Archive for Februari 18, 2010

Tangguh 25hb MAC!

Perlu diakui bahawa DSAI datang ke mahkamah dengan yakin pagi ini. Senyuman nampak manis. Kak Wan pun nampak tenang. Kehadiran 3 orang pakar dr Australia dan India memberikan keyakinan kepada DSAI.

Sebenarnya, di dalam mahkamah TIDAK ADA RAYUAN dibuat oleh Karpal. Pihak pendakwaraya yang mengakui bahawa perbicaraan akan VOID sekiranya, Mahkamah Rayuan membuat keputusan membatalkan keputusan hakim.

Karpal hanya senyum dan menganggap strateginya berjaya. Karpal tidak membuat sebarang komitmen membuat rayuan di hadapan mahkamah. Hanya di dalam kamar dia berbuat demikian. Ini bagi membayangkan BUKAN dia yg mahukan penangguhan (di depan media).

PAS Kembali Ke Mahkamah

Hari ini, PAS secara rasminya menjadi sebahagian daripada kempen FITNAH 2. Mahfuz dan Nizar hadir sebagai sokongan Ahli Parlimen PAS kepada kes DSAI.

Dalam sidang akhbar ringkas selepas daripada bicara, LKS daripada DAP memberikan bayangan bahawa MEMORANDUM akan dibuat bagi memberi sokongan kepada kenyataan MP Australia.

MP Pakatan Rakyat juga akan mengusulkan EMERGENCY PARLIAMENTARY SEATING diadakan segera untuk membolehkan usul tersebut dibincangkan.

25 Mac adalah satu tarikh yg amat jauh bagi proses keadilan dapat berlaku. Namun, rakyat Malaysia yang mahukan kebenaran terpaksa menunggu lagi.

Dalam masa yang sama, Australia dan Amerika akan terus berkokok dengan agenda RULE OF LAW buat Anwar. Mereka tak pandang RULE OF LAW dalam kacamata Saiful.

Anwar pasti tersenyum gembira dengan keputusan ini. Mak Cik/Pak Cik tua Permatang Pauh yang hadir turut berasa gembira. Sekurang-kurangnya, apabila kes ditangguh – mereka masih merasa percaya bahawa Ahli Parlimen mereka tidak melakukan LIWAT.

FR8802J?

Pakar DNA dan forensik drpd Australia dan India. Anggota keselamatan DSAI drpd Singapura? Pasukan keselamatan utama Singapura?

Harap dapat perjelaskan siapa yang menaiki motor putih dan menjaga keselamatan DSAI. Kenapa guna orang luar? Orang Malaysia dah tak mampu menjaga keselamatan DSAI?

Siasat siapa guna FR8802J? Kalau komando Singapura; apa pula maknanya?

Advertisements

Continue Reading Februari 18, 2010 at 2:20 pm 3 comments

Gagal Sekali Lagi; Bukan Sekadar Memorandum

Petang tadi, barisan para hakim Mahkamah Rayuan diketuai oleh Yang Amat Arif Abu Samah Nordin MENOLAK permohonan Anwar untuk menyingkirkan sama sekali kes LIWAT KEDUA yang bakal dihadapi oleh seorang pemimpin pembangkang yang amat gemar dipanggil PAK SHEIKH. Pak Sheikh gagal lagi permohonan yang dikemukakan ke Mahkamah Rayuan. Walaupun mempunyai keterangan 3 orang doktor bahawa tidak ada penetrasi; barisan hakim yang bijaksana masih mengekalkan kes tersebut. Sudah pasti, ada alasan munasabah kepada keputusan yang sedemikian penting. Keputusan yang bakal menentukan samada Pak Sheikh akan menjadi PM atau tidak.

Kita jangan lupa, bahawa semua episod ini tidak berlaku JIKA Pak Sheikh lebih berhati-hati dalam menentukan staff dalamannya. Pak Sheikh yang selalu AMAT TELITI, sudah melakukan ‘judgement’ yang salah sewaktu menerima Saiful di dalam kem pentadbirannya. Yang pasti, tidak ada orang yang memaksa Pak Sheikh membuat keputusan tersebut. Pak Sheikh melakukannya dengan rela dan ‘suka’. Makanya, janganlah disalahkan orang lain pula.

Bak kata Ezam Md Nor, hanya mereka yang BODOH sahaja melakukan ‘konspirasi’ di atas perkara yang sama sebanyak 2 kali. Kalau betul berlaku konspirasi; terlalu ramai mereka yang terlibat. Lebih musykil, kita bercakap tentang ‘internal staff’ Pak Sheikh yang terkenal sangat selektif dan mementingkan kerahsiaan. Sayangnya, Pak Sheikh tidak mampu menahan gelodak ‘keinginannya’. Samada ianya berlaku atau tidak, kita serahkan kepada Hakim untuk menentukan kedudukan Pak Sheikh. Sejujurnya, kita sedih kerana Negara ini dipaksa melalui trauma ini sebanyak dua kali. Kalaulah Pak Sheikh lebih hati-hati…

Nampaknya, kali ini barisan peguam Pak Sheikh melakukan segalanya yang termampu untuk memastikan Pak Sheikh terlepas. Benar, kali ini taruhannya terlalu besar. Ini adalah segalanya buat Pak Sheikh.

Barisan Peguam Pak Sheikh membariskan TIGA (3) orang barisan pakar DNA dan forensik di peringkat dunia. Tidak memeranjatkan, dua daripadanya daripada Australia dan seorang daripada India.

1. Dr Brian McDonald (University of Western Australia/Pengarah DNA Consult);
2. Dr David Wells, Assoc Prof of Criminology – University of Melbourne
3. Dr C Damodaran (Chennai; 28 tahun di dalam kerja forensik; dan dalam masa sama seorang pakar Biochemistry).

Barisan peguam ini membayangkan bahawa sesungguhnya Australia membantu Anwar bukan sahaja dengan memorandum. Segala pakar yang ada akan dibariskan untuk Anwar berhadapan dengan pihak pendakwaraya. Segala inci tindakan akan disoal dan dipersoal. Ini adalah suatu petanda bahawa kesungguhan pihak Pak Sheikh sudah mencapai tahap luar biasa. Tidak semua orang yang mampu membariskan pakar seperti ini. Banyak modalnya. Tetapi, ini Pak Sheikh yang kita bicarakan. Modal bukan persoalan. Rahim Ghouse yang berada di Australia boleh tanggung.

Inilah proses keadilan dan Pak Sheikh punya HAK untuk melakukannya. Kita harap, dengan barisan peguam dan pakar forensik hebat ini – Pak Sheikh tidak takut untuk menyoal balas Saiful.

Janganlah tangguh lagi Pak Sheikh – tak macho!

Continue Reading Februari 18, 2010 at 3:22 am Tinggalkan komen


Februari 2010
I S R K J S A
« Jan   Mac »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Capaian Umum

  • 75,321,622 Capaian

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 146 other followers

Arkib

RSS Berita Terkini – Sodomi II

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aidc Club

  • Anwar Tunjuk Garang Depan Duta Asing
    Kenapa Anwar garang? Sebab dia nak tunjuk kepada kedutaan asing..terutamanya Australia (base Amerika di Asia) yang dia masih hebat berpidato..masih ramai yang terpengaruh dengan retorik2nya.. Kenapa anwar tunjuk hebat ‘retorik’? Sebab itulah skill yang dia ada..retorik semata2..janji sana…janji sini..sekarang janji Dayak baru pula…semuanya tabur janji saja.. […]

RSS Ali Zul

  • INFOGRAPHIC: 12 COOL SCI-FI GADGETS THAT YOU CAN BUY TODAY
    In a world where watches monitor your heart rate, and phones convert your voice to text, anything can seem possible. But even though technology continues to defy boundaries, many people wonder whatever happened to the gadgets they saw in science fiction as kids. Well, as this infographic by Who Is Hosting This shows, many of them exist - and are for sale!Inf […]

RSS Mohd Saiful Bukhari

  • TRUMP, "THE MOVEMENT", dan Kerajaan Malaysia pada 2050
    President Donald J. Trump. 45th President of The United StatesSempat menonton dan membaca teks ucapan,  Presiden Donald J. Trump sebentar tadi. Ia satu ucapan yang sangat berani dan hebat!Beliau dengan bangga meraikan kejayaan "Movement" beliau dalam menumbangkan Institusi Politik Amerika yang beliau gelar "The Establishment", iaitu kelom […]

RSS Nasionalis 1946

  • Ucapan Presiden UMNO di PAU 2009
    Seawalnya saya ingin berkongsi Firman Allah SWT, dalam surah As-Saff ayat yang ke-4‘Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berjuang di jalanNya, dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti satu ‘bun-ya-nun-marsus’ yakni bangunan yang tersusun kukuh’.Kemudiannya pesan daripada Saidina Ali bahawasanya :‘Sesuatu yang benar dan hak namun tidak te […]

RSS The Unspinners

RSS Malaysian United

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Politik Malaysia

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Politik MAS

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Anwar Aidc

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Perak Today

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Lydia USM

  • Kecoh..? Datuk Ismail Kijo Dapat Surat Akuan Bersumpah Sebagai Hadiah Perkahwinan...?
    Terlebih dahulu nak wish la Selamat Pengantin Baru buat Ketua Umno Bahagian Ampang, Datuk Ismail Kijo.....Cayalah Datuk, bini baru muda giler tuu. Memang muda, baru 25 tahun!Tapi yang tak bestnyer, ada pulak sorang ahli cawangan Umno yang mengaku dirinya dari Cawangan Taman Tasik Tambahan buat Akaun Bersumpah.... Dia kata sebagai Ketua Bahagian Umno, Datuk I […]

RSS Laman Izzs

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Parpu Kari

  • CILI KASI TARUK! NGA TIDAK PERNAH GAGAL BUAT KECOH KETIKA SIDANG DUN!
    Kecoh pembangkang di Perak hanya kerana Sidang Dun yang dijalankan baru-baru ini hanya dalam tempoh yang singkat iaitu separuh hari. Macam-macam pertikaian ditimbulkan bagi menampakkan imej kepimpinan negeri yang tidak telus. Padahal, kepimpinan parti pembangkang sendiri tidak telus. Adun Kepayang , Nga Kor Ming dalam sidang media ketika persidangan berkenaa […]

RSS Musram Rakuman

  • Trend Politik Masa Kini- Mengungkit Tindakan Masa Lalu
    1. Pengajaran kepada ahli-ahli politik yang berjawatan dalam kerajaan, suatu hari nanti, jika anda “break the rank” apatah lagi boleh mengancam kedudukan mantan kawan-kawan, tindakan anda khususnya yang bersifat “jelek” akan didedahkan, termasuk menubuhkan Suruhanjaya Siasatan DiRaja (RCI), seperti mana yang dilakukan terhadap kerugian spekulasi mata asing y […]

RSS Malaysian Hotest Blog

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Kita Gempur

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Negara Kita

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Siput Uda

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Apa yang Tersurat

  • Trend Politik Masa Kini- Mengungkit Tindakan Masa Lalu
    1. Pengajaran kepada ahli-ahli politik yang berjawatan dalam kerajaan, suatu hari nanti, jika anda “break the rank” apatah lagi boleh mengancam kedudukan mantan kawan-kawan, tindakan anda khususnya yang bersifat “jelek” akan didedahkan, termasuk menubuhkan Suruhanjaya Siasatan DiRaja (RCI), seperti mana yang dilakukan terhadap kerugian spekulasi mata asing y […]

RSS Hikayat Seorang Aku

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS My Blog Hub

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zina
    Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zinaBANYAK respons diterima mengenai isu `Anak zina boleh bin kepada bapa' yang menjadi tajuk fokus majalah Al Islam yang sedang berada di pasaran.Beberapa orang memberitahu penulis melalui e-mel, surat dan telefon serta orang tengah bahawa mereka membantah penulis menyiarkan fatwa Dr. […]

RSS Reformasin

  • SPENDA INI MEMBUNUHKU!! - MUSTAFA ALI
    Seorang lelaki miskin akan berkahwin dengan gadis pujaan hatinya, namun dia teringin sekali memiliki spender baru. Kerana ketiadaan wang yg habis dibelanjakan unt hantaran, ibunya dengan sepenuh kasih sayang menjahit sehelai spender dari guni beras.Sebagai pengantin baru, malam pertama yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba. Walau agak segan, dengan rasa agak ya […]

RSS Ahmad Zaki

  • Matahari & Bulan sebenarnya mengelilingi Bumi
    Oleh : Syaikh Muhammad bin Shaleh Al-Utsaimin Dalil-dalil syariat secara lahir mengatakan bahwa matahari mengelilingi bumi, sehingga perputarannya itu menyebabkan terjadinya pergantian siang dan malam di muka bumi. Kita tidak bisa membantah makna lahir dari dalil-dalil tersebut kecuali dengan dalil yang lebih kuat, yang memungkinkan kita, menakwilkannya deng […]

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zina
    Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zinaBANYAK respons diterima mengenai isu `Anak zina boleh bin kepada bapa' yang menjadi tajuk fokus majalah Al Islam yang sedang berada di pasaran.Beberapa orang memberitahu penulis melalui e-mel, surat dan telefon serta orang tengah bahawa mereka membantah penulis menyiarkan fatwa Dr. […]

RSS Jejak Habib

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS DUN Semarang

  • Lembu dan BABI Saravanan atau Penyamaran..
    Ini kisah terbitan Feb 2010...agar melayu tidak pernah akan lupa...kisah lembu..Semuga menjadi renungan anak BangsaKU....Melayu dan Islam..DIMANA sahaja, dibumi Tanah Melayu ini, orang Melayu akan setiap detik akan menerima penghinaan, thomahan dan dipandang jijik. BETUL?. Mereka hanya berpura suka, sokong, manis muka jika segala keUNTUNGAN berpihak kepada m […]