Archive for Februari 12, 2010

ANWAR Minta Tolong ‘AUSTRALIA’!

Satu perkara yang kita tak boleh nak ‘deny’ adalah kekuatan ‘networking’ Anwar di peringkat antarabangsa. Bab ini, Anwar memang first class. Ada sahaja mereka yang diperingkat antarabangsa akan bercakap bagi pihak dan menuntut keadilan buat Anwar Ibrahim. Kepada sesetengah mereka, Anwar adalah ikon demokrasi kononnya. Seorang yang menjadi mangsa konspirasi politik kerana takut akan gerakan reformasi yang dia bawa di Malaysia. Malaysia Today menggambarkan bagaimana 50 orang Ahli Parlimen Australia yang telah menandatangani memorandum agar Kerajaan Malaysia menarik balik tuduhan terhadap Anwar. Apa depa ingat, kes mahkamah boleh ‘masuk – keluar; masuk keluar’ macam zakar masuk dubur ker? Biarlah betul sikit puak Australia ini pun.

Usaha yang dilakukan Australia ini adalah wave awal kepada gerakan yang dipanggil sebagai FREE ANWAR CAMPAIGN. Anwar dah finalizekan kertas kerja ini minggu lalu. Antaranya, adalah bersedia dengan kemungkinan Anwar didapati bersalah dalam kes Sodomi Siri 2 ini. Anwar sudahpun menyiapkan gerakan ini awal. FREE ANWAR CAMPAIGN adalah kempen antarabangsa yang mempunyai dua niat:-

1. Mengumpul tekanan antarabangsa kepada Kerajaan Malaysia. Ini sudahpun dimulakan oleh Australia;
2. Mengumpul dana jangka panjang untuk gerakan ‘demokrasi’ di Malaysia.

Yang menariknya adalah bab yang ke-2 itu. Bila sebut bab demokrasi dan ‘open society’, orang Barat memang sangat suka dan rasa sangat terpesona. Pada mereka, demokrasi ini adalah beda, antara jiwa hamba dan jiwa merdeka. Kalau belum ‘demokratik’ pada kayu ukur mereka; makanya belum ‘BEBAS dan LIBERAL’ sepenuhnya. Ini termasuk dan terkandung dalam semua perkara. Termasuk memilih agama dan orientasi seksual. Kalau nak gay, it’s up to them – why bother? State should not have control on this. Rakyat mesti BEBAS sepenuhnya untuk menentukan jalan yang mereka mahu. Ini halatuju politik Anwar.

Apa yang diperkatakan di dalam Malaysia Today, diperoleh melalui ‘The Australian’:-

MORE than 50 Australian members of parliament, including frontbenchers from both sides of politics, have signed a letter demanding that the Malaysian judiciary drop charges of sodomy against former deputy prime minister Anwar Ibrahim.Michael Danby, chairman of parliament’s foreign affairs subcommittee, delivered the letter to the Malaysian high commissioner, Salman Bin Ahmad, yesterday.

The letter says: “It should be made known to the Malaysian government that in our opinion global esteem for Malaysia will be affected by these charges against Mr Anwar.”

The letter further states: “Many friendly observers of Malaysia find it difficult to believe that a leading opposition voice could be charged with sodomy a second time, and so soon after his party made major gains in national elections.”

Antara Ahli Parlimen Australia yang menandatangani memorandum tersebut adalah Gary Gray, seorang Setiausaha Parlimen di Australia. Menjadi anggota Australian Centre for Democratic Institution buat sekian lama. Memperjuangkan hak GAY adalah antara perjuangan asas Gary selama ini. Malahan, GARY ADALAH SEORANG GAY!!!

Kita tak tahu apa sebenarnya yang mamat ‘Aussies’ ini mahukan daripada Anwar. Apakah ada sebarang elemen ‘quid pro quo’ jika Anwar jadi Perdana Menteri? Apakah sebenarnya yang Anwar tawarkan kepada mereka. Orang kita di Malaysia, jangan jadi macam ‘euphoria’ dengan sokongan orang Australia. Tengok dulu siapa yang terlibat.

Tanya siapa itu Malcolm Turnbull yang turut menandatangi memorandum tersebut.

ENVIRONMENT Minister Malcolm Turnbull will tell gay and lesbian voters in his electorate that he will fight for an end to discrimination against them, in an effort to blunt a Greens and Labor attack on the Coalition’s credibility.

The Greens said yesterday the party would use its support for gay marriage to win votes from the Labor and Liberal parties in seats with high numbers of gay and lesbian voters.

A targeted letterbox campaign about same-sex marriage will be run in the seats of Wentworth, held by Mr Turnbull, Sydney, held by Labor’s Tanya Plibersek, and Grayndler, held by Labor’s Anthony Albanese.

But Mr Turnbull last night told The Australian that he would continue to articulate his view that discrimination against gays and lesbians should be removed.

“My position on the need for removal of discrimination in this area is unwavering – I will continue to advocate for this reform,” he said.
Turnbull sangat menyokong ‘gay marriage’. Ini perjuangan asasi Turnbull selama ini. Inilah yang menyebabkan Turnbull sangat ‘terkenal’ di Australia.

So, apakah ini usaha Anwar nak dapatkan ENDORSEMENT – PERSATUAN GAY SEDUNIA untuk dirinya? Jangan mudah sangat nak rasa ‘hebat’ dengan sokongan orang luar. Sayangnya, mereka yang menyokong semuanya mereka yang mendokong perjuangan GAY!!!

Apa kata Sheikh Yusof Qardawi bab perjuangan GAY ini ya. Sahajalah, nak tahu…

Continue Reading Februari 12, 2010 at 3:37 pm 15 comments


Februari 2010
I S R K J S A
« Jan   Mac »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Capaian Umum

  • 75,319,161 Capaian

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 147 other followers

Arkib

RSS Berita Terkini – Sodomi II

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aidc Club

  • Anwar Tunjuk Garang Depan Duta Asing
    Kenapa Anwar garang? Sebab dia nak tunjuk kepada kedutaan asing..terutamanya Australia (base Amerika di Asia) yang dia masih hebat berpidato..masih ramai yang terpengaruh dengan retorik2nya.. Kenapa anwar tunjuk hebat ‘retorik’? Sebab itulah skill yang dia ada..retorik semata2..janji sana…janji sini..sekarang janji Dayak baru pula…semuanya tabur janji saja.. […]

RSS Ali Zul

  • INFOGRAPHIC: STARSHIPS OF THE FUTURE
    Despite practically every sci-fi movie you've seen, getting to the stars ain't as easy as it looks. It'll require unforeseen breakthroughs and radical innovations that are decades if not centuries away - still, we clever little humans have a few plans on the drawing board. This infographic by Futurism presents some of the most exciting.Infogra […]

RSS Mohd Saiful Bukhari

  • TRUMP, "THE MOVEMENT", dan Kerajaan Malaysia pada 2050
    President Donald J. Trump. 45th President of The United StatesSempat menonton dan membaca teks ucapan,  Presiden Donald J. Trump sebentar tadi. Ia satu ucapan yang sangat berani dan hebat!Beliau dengan bangga meraikan kejayaan "Movement" beliau dalam menumbangkan Institusi Politik Amerika yang beliau gelar "The Establishment", iaitu kelom […]

RSS Nasionalis 1946

  • Ucapan Presiden UMNO di PAU 2009
    Seawalnya saya ingin berkongsi Firman Allah SWT, dalam surah As-Saff ayat yang ke-4‘Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berjuang di jalanNya, dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti satu ‘bun-ya-nun-marsus’ yakni bangunan yang tersusun kukuh’.Kemudiannya pesan daripada Saidina Ali bahawasanya :‘Sesuatu yang benar dan hak namun tidak te […]

RSS The Unspinners

  • 99% tuduhan terhadap Rosmah bohong
    Selalu kita dengar petanan beliau dalam PERMATA dipertikaikan. Padahal ...Selalu dikatakan Siti Hasmah macam baik ...Orang banyak cerita tentang anak2 Mahathir dan Siti Hasmah. Adik beradik Siti sama kuat kaki projek dan jadi macai taukeh ciba!!!!Pembohongan begitu banyak twrhadap Rosmah begitu bersungguh2 hingga sanggup mereka hina Sultan Brunei demi nak ma […]

RSS Malaysian United

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Politik Malaysia

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Politik MAS

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Anwar Aidc

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Perak Today

  • Bekas TKP JPJ Mengaku Tidak Bersalah
    PUTRAJAYA: Bekas Timbalan Ketua Pengarah (Perancangan dan Operasi) Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Datuk Yusoff Ayob yang sebelum ini didenda RM600 kerana memandu di lorong kecemasan didakwa semula di Mahkamah Majistret di sini pada Selasa atas pertuduhan sama. Yusoff, 58, yang ditukarkan ke Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) Jumaat lepas, mengaku tidak bersal […]

RSS Lydia USM

  • Kecoh..? Datuk Ismail Kijo Dapat Surat Akuan Bersumpah Sebagai Hadiah Perkahwinan...?
    Terlebih dahulu nak wish la Selamat Pengantin Baru buat Ketua Umno Bahagian Ampang, Datuk Ismail Kijo.....Cayalah Datuk, bini baru muda giler tuu. Memang muda, baru 25 tahun!Tapi yang tak bestnyer, ada pulak sorang ahli cawangan Umno yang mengaku dirinya dari Cawangan Taman Tasik Tambahan buat Akaun Bersumpah.... Dia kata sebagai Ketua Bahagian Umno, Datuk I […]

RSS Laman Izzs

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Parpu Kari

  • PANAS BERAPI! GAMBAR ROSMAH KHATAM QURAN PASTI AKAN BUATKAN PARA HATERS KEPANASAN!
    Walau beliau dihina dan dicerca dengan pelbagai tohmahan namun tanggungjawab beliau terhadap Allah tetap beliau laksanakan. Ini adalah gambar sekitar majlis khatam Quran Datin Seri Rosmah.Kepada yang menuduh beliau macam-macam cuba anda cerminkan diri anda, apakah anda bersih dan maksum? Sudah berkali beliau jawab tohamahan yang dilempar terhadap beliau teta […]

RSS Musram Rakuman

  • Strategi DAP-Menjadikan Kaum Melayu Kelas 2
    Tergambarkan sangat staregi DAP mahu memecahkan undi melayu di Semenajung, melalui saf kepimpinan Pakatan Harapan.Dap hanya akan menjadi kingmaker, apabila melayu berpecah pada PRU-14. Kalau mlihat kerusi yang dimenagi parti Umno, 88 kerusi dan Pas 21, ertinya kawasan majoriti melayu adalah 109 tidak termasuk di Sarawak, dan kalau mengambilkira kerusi kaum m […]

RSS Malaysian Hotest Blog

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Kita Gempur

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Negara Kita

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Siput Uda

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Apa yang Tersurat

  • Strategi DAP-Menjadikan Kaum Melayu Kelas 2
    Tergambarkan sangat staregi DAP mahu memecahkan undi melayu di Semenajung, melalui saf kepimpinan Pakatan Harapan.Dap hanya akan menjadi kingmaker, apabila melayu berpecah pada PRU-14. Kalau mlihat kerusi yang dimenagi parti Umno, 88 kerusi dan Pas 21, ertinya kawasan majoriti melayu adalah 109 tidak termasuk di Sarawak, dan kalau mengambilkira kerusi kaum m […]

RSS Hikayat Seorang Aku

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS My Blog Hub

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Hudud: Memecah atau menyatu masyarakat? - Suatu jawapan kepada masyarakat majmuk di Malaysia
    Isu hudud sentiasa mendapat perhatian masyarakat Malaysia sama ada di kalangan orang Islam atau yang bukan Islam.  Isu yang masih belum ada penyelesaian muktamad ini menjadi lebih menarik kerana ianya kerap muncul ketika menjelang PRU. Semua pihak sama ada kerajaan atau pembangkang ingin mengambil keuntungan dari isu ini.  Maka adalah sukar diterima jika isu […]

RSS Reformasin

  • SPENDA INI MEMBUNUHKU!! - MUSTAFA ALI
    Seorang lelaki miskin akan berkahwin dengan gadis pujaan hatinya, namun dia teringin sekali memiliki spender baru. Kerana ketiadaan wang yg habis dibelanjakan unt hantaran, ibunya dengan sepenuh kasih sayang menjahit sehelai spender dari guni beras.Sebagai pengantin baru, malam pertama yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba. Walau agak segan, dengan rasa agak ya […]

RSS Ahmad Zaki

  • Matahari & Bulan sebenarnya mengelilingi Bumi
    Oleh : Syaikh Muhammad bin Shaleh Al-Utsaimin Dalil-dalil syariat secara lahir mengatakan bahwa matahari mengelilingi bumi, sehingga perputarannya itu menyebabkan terjadinya pergantian siang dan malam di muka bumi. Kita tidak bisa membantah makna lahir dari dalil-dalil tersebut kecuali dengan dalil yang lebih kuat, yang memungkinkan kita, menakwilkannya deng […]

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Hudud: Memecah atau menyatu masyarakat? - Suatu jawapan kepada masyarakat majmuk di Malaysia
    Isu hudud sentiasa mendapat perhatian masyarakat Malaysia sama ada di kalangan orang Islam atau yang bukan Islam.  Isu yang masih belum ada penyelesaian muktamad ini menjadi lebih menarik kerana ianya kerap muncul ketika menjelang PRU. Semua pihak sama ada kerajaan atau pembangkang ingin mengambil keuntungan dari isu ini.  Maka adalah sukar diterima jika isu […]

RSS Jejak Habib

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS DUN Semarang

  • Lembu dan BABI Saravanan atau Penyamaran..
    Ini kisah terbitan Feb 2010...agar melayu tidak pernah akan lupa...kisah lembu..Semuga menjadi renungan anak BangsaKU....Melayu dan Islam..DIMANA sahaja, dibumi Tanah Melayu ini, orang Melayu akan setiap detik akan menerima penghinaan, thomahan dan dipandang jijik. BETUL?. Mereka hanya berpura suka, sokong, manis muka jika segala keUNTUNGAN berpihak kepada m […]