Anwar Tolak Gaji RPK?

Oktober 4, 2010 at 9:16 pm 4 comments

Dalam hubungan politik, mahupun hubungan antara seorang ‘pembayar’ dan ‘pembunuh politik upahan’ seperti RPK – apa yang paling penting adalah nilai RM. RPK tidak mampu hidup senang di London, jika ‘wang’ yang dimasukkan ke dalam akaun seorang individu lain akan berkurangan setiap bulan. Bermula dengan GBP10,000 untuk tempoh dua minggu; gaji RPK dikurangkan sebanyak hampir separuh. Memang deal awal, RPK tidak perlu bertanyakan ‘siapa’ sebenarnya yang membayar gajinya yang sedemikian tinggi. Sebulan GBP20,000 kali 6 dah berapa? Kira sendiri. Inilah jumlah yang memungkinkan RPK hidup mewah dalam buangan dirinya sendiri.

Ramai juga yang terkejut dan terperanjat – kerana dalam satu sesi forum khas yang diadakan di sana; RPK sudah mula berani mempersoalkan kemampuan Pakatan Rakyat melakukan ‘reform’ yang dikehendaki. Sudah hampir 3 tahun; tidak ada sebarang perubahan ‘ketara’ yang boleh dibanggakan oleh kita, tegas RPK. Apakah dengan kemenangan 5 negeri; masih gagal PR melakukan reform yang diinginkan. Apa lagi yang PR tunggu?

Ramai hadirin yang  tak tahu, sebelum forum berlangsung – Anwar sudah minum dengan RPK. Intipati; Anwar ingin mengurangkan gaji RPK. Terus mamat itu naik angin. Dia dah membantu banyak; malahan Malaysia Today adalah alat politik Anwar. Apatah lagi nak berlawan dengan Free Malaysia Today yang ditaja oleh Zaid Ibrahim. Anwar menggunakan alasan ‘funding streams’ yang semakin merosot banyak. Anwar tidak mampu lagi maintain ‘high societe’ lifestyle yang RPK nikmati sekarang.

Kepada RPK; kejayaan PR dalam pilihanraya yang lalu mempunyai buah tangannya juga. Bukan sikit. Banyak. Banyak isu yang membuatkan dia mendedahkan kepincangan Pak Lah dan kaum keluarga. Anwar mesti mengotakan janji bahawa dia dibenarkan hidup secara ‘high societe’ selama 5 tahun. Ini janji dan perjanjian syaitan mereka berdua.

Disebabkan itu, RPK sudah mula menggunakan platform bebas untuk mengutuk Pakatan Rakyat dan kepimpinan Anwar.

Sesungguhnya Anwar naik risau juga. Mahukan tidak, banyak rahsia Anwar yang diletakkan di dalam poket RPK. Tersilap langkah; Anwar akan tersungkur.

Anwar kena hati-hati kerana melukakan hati dan merosakkan ‘poket’ RPK. Kena usaha juga untuk cari dana tambahan bagi menentukan RPK tidak menjadi senjata makan tuan. Kalau tidak – mampus.

Anwar menyedari perkara ini dan banyak ‘deal’ baru diuruskan bagi mendapatkan data tambahan buat RPK. Kalau tidak – Anwar terpaksa berhadapan dengan ‘nafsu amarah’ abang RPK yang akan memberontak.

Entry filed under: Anwar Ibrahim Baru?, Raja Petra Kamarudin, Reformasi PKR, Zaid Ibrahim. Tags: , , , , .

Politik ‘Gung-Ho’ Azmin Ali Anwar Baru Nak Mula Tugas Sebagai ‘PUNAHSIHAT’

4 Komen Add your own

  • 1. Habib Ahmad  |  Oktober 5, 2010 at 12:40 pm

    MAJLIS BERSAMA ULAMA
    & BACAAN MAULID

    bersama

    HABIB KAZIM AS-SAGGAF
    (Pendakwah dari Tarim , Hadramaut , Yaman )

    pada:
    KHAMIS , 7 OKT 2010
    SLPS SOLAT MAGHRIB

    di
    MASJID AL-FALAH USJ 9.

    MAJLIS-MAJLIS DI MAF SEPANJANG OKT 2010 : http://wp.me/piAx4-30o
    Jadual Majlis-majlis Haul Imam Al Haddad 2010 : http://wp.me/piAx4-2Wo
    Program Da’wah Guru Mulia Habib Umar Ben Hafidz ke Malaysia : http://wp.me/piAx4-2Wu

    Jadual Kuliyah Ustaz Azhar Idrus (Oktober 2010) : http://wp.me/piAx4-30L

    Balas
  • 2. hamba allah  |  Oktober 5, 2010 at 4:56 pm

    penulis blog ini tak ada telur.. sebab dia tak berani tunjukkan nama dan muka dia sendiri dalam blog ini.. dari UMNO pun tak berani nak sebut.. kotek pendek telur kecut..

    cuma tahu main kutuk2 tikam2 dari belakang.. melayu mencaci melayu sendiri.. memalukan melayu dan islam..

    macam mana anwar berdosa pun, dia masih berani berdepan dengan orang ramai.. tapi penulis blog ini, terlindung dalam kulit penyu, kepala kecut, tangan kaki kecut, telur pun kecut..

    orang yang hanya tau sebar maklumat dari belakang tapi tak berani menampirkan diri di depan adalah orang yang paling keji dalam spesis binatang..

    tengok muka sendiri dalam cermin dan sedar kesalahan sendiri dan insaf la..

    jangan buat dosa lagi kutuk-kutuk orang.. melayu hipokrit..

    Balas
  • 3. sulaiman  |  Oktober 5, 2010 at 5:39 pm

    geram betul
    nak cakap berapa kali pun masih tak paham-paham
    boleh tak jangan hantar spam email lagi
    pas monyet
    umno monyet
    monyet serang monyet
    nak serang pergi jauh-jauh
    tapi saya manusia!!
    jangan ganggu saya!!

    Balas
  • 4. Habib Ahmad  |  Oktober 6, 2010 at 10:45 am

    Jadual Program Tafaqquh Fiddin Bersama Syeikh Muhammad Nuruddin Marbu al-Banjari al-Makki – Oktober 2010M/Syawwal-Dhulqaedah1431H

    Jadual Program Tafaqquh Fiddin Bersama Syeikh Muhammad Nuruddin Marbu al-Banjari al-Makki – Oktober 2010M/Syawwal-Dhulqaedah1431H

    Tarikh: 27 Syawwal 1431/6 Oktober 2010 (Rabu)
    Masa: 7.30 malam
    Lokasi: Musholla Imam asy-Syefie, Taman Jali, Kangar, Perlis

    Tarikh: 1 Dhulqaedah 1431/9 Oktober
    Masa: 8.00 pagi – 10.30 malam
    Lokasi: Ma’had Tarbiah Islamiah, Derang, Kedah [Pertemuan mahabbah dan bacaan kitab terbaru karangan Sh. Nuruddin dan pelancaran Ikatan Murid-murid Syeikh Nuruddin di akhir majlis. Pada jam 11.00 pagi ada pertemuan dengan Maulana Salman al-Husaini (murid al-Marhum Sayyid Abul Hasan an-Nadwi). Beliau adalah merupakan Syeikhul Hadits dari Nadwatul Ulama, Lucknow India]

    Tarikh: 2 Dhulqaedah 1431/10 Oktober 2010
    Masa: Selepas ‘Ashar
    Lokasi: Surau an-Nur, Bandar Seremban Selatan
    Kitab: Minhaj ath-Tholibin (Fiqih)

    MAJLIS-MAJLIS DI MAF SEPANJANG OKT 2010 : http://wp.me/piAx4-30o
    Jadual Majlis-majlis Haul Imam Al Haddad 2010 : http://wp.me/piAx4-2Wo
    Program Da’wah Guru Mulia Habib Umar Ben Hafidz ke Malaysia : http://wp.me/piAx4-2Wu
    Jadual Kuliyah Ustaz Azhar Idrus (Oktober 2010) : http://wp.me/piAx4-30L
    Bersama Syeikh Muhammad Nuruddin Marbu al-Banjari al-Makki : http://wp.me/piAx4-31C

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Oktober 2010
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Capaian Umum

  • 75,303,386 Capaian

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 144 other followers

Arkib

RSS Berita Terkini – Sodomi II

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aidc Club

  • Anwar Tunjuk Garang Depan Duta Asing
    Kenapa Anwar garang? Sebab dia nak tunjuk kepada kedutaan asing..terutamanya Australia (base Amerika di Asia) yang dia masih hebat berpidato..masih ramai yang terpengaruh dengan retorik2nya.. Kenapa anwar tunjuk hebat ‘retorik’? Sebab itulah skill yang dia ada..retorik semata2..janji sana…janji sini..sekarang janji Dayak baru pula…semuanya tabur janji saja.. […]

RSS Ali Zul

  • 10 OF THE BIGGEST NATURAL DISASTERS IN EARTH’S HISTORY
    10 of the Biggest Natural Disasters in Earth’s HistoryBy Adrian Chirila, Toptenz, 5 December 2016.The Butterfly Effect principle simply states that, given enough time, whatever event, no matter how small, can and will have tremendous reverberations into the future. And when talking about past disasters, natural or otherwise, we always have to keep in mind th […]

RSS Mohd Saiful Bukhari

  • Istiqamah dengan Kebenaran
    ISTIQAMAH DENGAN KEBENARANBaru-baru ini, saya dihubungi oleh beberapa individu untuk berjumpa. Atas dasar silaturahim sesama manusia, saya pun sudi untuk berjumpa. Lagipun saya kenal mereka ini.Semasa perjumpaan itu, mereka menyampaikan hajat dan menjemput saya bersama-sama mereka menyertai gerakan "Deklarasi Rakyat" bagi menjatuhkan pemimpin berke […]

RSS Nasionalis 1946

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS The Unspinners

  • Kit Siang panik lalu jemput juga bapa boboi
    Minggu lalu DAP mengumumkan Mahathir tidak dijemput.Tetapi dengan apa yang berlaku semalam dalam PAU2016 dan  Umno-PAS bersama-perhimpunan Rohingya, Kit Siang terpaksa menukar strategi beliau.Jadi DAP terpaksa pujuk Mahathir dengan menjanjikan dia status VVIP dgn diletakkan di tempat duduk di atas pentas bersebelahan dengan Kit Siang, yang tidak pernah berla […]

RSS Malaysian United

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Politik Malaysia

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Politik MAS

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Anwar Aidc

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Perak Today

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Lydia USM

  • Kecoh..? Datuk Ismail Kijo Dapat Surat Akuan Bersumpah Sebagai Hadiah Perkahwinan...?
    Terlebih dahulu nak wish la Selamat Pengantin Baru buat Ketua Umno Bahagian Ampang, Datuk Ismail Kijo.....Cayalah Datuk, bini baru muda giler tuu. Memang muda, baru 25 tahun!Tapi yang tak bestnyer, ada pulak sorang ahli cawangan Umno yang mengaku dirinya dari Cawangan Taman Tasik Tambahan buat Akaun Bersumpah.... Dia kata sebagai Ketua Bahagian Umno, Datuk I […]

RSS Laman Izzs

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Parpu Kari

  • PANAS BERAPI! APABILA PEMUDA UMNO PULAU PINANG TURUN PADANG UNTUK KEJUTKAN GUAN ENG!
    Steady la Azwan Bro and the gang, bab ini aku sokong korang buat perhimpunan sebab nak lawan Guan Eng dan cara korang buat memang best dan professional dan bukan macam lembaga hitam yang gila glamer dan pakai adik sendiri sampai dapat anak hasil sumbang mahram tu.Teruskan dan Parpukari akan terus sokong Pemuda UMNO Pulau Pinang yang gagah berani, kat bawah n […]

RSS Musram Rakuman

  • Perlukah Rakyat Sokong Pemimpin Tamak?
    Perlu anda tanya diri anda, apa yang belum diperolehi Tun Dr Mahathir, Tan Sri Muhiyiddin, Datuk Shafie Apadl, Datuk Seri Anwar Ibrahim, dan lain-lain mantan pemimpin Umno? Hanya kematian sahaja belum mereka rasa, manakala semua nikmat dunia mereka sudah rasa dan pernah miliki.Mengapa selepas memiliki semua nikmat dunia melalui Parti Umno, kemudiannya mereka […]

RSS Malaysian Hotest Blog

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Kita Gempur

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Negara Kita

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aspirasi Bangsa

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Siput Uda

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Apa yang Tersurat

  • Perlukah Rakyat Sokong Pemimpin Tamak?
    Perlu anda tanya diri anda, apa yang belum diperolehi Tun Dr Mahathir, Tan Sri Muhiyiddin, Datuk Shafie Apadl, Datuk Seri Anwar Ibrahim, dan lain-lain mantan pemimpin Umno? Hanya kematian sahaja belum mereka rasa, manakala semua nikmat dunia mereka sudah rasa dan pernah miliki.Mengapa selepas memiliki semua nikmat dunia melalui Parti Umno, kemudiannya mereka […]

RSS Hikayat Seorang Aku

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS My Blog Hub

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Hudud: Memecah atau menyatu masyarakat? - Suatu jawapan kepada masyarakat majmuk di Malaysia
    Isu hudud sentiasa mendapat perhatian masyarakat Malaysia sama ada di kalangan orang Islam atau yang bukan Islam.  Isu yang masih belum ada penyelesaian muktamad ini menjadi lebih menarik kerana ianya kerap muncul ketika menjelang PRU. Semua pihak sama ada kerajaan atau pembangkang ingin mengambil keuntungan dari isu ini.  Maka adalah sukar diterima jika isu […]

RSS Reformasin

  • SPENDA INI MEMBUNUHKU!! - MUSTAFA ALI
    Seorang lelaki miskin akan berkahwin dengan gadis pujaan hatinya, namun dia teringin sekali memiliki spender baru. Kerana ketiadaan wang yg habis dibelanjakan unt hantaran, ibunya dengan sepenuh kasih sayang menjahit sehelai spender dari guni beras.Sebagai pengantin baru, malam pertama yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba. Walau agak segan, dengan rasa agak ya […]

RSS Ahmad Zaki

  • Matahari & Bulan sebenarnya mengelilingi Bumi
    Oleh : Syaikh Muhammad bin Shaleh Al-Utsaimin Dalil-dalil syariat secara lahir mengatakan bahwa matahari mengelilingi bumi, sehingga perputarannya itu menyebabkan terjadinya pergantian siang dan malam di muka bumi. Kita tidak bisa membantah makna lahir dari dalil-dalil tersebut kecuali dengan dalil yang lebih kuat, yang memungkinkan kita, menakwilkannya deng […]

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Hudud: Memecah atau menyatu masyarakat? - Suatu jawapan kepada masyarakat majmuk di Malaysia
    Isu hudud sentiasa mendapat perhatian masyarakat Malaysia sama ada di kalangan orang Islam atau yang bukan Islam.  Isu yang masih belum ada penyelesaian muktamad ini menjadi lebih menarik kerana ianya kerap muncul ketika menjelang PRU. Semua pihak sama ada kerajaan atau pembangkang ingin mengambil keuntungan dari isu ini.  Maka adalah sukar diterima jika isu […]

RSS Jejak Habib

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS DUN Semarang

  • Lembu dan BABI Saravanan atau Penyamaran..
    Ini kisah terbitan Feb 2010...agar melayu tidak pernah akan lupa...kisah lembu..Semuga menjadi renungan anak BangsaKU....Melayu dan Islam..DIMANA sahaja, dibumi Tanah Melayu ini, orang Melayu akan setiap detik akan menerima penghinaan, thomahan dan dipandang jijik. BETUL?. Mereka hanya berpura suka, sokong, manis muka jika segala keUNTUNGAN berpihak kepada m […]

%d bloggers like this: