebagai
Timbalan Menteri Besar. Ada yang kata tak perlu tukar, hanya letakkan
Kak Wan sebagai Penasihat Ekonomi Negeri yang baru.

Mereka kata, Kak Wan mesti mula berlatih sebagai administrator yang
baik. Tak boleh kekal dengan muka kesian. Kena nampak lebih kuat dan
dinamik.

Untuk itu, Kak Wan perlu kekal sebagai Presiden PKR; dengan dibantu
sepenuhnya oleh Team Khalid. Azmin Ali perlu disideline kerana tidak
berkesan.

Dalam kes Kajang, JPRN yang dipimpin oleh Azmin dikatakan hanya beri
65% komitmen  untuk bantu Kak Wan. Tak full support.

Memang ribut taufan dalam PKR selepas ini.

Sila ambil ‘life jacket’ sekarang…..

Mac 24, 2014 at 10:24 am Tinggalkan komen

MH370…Masih Dipolitikkan Anwar

Anwar kalau dah masuk CNN, segala benda dia boleh campur adukkan. Apa
kena mengena MH370 dengan kes liwat dan sodomi Saiful? Apa kaitan
MH370 dengan ‘fraudulent’ sistem pilihanraya? Apa kaitan MH370 dengan
tindakan terhadap Karpal?

Semua Anwar campur adukkan sekali dalam satu bakul. Alang-alang masuk
TV antarabangsa, Anwar balun semua benda dalam wawancara 12 minit.

Apa yang kita dapat simpulkan daripada wawancara Anwar dan Christiane
Amanpour ini adalah kecenderungan Anwar untuk politikkan semua benda.

http://www.themalaymailonline.com/malaysia/article/anwar-malaysian-radars-capable-of-tracking-mh370-to-indian-ocean

Anwar, now the leader of Malaysia’s federal opposition, told CNN’s
Christiane Amanpour in an interview this morning that he had been the
finance minister when Malaysia procured the Radar Marconi system.

He said with the system, Malaysia should have been able to detect the
plane’s movement when it made the “air turnback” westwards, diverting
off its original flight path to Beijing.

“They had the capability to detect any flight from the west — or from
the east to the west coast, from the South China Sea to the Indian
Ocean,” he said, according to CNN’s report on the interview, which was
aired at 3am local time.

In an April 13, 2000, report by local daily the New Straits Times,
Italian firm Alenia-Marconi Systems was awarded a contract in 1994 to
supply Malaysia’s Department of Civil Aviation (DCA) with primary and
secondary radars.

——————————————————–

Kita pun tak tahu samada Marconi menang tender atau semuanya berlaku
secara runding terus. Kalau dapat MoF buka fail lama-lama ni pun bagus
juga. Saja kita nak tengok samada Anwar ini bersih atau tidak.

Apakah GE Marconi supply terus kepada MINDEF, atau melalui syarikat
yang ‘dinamakan’ oleh Menteri Kewangan pada waktu itu. Kita pun nak
tahu. Almaklum, masa itu Rafizi masih belum pandai lagi. Masih lagi
main pondok-pondok di Kemaman.

Apa yang dilakukan Anwar di dalam CNN sebenarnya mendapat kritikan di
kalangan ahli parti PKR sendiri. Kepada mereka, patutnya dalam ruang
itu, Anwar tawar diri untuk bantu kerajaan. Sanggup tawarkan khidmat
kepada Najib. Bukannya main tikam belakang.

http://amanpour.blogs.cnn.com/2014/03/19/pilot-against-any-form-of-extremism-says-malaysian-opposition-leader-anwar-ibrahim-who-knows-him/

Nampak sangat Anwar dah semakin desperate.

Mac 20, 2014 at 11:51 am Tinggalkan komen

Older Posts


April 2014
I S R K J S A
« Mac    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Capaian Umum

  • 44,393,036 Capaian

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 122 other followers

Arkib

RSS Berita Terkini – Sodomi II

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aidc Club

  • Anwar Tunjuk Garang Depan Duta Asing
    Kenapa Anwar garang? Sebab dia nak tunjuk kepada kedutaan asing..terutamanya Australia (base Amerika di Asia) yang dia masih hebat berpidato..masih ramai yang terpengaruh dengan retorik2nya.. Kenapa anwar tunjuk hebat ‘retorik’? Sebab itulah skill yang dia ada..retorik semata2..janji sana…janji sini..sekarang janji Dayak baru pula…semuanya tabur janji saja.. […]

RSS Ali Zul

  • 7 ROBOTS SO CREATIVE, THEY ALMOST SEEM HUMAN
    7 Robots So Creative, They Almost Seem Human By Jordan Kushins, Gizmodo, 22 April 2014.Can robots be artistic? You're darn right they can! With a (significant) nudge from their flesh-and-blood creative counterparts, these machines produce work that's technically precise with room for personality. Plus, they're totally mesmerizing to watch.None […]

RSS Mohd Saiful Bukhari

  • Benar Janji Allah
    Benar janji Allah, Yang Hak pasti mengatasi Yang Bathil.   Berkat doa, istiqamah dan sabar selama 6 tahun, saya bersyukur ke hadrat Ilahi dengan keputusan Mahkamah hari ini yang memihak pada saya.Saya dan keluarga menghormati keputusan Mahkamah hari ini.Kebenaran ini penting dan amat bermakna buat saya dan seluruh keluarga saya.Yang pasti, saya dan keluarga […]

RSS Nasionalis 1946

  • Ucapan Presiden UMNO di PAU 2009
    Seawalnya saya ingin berkongsi Firman Allah SWT, dalam surah As-Saff ayat yang ke-4‘Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berjuang di jalanNya, dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti satu ‘bun-ya-nun-marsus’ yakni bangunan yang tersusun kukuh’.Kemudiannya pesan daripada Saidina Ali bahawasanya :‘Sesuatu yang benar dan hak namun tidak te […]

RSS The Unspinners

  • Konon nafi nak jawatan, tapi upah penulis hantu raya
    Kenyataan Rakyat Malaysia "Kenyataan itu bersifat amaran terhadap Perdana Menteri dengan mengatakan, “ yang buat silap bukan Ahmad Said dan jangan pula Menteri Besar Terengganu dipersalahkan” di SINI betul-betul menjadi tandatanya.Selama ini The Unspinners mula mengenali dan memahami Dato Ahmad Said dari tulisan blognya. Seagai orang lama, susah nak bac […]

RSS Malaysian United

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Politik Malaysia

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Politik MAS

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Anwar Aidc

  • Tidak Letak Jawatan SU PKR, Saifuddin Bertanding Timbalan Tanpa ‘Moral’
    AIDCNews – 24/4/14 – Bekas Setiausaha Akhbar Datuk Seri Anwar Ibrahim, Mohd. Eekmal Ahmad menganggap Datuk Saifuddin Nasution Ismail bertanding Timbalan Presiden PKR tanpa moral apabila tidak meletakkan jawatannya sebagai Setiausaha Agung PKR. Menurutnya, bertanding dengan status Setiausaha Agung PKR akan menyebabkan berlaku tohmahan negatif termasuk menyala […]

RSS Perak Today

  • ‘Letupan bom’ kejutkan penduduk
    IJOK – Bunyi kuat seperti letupan bom mengejutkan penduduk Kampung Jalan Keretapi Lama, Bukit Badong selepas dilanda angin kencang dan hujan lebih dua jam kira-kira jam 430 petang, kelmarin. Mangsa, K Tamil Vanan, 26, berkata, sebelum kejadian dia berada di dalam bilik mandi dan terdengar jeritan ibunya. Menurutnya, terkejut dengan jeritan itu dia segera kel […]

RSS Laman Izzs

  • ISTERI MENGAMUK SUAMI CURANG PART 3; Akhirnya Semuanya Terbongkar!!!?
    Macam- macam rupanya cara manusia mencari publisiti.Rupanya segala yang terjadi adalah sebuah lakonan bersempena menyambut kehadiran bulan April atau lebih dikenali sebagai April Fool's.Segalanya dibongkar oleh halaman facebook APT;(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s) […]

RSS Parpu Kari

  • CILI KASI TARUK! APAKAH FELDA BODOH KERANA MENARIK BALIK SAMAN? INI CERITA SEBENAR...
    Aku yakin ramai penyokong UMNO marahkan UMNO diatas keputusan menarik balik saman terhadap Saifuddin Nasution. Ada yang begitu marah sampai mereka luahkan melalui media sosial. Yalah lepas apa yang berlaku dalam episod Tian Chua yang dah la saman ditarik balik pastu ada pulak gambar SUA UMNO diambil bersama penghasut no 1 tu.Tapi kan, khabarnya kali ini kisa […]

RSS Musram Rakuman

  • Sodomi II: Peguam Anwar Kemuka 35 Asas Perundangan
    TIDAK diketahui butiran yang terkandung dalam 35 asas perundangan yang difailkan peguam Anwar bagi tujuan rayuan di Mahkamah Persekutuan, untuk mengenepikan sabitan 5 tahun penjara oleh Mahkamah Rayuan pada 7 Mac lalu, atas sebab meliwat.Anwar didapati bersalah meliwat pembantunya peribadinya Mohd Saiful Bukahri Azlan pada 26 Jun 2008 di sebuah Kondominum, d […]

RSS Malaysian Hotest Blog

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Kita Gempur

  • Brunei : Hudud deferred due to unavoidable circumstances
      THE implementation of the Syariah Penal Code Order has been “deferred” from April 22 to a later date “due to unavoidable circumstances“, said the assistant director of the Islamic Legal Unit. While delivering a briefing on the new legislation to the Malaysian expatriate community, Dk Hjh Jauyah Pg Hj Mohd Zaini said the enforcement ...

RSS Negara Kita

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Siput Uda

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Apa yang Tersurat

  • Sodomi II: Peguam Anwar Kemuka 35 Asas Perundangan
    TIDAK diketahui butiran yang terkandung dalam 35 asas perundangan yang difailkan peguam Anwar bagi tujuan rayuan di Mahkamah Persekutuan, untuk mengenepikan sabitan 5 tahun penjara oleh Mahkamah Rayuan pada 7 Mac lalu, atas sebab meliwat.Anwar didapati bersalah meliwat pembantunya peribadinya Mohd Saiful Bukahri Azlan pada 26 Jun 2008 di sebuah Kondominum, d […]

RSS Hikayat Seorang Aku

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS My Blog Hub

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Hudud: Memecah atau menyatu masyarakat? - Suatu jawapan kepada masyarakat majmuk di Malaysia
    Isu hudud sentiasa mendapat perhatian masyarakat Malaysia sama ada di kalangan orang Islam atau yang bukan Islam.  Isu yang masih belum ada penyelesaian muktamad ini menjadi lebih menarik kerana ianya kerap muncul ketika menjelang PRU. Semua pihak sama ada kerajaan atau pembangkang ingin mengambil keuntungan dari isu ini.  Maka adalah sukar diterima jika isu […]

RSS Reformasin

  • SPENDA INI MEMBUNUHKU!! - MUSTAFA ALI
    Seorang lelaki miskin akan berkahwin dengan gadis pujaan hatinya, namun dia teringin sekali memiliki spender baru. Kerana ketiadaan wang yg habis dibelanjakan unt hantaran, ibunya dengan sepenuh kasih sayang menjahit sehelai spender dari guni beras.Sebagai pengantin baru, malam pertama yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba. Walau agak segan, dengan rasa agak ya […]

RSS Ahmad Zaki

  • Matahari & Bulan sebenarnya mengelilingi Bumi
    Oleh : Syaikh Muhammad bin Shaleh Al-Utsaimin Dalil-dalil syariat secara lahir mengatakan bahwa matahari mengelilingi bumi, sehingga perputarannya itu menyebabkan terjadinya pergantian siang dan malam di muka bumi. Kita tidak bisa membantah makna lahir dari dalil-dalil tersebut kecuali dengan dalil yang lebih kuat, yang memungkinkan kita, menakwilkannya deng […]

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Hudud: Memecah atau menyatu masyarakat? - Suatu jawapan kepada masyarakat majmuk di Malaysia
    Isu hudud sentiasa mendapat perhatian masyarakat Malaysia sama ada di kalangan orang Islam atau yang bukan Islam.  Isu yang masih belum ada penyelesaian muktamad ini menjadi lebih menarik kerana ianya kerap muncul ketika menjelang PRU. Semua pihak sama ada kerajaan atau pembangkang ingin mengambil keuntungan dari isu ini.  Maka adalah sukar diterima jika isu […]

RSS Jejak Habib

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS DUN Semarang

  • Lembu dan BABI Saravanan atau Penyamaran..
    Ini kisah terbitan Feb 2010...agar melayu tidak pernah akan lupa...kisah lembu..Semuga menjadi renungan anak BangsaKU....Melayu dan Islam..DIMANA sahaja, dibumi Tanah Melayu ini, orang Melayu akan setiap detik akan menerima penghinaan, thomahan dan dipandang jijik. BETUL?. Mereka hanya berpura suka, sokong, manis muka jika segala keUNTUNGAN berpihak kepada m […]

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 122 other followers