Archive for Jun 23, 2010

Agenda Retreat PKR: MACAMANA NAK KEMBALIKAN SOKONGAN KES SODOMI???

Terima kasih kepada rakan ‘orang dalam’ Pejabat PKR yang memberikan maklumat mengenai Retreat PKR hujung minggu ini. Sebelum retreat, adalah buat sedikit ‘reshuffle’ di dalam PKR Selangor dan Pusat. Reshuffle yang setengah masak – kata orang PKR sendiri. Perbualan hampir 3 jam dengan ‘staff’ Ibupejabat PKR di Curve semalam memang menyeronokkan. Walaupun bekerja dengan Ibupejabat; namun hati dan perasaannya dah rasa lain macam. Dia kata, ‘rasa tak sedap hati dengan perkembangan PKR sekarang’. Kita ucapkan kepadanya agar terus bekerja di Ibupejabat; disebabkan dia memang sekian lama percaya dengan kata ‘keramat’ – REFORMASI.

So, apa jadi dengan ‘reshuffle’ setengah masak? Dia hanya menyatakan bahawa reshuffle itu perlu dibuat kerana Anwar mahukan pembaikan gerakan dalam menambah sokongan kepada kes sodomi. Jonson Chong, yang sepatutnya menjadi ‘orang kanan’ kepada kes sodomi; sering TIDAK HADIR di mahkamah. Laporan berkala dibuat oleh orang lain. Updates pun sudah tidak berkesan kerana banyak blogs/medium lain yang ‘neutral’ dan melakukan perkara sama. Anwar merasakan Jonson Chong terlalu sibuk dengan dirinya sendiri; sekaligus mengenepikan kepentingan kes sodomi. Perlukan pertukaran seberapa segera.

Kenapa perlu korbankan Nik Nazmi?

Itulah yang jadi masalah, tegas staff tersebut. Nik Nazmi ditarik masuk sebagai Ketua Penerangan kerana dua perkara penting:-

1. Sebarang kos operasi ‘psych war’ operations/media/new media/blogging semuanya akan dimasukkan ke dalam akaun MENTERI BESAR SELANGOR. Hanya Nik Nazmi sahaja yang tahu GUGUSAN syarikat-syarikat yang telah diberikan kontrak di Selangor. Semuanya diarah untuk menyumbang kepada DANA PSYCH WAR DAN INFORMASI (DPWI). Anwar tidak mahu ada kekangan kos kepada usaha ini. Semuanya mesti diuruskan dengan baik. Nik Nazmi juga tahu dan maklum dengan ‘perks and benefits’ pejabat MB yang boleh digunapakai.

2. Kekuatan jentera pemuda Nik Nazmi di Selangor. Anwar menginginkan sekurang-kurangnya 200 orang hadir di mahkamah sewaktu bicara bermula 14hb Julai ini. Adalah sesuatu yang tidak munasabah; mengharapkan Jonson Chong melaksanakan kerja itu, kerana dia tidak ada pengalaman dan back-up parti politik yang padu.

Apakah Jonson Chong gembira?

Kepada mereka yang mengikuti twitter Jonson Chong pasti tahu bahawa mamat itu kecewa dengan keputusan Anwar. Meletakkan Jonson Chong secara ‘direct’ di bawah Pejabat Anwar adalah satu tindakan ‘cold storage’. Jonson Chong akan dinafikan akses kepada jentera parti yang lebih besar. Kononnya, antara perkara yang perlu diberikan perhatian oleh Jonson Chong adalah ‘international media’. Suatu perkara yang amat mustahil dilakukan ketika mana media Amerika sendiri sudah mula meninggalkan Anwar.

Siapa dia Faekah ini?

Faekah ini digelar sebagai ‘mak cik’ oleh kebanyakan staff Ibupejabat. Mulut murai. Banyak cakap. Idea tak ada. Selalu mengarah – tetapi mengelak sebarang tugasan untuk diri sendiri. Kenapa letak di pejabat MB? Setiausaha Politik bukan jawatan mainan.

Pejabat MB Selangor dah jadi macam ‘puppet’ kepada Anwar. Apa tidaknya, Anwar mahu semua orang kepercayaannya berada di dalam pejabat MB. Senang nak monitor kerja Khalid. Jangan lupa, Faekah sangat rapat dengan Azmin Ali. Selalu berjumpa. Faekah juga rapat dengan isteri Azmin. Ini semua agenda nak ‘check mate’ Khalid Ibrahim.

Apa agenda retreat?

Tak banyak. Satu sahaja, katanya. Pastikan sokongan kepada kes sodomi bertambah. Nik Nazmi perlu memastikan 200 orang hadir di mahkamah bermula 14hb Julai; itu adalah permulaan ‘KPI’ yang diberikan kepada Nik Nazmi. Faekah akan concentrate menjaga ‘Khalid’. Jangan banyak sangat susun projek untuk diri sendiri. Jonson Chong masuk peti sejuk. Anwar mula semakin gentar dengan kes sodomi; mesti tambah kehadiran di mahkamah. Gerak gempur media akan diserahkan kepada satu konsultan yang bakal dilantik. Konsultan sama yang mengurus logistik sewaktu Kongres PKR di Kelantan kelmarin.

Continue Reading Jun 23, 2010 at 11:09 am 5 comments


Jun 2010
I S R K J S A
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Capaian Umum

  • 75,348,190 Capaian

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 145 other subscribers

Arkib

RSS Berita Terkini – Sodomi II

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aidc Club

  • Anwar Tunjuk Garang Depan Duta Asing
    Kenapa Anwar garang? Sebab dia nak tunjuk kepada kedutaan asing..terutamanya Australia (base Amerika di Asia) yang dia masih hebat berpidato..masih ramai yang terpengaruh dengan retorik2nya.. Kenapa anwar tunjuk hebat ‘retorik’? Sebab itulah skill yang dia ada..retorik semata2..janji sana…janji sini..sekarang janji Dayak baru pula…semuanya tabur janji saja.. […]

RSS Ali Zul

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mohd Saiful Bukhari

  • TRUMP, "THE MOVEMENT", dan Kerajaan Malaysia pada 2050
    President Donald J. Trump. 45th President of The United StatesSempat menonton dan membaca teks ucapan,  Presiden Donald J. Trump sebentar tadi. Ia satu ucapan yang sangat berani dan hebat!Beliau dengan bangga meraikan kejayaan "Movement" beliau dalam menumbangkan Institusi Politik Amerika yang beliau gelar "The Establishment", iaitu kelom […]

RSS Nasionalis 1946

  • Ucapan Presiden UMNO di PAU 2009
    Seawalnya saya ingin berkongsi Firman Allah SWT, dalam surah As-Saff ayat yang ke-4‘Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berjuang di jalanNya, dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti satu ‘bun-ya-nun-marsus’ yakni bangunan yang tersusun kukuh’.Kemudiannya pesan daripada Saidina Ali bahawasanya :‘Sesuatu yang benar dan hak namun tidak te […]

RSS The Unspinners

  • Adakah Destini Berhad Menjadi Ali Baba Untuk China Kuasai KTMB?
    Kesatuan Perkerja Keretapi Tanah Melayu Berhad (RUM) telah membuat lapuran kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) supaya menyiasat usahasama antara Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) dan Destini Berhad.Baca di sini :https://ismaweb.net/2021/03/03/kesatuan-mahu-sprm-siasat-kelulusan-usaha-sama-antara-destini-ktmb/Ianya adalah ekoran dari pengum […]

RSS Malaysian United

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Politik Malaysia

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Politik MAS

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Anwar Aidc

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Perak Today

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Lydia USM

  • Kecoh..? Datuk Ismail Kijo Dapat Surat Akuan Bersumpah Sebagai Hadiah Perkahwinan...?
    Terlebih dahulu nak wish la Selamat Pengantin Baru buat Ketua Umno Bahagian Ampang, Datuk Ismail Kijo.....Cayalah Datuk, bini baru muda giler tuu. Memang muda, baru 25 tahun!Tapi yang tak bestnyer, ada pulak sorang ahli cawangan Umno yang mengaku dirinya dari Cawangan Taman Tasik Tambahan buat Akaun Bersumpah.... Dia kata sebagai Ketua Bahagian Umno, Datuk I […]

RSS Laman Izzs

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Parpu Kari

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Musram Rakuman

  • DANA POLITIK: JANGAN AMBIL TUKUL PUKUL KEPALA SENDIRI
    SEKIAN lama penulis mengikuti perkembangan perjalanan parti-parti dalam negara, hanya pada awal tahun ini, penulis terbaca LAPORAN AUDIT sebuah parti dihebahkan secara umum. Penulis memerhatikan, setiap pilihan raya, banyak parti terlihat berbelanja besar, poster, bendera, billboard besar, pentas ceramah, pemimpin menggunakan helikopter bergerak dari satu te […]

RSS Malaysian Hotest Blog

  • Skin infections: How many common types are there?
    When it comes to skin infections, there are actually quite a few that you should know about. However, this should be common knowledge for any Malaysian student who is pursuing a medical degree or diploma such as a diploma in family medicine Malaysia, there are three common types of skin infections: bacterial, viral, and fungal.  […] The post Skin infections: […]

RSS Kita Gempur

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Negara Kita

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Siput Uda

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Apa yang Tersurat

  • DANA POLITIK: JANGAN AMBIL TUKUL PUKUL KEPALA SENDIRI
    SEKIAN lama penulis mengikuti perkembangan perjalanan parti-parti dalam negara, hanya pada awal tahun ini, penulis terbaca LAPORAN AUDIT sebuah parti dihebahkan secara umum. Penulis memerhatikan, setiap pilihan raya, banyak parti terlihat berbelanja besar, poster, bendera, billboard besar, pentas ceramah, pemimpin menggunakan helikopter bergerak dari satu te […]

RSS Hikayat Seorang Aku

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS My Blog Hub

  • Skin infections: How many common types are there?
    When it comes to skin infections, there are actually quite a few that you should know about. However, this should be common knowledge for any Malaysian student who is pursuing a medical degree or diploma such as a diploma in family medicine Malaysia, there are three common types of skin infections: bacterial, viral, and fungal.  […] The post Skin infections: […]

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zina
    Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zinaBANYAK respons diterima mengenai isu `Anak zina boleh bin kepada bapa' yang menjadi tajuk fokus majalah Al Islam yang sedang berada di pasaran.Beberapa orang memberitahu penulis melalui e-mel, surat dan telefon serta orang tengah bahawa mereka membantah penulis menyiarkan fatwa Dr. […]

RSS Reformasin

  • SPENDA INI MEMBUNUHKU!! - MUSTAFA ALI
    Seorang lelaki miskin akan berkahwin dengan gadis pujaan hatinya, namun dia teringin sekali memiliki spender baru. Kerana ketiadaan wang yg habis dibelanjakan unt hantaran, ibunya dengan sepenuh kasih sayang menjahit sehelai spender dari guni beras.Sebagai pengantin baru, malam pertama yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba. Walau agak segan, dengan rasa agak ya […]

RSS Ahmad Zaki

  • Matahari & Bulan sebenarnya mengelilingi Bumi
    Oleh : Syaikh Muhammad bin Shaleh Al-Utsaimin Dalil-dalil syariat secara lahir mengatakan bahwa matahari mengelilingi bumi, sehingga perputarannya itu menyebabkan terjadinya pergantian siang dan malam di muka bumi. Kita tidak bisa membantah makna lahir dari dalil-dalil tersebut kecuali dengan dalil yang lebih kuat, yang memungkinkan kita, menakwilkannya deng […]

RSS Selamatkan Selangor Darul Ehsan

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Medan Info Kita

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zina
    Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zinaBANYAK respons diterima mengenai isu `Anak zina boleh bin kepada bapa' yang menjadi tajuk fokus majalah Al Islam yang sedang berada di pasaran.Beberapa orang memberitahu penulis melalui e-mel, surat dan telefon serta orang tengah bahawa mereka membantah penulis menyiarkan fatwa Dr. […]

RSS Jejak Habib

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS DUN Semarang

  • Lembu dan BABI Saravanan atau Penyamaran..
    Ini kisah terbitan Feb 2010...agar melayu tidak pernah akan lupa...kisah lembu..Semuga menjadi renungan anak BangsaKU....Melayu dan Islam..DIMANA sahaja, dibumi Tanah Melayu ini, orang Melayu akan setiap detik akan menerima penghinaan, thomahan dan dipandang jijik. BETUL?. Mereka hanya berpura suka, sokong, manis muka jika segala keUNTUNGAN berpihak kepada m […]

Paling Popular

  • Tiada