Anwar Dikantoikan Oleh CNN?

Julai 12, 2010 at 11:22 am 7 comments

Tak banyak perkara yang Anwar boleh simpan kebelakangan ini. Semua benda, sudah membuka minda dan fikiran rakyat. Unless, memang mereka dah ada mental block daripada menyaksikan bagaimana ‘sandiwara’ Anwar di pentas antarabangsa. Memang memusykilkan, kalau sebelum ini Anwar menolak bahawa dia sudah cuba nak ‘tunduk’ kepada desakan pressure groups Yahudi di Amerika; apabila dia menyusun CNN sebagai lidah untuk ‘memujuk’ Jewish Pressure Groups.
Khalayak Malaysia jangan lupa, pejabat International Institute of Islamic Thought Malaysia (IIIT) pernah berhadapan dengan cubaan arson dan bakar oleh kalangan pelajar Arab yang kesal dengan sikap IIIT yang mesra semacam dengan pressure groups Yahudi di Amerika. Mana boleh. Budak-budak Arab di UIAM menganggap IIIT sudah menjadi sangat liberal dan hanya membawa kepentingan peribadi dan kelompok kecil.
Anwar memang rapat dengan IIIT sejak azali. Projek dan program IIIT Malaysia dijayakan di hotel lima bintang. Kerjasama dengan IKD. Kerjasama dengan Konrad Adenauer Foundation daripada Jerman. Semua ini Anwar dah buat sejak awal tahun 90 an lagi. Sebab itu network Anwar di Amerika luar biasa. Malahan Ketua Kerajaan pun tidak dapat layanan yang Anwar dapat di Amerikan.
Apabila sahaja Anwar muncul memberi penerangan panjang lebar mengenai apa yang beliau maksudkan sebagai ‘serangan terhadap kepentingan Amerika’; ramai yang dah mula sangsi dengan kejujuran Anwar. Ini satu perkara yang Anwar paling takuti. Integirti dan kepercayaan rakan-rakan pun sudah mula pudar.
Apa sebenarnya yang Anwar nak buat ni? Nak buktikan kepada siapa yang lebih penting? Rakyat Malaysia, atau paymaster PKR di Amerika? Kepada umat Islam seluruh dunia; atau kepada pressure groups yang kaya raya?
Anwar tak boleh jadi chameleon lagi. Kalangan orang PKR sendiri dah penat dan pusing kepala. Tak la lama lagi akan berlangsung pemilihan PKR; apakah lawatan demi lawatan ini adalah sebahagian daripada agenda ‘soliciting funds’ kepada gerakan PKR yangf ada di Malaysia.
Pak Cik Man di Cabang Gombak; Abang Aziz di ranting Seksyen 2 wangsa maju; semua kenyang dengan duit Yahudi; tapi Anwar ada hati nak serang Yahudi dan kemudiannya minta maaf. Ini sudah kira ‘mistake besar’.
Advertisements

Entry filed under: Anwar Ibrahim Baru?, Reformasi PKR, Weakest Link in PR. Tags: , , , .

40 % Betul; 60 % Salah – So? Keterbukaan DUN Selangor

7 Komen Add your own

  • 1. nuralam akbar  |  Julai 12, 2010 at 1:31 pm

    JIKA kerajaan yakin dengan Anwar sebagai agen CIA, mengapa tidak mengambil tindakan paling tegas?

    Mana2 negara, dulu dan sekarang, meletakkan hukuman mati kepada penderhaka negara.

    Mungkin US melalui NGO tajaannya akan pertahankan beliau melalui tekenan antarabangsa terhadap negara, tetapi demi masa depan generasi kini dan akan datang, tindakan keras mesti dilakukan.

    Balas
  • 2. Ahmad Zaki  |  Julai 12, 2010 at 3:57 pm

    Anwar sedang memusnahkan dirinya sendiri dunia & akhirat, Anwar harus bertaubat…

    Balas
  • 3. Habib Ahmad  |  Julai 13, 2010 at 3:00 pm

    MASJID ASY-SYAKIRIN, KLCC

    Majlis KL BERSELAWAT akan diadakan di Masjid Asy-Syakirin, KLCC pada 18 Julai 2010. Jumpa anda di sana! Menuju Mahabbah Rasulullah s.a.w!
    link : http://wp.me/piAx4-2dG

    Balas
  • 4. Bidin  |  Julai 13, 2010 at 8:28 pm

    Nampaknya banyak masa dibuangkan mencari dan menulis cerita tentang keburukan orang. Orang ini cerita pasal orang itu. Orang itu kata dia betul dan lain salah. Dan orang lain kata dia betul dan seterusnya begitulah. Yang krnyang ialah orang yang pandai menadun cerita supaya menarik dan laku dijual dan dibaca. Apakata bagi ceramah disetiap negeri secara percuma kerana dengan itu penulis akan lebih yakin pada diri dan bertanggungjawab lagi.Dari dulu sampai sekarang cerita begini tidak habis-habis. Orang Melayu menjadi alat dan bola orang yang pandai berpolitik dan cuba cari pengaruh. Nasib orang melayu sama saja. Yang mahu kuasa peluca antara mereka di sampaing itu mereka mendapat banyak harta. Lawan bertokak sesama sendiri sehinmgga sanggup juah maruah bangsa sendiri. Apa faedah memanjangkan cerita jika sahih tamatkan cerita jangan buang masa. Kalau dah banyak bukti ambil tindakan jangan cerita dan cerita dan tiada penhujungnya. Kerana orang Melayu lain ada banyak kerja bukan asyik nak dengan cerita saja.

    Balas
  • 5. orang biasa  |  Julai 13, 2010 at 10:22 pm

    dari dulu dah keluar isu macam ni.. BN tak idea lain ke.. Apasal dek Anuar sorang ni jadi kecoh…dulu kata anuar egen CIA, bodek Amerikalah…macam-macam…BN ni sekarang ni tengah memerintah Malaysia ni jalankan tugas, pulihkan semula ekonomi Malaysia ni..Dalam surat khabar sibuk ekonomi meningkat, ekonomi dah pulih… tapi kami yang bekerja sebagai kaki tangan kerajaan ni tahu apa yang berlaku.. banyak peruntukan telah tiada.. kami keluar duit poket sendiri tahu tak.. sebsb nak jalankan tugas… anugerah cemerlang pun belum diberitahu lagi, sebab ada sumber menyatakan kerajaan tak ada peruntukan bagi ganjaran pada yang cemerlang… jadi baliklah ke pangkal jalan.. jangan syok sendiri, jangan sebar fitnah, jangan bohong rakyat..

    Balas
  • 6. khalid gagap  |  Julai 15, 2010 at 7:02 pm

    Banyak fitnah yang dibuat oleh anuar diluar negara supaya pelabur asing tak nak masuk melabur di Malaysia, adakah ini baik , sebab tu la PKR parti kelentong rakyat

    Balas
    • 7. alam  |  Julai 17, 2010 at 12:05 pm

      saudara khalid,

      pelabur asing melabur bukan seringgit dua mereka pastinya selidik potensi pelaburan berdasarkan fakta. Mereka pun bukan bodoh untuk terima bulat2 apa kata anuar…

      lagi satu, sebagai pelabur tentunya mereka ingankan pelbagai pengecualian/faedah/insentif yang dapat diberikan oleh kerajaan sekiranya mereka melabur di M’sia bukan fitnah anuar yang mematikan hasrat mereka…

      Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Julai 2010
I S R K J S A
« Jun   Ogo »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Capaian Umum

  • 75,319,161 Capaian

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 147 other followers

Arkib

RSS Berita Terkini – Sodomi II

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aidc Club

  • Anwar Tunjuk Garang Depan Duta Asing
    Kenapa Anwar garang? Sebab dia nak tunjuk kepada kedutaan asing..terutamanya Australia (base Amerika di Asia) yang dia masih hebat berpidato..masih ramai yang terpengaruh dengan retorik2nya.. Kenapa anwar tunjuk hebat ‘retorik’? Sebab itulah skill yang dia ada..retorik semata2..janji sana…janji sini..sekarang janji Dayak baru pula…semuanya tabur janji saja.. […]

RSS Ali Zul

  • INFOGRAPHIC: STARSHIPS OF THE FUTURE
    Despite practically every sci-fi movie you've seen, getting to the stars ain't as easy as it looks. It'll require unforeseen breakthroughs and radical innovations that are decades if not centuries away - still, we clever little humans have a few plans on the drawing board. This infographic by Futurism presents some of the most exciting.Infogra […]

RSS Mohd Saiful Bukhari

  • TRUMP, "THE MOVEMENT", dan Kerajaan Malaysia pada 2050
    President Donald J. Trump. 45th President of The United StatesSempat menonton dan membaca teks ucapan,  Presiden Donald J. Trump sebentar tadi. Ia satu ucapan yang sangat berani dan hebat!Beliau dengan bangga meraikan kejayaan "Movement" beliau dalam menumbangkan Institusi Politik Amerika yang beliau gelar "The Establishment", iaitu kelom […]

RSS Nasionalis 1946

  • Ucapan Presiden UMNO di PAU 2009
    Seawalnya saya ingin berkongsi Firman Allah SWT, dalam surah As-Saff ayat yang ke-4‘Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berjuang di jalanNya, dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti satu ‘bun-ya-nun-marsus’ yakni bangunan yang tersusun kukuh’.Kemudiannya pesan daripada Saidina Ali bahawasanya :‘Sesuatu yang benar dan hak namun tidak te […]

RSS The Unspinners

  • 99% tuduhan terhadap Rosmah bohong
    Selalu kita dengar petanan beliau dalam PERMATA dipertikaikan. Padahal ...Selalu dikatakan Siti Hasmah macam baik ...Orang banyak cerita tentang anak2 Mahathir dan Siti Hasmah. Adik beradik Siti sama kuat kaki projek dan jadi macai taukeh ciba!!!!Pembohongan begitu banyak twrhadap Rosmah begitu bersungguh2 hingga sanggup mereka hina Sultan Brunei demi nak ma […]

RSS Malaysian United

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Politik Malaysia

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Politik MAS

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Anwar Aidc

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Perak Today

  • Bekas TKP JPJ Mengaku Tidak Bersalah
    PUTRAJAYA: Bekas Timbalan Ketua Pengarah (Perancangan dan Operasi) Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Datuk Yusoff Ayob yang sebelum ini didenda RM600 kerana memandu di lorong kecemasan didakwa semula di Mahkamah Majistret di sini pada Selasa atas pertuduhan sama. Yusoff, 58, yang ditukarkan ke Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) Jumaat lepas, mengaku tidak bersal […]

RSS Lydia USM

  • Kecoh..? Datuk Ismail Kijo Dapat Surat Akuan Bersumpah Sebagai Hadiah Perkahwinan...?
    Terlebih dahulu nak wish la Selamat Pengantin Baru buat Ketua Umno Bahagian Ampang, Datuk Ismail Kijo.....Cayalah Datuk, bini baru muda giler tuu. Memang muda, baru 25 tahun!Tapi yang tak bestnyer, ada pulak sorang ahli cawangan Umno yang mengaku dirinya dari Cawangan Taman Tasik Tambahan buat Akaun Bersumpah.... Dia kata sebagai Ketua Bahagian Umno, Datuk I […]

RSS Laman Izzs

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Parpu Kari

  • PANAS BERAPI! GAMBAR ROSMAH KHATAM QURAN PASTI AKAN BUATKAN PARA HATERS KEPANASAN!
    Walau beliau dihina dan dicerca dengan pelbagai tohmahan namun tanggungjawab beliau terhadap Allah tetap beliau laksanakan. Ini adalah gambar sekitar majlis khatam Quran Datin Seri Rosmah.Kepada yang menuduh beliau macam-macam cuba anda cerminkan diri anda, apakah anda bersih dan maksum? Sudah berkali beliau jawab tohamahan yang dilempar terhadap beliau teta […]

RSS Musram Rakuman

  • Strategi DAP-Menjadikan Kaum Melayu Kelas 2
    Tergambarkan sangat staregi DAP mahu memecahkan undi melayu di Semenajung, melalui saf kepimpinan Pakatan Harapan.Dap hanya akan menjadi kingmaker, apabila melayu berpecah pada PRU-14. Kalau mlihat kerusi yang dimenagi parti Umno, 88 kerusi dan Pas 21, ertinya kawasan majoriti melayu adalah 109 tidak termasuk di Sarawak, dan kalau mengambilkira kerusi kaum m […]

RSS Malaysian Hotest Blog

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Kita Gempur

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Negara Kita

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Siput Uda

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Apa yang Tersurat

  • Strategi DAP-Menjadikan Kaum Melayu Kelas 2
    Tergambarkan sangat staregi DAP mahu memecahkan undi melayu di Semenajung, melalui saf kepimpinan Pakatan Harapan.Dap hanya akan menjadi kingmaker, apabila melayu berpecah pada PRU-14. Kalau mlihat kerusi yang dimenagi parti Umno, 88 kerusi dan Pas 21, ertinya kawasan majoriti melayu adalah 109 tidak termasuk di Sarawak, dan kalau mengambilkira kerusi kaum m […]

RSS Hikayat Seorang Aku

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS My Blog Hub

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Hudud: Memecah atau menyatu masyarakat? - Suatu jawapan kepada masyarakat majmuk di Malaysia
    Isu hudud sentiasa mendapat perhatian masyarakat Malaysia sama ada di kalangan orang Islam atau yang bukan Islam.  Isu yang masih belum ada penyelesaian muktamad ini menjadi lebih menarik kerana ianya kerap muncul ketika menjelang PRU. Semua pihak sama ada kerajaan atau pembangkang ingin mengambil keuntungan dari isu ini.  Maka adalah sukar diterima jika isu […]

RSS Reformasin

  • SPENDA INI MEMBUNUHKU!! - MUSTAFA ALI
    Seorang lelaki miskin akan berkahwin dengan gadis pujaan hatinya, namun dia teringin sekali memiliki spender baru. Kerana ketiadaan wang yg habis dibelanjakan unt hantaran, ibunya dengan sepenuh kasih sayang menjahit sehelai spender dari guni beras.Sebagai pengantin baru, malam pertama yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba. Walau agak segan, dengan rasa agak ya […]

RSS Ahmad Zaki

  • Matahari & Bulan sebenarnya mengelilingi Bumi
    Oleh : Syaikh Muhammad bin Shaleh Al-Utsaimin Dalil-dalil syariat secara lahir mengatakan bahwa matahari mengelilingi bumi, sehingga perputarannya itu menyebabkan terjadinya pergantian siang dan malam di muka bumi. Kita tidak bisa membantah makna lahir dari dalil-dalil tersebut kecuali dengan dalil yang lebih kuat, yang memungkinkan kita, menakwilkannya deng […]

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Hudud: Memecah atau menyatu masyarakat? - Suatu jawapan kepada masyarakat majmuk di Malaysia
    Isu hudud sentiasa mendapat perhatian masyarakat Malaysia sama ada di kalangan orang Islam atau yang bukan Islam.  Isu yang masih belum ada penyelesaian muktamad ini menjadi lebih menarik kerana ianya kerap muncul ketika menjelang PRU. Semua pihak sama ada kerajaan atau pembangkang ingin mengambil keuntungan dari isu ini.  Maka adalah sukar diterima jika isu […]

RSS Jejak Habib

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS DUN Semarang

  • Lembu dan BABI Saravanan atau Penyamaran..
    Ini kisah terbitan Feb 2010...agar melayu tidak pernah akan lupa...kisah lembu..Semuga menjadi renungan anak BangsaKU....Melayu dan Islam..DIMANA sahaja, dibumi Tanah Melayu ini, orang Melayu akan setiap detik akan menerima penghinaan, thomahan dan dipandang jijik. BETUL?. Mereka hanya berpura suka, sokong, manis muka jika segala keUNTUNGAN berpihak kepada m […]

%d bloggers like this: