Posts filed under ‘ANWAR IBRAHIM’

Anwar Yakin Bebas!

Situasi dalam PKR memang tidak menentu. Ada dua tiga grup. Ada yg percaya Anwar akan merengkok. Ada yang percaya, Anwar akan lepas bebas. Ada yang tak mahu ambil tahu.
Malam tadi segalanya berubah, bila Anwar dapat panggilan daripada seorang SUPOL Menteri Kanan yang mengucapkan tahniah kerana isu sodomi akan selesai. Anwar akan lepas bebas.
SUPOL berkenaan bukan calang-calang orang. Sangat kanan. Sangat dikenali. Kementerian yang strategik. Beberapa kali Anwar tanyakan soalan:-
‘Enta sungguh ke ni?’
‘Boss enta yang beritahu?’
‘Siapa lagi yang ada dalam meeting tu?’
‘Ana harap enta cakap betul ni…’
‘Kalau betul…ana akan pastikan boss enta dpt ke puncak kuasa. Ana akan pastikan PR berikan kerjasama’.
Tak ramai yang tahu conversation ini. Kebetulan Anwar ada di London. Hampir 15 minit perbualan berlangsung. Anwar kelihatan cukup ceria selepas panggilan itu.
Soalnya…SUPOL siapa?
Boleh Bukit Aman/MCMC traced nombor semua SUPOL?
Nampaknya…ada org dalam gomen yang nak main kayu tiga. Takut hilang jawatan. Tak percaya dengan kepimpinan sedia ada. Apa jadi dengan sumpah ‘Wallahi, Wabillahi, Watawallahi’ mereka.
Cuba selidik SUPOL mana yang selama hari ini jadi tukang PUMP kepada Anwar dan Istana segambut?

Oktober 21, 2014 at 6:20 pm 1 komen

Azmin Tidak Komited Dengan Kempen Bebaskan Anwar

Satu rombongan yang berjumpa MB di Bangunan SUK baru-baru ini merah muka apabila MB baru Selangor tidak memberi respon positif dengan kempen kononnya mendapatkan keadilan kepada Anwar dalam kes sodomi.
Malahan, rombongan kecil tersebut terpaksa menerima syarahan kecil Azmin tentang keperluan manusia INSAF dengan kesilapan lalu dan tidak mengulanginya lagi.
Antara intipati tazkirah Azmin:-
- Bezakan kesilapan sendiri; dengan kesilapan parti
- Allah tidak jadikan taubat NASUHA sebagai perkara main-main
- Tidak ada pemimpin yang lebih besar daripada harakah perjuangan
- Berapa banyak peluang yang perlu diberi
- PKR sudah perlu berubah. Tidak ‘person-centric’. Tetapi ‘perjuangan-centric’.
Rombongan kecil tersebut terkejut badak dengan kenyataan Azmin.
Bila ditanya samada geran Selangorku boleh membantu program bebaskan Anwar…Azmin hanya ketawa kecil. ‘Sudah-sudahlah tu. Kita banyak kerja di Selangor’.
Apa yang Azmin katakan ini sebenarnya sangat mengejutkan.
Daripada satu segi, Azmin sudah bersedia untuk keluar daripada bayang Anwar.

Oktober 16, 2014 at 6:35 pm 1 komen

Anwar Lebih Rela Nik Nazmi Jadi MB..

Setelah beberapa kali mencuba, sudah ada nada kecewa di Istana Bukit Segambut dengan keputusan Duli Tuanku Sultan Selangor. Dalam pertemuan sulit dengan inner circle, Anwar mengemukakan pandangan bahawa inilah sebab Malaysia perlu dibebaskan daripada cengkaman kelompok usahawan Istana.
Anwar nak gambarkan bahawa keputusan Tuanku diasbabkan kepada beberapa usaha niaga yang sedang dalam perbincangan. Jika tidak ada bisnes, Anwar cukup yakin Kak Wan sudah lama ditabal sebagai MB.
Dalam perbincangan sama (tanpa kehadiran Azmin), sekali lagi soal siapa yang layak diangkat menjadi tanda soal.
Nama Azmin tidak kedengaran langsung. Malahan, Anwar menzahirkan rasa kecewa apabila Azmin menggunakan orang lain untuk melobi jawatan sebagai MB.
Disebabkan itu, nama Nik Nazmi sudah ditimbulkan banyak kali walaupun dilihat sebagai terlalu muda dan tidak matang.
Ada yang khuatir, dengan sokongan AMK yang kian melemah, Nik Nazmi hanya akan menyebabkan institusi jawatan MB kelihatan turut lemah.
Lemah membawa makna padah. Anwar mahukan seorang leader sebenar di Selangor. Yang boleh menggunakan syafaat politiknya untuk kepentingan parti.
Sifirnya sekarang, kalau bukan Kak Wan; ianya juga bukan Azmin. Orang lain. Selain daripada Azmin.
Presiden ADUN biasa. Timbalan Presiden MP/ADUN. Tak kuat juga nampaknya PKR ini.
Ini kali…memang PKR kelam kelibut.

September 4, 2014 at 6:06 pm 3 comments

Selain Amerika dan Turkey; Boleh Anwar Jelaskan Mana Negara Lagi Yang Menawarkan ‘Asylum’?

Malaysian opposition leader Anwar Ibrahim has rejected offers of asylum abroad ahead of a final appeal in October on a sodomy conviction that could see him jailed, a political aide said Monday (Aug 25).

Anwar was convicted and sentenced to five years in prison in March on charges he sodomised a young former male aide, but is free pending a final appeal set for October 28-29. Anwar, 67, has dismissed the case as fabricated by the government to ruin his political career.

The political aide, who asked not to be named, declined further comment but said that a media report Monday on the asylum offers was correct.

The Star newspaper quoted Anwar saying he had received several offers by “foreign leaders” to go overseas but would not accept them. “I met up with a few foreign leaders who advised me to go overseas to escape a possible prison sentence. At my age, they say they cannot imagine seeing me behind bars,” Anwar was quoted as saying. The story did not specify which countries Anwar was speaking of.

——————————–

Anwar kalau bab AYAT ini memang pandai. Several offers by “foreign leaders”. Makna kata, Anwar ini ibaratnya macam Falcao lah, Man U nak, Arsenal nak, kelab bolasepak lain pun mahu juga.

Anwar pernah bercakap dengan beberapa orang yang rapat dengannya, impian seterusnya adalah mempunyai sebuah gerakan yang mirip kepada GULEN MOVEMENT di Turki. Anwar rasa itu adalah pilihan yang terbaik.

Tetapi, GULEN MOVEMENT bukannya murah. Perlukan dana yang besar. Jika Anwar ke Turkey, GULEN MOVEMENT ini bukanlah gerakan yang digemari oleh kerajaan. Anwar mungkin boleh terangkan kepada Erdogan dan PM baru, tetapi mereka mungkin tidak seronok bila Anwar samakan dirinya dengan Fethullah Gulen (penentang kerajaan Erdogan).

Anwar memang mahukan asylum, tetapi ianya mestilah dengan HARGA YANG TEPAT. Janganlah tawar Anwar standard macam JDT nak beli Torres. Anwar bukan lagi kuda tua. Masih bertenaga.

Jika HARGA nya tepat, dan platform kewangannya bagus, Anwar akan terima. Tetapi mestilah bersyarat.

Pakej yang Anwar tawarkan:-

- Suaka bukan untuk dia seorang; turut ditawarkan kepada seisi keluarga (pada bila-bila masa yang perlu);

- Turut melibatkan bantuan kewangan berterusan kepada PKR (khususnya Kak Wan dan Nurul Izzah). Unlimited and unaccounted for political expenses.

- Sebuah NGO antarabangsa ditubuhkan secara bersekali dengan SUAKA POLITIK. Dengan dana yang besar.

- Dibenarkan untuk bergerak di atas pentas Asia Tenggara dengan NGO baru (turut mempunyai pusat di Manila dan Jakarta).

- Tidak ada had masa untuk pakej politik ini diterimapakai.

- Diberikan dana khas ‘publicity and communication initiatives’ yang berpanjangan.

- Diberikan tempat di salah sebuah THINK TANK paling berpengaruh di negara terbabit.

Selain Turkey dan Amerika, mana lagi negara yang boleh mampu menyediakan pakej suaka politik yang besar seperti kehendak Anwar?

September 3, 2014 at 6:31 pm 1 komen

Kongres Belasah Hadi, PAS

Esok, 23 Ogos, kemuncak kongres dimulakan dengan ucapan aluan oleh Setiausaha Agung, Datuk Saifuddin Nasution Ismail, kemudian diikuti ucapan dasar oleh Presiden KEADILAN, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail yang seterusnya akan merasmikan kongres.

Program diteruskan dengan pemilihan bagi jawatan Pengerusi Tetap, Timbalan Pengerusi Tetap, serta pemilihan dua pemeriksa kira-kira.

Menurut Pengarah Kongres, Abdul Hadi Suhaimi, semua pemerhati jemputan, wakil kedutaan asing dari pelbagai negara, wakil parti gabungan Pakatan Rakyat dan ahli badan bukan kerajaan (NGO) juga bakal menghadiri kongres.

Kongres AMK dan Wanita pada hari ini yang sarat dengan agenda antaranya ucapan dasar Ketua AMK dan Ketua Wanita dan perbahasan usul dijadual berakhir pada 6 petang nanti.

Menurut seorang rakan baik, seorang perwakilan, banyak mesej yang meminta perwakilan membelasah sedahsyat-dahsyatnya Presiden PAS di atas apa yang berlaku di Selangor/

Nampak gaya, jika tidak ada control oleh Anwar, Kongres kali ini hanya akan menjadi agenda membelasah Presiden PAS secara maksimum. Kononnya, tidak ada arahan diberikan. Perwakilan bebas untuk bersuara tentang apa sahaja isu.

Selain Hadi, Khalid juga akan ditogelkan setotel-togelnya. Inilah PKR. Sekejap kawan, sekejap musuh.

Ogos 22, 2014 at 6:24 pm Tinggalkan komen

30 ADUN; RM30 juta. Mahal? Ini Anwar Lah!!!

In a post on the Selangor menteri besar’s Facebook page, Khalid said he was aware of the PKR president’s announcement that she has the support of 30 assemblymen in the 56-seat state assembly.

Apart from the backing of 15 DAP and 13 PKR assemblymen, Dr Wan Azizah said that she also had the support of two PAS reps – Hasnul Baharuddin (Morib) and Saari Sungib (Hulu Kelang).

For the record, the Selangor legislative is expected to resume in November.

The embattled MB met the sultan of Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah on Monday, when the latter consented to Khalid continuing as MB.

Khalid, who is Port Klang assemblyman, said he had informed the sultan that he still commanded the majority of support in the assembly despite his sacking from PKR on August 9.

PKR expelled Khalid for defying the party’s orders to step down as MB and make way for Dr Wan Azizah to replace him

*********************

RM30 juta sebagai jalan untuk akses kepada RM3bilion. Rasanya mahal ke murah? Murah kan. Return of investment (RoI) sangat tinggi.

Bagi memastikan Wan Azizah jadi MB, kalaupun harga yang perlu dibayar adalah RM30 juta, ianya berbaloi dan wajar diteruskan. Itulah pun yang Anwar buat dalam sehari dua ini.

Rahim Ghouse sudah siap lama dengan cash bagi memastikan Kak Wan berada di dalam kamar Menteri Besar di SUK. Pelaburan yang akhirnya akan balik modal dan dibayar berlipat kali ganda.

Kalau secara prinsipnya, TSKI dikatakan menjaga kepentingan Eco World; syarikat mana yang akan dapat banyak projek selepas ini boleh kita tunggu dan lihat. Tak ada masalah. Segalanya akan terbongkar.

PKR ini kalau dikatakan bersih dan telus; memanglah tidak benar sama sekali. Membohong semata-mata.

Ogos 14, 2014 at 6:26 pm 7 comments

Kemantapan War Room UMNO Selangor

Kalau ada pilihanraya negeri, DS Noh Omar kata war room UMNO sudah siap sedia dan boleh perform. Yakin boleh tahan Abang Noh. Kalau dah siap sedia baguslah. Tapi jangan cakap sahaja.
Kita diberitahu, kerja-kerja war room di Selangor didominasi oleh ‘orang’ tertentu yang kononnya diberikan tanggungjawab penuh. Kita pun tak pasti, samada kerja yang penuh atau poket yang penuh. Standard.
Andai kata, kita nak tanya juga kepada war room, mana-mana kawasan yang bermasalah dan perlukan perhatian. Kalau ikut dengar…tak ada masalah. Kita menang.
Dulu pun cakap macam itu juga. Berduyun-duyun pergi jumpa PM/Presiden/Timb Presiden untuk kata, kita akan menang besar. Yang perlu hanya bajet dan PM untuk turun lebih sikit di Selangor.
PM pun turun. Makan nasi ayam di gerai kecik. Buat walkabouts gila-gila. Bajet turun macam tsunami. Bilion.
Kalau ikut geng war room Selangor yang sama; kali ini menang besar. Lebih jauh. Betul ke.
Berapa banyak kerusi menang?
Berapa banyak kerusi marginal?
Siapa calon-calon baru di kawasan yang hitam/kelabu?
Semua dah susun?
Ketua Bahagian yang tewas pun akan diberikan tempat lagi?
Kita harap war room UMNO Selangor buat kerja betul-betul. Jangan main tangkap muat.

Ogos 11, 2014 at 6:27 pm 3 comments

Older Posts


Oktober 2014
I S R K J S A
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Capaian Umum

  • 53,656,445 Capaian

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 128 other followers

Arkib

RSS Berita Terkini – Sodomi II

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aidc Club

  • Anwar Tunjuk Garang Depan Duta Asing
    Kenapa Anwar garang? Sebab dia nak tunjuk kepada kedutaan asing..terutamanya Australia (base Amerika di Asia) yang dia masih hebat berpidato..masih ramai yang terpengaruh dengan retorik2nya.. Kenapa anwar tunjuk hebat ‘retorik’? Sebab itulah skill yang dia ada..retorik semata2..janji sana…janji sini..sekarang janji Dayak baru pula…semuanya tabur janji saja.. […]

RSS Ali Zul

  • 10 CREEPY PLANTS AND FUNGI THAT LOOK LIKE HUMAN BODY PARTS
    10 Creepy Plants And Fungi That Look Like Human Body PartsBy Steve Wynalda, Listverse, 23 October 2014.To prepare for Halloween, let’s look at fauna that could easily find a place in the local novelty shop as dismembered people parts. These are not the odd potato or pumpkin the grew into the shape of a butt. These plants and fungi come out looking like human […]

RSS Mohd Saiful Bukhari

  • Benar Janji Allah
    Benar janji Allah, Yang Hak pasti mengatasi Yang Bathil.   Berkat doa, istiqamah dan sabar selama 6 tahun, saya bersyukur ke hadrat Ilahi dengan keputusan Mahkamah hari ini yang memihak pada saya.Saya dan keluarga menghormati keputusan Mahkamah hari ini.Kebenaran ini penting dan amat bermakna buat saya dan seluruh keluarga saya.Yang pasti, saya dan keluarga […]

RSS Nasionalis 1946

  • Ucapan Presiden UMNO di PAU 2009
    Seawalnya saya ingin berkongsi Firman Allah SWT, dalam surah As-Saff ayat yang ke-4‘Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berjuang di jalanNya, dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti satu ‘bun-ya-nun-marsus’ yakni bangunan yang tersusun kukuh’.Kemudiannya pesan daripada Saidina Ali bahawasanya :‘Sesuatu yang benar dan hak namun tidak te […]

RSS The Unspinners

RSS Malaysian United

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Politik Malaysia

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Politik MAS

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Anwar Aidc

RSS Perak Today

  • Babak aksi selamatkan Anak Jantan
    SESUAI dengan judulnya, babak dan aksi pergaduhan yang ditonjolkan dalam filem kedua arahan Faizul A Rashid ini memang menjadi. Koreografi seni mempertahankan yang ditonjolkan sememangnya membantu menghidupkan penceritaan filem aksi terbaharu lakonan Farid Kamil dan Bront Palarae ini. Kemampuan bintangnya untuk beraksi lasak dan melakukan lagak ngeri sendiri […]

RSS Lydia USM

RSS Laman Izzs

  • BR1M Berjaya Jika Tiada Lagi Penerima
    SHAH ALAM – Usaha kerajaan dalam membantu rakyat menerusi pemberian Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) boleh dikelaskan berjaya sekiranya tiada lagi penerima yang layak diberikan bantuan itu pada masa akan datang.Pensyarah Sains Politik dan Kajian Politik Malaysia dari Universiti Teknologi Malaysia (UiTM), Prof Madya Dr Shaharuddin Badaruddin berkata, situasi i […]

RSS Parpu Kari

  • PELIK KASI TARUK! MACAMANA ANWAR TAHU ADA USTAZ KANTOI? KERJA JAHAT SIAPA NI?
    Perangai jahat dan khianat oleh Anwar Ibrahim demi menyelamatkan kerjaya politiknya, tidak pernah berhenti selagi dia tidak disumbat ke dalam penjara. Semakin dekat dengan hari dia untuk berhadapan dengan realiti Mahkamah Persekutuan, semakin kalutlah dia dan para tenteranya mencari-cari jalan untuk menaikkan kemarahan rakyat kepada Kerajaan, khususnya kepad […]

RSS Musram Rakuman

  • Sodomi II: Anwar Benar-Benar Kepanasan
    ANWAR terpaksa menghantar para hulubalangnya ke Australia; untuk meminta simpati berkaitan sodomi II yang bakal didengar oleh Mahkamah Persekutuan pada 28-29 Oktober ini. Anwar sudah merasakan bahawa beliau akan kembali ke Penjara Sungai Buloh, atas sebab penafian terhadap bukti-bukti sehingga beliau dijatuhi 5 tahun penjara oleh Mahkamah Rayuan pada 7 Mac l […]

RSS Malaysian Hotest Blog

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Kita Gempur

  • ISIS Eyes Malaysia’s Pool Of Professional Talent
    The strong pull of extremists from the Islamic State in Iraq and Syria (ISIS) has raised deep concern among governments around the world, including in Malaysia.   The strong pull of extremists from the Islamic State in Iraq and Syria (ISIS) has raised deep concern among governments around the world, including Malaysia. In Malaysia, the ...

RSS Negara Kita

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Siput Uda

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Apa yang Tersurat

  • Sodomi II: Anwar Benar-Benar Kepanasan
    ANWAR terpaksa menghantar para hulubalangnya ke Australia; untuk meminta simpati berkaitan sodomi II yang bakal didengar oleh Mahkamah Persekutuan pada 28-29 Oktober ini. Anwar sudah merasakan bahawa beliau akan kembali ke Penjara Sungai Buloh, atas sebab penafian terhadap bukti-bukti sehingga beliau dijatuhi 5 tahun penjara oleh Mahkamah Rayuan pada 7 Mac l […]

RSS Hikayat Seorang Aku

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS My Blog Hub

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Hudud: Memecah atau menyatu masyarakat? - Suatu jawapan kepada masyarakat majmuk di Malaysia
    Isu hudud sentiasa mendapat perhatian masyarakat Malaysia sama ada di kalangan orang Islam atau yang bukan Islam.  Isu yang masih belum ada penyelesaian muktamad ini menjadi lebih menarik kerana ianya kerap muncul ketika menjelang PRU. Semua pihak sama ada kerajaan atau pembangkang ingin mengambil keuntungan dari isu ini.  Maka adalah sukar diterima jika isu […]

RSS Reformasin

  • SPENDA INI MEMBUNUHKU!! - MUSTAFA ALI
    Seorang lelaki miskin akan berkahwin dengan gadis pujaan hatinya, namun dia teringin sekali memiliki spender baru. Kerana ketiadaan wang yg habis dibelanjakan unt hantaran, ibunya dengan sepenuh kasih sayang menjahit sehelai spender dari guni beras.Sebagai pengantin baru, malam pertama yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba. Walau agak segan, dengan rasa agak ya […]

RSS Ahmad Zaki

  • Matahari & Bulan sebenarnya mengelilingi Bumi
    Oleh : Syaikh Muhammad bin Shaleh Al-Utsaimin Dalil-dalil syariat secara lahir mengatakan bahwa matahari mengelilingi bumi, sehingga perputarannya itu menyebabkan terjadinya pergantian siang dan malam di muka bumi. Kita tidak bisa membantah makna lahir dari dalil-dalil tersebut kecuali dengan dalil yang lebih kuat, yang memungkinkan kita, menakwilkannya deng […]

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Hudud: Memecah atau menyatu masyarakat? - Suatu jawapan kepada masyarakat majmuk di Malaysia
    Isu hudud sentiasa mendapat perhatian masyarakat Malaysia sama ada di kalangan orang Islam atau yang bukan Islam.  Isu yang masih belum ada penyelesaian muktamad ini menjadi lebih menarik kerana ianya kerap muncul ketika menjelang PRU. Semua pihak sama ada kerajaan atau pembangkang ingin mengambil keuntungan dari isu ini.  Maka adalah sukar diterima jika isu […]

RSS Jejak Habib

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS DUN Semarang

  • Lembu dan BABI Saravanan atau Penyamaran..
    Ini kisah terbitan Feb 2010...agar melayu tidak pernah akan lupa...kisah lembu..Semuga menjadi renungan anak BangsaKU....Melayu dan Islam..DIMANA sahaja, dibumi Tanah Melayu ini, orang Melayu akan setiap detik akan menerima penghinaan, thomahan dan dipandang jijik. BETUL?. Mereka hanya berpura suka, sokong, manis muka jika segala keUNTUNGAN berpihak kepada m […]

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 128 other followers