Archive for Februari 20, 2010

Anwar Perlu Game-Plan Baru!

Malaysian Insider memang laman yang menarik. Kadang-kadang belasah PM bagaikan tak cukup tanah. Kadang-kadang sayang. Kadang-kadang belasah Anwar bagaikan tak ada hari esok. Kadang-kadangkala merindui dan berkasih sayang semula dengan Anwar. Memang orientasi laporan Malaysian Insider cacamarba. Kejap baik. Kejap tidak. Macam ada ‘love hate relationship’. Mulalah, orang persoalkan siapa sebenarnya di belakang MI. Daripada laman itu sendiri, kita maklum – bukan murah nak maintain laman yang begitu canggihnya. Pasti banyak modalnya. Ramai tenaga kerjanya.

Laporan terbaru Malaysian Insider, ditulis oleh Leslie Lau. Dia ini boleh diibaratkan sebagai ‘neutral’ party. Kejap dia bantai orang A. Kejap dia balun orang B. Baguslah juga, ada ‘balanced’ view dalam banyak perkara. Leslie menulis artikel bertajuk: ANWAR CAN’T USE THE SAME PLAYBOOK ANYMORE. Secara ringkasnya, Leslie nak ingatkan Anwar bahawa dia tak boleh lagi nak menyalak soal ‘konspirasi dan blatant lies’ lagi dalam kes SODOMI II. Leslie mengatakan, kalau dalam kes yang pertama – cara itu boleh diterima dan dipakai oleh rakyat; tetapi dalam kes yang kedua ini – ANWAR wajib mempertahankan dirinya di mahkamah.

Anwar tak boleh ambil jalan tuduhan konspirasi lagi. Anwar kena buktikan di mahkamah bahawa sesungguhnya TIDAK BERLAKU SODOMI pada tarikh yang disebutkan. Anwar kena buktikan bahawa kemaluannya TIDAK PERNAH memasuki dubur Saiful pada masa dan tempat yang dikemukakan oleh mahkamah. Anwar kena buktikan bahawa Saiful adalah ‘plain liar’ apabila membawa segala macam bukti, termasuk KY Jelly ke mahkamah. Anwar kena jawab secara terus terang dan tidak menyorok di belakang prosedur mahkamah.

Semalam Karpal beria-ia menyatakan bahawa mereka bersedia dengan usaha ‘soal balas’ kepada Saiful. Dengan pakar DNA dan criminology yang dibawa daripada luar Negara; sebenarnya – there’s no reason for Anwar to be scared. Ayuh soal balas Saiful sampai dia tak tahan dan menangis. Kalau dapat katakan Saiful mengatakan bahawa dia sebenarnya RELA diperbuat demikian; dan suka menyuakan ‘maruahnya’ kepada Anwar – pasti Anwar sudah menang secara ‘perundangan’; namun mungkin tewas secara moralnya.

Ada dua ‘wajah’ yang Anwar kena pertahankan. Pertama, wajah perundangan – bagi menentukan bahawa LIWAT tidak pernah berlaku sama sekali. Satu lagi ‘wajah’, LIWAT berlaku tetapi dalam suasana SUKA SAMA SUKA. Mana satu yang mahu dipertahankan.

Tindakan melibatkan PM dan Isteri memang sebahagian daripada ‘game plan’. Pembaca patut lihat artikel, ‘IF I WERE A LAWYER…’, karangan penulis tersohor Raja Petra di dalam Malaysia Today. Bagaimana RPK sudah ‘membayangkan’ bagaimana suasana mahkamah jika PM dipanggil menjadi saksi. RPK dah siapkan soalan dan ‘game plan’. Karpal, Hanipa dan Sankaran tinggal ikut sahaja. Tak perlu ubah pun tidak apa. RPK dah buat kerja untuk mereka.

Delaying tactics – tegas Leslie, hanya akan menyebabkan rakyat akan mula ‘berfikiran’ negatif terhadap Anwar. Anwar kena berani. Anwar kena berhadapan dengan mahkamah dengan bantuan ‘three musketeers’ yang dibawa daripada luar Negara. Mari beradu secara pemikiran dan fakta.

Kalau diikutkan pengalaman, rasanya secara total, ‘three musketeers’ mempunyai pengalaman hampir 70 tahun di dalam bidang DNA dan forensik. Berapa lama pula pakar dan ahli kimia HKL ambil masa untuk melakukan penelitian bahawa ‘air mani daripada dalam dubur’ Saiful adalah milik Pak Sheikh. Ini semua boleh disanggah secara saintifik. Rasanya, rugi juga sekiranya kehadiran ‘three musketeers’ tidak digunapakai – setelah secara kebetulan berada di sini.

Leslie Lau punya pandangan yang sangat jernih dan tidak emosional. Kalaupun mungkin Leslie mempunyai kepercayaan kepada RULE OF LAW, ianya juga mestilah dijawab dan diatasi di dalam ‘perundangan’. Sekarang ini, Anwar berada di dalam fasa ‘re-assuring the public’ – bahawa semua ini adalah konspirasi. Kehadiran Saiful, yang dibawa oleh staff Anwar sendiri adalah konspirasi. Adanya Saiful di samping Anwar di Singapura, Hong Kong dan mana sahaja adalah juga ‘konspirasi’. Petang Saiful di ‘perlakukan’ sedemikian rupa oleh Pak Sheikh adalah konspirasi. Zakar di dalam dubur juga adalah konspirasi. Apakah mungkin ‘kemaluan Anwar sendiri’ berkonspirasi terhadap dirinya. Ini sudah kes parah.

Kalau betul wujudnya ‘konspirasi’, semua ini hanya mungkin berlaku kalau staff di dalam pejabat Anwar sendiri BERKONSPIRASI terhadap Anwar. Ini lagi parah. Apakah Anwar yakin bahawa TIDAK ADA ‘TANGAN HITAM’ di dalam pejabatnya sendiri bagi melihat dia dikenakan bala sebegini rupa.

Kalau di peringkat Anwar TIDAK BOLEH mempercayai KEMALUANnya sendiri; dan menganggap ‘kesedapan keluar masuk di dalam dubur Saiful’ itu adalah juga satu konspirasi; Anwar sebenarnya hidup dalam kepompong yang penuh angan-angan. Realiti mestilah berhadapan dengan realiti. Anwar jangan mengajak ‘rakyat Malaysia’ menjadi pelakon tambahan kepada DRAMA KONSPIRASI – kemaluannya di dalam dubur Saiful.

Anwar kena buktikan itu tidak berlaku. Three musketeers yang dibayar ‘ratusan ribu’ mesti mampu membuktikan bahawa KEMALUAN ANWAR tidak berkonspirasi dengan pejabat PM dan orang lain. Three musketeers – mampu buat itu. Dr Brian McDonald dalam kes pembunuhan bayi di Victoria (Jaidyn Leskie) pernah mengatakan bahawa DNA bukanlah fakta yang ‘infallible’. Maknanya, ada kemungkinan DNA juga mengalami proses kerosakan misalnya. Dr Brian selalu mengemukakan pandangan bahawa DNA boleh ‘rosak dan dirosakkan’.

Apa kata, sebagai bukti bahawa KEMALUAN ANWAR tidak berkonspirasi terhadap dirinya; Dr Brian menggunakan segala kehebatan klinik swastanya di Sydney untuk membuktikan bahawa AIR MANI itu sudah ‘rosak dan dirosakkan’. Argue the case in Court.

Sama-samalah kita buka ‘minda dan hati’ di dalam kes ini. Tak payah kita nak mempertahan Anwar secara menggila. Biarkan mahkamah mengambil usahanya dan semoga kebenaran akan terlaksana. Banyak sangat benda yang perlu dikonspirasikan kalau benar ini satu konspirasi.

* En Hasanuddin (Tuan Punya Kondo tempat berlangsungnya acara tersebut; boleh memberikan kenyataan di mahkamah. Waktu dia menghantar karipap daging pada petang itu – di mana Anwar dan Saiful?). Kalau itupun masih konspirasi; Anwar perlu ‘membuang’ banyak benda/orang di sekelilingnya kerana terlibat melakukan konspirasi.

Advertisements

Continue Reading Februari 20, 2010 at 12:45 am 23 comments


Februari 2010
I S R K J S A
« Jan   Mac »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Capaian Umum

  • 75,330,280 Capaian

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 145 other followers

Arkib

RSS Berita Terkini – Sodomi II

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aidc Club

  • Anwar Tunjuk Garang Depan Duta Asing
    Kenapa Anwar garang? Sebab dia nak tunjuk kepada kedutaan asing..terutamanya Australia (base Amerika di Asia) yang dia masih hebat berpidato..masih ramai yang terpengaruh dengan retorik2nya.. Kenapa anwar tunjuk hebat ‘retorik’? Sebab itulah skill yang dia ada..retorik semata2..janji sana…janji sini..sekarang janji Dayak baru pula…semuanya tabur janji saja.. […]

RSS Ali Zul

  • 8 WACKY PRODUCTIVITY APPS THAT FORCE YOU TO PERFORM UNDER PRESSURE
    How to Perform Under Pressure With These 8 Wacky Productivity AppsBy Dann Albright, Make Use Of, 13 April 2018.Pressure helps people be more productive. Whether you like them or not, deadlines probably get you to work faster. They might add stress to your life, and make you feel like you’re not getting enough done. But pressure does, generally, help.Want to […]

RSS Mohd Saiful Bukhari

  • TRUMP, "THE MOVEMENT", dan Kerajaan Malaysia pada 2050
    President Donald J. Trump. 45th President of The United StatesSempat menonton dan membaca teks ucapan,  Presiden Donald J. Trump sebentar tadi. Ia satu ucapan yang sangat berani dan hebat!Beliau dengan bangga meraikan kejayaan "Movement" beliau dalam menumbangkan Institusi Politik Amerika yang beliau gelar "The Establishment", iaitu kelom […]

RSS Nasionalis 1946

  • Ucapan Presiden UMNO di PAU 2009
    Seawalnya saya ingin berkongsi Firman Allah SWT, dalam surah As-Saff ayat yang ke-4‘Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berjuang di jalanNya, dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti satu ‘bun-ya-nun-marsus’ yakni bangunan yang tersusun kukuh’.Kemudiannya pesan daripada Saidina Ali bahawasanya :‘Sesuatu yang benar dan hak namun tidak te […]

RSS The Unspinners

  • Kenapa Orang Lama Alergik Dengan Parti DAP???
    Bagi orang lama, DAP tak ada bezanya dengan PAP.Cuma PAP kat Singapura dan DAP kat Malaysia tapi tok dalang dia sama, jalan cerita pun sama.Prinsip, perjuangan dan ideologi politik parti abang adik ni sama mcm kembar seiras.Jom kita buat edisi bongkar permainan PAP kat Singapura bawah tok dalang mendiang Dinasti Lee yang DAP fotostat kat Malaysia nie bawah t […]

RSS Malaysian United

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Politik Malaysia

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Politik MAS

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Anwar Aidc

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Perak Today

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Lydia USM

  • Kecoh..? Datuk Ismail Kijo Dapat Surat Akuan Bersumpah Sebagai Hadiah Perkahwinan...?
    Terlebih dahulu nak wish la Selamat Pengantin Baru buat Ketua Umno Bahagian Ampang, Datuk Ismail Kijo.....Cayalah Datuk, bini baru muda giler tuu. Memang muda, baru 25 tahun!Tapi yang tak bestnyer, ada pulak sorang ahli cawangan Umno yang mengaku dirinya dari Cawangan Taman Tasik Tambahan buat Akaun Bersumpah.... Dia kata sebagai Ketua Bahagian Umno, Datuk I […]

RSS Laman Izzs

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Parpu Kari

  • PANAS BERAPI! GUANG ENG BAYAR AHLI PERNIAGAAN UNTUK SELESAIKAN ISU RASUAH?
    Aku suka video yang dibuat oleh Tentera Troll Kebangsaan ini.Sekarang aku nak cerita dengan korang perihal Guan Eng dan Zenith ni, mudah saja, apabila kantoi saja projek Terowong bawah laut oleh yang dibuat oleh Guan Eng and the team maka bermulalah kisah team mereka mencari FIXER untukk menyelesaikan masalah ini.Disini la mereka telah menggunapakai khidmat […]

RSS Musram Rakuman

  • PRU-14: PELUANG BN
    JIKA dilihat daripada propaganda parti yang melawan Bn, daripada pilihan raya umum pertama di Negara ini, sebelum PRU diadakan, mereka yakin boleh menang. Parti yang membangkang Bn, dalam usaha mereka menewaskan gabungan 13 parti itu, mereka meniru perjalanan parti Barisan Nasional, menerusi Angkatan Perpaduan Ummah (APU), Barisan Alternatif (BA), Gagasan Ra […]

RSS Malaysian Hotest Blog

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Kita Gempur

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Negara Kita

  • Spbo Terpercaya Memilih Yang Kamu Mau
    Nonton Bola dengan Cara Beda di Spbo Kepada anda yang memiliki banyak kemauan dalam pandangan hidup maka kamu sanggup cobalah terhadap main-main di Spbo terpercaya. Apakah anda bisan nonton bola gitu-gitu saja? Kalau begitu maka akan sangat bagus dan disarankan sekali jika anda coba…Read more ›

RSS Siput Uda

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Apa yang Tersurat

  • PRU-14: PELUANG BN
    JIKA dilihat daripada propaganda parti yang melawan Bn, daripada pilihan raya umum pertama di Negara ini, sebelum PRU diadakan, mereka yakin boleh menang. Parti yang membangkang Bn, dalam usaha mereka menewaskan gabungan 13 parti itu, mereka meniru perjalanan parti Barisan Nasional, menerusi Angkatan Perpaduan Ummah (APU), Barisan Alternatif (BA), Gagasan Ra […]

RSS Hikayat Seorang Aku

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS My Blog Hub

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zina
    Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zinaBANYAK respons diterima mengenai isu `Anak zina boleh bin kepada bapa' yang menjadi tajuk fokus majalah Al Islam yang sedang berada di pasaran.Beberapa orang memberitahu penulis melalui e-mel, surat dan telefon serta orang tengah bahawa mereka membantah penulis menyiarkan fatwa Dr. […]

RSS Reformasin

  • SPENDA INI MEMBUNUHKU!! - MUSTAFA ALI
    Seorang lelaki miskin akan berkahwin dengan gadis pujaan hatinya, namun dia teringin sekali memiliki spender baru. Kerana ketiadaan wang yg habis dibelanjakan unt hantaran, ibunya dengan sepenuh kasih sayang menjahit sehelai spender dari guni beras.Sebagai pengantin baru, malam pertama yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba. Walau agak segan, dengan rasa agak ya […]

RSS Ahmad Zaki

  • Matahari & Bulan sebenarnya mengelilingi Bumi
    Oleh : Syaikh Muhammad bin Shaleh Al-Utsaimin Dalil-dalil syariat secara lahir mengatakan bahwa matahari mengelilingi bumi, sehingga perputarannya itu menyebabkan terjadinya pergantian siang dan malam di muka bumi. Kita tidak bisa membantah makna lahir dari dalil-dalil tersebut kecuali dengan dalil yang lebih kuat, yang memungkinkan kita, menakwilkannya deng […]

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zina
    Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zinaBANYAK respons diterima mengenai isu `Anak zina boleh bin kepada bapa' yang menjadi tajuk fokus majalah Al Islam yang sedang berada di pasaran.Beberapa orang memberitahu penulis melalui e-mel, surat dan telefon serta orang tengah bahawa mereka membantah penulis menyiarkan fatwa Dr. […]

RSS Jejak Habib

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS DUN Semarang

  • Lembu dan BABI Saravanan atau Penyamaran..
    Ini kisah terbitan Feb 2010...agar melayu tidak pernah akan lupa...kisah lembu..Semuga menjadi renungan anak BangsaKU....Melayu dan Islam..DIMANA sahaja, dibumi Tanah Melayu ini, orang Melayu akan setiap detik akan menerima penghinaan, thomahan dan dipandang jijik. BETUL?. Mereka hanya berpura suka, sokong, manis muka jika segala keUNTUNGAN berpihak kepada m […]

Paling Popular

  • Tiada