Anwar Perlu Game-Plan Baru!

Februari 20, 2010 at 12:45 am 23 comments

Malaysian Insider memang laman yang menarik. Kadang-kadang belasah PM bagaikan tak cukup tanah. Kadang-kadang sayang. Kadang-kadang belasah Anwar bagaikan tak ada hari esok. Kadang-kadangkala merindui dan berkasih sayang semula dengan Anwar. Memang orientasi laporan Malaysian Insider cacamarba. Kejap baik. Kejap tidak. Macam ada ‘love hate relationship’. Mulalah, orang persoalkan siapa sebenarnya di belakang MI. Daripada laman itu sendiri, kita maklum – bukan murah nak maintain laman yang begitu canggihnya. Pasti banyak modalnya. Ramai tenaga kerjanya.

Laporan terbaru Malaysian Insider, ditulis oleh Leslie Lau. Dia ini boleh diibaratkan sebagai ‘neutral’ party. Kejap dia bantai orang A. Kejap dia balun orang B. Baguslah juga, ada ‘balanced’ view dalam banyak perkara. Leslie menulis artikel bertajuk: ANWAR CAN’T USE THE SAME PLAYBOOK ANYMORE. Secara ringkasnya, Leslie nak ingatkan Anwar bahawa dia tak boleh lagi nak menyalak soal ‘konspirasi dan blatant lies’ lagi dalam kes SODOMI II. Leslie mengatakan, kalau dalam kes yang pertama – cara itu boleh diterima dan dipakai oleh rakyat; tetapi dalam kes yang kedua ini – ANWAR wajib mempertahankan dirinya di mahkamah.

Anwar tak boleh ambil jalan tuduhan konspirasi lagi. Anwar kena buktikan di mahkamah bahawa sesungguhnya TIDAK BERLAKU SODOMI pada tarikh yang disebutkan. Anwar kena buktikan bahawa kemaluannya TIDAK PERNAH memasuki dubur Saiful pada masa dan tempat yang dikemukakan oleh mahkamah. Anwar kena buktikan bahawa Saiful adalah ‘plain liar’ apabila membawa segala macam bukti, termasuk KY Jelly ke mahkamah. Anwar kena jawab secara terus terang dan tidak menyorok di belakang prosedur mahkamah.

Semalam Karpal beria-ia menyatakan bahawa mereka bersedia dengan usaha ‘soal balas’ kepada Saiful. Dengan pakar DNA dan criminology yang dibawa daripada luar Negara; sebenarnya – there’s no reason for Anwar to be scared. Ayuh soal balas Saiful sampai dia tak tahan dan menangis. Kalau dapat katakan Saiful mengatakan bahawa dia sebenarnya RELA diperbuat demikian; dan suka menyuakan ‘maruahnya’ kepada Anwar – pasti Anwar sudah menang secara ‘perundangan’; namun mungkin tewas secara moralnya.

Ada dua ‘wajah’ yang Anwar kena pertahankan. Pertama, wajah perundangan – bagi menentukan bahawa LIWAT tidak pernah berlaku sama sekali. Satu lagi ‘wajah’, LIWAT berlaku tetapi dalam suasana SUKA SAMA SUKA. Mana satu yang mahu dipertahankan.

Tindakan melibatkan PM dan Isteri memang sebahagian daripada ‘game plan’. Pembaca patut lihat artikel, ‘IF I WERE A LAWYER…’, karangan penulis tersohor Raja Petra di dalam Malaysia Today. Bagaimana RPK sudah ‘membayangkan’ bagaimana suasana mahkamah jika PM dipanggil menjadi saksi. RPK dah siapkan soalan dan ‘game plan’. Karpal, Hanipa dan Sankaran tinggal ikut sahaja. Tak perlu ubah pun tidak apa. RPK dah buat kerja untuk mereka.

Delaying tactics – tegas Leslie, hanya akan menyebabkan rakyat akan mula ‘berfikiran’ negatif terhadap Anwar. Anwar kena berani. Anwar kena berhadapan dengan mahkamah dengan bantuan ‘three musketeers’ yang dibawa daripada luar Negara. Mari beradu secara pemikiran dan fakta.

Kalau diikutkan pengalaman, rasanya secara total, ‘three musketeers’ mempunyai pengalaman hampir 70 tahun di dalam bidang DNA dan forensik. Berapa lama pula pakar dan ahli kimia HKL ambil masa untuk melakukan penelitian bahawa ‘air mani daripada dalam dubur’ Saiful adalah milik Pak Sheikh. Ini semua boleh disanggah secara saintifik. Rasanya, rugi juga sekiranya kehadiran ‘three musketeers’ tidak digunapakai – setelah secara kebetulan berada di sini.

Leslie Lau punya pandangan yang sangat jernih dan tidak emosional. Kalaupun mungkin Leslie mempunyai kepercayaan kepada RULE OF LAW, ianya juga mestilah dijawab dan diatasi di dalam ‘perundangan’. Sekarang ini, Anwar berada di dalam fasa ‘re-assuring the public’ – bahawa semua ini adalah konspirasi. Kehadiran Saiful, yang dibawa oleh staff Anwar sendiri adalah konspirasi. Adanya Saiful di samping Anwar di Singapura, Hong Kong dan mana sahaja adalah juga ‘konspirasi’. Petang Saiful di ‘perlakukan’ sedemikian rupa oleh Pak Sheikh adalah konspirasi. Zakar di dalam dubur juga adalah konspirasi. Apakah mungkin ‘kemaluan Anwar sendiri’ berkonspirasi terhadap dirinya. Ini sudah kes parah.

Kalau betul wujudnya ‘konspirasi’, semua ini hanya mungkin berlaku kalau staff di dalam pejabat Anwar sendiri BERKONSPIRASI terhadap Anwar. Ini lagi parah. Apakah Anwar yakin bahawa TIDAK ADA ‘TANGAN HITAM’ di dalam pejabatnya sendiri bagi melihat dia dikenakan bala sebegini rupa.

Kalau di peringkat Anwar TIDAK BOLEH mempercayai KEMALUANnya sendiri; dan menganggap ‘kesedapan keluar masuk di dalam dubur Saiful’ itu adalah juga satu konspirasi; Anwar sebenarnya hidup dalam kepompong yang penuh angan-angan. Realiti mestilah berhadapan dengan realiti. Anwar jangan mengajak ‘rakyat Malaysia’ menjadi pelakon tambahan kepada DRAMA KONSPIRASI – kemaluannya di dalam dubur Saiful.

Anwar kena buktikan itu tidak berlaku. Three musketeers yang dibayar ‘ratusan ribu’ mesti mampu membuktikan bahawa KEMALUAN ANWAR tidak berkonspirasi dengan pejabat PM dan orang lain. Three musketeers – mampu buat itu. Dr Brian McDonald dalam kes pembunuhan bayi di Victoria (Jaidyn Leskie) pernah mengatakan bahawa DNA bukanlah fakta yang ‘infallible’. Maknanya, ada kemungkinan DNA juga mengalami proses kerosakan misalnya. Dr Brian selalu mengemukakan pandangan bahawa DNA boleh ‘rosak dan dirosakkan’.

Apa kata, sebagai bukti bahawa KEMALUAN ANWAR tidak berkonspirasi terhadap dirinya; Dr Brian menggunakan segala kehebatan klinik swastanya di Sydney untuk membuktikan bahawa AIR MANI itu sudah ‘rosak dan dirosakkan’. Argue the case in Court.

Sama-samalah kita buka ‘minda dan hati’ di dalam kes ini. Tak payah kita nak mempertahan Anwar secara menggila. Biarkan mahkamah mengambil usahanya dan semoga kebenaran akan terlaksana. Banyak sangat benda yang perlu dikonspirasikan kalau benar ini satu konspirasi.

* En Hasanuddin (Tuan Punya Kondo tempat berlangsungnya acara tersebut; boleh memberikan kenyataan di mahkamah. Waktu dia menghantar karipap daging pada petang itu – di mana Anwar dan Saiful?). Kalau itupun masih konspirasi; Anwar perlu ‘membuang’ banyak benda/orang di sekelilingnya kerana terlibat melakukan konspirasi.

Advertisements

Entry filed under: Anwar Ibrahim Baru?, Kes Liwat, Strategi Politik PKR, Weakest Link in PR. Tags: , , .

Tangguh 25hb MAC! Yayasan Reformis dan ‘Hartal 2010’

23 Komen Add your own

  • 1. Anselmo Lothario  |  Februari 20, 2010 at 12:52 pm

    Bosanlah dgn cerita conspiracy ni. Anwar gi lah lawan kat court, kebenaran akan terserlah. Bukakan bicara tu biar semua rakyat tahu. Kalu hakim kena beli, berat sebelah, memihak kepada BN ianya akan jelas.Maka rakyat tahu bahawa kamu benar, biar pun akan dipenjara, kamu akan jadi hero, BN akan tumbang sekelip mata. Tak perlu tunggu PRU 13. Sejarah membuktikan, bagaimana korup hakim pun, kebenaran akan terserlah. Yang peliknya hakim tak ada masalah nak buka perbicaraan, kenapa Anwar minta tertutup?

    Balas
    • 2. Anaktokawang  |  Februari 20, 2010 at 3:52 pm

      Mana dia ada teloqq.. nak lawan dalam court.. lawan ataih katil boleh laaa..

      Balas
  • 3. Anaktokawang  |  Februari 20, 2010 at 3:43 pm

    Mana bolehhh… lawan dalam court…tuan penulis tak faham keadaan sebenarnya. Apabila semuanya merupakan satu konspirasi, maka mahkamah menjadi tidak bermakna. Tiada untungnya untuk bertikam fakta di dalam mahkamah jika hasilnya sudah jelas diketahui umum. Hasil yang jelas tersebut akan menjadi terlebih jelas dan terang, dan keputusannya pasti Datuk Seri yang kita sayangi dan sanjungi akan tewas walaupun segala konspirasi terhadapnya akan berjaya dibongkar. Namun pembongkaran konspirasi tersebut pasti tidak ada nilainya sekiranya mereka yang terlibat berkonspirasi adalah Karpal Singh & the gang, Kak Zizah tersayang, Nik Aziz dan Nizar, rakan-rakan dan keluarga mereka sendiri yang akhirnya termuntah dalam mahkamah apabila cerita sebenarnya diketahui. Dan muntah itu akan menjadi satu kospirasi baru. Maka penyokong bodoh atas pagar pula berkonspirasi untuk tidak menyokong Dato Seri lagii… ehek ehekkk sebab dah pandai sikit. Namun Dato Seri tersayang tak harus gusar.. kerana masih ramai lagi mereka yang bangang akan terus menyokong Dato Seri kerana kepentingan mereka atau kepentingan kemaluan mereka. Jadi seboleh-bolehnya eloklah Dato Seri elakkan dari perbicaraan terbuka atau tertutup sekalipun.

    Balas
  • 4. samdol  |  Februari 20, 2010 at 9:20 pm

    Anuar mana mahu mengaku.. dia hebat berdalih dan tangguh2.. itu lah sebab ramai da tak caya dengan dia.. kes zaman tun m di ulang tayang.. blogger sila ulang tayang video dia belaukun sakit semasa di penjara..dalam penjara ok bila bawa menziarahi kematian mak dia tiba2 sakit..kau anuar kalahkan mGR.. putar alam..Dollah@ KJ jgn diam atau lepas tangan segala2 berpunca daripada kaum semua..6 tahun malaysia tak bergerak.. ahsyik berpolitik.. ekonomi hancur..

    Balas
  • 5. Peminat Anwar  |  Februari 21, 2010 at 4:59 pm

    Hei Samdol, kalau u lah yang dianaiya cam Anwar u baru tahu. Jangan suka fitnah jika anda hanya buta sahaja! Kalau nak tahu mengenai yang sebenar pergilah ke blog http://malaysianstory.wordpress.com yang memberikan segala yang berlaku dalam mahkamah (walaupun ada sikit yang terputus!) Kita boleh sama-sama menilainya!

    Balas
    • 6. Anaktokawang  |  Februari 22, 2010 at 7:05 pm

      Peminat Anwarr???…. peminatt??…hmmm… ada jawatan kosong untuk awak… sebagai pembantu peribadiiiiii…. berminat?.. alaaa ..untuk membantu orang yang awak minattt tuuu… errr.. jangan lupa bawak ky sama… takkan nak pakai air liur kot.

      Balas
  • 7. Peminat Anwar  |  Februari 21, 2010 at 5:01 pm

    Kalau ada yang tidak betul kat situ kita boleh belasah dia orang kat situ. Jangan biar pembohong merpura-pura cakap benar!

    Balas
  • 8. tiangapi  |  Februari 21, 2010 at 9:31 pm

    Seumur hidup menipu keluarga dan rakyat yang kononnya seorang islamik tapi bila satu2 topengnya terbuka barulah kita sedari siapa DSAI.Itu yang guna akal dianugerah tuhan tapi kalau yang sengal tu tak dapat buat apa dah.Pintu hati mereka tertutup untuk menerima kebenaran yang ditunjukkan ALLAH didepan mata.
    Alhamdulilah aku bukan dalam kumpulan yang sengal ni,masih boleh berfikir mana yang betul dan auta.

    Balas
    • 9. 34244  |  Oktober 25, 2010 at 10:41 pm

      Astagfirullah, senang2 je saudara menggunakan ayat2 tersebut, ‘Alhamdulillah, Allah’ kenalkan siapa Allah itu wahai saudara. Tahukah syariat yang diwajibkan atas kita?

      sudah terlampau jelas, kenyataan Saudara Saiful berubah2, ada percangahan antara dua-tiga premis yang berlainan, tak mampu saudara bezakan? Akal yang diberi Allah lebih arif menilainya.

      perlukah saya bahaskan disini?

      -anaktokawang,tiangapi dan segala sesiapa yang tak dapat menilainya lagi.

      Balas
  • 10. aku  |  Februari 23, 2010 at 5:24 pm

    kenape yg menerima batang dianggap tak salah tp yg memberi batang dianggap salah?hahaha…kenape perlakuan seks bebas dgn rela dianggap tak salah tp seks paksa (rogol) dianggap salah sedangkn kedua2 nye salah & haram dalam Islam?ade otak pikir sendiri..ape yg korg cube pertahan kn sbnr nye..hehehe

    Balas
  • 11. shafifah  |  Februari 24, 2010 at 1:26 pm

    Siri Sambutan Maulidrrasul 1431H

    A) AHAD , 5 RABIUL AWAL ( 21 FEB)
    MASJID ISTIQOMAH ,
    Kayangan Heights , Subang Permai
    DATO HASAN DIN AL-HAFIZ
    selepas Maghrib

    B) KHAMIS , 11 RABIUL AWAL ( 25 FEB)
    MASJID AL-FALAH USJ 9 ,
    Persiaran Kewajipan, Subang Jaya , Selangor.
    HABIB ADNAN AL-HADDAD ,
    HABIB ALI AL-HADDAD &
    SYEIKH FAHMI ZAMZAM
    info : 013-330 9474 (imam)

    C) JUMAAT , 12 RABIUL AWAL ( 26 FEB)

    1.
    MASJID AL-FALAH USJ 9
    QIYAMULLAIL & BACAAN BURDAH
    mula jam 3.30 pagi

    2.
    MASJID AL-FALAH USJ 9
    BUAL BICARA MAULIDURRASUL :
    DATO HASHIM YAHYA (MANTAN MUFTI WILAYAH KL)
    & DATIN AMINAH ZAKARIA
    mula jam 9.00 pagi

    3.
    MASJID DARUL EHSAN ,
    taman Tun Abd Razak , Ampang, KL
    mula Jam 3.30 ptg
    info : 019-216 8426 (imam Sabri)

    4.
    MASJID ALBUKHARY
    Dekat Stesyen Monorel Jln Hang Tuah , KL .
    HABIB ADNAN AL-HADDAD
    selepas Maghrib
    info : 012-343 8074 (imam Mohd al-Jufry)

    5.
    MASJID AS-SOBIRIN,
    AU 5, Lembah Keramat
    AL-FADHIL DR. UTHMAN AL-MUHAMMADY
    mula 6.30 ptg

    D) SABTU , 13 RABIUL AWAL ( 27 FEB)

    1.
    YAYASAN SOFA , REMBAU , N9.
    DR MUHAMMAD MU’TAZ AL-HUSAINI (SYRIA)
    5 ptg – 10 mlm

    2.
    YAYASAN AL-JENDERAMI ,
    kg Jenderam Hilir , 43800 Dengkil , Selangor DE.
    HABIB ADNAN AL-HADDAD
    selepas Maghrib

    E) AHAD, 14 RABIUL AWAL ( 28 FEB)

    1.
    PUSAT PENGAJIAN MADRAS AN-NUR
    d/a Rumah Habib Husin al-Juned
    36, Jln Pantai Murni 3, Pantai Dalam, KL
    HABIB ADNAN AL-HADDAD , HABIB ALI Z.A. AL-HAMID, SYEIKH FAHMI ZAMZAM
    mula jam 11.30 pagi
    info : 019-331 6617 (syed Mohd Benhafidz)

    2.
    PUSAT PENGAJIAN BEN ALAWI,
    kemensah Heights (belakang zoo negara), Hulu Klang.
    HABIB ADNAN AL-HADDAD, HABIB ALI Z.A. AL-HAMID, TN GURU BABA AZIZ, SYEIKH FAHMI ZAMZAM
    Mula jam 5.00 ptg
    info : 019-669 3887

    F) 18 – 20 RABIUL AWAL (4-6 MAC)

    YAYASAN AL-JENDERAMI ,
    kg Jenderam Hilir , 43800 Dengkil , Selangor DE

    info lanjut : pondokhabib dot wordpress dot com

    Balas
  • 12. Mat  |  Februari 25, 2010 at 12:05 am

    Sementara nak tunggu perbicaraan sensasi tu, jom lah kita sama-sama sambut Maulidur Rasul Jumaat ni.Semoga diberkati Allah. Kalau DSAI benar maka benarlah kalau Saiful benar maka benar lah. Jadi sama-samalah kita muhasabah diri.

    Balas
  • 13. wawa  |  Februari 25, 2010 at 8:51 am

    saudara anuar bin ibrahim suka “coffee boy” saiful bukhari azlan!!!!!!!

    Balas
  • 14. ancieh  |  Februari 25, 2010 at 3:39 pm

    hahahaha…lawak btul….”Zakar di dalam dubur juga adalah konspirasi. Apakah mungkin ‘kemaluan Anwar sendiri’ berkonspirasi terhadap dirinya. Ini sudah kes parah.” Bro yg tulis ni mmg bijak mengolah ayat..gua pun tak pernah terfikir jika betul lah kemaluan anwar benar2 berkonspirasi dengan si konspirasi….pening konspirasi

    Balas
  • 15. alam  |  Jun 26, 2010 at 12:57 am

    Salam semua,

    Yang sokong DSAI ker yang sokong SBA ker nie nak tanya satu benda… Korang semua ada kat tempat kejadian ker? Ker semua nie kes dengar cakap then sampaikan…

    DSAI & SBA kalu betui la maka dua-dua berdosa, dua-dua masuk neraka… Yang korang semua ndak tumpang hirup udara panas neraka tu buat aper?

    Tgk keadaan semasa laa nie, kerajaan dengan kes PKFZ rugi laa pembangkang dengan KSSB laa… point aku mana ada salah atau betul di dunia nie… Semua tindakan adalah betul base on what/which perspective/angle kita semua nak tgk…

    Balas
    • 16. 34244  |  Oktober 25, 2010 at 10:42 pm

      “point aku mana ada salah atau betul di dunia nie”

      anda seorang yang menyerah diri pada yang satu?

      Balas
      • 17. 34244  |  Oktober 25, 2010 at 10:45 pm

        satu lagi,

        “Semua tindakan adalah betul base on what/which perspective/angle kita semua nak tgk…”

        dan ‘what/which perspective/angle’ yang beri panduan dalam Islam supaya saudara dan kita semua tidak tersesat? anda mengamalkan kebebasan menilai secara ‘palsu’?

      • 18. alam  |  Januari 28, 2011 at 12:13 pm

        Salam 34244,

        Jgn salah faham, maksud saya hanyalah penilaian yang dibuat manusia tidak kekal kerana kekurangan sumber/ilmu… Yang sempurna hanyalah Allah SWT.

  • 19. orang biasa  |  Jun 26, 2010 at 2:12 pm

    orang kalau dah benci tak tentu hala gitulah… hujah ikut=ikut orang je… ini lah rupanya penyokong totok BN, cakap pun suka lucah-lucah..

    Balas
  • 20. jbond  |  Julai 26, 2010 at 4:03 pm

    dah terbukti jelas Anwar tu pro jewish, ahli freemason@ illuminati. ada jawatan sbg tyler lagi dlm petubuhan freemason@illuminati. mengapa tak terbuka hati orang yg sokong Anwar? anwar ni manusia yg sgt2 merbahaya utk negara..

    Balas
    • 21. 34244  |  Oktober 25, 2010 at 10:43 pm

      “dah terbukti jelas Anwar tu ……”

      tolong paparkan bukti-buktinya…
      saya ingin tahu.

      Balas
  • 22. tawawi  |  Februari 20, 2011 at 2:51 pm

    Salam… Saya ingin membayangkan bagaimana dalam hal ini, kalian tidak dapat melihat yang mana 1 kebenaran dan yang mana 1 kepalsuan. So, bila dajjal muncul nanti dengan membawa api dan air, dan kata dia adalah nabi Isa, maka kalian akan sekali lagi berbalah antara satu dengan yang lain.. Kalian jadi keliru. Nasihat saya, jangan percaya apa yang anda dengar dan apa yang anda lihat, malah jangan percaya apa yang anda fikir. Bersihkan hati, dan dengarlah kata hati anda. Pejamkan mata anda dan lihatlah 4 susuk tubuh ini “ANWAR vs NAJIB/MAHATHIR/SAIFUL. Siapakah diantara mereka yang lebih dekat rasa KEHAMBAAN kepada ALLAH.. Jika dalam hal ini pun kalian keliru, PERCAYALAH, anda akan lebih keliru lagi bila DAJJAL muncul. Walhal, datangnya dajjal sudah semakin hampir.

    Balas
  • 23. Julius Sissel  |  Oktober 4, 2011 at 9:19 am

    Greetings from Colorado! I’m bored to tears at work so I decided to browse your website on my iphone during lunch break. I enjoy the knowledge you provide here and can’t wait to take a look when I get home. I’m shocked at how quick your blog loaded on my phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, fantastic blog!

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Februari 2010
I S R K J S A
« Jan   Mac »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Capaian Umum

  • 75,324,933 Capaian

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 145 other followers

Arkib

RSS Berita Terkini – Sodomi II

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aidc Club

  • Anwar Tunjuk Garang Depan Duta Asing
    Kenapa Anwar garang? Sebab dia nak tunjuk kepada kedutaan asing..terutamanya Australia (base Amerika di Asia) yang dia masih hebat berpidato..masih ramai yang terpengaruh dengan retorik2nya.. Kenapa anwar tunjuk hebat ‘retorik’? Sebab itulah skill yang dia ada..retorik semata2..janji sana…janji sini..sekarang janji Dayak baru pula…semuanya tabur janji saja.. […]

RSS Ali Zul

  • 10 CAR CONCEPTS FOR THE NEXT 50 YEARS
    Self-Driving Mobile Living Rooms: 10 Car Concepts for the Next 50 YearsBy SA Rogers, Web Urbanist, 15 November 2017.A couple decades from now, we’ll be able to summon autonomous shared vehicles both from our smartphones and from privately owned steering wheels that double as artificial intelligence companions in the home, clicking into place when the car arr […]

RSS Mohd Saiful Bukhari

  • TRUMP, "THE MOVEMENT", dan Kerajaan Malaysia pada 2050
    President Donald J. Trump. 45th President of The United StatesSempat menonton dan membaca teks ucapan,  Presiden Donald J. Trump sebentar tadi. Ia satu ucapan yang sangat berani dan hebat!Beliau dengan bangga meraikan kejayaan "Movement" beliau dalam menumbangkan Institusi Politik Amerika yang beliau gelar "The Establishment", iaitu kelom […]

RSS Nasionalis 1946

  • Ucapan Presiden UMNO di PAU 2009
    Seawalnya saya ingin berkongsi Firman Allah SWT, dalam surah As-Saff ayat yang ke-4‘Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berjuang di jalanNya, dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti satu ‘bun-ya-nun-marsus’ yakni bangunan yang tersusun kukuh’.Kemudiannya pesan daripada Saidina Ali bahawasanya :‘Sesuatu yang benar dan hak namun tidak te […]

RSS The Unspinners

  • Anak edar dadah jahanamkan remaja, Husam nak selamatkan Malaysia?
    ANAK YB HUSAM BERGELUT DENGAN POLIS http://mymassa.blogspot.my/2017/11/anak-yb-husam-bergelut-dengan-polis.htmlMasih cuba nak mengelak dan nafi lagi?Berapa lama boleh? Akhirnya mengaku juga ...Amanah veep Husam admits son arrested over ‘pil kuda’ http://www.malaysia-today.net/amanah-veep-husam-admits-son-arrested-over-pil-kuda/Cakap gah. Bila orang kritik, t […]

RSS Malaysian United

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Politik Malaysia

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Politik MAS

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Anwar Aidc

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Perak Today

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Lydia USM

  • Kecoh..? Datuk Ismail Kijo Dapat Surat Akuan Bersumpah Sebagai Hadiah Perkahwinan...?
    Terlebih dahulu nak wish la Selamat Pengantin Baru buat Ketua Umno Bahagian Ampang, Datuk Ismail Kijo.....Cayalah Datuk, bini baru muda giler tuu. Memang muda, baru 25 tahun!Tapi yang tak bestnyer, ada pulak sorang ahli cawangan Umno yang mengaku dirinya dari Cawangan Taman Tasik Tambahan buat Akaun Bersumpah.... Dia kata sebagai Ketua Bahagian Umno, Datuk I […]

RSS Laman Izzs

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Parpu Kari

  • CILI KASI TARUK! KP1M DATANG BANTU TAPI DR AFIF DOK LOQLAQ PASAIPA?
    *KP1M Datang Bantu: Dr Afif Dok Loqlaq Pasaipa*Perangai sawan babi pemimpin PKR nampaknya dah sampai ke tahap inifiniti. Apabila Pulau Pinang dilanda musibah, asal ada pemimpin BN datang dikatanya mempolitikkan bencana yang melanda.Tak reti langsung nak muhasabah diri dengan apa yang melanda sebaliknya terus-menerus menyerang apa sahaja usaha individu yang b […]

RSS Musram Rakuman

  • Dana RM7.5bilion KKLW: Hak Rakyat Luar Bandar Dinafikan
    1. Siasatan SPRM terhadap dana RM7.5bilion KKLW hampir “full circle”. Mereka yang pernah menjadi “inner circle” rata-rata sudah ditahan reman. Kalau melihat modus operandi penahanan, memang terlihat bahawa target utama adalah Datuk Shafie Apdal.2. Dalam skandal sebesar ini, memang sah dilakukan oleh seseorang yang mempunyai kuasa. Memang daripada segi argume […]

RSS Malaysian Hotest Blog

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Kita Gempur

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Negara Kita

  • Fakta Menarik tentang Poker Indonesia yang Wajib Anda Ketahui
    Bagi kamu yang baru saja mau terjun ke permainan poker online indonesia, sebetulnya memang ada beberapa fakta tertentu yang harus diketahui. Beberapa fakta tersebut akan sangat penting sekali dan sangat berharga sekali untuk mendapatkan apa yang paling bagus dan cocok.…Read more ›

RSS Siput Uda

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Apa yang Tersurat

  • Dana RM7.5bilion KKLW: Hak Rakyat Luar Bandar Dinafikan
    1. Siasatan SPRM terhadap dana RM7.5bilion KKLW hampir “full circle”. Mereka yang pernah menjadi “inner circle” rata-rata sudah ditahan reman. Kalau melihat modus operandi penahanan, memang terlihat bahawa target utama adalah Datuk Shafie Apdal.2. Dalam skandal sebesar ini, memang sah dilakukan oleh seseorang yang mempunyai kuasa. Memang daripada segi argume […]

RSS Hikayat Seorang Aku

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS My Blog Hub

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zina
    Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zinaBANYAK respons diterima mengenai isu `Anak zina boleh bin kepada bapa' yang menjadi tajuk fokus majalah Al Islam yang sedang berada di pasaran.Beberapa orang memberitahu penulis melalui e-mel, surat dan telefon serta orang tengah bahawa mereka membantah penulis menyiarkan fatwa Dr. […]

RSS Reformasin

  • SPENDA INI MEMBUNUHKU!! - MUSTAFA ALI
    Seorang lelaki miskin akan berkahwin dengan gadis pujaan hatinya, namun dia teringin sekali memiliki spender baru. Kerana ketiadaan wang yg habis dibelanjakan unt hantaran, ibunya dengan sepenuh kasih sayang menjahit sehelai spender dari guni beras.Sebagai pengantin baru, malam pertama yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba. Walau agak segan, dengan rasa agak ya […]

RSS Ahmad Zaki

  • Matahari & Bulan sebenarnya mengelilingi Bumi
    Oleh : Syaikh Muhammad bin Shaleh Al-Utsaimin Dalil-dalil syariat secara lahir mengatakan bahwa matahari mengelilingi bumi, sehingga perputarannya itu menyebabkan terjadinya pergantian siang dan malam di muka bumi. Kita tidak bisa membantah makna lahir dari dalil-dalil tersebut kecuali dengan dalil yang lebih kuat, yang memungkinkan kita, menakwilkannya deng […]

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zina
    Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zinaBANYAK respons diterima mengenai isu `Anak zina boleh bin kepada bapa' yang menjadi tajuk fokus majalah Al Islam yang sedang berada di pasaran.Beberapa orang memberitahu penulis melalui e-mel, surat dan telefon serta orang tengah bahawa mereka membantah penulis menyiarkan fatwa Dr. […]

RSS Jejak Habib

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS DUN Semarang

  • Lembu dan BABI Saravanan atau Penyamaran..
    Ini kisah terbitan Feb 2010...agar melayu tidak pernah akan lupa...kisah lembu..Semuga menjadi renungan anak BangsaKU....Melayu dan Islam..DIMANA sahaja, dibumi Tanah Melayu ini, orang Melayu akan setiap detik akan menerima penghinaan, thomahan dan dipandang jijik. BETUL?. Mereka hanya berpura suka, sokong, manis muka jika segala keUNTUNGAN berpihak kepada m […]

%d bloggers like this: