Archive for Februari 11, 2010

Anak RPK Nak Bunuh Diri???

RPK pantas mengatakan bahawa usaha anaknya ‘membunuh diri’ dengan mengguris nadi dan menelan ‘blade’ adalah USAHA KERAJAAN nak mengenakannya. Raja Azman, dikatakan menjadi umpan kepada kerajaan untuk membolehkan RPK pulang ke Malaysia. Hebat kalau bab cerita. Siapa boleh mengalahkan RPK. Memang hebat. Sebenarnya, boleh sahaja jadi ayah yang tak sayang anak. Selama ini pun begitu. Kawan-kawan PKR yang rapat dengan Raja Azman pun tahu bahawa anak RPK yang seorang ini adalah seorang ‘psycho’. Tak boleh kontrol marah. Selalu melayan perasaan sendiri. Siapa yang dapat ayah macam RPK pun akan rasa begitu.

Waktu Azman ‘struggle’ dengan kehidupan yang susah di Malaysia; ayahnya seronok bershopping di Harrod, berjogging di Hyde Park, minum petang di Jalan Orchard – di London. RPK memang tak pernah ingat pun dengan Azman. Macam anak yang tak ada ayah. Sebab itulah akhirnya, seorang yang berdarah ‘kerabat’ seperti Azman didapati mencuri secara ‘kecil-kecilan’ di kalangan warga kampus di Shah Alam. Penyakit. Kesian juga dengan Azman ini sebenarnya. Jadi mangsa seorang Ayah yang tak reti jaga soal tanggungjawab.

Taktik MENCEDERAKAN DIRI SENDIRI ini bukan perkara baru. Tahun 1998 pun dah wujud. Lagi ganas. Boleh jadi bahan kempen pilihanraya. Jadi, kita tak payah nak terperanjat sangat kalau anak RPK nak bunuh diri. Ini sebenarnya ‘korban politik’ biasa. Ini sebenarnya niat untuk menjahanamkan integriti Penjara di Malaysia. Polis akan disalahkan lagi. Kalau orang lain, RPK tak adalah nak bising sangat. Tapi kalau anaknya sendiri didapati MATI TERCEKIK PISAU BLADE di dalam penjara, RPK pastinya membawa isu ini ke mahkamah antarabangsa. RPK ini walaupun tak berapa bijak, dia boleh menggunakan networking Anwar untuk membantunya melakukan rali di peringkat antarabangsa. Nama Malaysia busuk lagi.

Raja Azman hanyalah seorang ‘penjenayah elit’ kerana anak seorang yang seglamour RPK. Selain daripada itu, he’s just a plain loser. Dah tak boleh nak jadi aset Negara pun. Cuma standard Raja Azman kurang banyak daripada penjenayah ‘seperti’ RPK. RPK boleh stay di London. Lepak-lepak di Satay House.

Raja Azman memang tak fikir panjang untuk ‘mengorbankan’ dirinya demi kepentingan politik manusia tertentu. Nyawa pun sanggup dipertaruhkan atas nama demokrasi dan hak asasi manusia (kononnya). Justeru, setakat telah ‘blade’ ini dah jadi bahan mainan ‘martyr’ politik di dalam PKR. Siapa yang sanggup berkorban setinggi itu akan dikenang di dalam sejarah PKR sebagai pejuang ulung. Lepas ini, kita tak tahu macamana Raja Azman nak bunuh diri di Hospital Sungai Buloh.

RPK tak perlu pulang. KIta yakin, pasti ada pimpinan PR yang akan membantu Azman di Hospital. RPK boleh sahaja meneruskan rutin minum Teh Oolong dan hisap cigar kegemarannya. Tak perlu pulang, kerana Azman masih terselamat daripada cubaan ‘bunuh diri’. Raja Azman ini kalau boleh direcruit oleh cell al-Qaeda pasti mendatangkan kesan yang besar.

Singkat sungguh pemikiran ‘pejuang’ PKR ini. Sampai sanggup bunuh diri. Tapi, kalau terjadilah agaknya – pasti wajah Raja Azman akan menjadi modal politik baru. Kalau ini boleh berlaku kepada Raja Azman (akibat kekejaman POLIS); apakah Anwar juga akan diperlakukan sedemikian? Lalu, kita bolehlah turun ke jalanan melakukan tindakan REFORMASI yang tidak tentu hala.

Hidup Hidup….Hidup Azman. Hidup Hidup….Hidup Anwar. Agaknya demikianlah sorakan yang bakal dilakukan oleh ‘kuda tunggangan’ PKR di seluruh Negara. Sayang, cukup sayang – Azman tidak MATI. Kalau tidak, pastinya sedap mawduk ucapan Anwar di siri jelajah Sodomi II nya di seluruh negara. Ada gambar Azman. Ada gambar RPK. Justice for Azman. Justice for Pete.

Dalam PKR, ‘korban politik’ memang perlu. Inilah sahaja cara nak menghidupkan parti bermatlamat individu seperti PKR. Cara lain, tak cukup cantik. Sekarang ini, kita pun tahu, dimaklumkan rakan-rakan PKR bahawa FREE ANWAR CAMPAIGN akan dilaksanakan tidak lama lagi. Belum tentu salah, dah FREE ANWAR CAMPAIGN. Macam dah tentu kalah sahaja? Kesian? Ini mesti pasal DNA punya angkara. Dah tak ada ‘lobang’ nak cover.

Sebelum FREE ANWAR CAMPAIGN; kita cadangkan mereka buat FREE AZMAN CAMPAIGN – supaya dia boleh bertemu ayahnya di London. Pasti syahdu. Bertemu di apartment mewah. Sambil Azman melutut dan mencium kaki RPK. Oh! my son. Kenapa kau tak MATI? Takkanlah BUNUH DIRI pun tak reti? What a loser…

Azman hanyalah ‘side story’ kepada kejadian di mahkamah. Relax sikit. Seronok juga tonton cerita ‘Ayah dan Anak’ seperti ini. From Sungai Buloh to London – boleh dicadangkan sebagai tajuk filem baru Hishammudin Rais (another loser).

Hidup Hidup….Hidup Azman. Gagal gagal….Bunuh Diri.

Februari 11, 2010 at 9:26 am Tinggalkan komen


Februari 2010
I S R K J S A
« Jan   Mac »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Capaian Umum

  • 75,316,472 Capaian

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 145 other followers

Arkib

RSS Berita Terkini – Sodomi II

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aidc Club

  • Anwar Tunjuk Garang Depan Duta Asing
    Kenapa Anwar garang? Sebab dia nak tunjuk kepada kedutaan asing..terutamanya Australia (base Amerika di Asia) yang dia masih hebat berpidato..masih ramai yang terpengaruh dengan retorik2nya.. Kenapa anwar tunjuk hebat ‘retorik’? Sebab itulah skill yang dia ada..retorik semata2..janji sana…janji sini..sekarang janji Dayak baru pula…semuanya tabur janji saja.. […]

RSS Ali Zul

  • 10 NOTORIOUS COMPUTER HACKERS
    10 Notorious Computer HackersBy Robert Grimminck, Toptenz, 26 May 2017.To some people, hackers are modern-day Robin Hoods or Guy Fawkeses. They’re fighting a moral battle against people and systems that they feel are oppressors. On the other hand, there are people who simply view hackers as vandals and criminals.One group that you may notice missing from the […]

RSS Mohd Saiful Bukhari

  • TRUMP, "THE MOVEMENT", dan Kerajaan Malaysia pada 2050
    President Donald J. Trump. 45th President of The United StatesSempat menonton dan membaca teks ucapan,  Presiden Donald J. Trump sebentar tadi. Ia satu ucapan yang sangat berani dan hebat!Beliau dengan bangga meraikan kejayaan "Movement" beliau dalam menumbangkan Institusi Politik Amerika yang beliau gelar "The Establishment", iaitu kelom […]

RSS Nasionalis 1946

  • Ucapan Presiden UMNO di PAU 2009
    Seawalnya saya ingin berkongsi Firman Allah SWT, dalam surah As-Saff ayat yang ke-4‘Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berjuang di jalanNya, dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti satu ‘bun-ya-nun-marsus’ yakni bangunan yang tersusun kukuh’.Kemudiannya pesan daripada Saidina Ali bahawasanya :‘Sesuatu yang benar dan hak namun tidak te […]

RSS The Unspinners

  • FB terpegun, Tun terkejut ... 1,000 keluar PPBM
    Di hari pertama Ramadhan, Tun sayu, FBooker cytro PPBM terkejut ...Ya ... itu yang diumum.Isunya Muhyiddin ...Isteri pun gemuk ...Salah Tun tak mahu dengar cerita. Tak dengar apa lagi berlaku di bawah ...Hanya mahu jatuhkan Najib tapi asas tidak kukuh. Hanya dendam dan maksud tidak jelas.Parti tiada hala tuju.Dah patut pencen dok sejadah saja.http://snapshot […]

RSS Malaysian United

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Politik Malaysia

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Politik MAS

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Anwar Aidc

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Perak Today

  • Usahlah Cemari Kemuliaan Ramadan Dengan Pembaziran
    KUALA LUMPUR: Ramadan datang lagi. Tahun ini umat Islam di Malaysia mula menjalani ibadah puasa pada 27 Mei dan sebulan kemudian bertamu pula Syawal dengan Hari Lebaran yang dinanti-nantikan terutamanya golongan perantau untuk balik kampung. Kalau hendak diikutkan, belum pun masuk bulan Ramadan sudah terasa mood serta suasana hari raya. Ini dapat dilihat den […]

RSS Lydia USM

  • Kecoh..? Datuk Ismail Kijo Dapat Surat Akuan Bersumpah Sebagai Hadiah Perkahwinan...?
    Terlebih dahulu nak wish la Selamat Pengantin Baru buat Ketua Umno Bahagian Ampang, Datuk Ismail Kijo.....Cayalah Datuk, bini baru muda giler tuu. Memang muda, baru 25 tahun!Tapi yang tak bestnyer, ada pulak sorang ahli cawangan Umno yang mengaku dirinya dari Cawangan Taman Tasik Tambahan buat Akaun Bersumpah.... Dia kata sebagai Ketua Bahagian Umno, Datuk I […]

RSS Laman Izzs

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Parpu Kari

  • CILI KASI TARUK! ADAM ROSLY MANA MAU LARI?
    Ingat lagi tak masa mula-mula malaun mi kena tangkap dulu? Bukan main happy dia siap tunjuk THUMBS UP lagi, kununnya dia bangga dan tak takut sebab dia clean la dia ingat.Lepas siasatan dengan SPRM. Segala macam penipuan dia semua terkantoi. Budak terencat ni ingat dia boleh suka-suka je tipu sama SPRM. Dia tak tau SPRM ni pakar dalam penyaisatan dan dengan […]

RSS Musram Rakuman

  • Kerjaan BN Sabah- Sudah Mantap: Mengapa Perlu Ubah?
    Perjuangan parti Warisan Sabah, kononnya mahu kerajaan negeri yang kuat, supaya kerajaan pusat mendengar suara rakyat Sabah. Sejak tahun 2004, kerajaan negeri Sabah adalah kerajaan terkuat di negara ini, selepas negeri Sarawak. Jadi mengapa mahu mencari lagi kerajaan negeri yang kuat???Terlupa kah Datuk Shafie Apdal, bahawa Sabah dan Sarawak merupakan simpan […]

RSS Malaysian Hotest Blog

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Kita Gempur

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Negara Kita

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Siput Uda

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Apa yang Tersurat

  • Kerjaan BN Sabah- Sudah Mantap: Mengapa Perlu Ubah?
    Perjuangan parti Warisan Sabah, kononnya mahu kerajaan negeri yang kuat, supaya kerajaan pusat mendengar suara rakyat Sabah. Sejak tahun 2004, kerajaan negeri Sabah adalah kerajaan terkuat di negara ini, selepas negeri Sarawak. Jadi mengapa mahu mencari lagi kerajaan negeri yang kuat???Terlupa kah Datuk Shafie Apdal, bahawa Sabah dan Sarawak merupakan simpan […]

RSS Hikayat Seorang Aku

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS My Blog Hub

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Hudud: Memecah atau menyatu masyarakat? - Suatu jawapan kepada masyarakat majmuk di Malaysia
    Isu hudud sentiasa mendapat perhatian masyarakat Malaysia sama ada di kalangan orang Islam atau yang bukan Islam.  Isu yang masih belum ada penyelesaian muktamad ini menjadi lebih menarik kerana ianya kerap muncul ketika menjelang PRU. Semua pihak sama ada kerajaan atau pembangkang ingin mengambil keuntungan dari isu ini.  Maka adalah sukar diterima jika isu […]

RSS Reformasin

  • SPENDA INI MEMBUNUHKU!! - MUSTAFA ALI
    Seorang lelaki miskin akan berkahwin dengan gadis pujaan hatinya, namun dia teringin sekali memiliki spender baru. Kerana ketiadaan wang yg habis dibelanjakan unt hantaran, ibunya dengan sepenuh kasih sayang menjahit sehelai spender dari guni beras.Sebagai pengantin baru, malam pertama yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba. Walau agak segan, dengan rasa agak ya […]

RSS Ahmad Zaki

  • Matahari & Bulan sebenarnya mengelilingi Bumi
    Oleh : Syaikh Muhammad bin Shaleh Al-Utsaimin Dalil-dalil syariat secara lahir mengatakan bahwa matahari mengelilingi bumi, sehingga perputarannya itu menyebabkan terjadinya pergantian siang dan malam di muka bumi. Kita tidak bisa membantah makna lahir dari dalil-dalil tersebut kecuali dengan dalil yang lebih kuat, yang memungkinkan kita, menakwilkannya deng […]

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Hudud: Memecah atau menyatu masyarakat? - Suatu jawapan kepada masyarakat majmuk di Malaysia
    Isu hudud sentiasa mendapat perhatian masyarakat Malaysia sama ada di kalangan orang Islam atau yang bukan Islam.  Isu yang masih belum ada penyelesaian muktamad ini menjadi lebih menarik kerana ianya kerap muncul ketika menjelang PRU. Semua pihak sama ada kerajaan atau pembangkang ingin mengambil keuntungan dari isu ini.  Maka adalah sukar diterima jika isu […]

RSS Jejak Habib

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS DUN Semarang

  • Lembu dan BABI Saravanan atau Penyamaran..
    Ini kisah terbitan Feb 2010...agar melayu tidak pernah akan lupa...kisah lembu..Semuga menjadi renungan anak BangsaKU....Melayu dan Islam..DIMANA sahaja, dibumi Tanah Melayu ini, orang Melayu akan setiap detik akan menerima penghinaan, thomahan dan dipandang jijik. BETUL?. Mereka hanya berpura suka, sokong, manis muka jika segala keUNTUNGAN berpihak kepada m […]