Anwar Baru Nak Mula Tugas Sebagai ‘PUNAHSIHAT’

Oktober 6, 2010 at 2:03 pm 8 comments

TS Khalid Ibrahim baru-baru ini di dalam mesyuarat pegawai pejabat Menteri Besar Selangor menzahirkan rasa ‘lega’ kerana baru ada petanda dan petunjuk Tuan Penasihat Ekonomi melaksanakan kerja. TS Khalid ‘rimas’ sebab jawatan Penasihat itu tidak digunakan sebaik mungkin. Soal dapat RM1 sebulan tu janganlah nak menipu rakyat. Kalangan pegawai kerajaan SUK pun tahu berapa banyak projek dah dilampiaskan kepada Rosli Ibrahim dan Saiful Anwar Rosli. Lagi mahu tipu? Come on lah. Siapa nak percaya orang yang ada ‘lifestyle’ macam Anwar boleh terima gaji RM1. Berapa pulak gaji lain-lain pegawai yang diambil secara politik? Berapa?
TS Khalid mula risau sebab sebagai CEO Negeri dia kena berjawab dengan DUN. Kena bertemu muka dengan SELCAT. Kena memaklumkan kepada banyak pihak. Kalau heboh dengan cerita Wak Khir pergi Disneyland; tapi kalau kerajaan dia sendiri dok bagi Anwar dan konco-konconya mengembara free di New York dan sebagainya. Mana pergi isu transparency? Mana pergi akauntabiliti?
Berapa belanja Anwar – tanya seorang Pegawai MB. MB Khalid – senyum pahit; sambil jawab – ‘boleh bagi makan kampung bagan nakhoda omar – selama setahun’. Semua orang gelak.
TS Khalid tak ‘selesa’ sangat dengan perbelanjaan Anwar yang menggila atas kapasiti sebagai Penasihat Ekonomi. New York, ke Eropah. Masalahnya satu business pun belum masuk ke Selangor. Kalau sebelum ini ke Arab Saudi – Anwar disambut macam anak emas. Sekarang? Semuanya kerana kekecewaan kelompok ‘Syeikh’ Arab dengan permainan ekonomi Anwar yang tidak jujur. Duit Arab ambil. Setia kepada Yahudi dan Amerika. Ini yang banyak mencalarkan imej Anwar.
Kali ini, Anwar menjanjikan MTES untuk menyediakan pelaburan baru dalam bidang ICT – diketuai oleh Mitchell David Kapor (Mitch Kapor). Mitch memang handal bab ICT. Walaupun bukan level Gates, tapi mempunyai funding streams yang banyak. Kalau Mitch kata nak masuk Selangor – Anwar akan berasa sangat gembira. Masalahnya, ‘business cut’ Anwar pun jadi masalah. Syarat Anwar, bahawa dua jawatan Eksekutif diberikan kepadanya adalah satu lagi masalah. Ini bukan syarat Kerajaan Negeri. Ini syarat Anwar.
Anwar pun cuba nak guna ‘MOZILLA FOUNDATION’ untuk buat beberapa program ‘pendidikan’ di Selangor. Kalau berjaya, Anwar akan dapat bantuan USD5 million per year. Banyak tu. Boleh digandingkan dengan modal bertanding Azmin sekali.
Selain itu, Anwar akan berjumpa dengan Mary Robinson. Mary Robinson pun kawan lama Anwar. Mary sangat aktif dengan – usaha untuk ‘de-criminalise’ homoseksualiti. Pendokong kuat. Terutamanya dalam program yang dipanggil sebagai ‘Campaign For Homosexual Law Reform’. Memang ramai yang susah nak percaya. Tapi boleh selidik sendiri kalau tak percaya.
Nampaknya kes liwat Anwar ini bukan antara Saiful dan Anwar sahaja. Tetapi antara Anwar (kumpulan pro homoseksual) dan perundangan Negara yang menolak aktiviti liwat.
Mungkin Anwar perlukan khidmat nasihat kejayaan Mary Robinson meng HALALkan homoseksual di Ireland. Anwar nak HALALkan homoseksualiti? Kenapa? Tak percaya?
Advertisements

Entry filed under: Anwar Ibrahim Baru?, Strategi Politik PKR, Tan Sri Khalid, Weakest Link in PR. Tags: , , .

Anwar Tolak Gaji RPK? Jangan Berhenti Zaid Ibrahim!!!

8 Komen Add your own

  • 1. Selangorean  |  Oktober 6, 2010 at 2:20 pm

    Hoi, kalau nak kutuk pun gunakan bahasa yang elok lah. Jangan lah cuba menghina kerana itu bukan budaya warga Malaysia!

    Balas
  • 2. hazou  |  Oktober 6, 2010 at 2:49 pm

    selangorian cuba tunjukkan dimana pula bahasa kesat digunakan dlm posting ini?

    Balas
  • 3. Junah  |  Oktober 6, 2010 at 6:52 pm

    Salam,

    anwar canang rata ingat dah mula kerja, ceh.

    Balas
  • 4. megatkencana  |  Oktober 7, 2010 at 6:53 am

    liwat jubo ko aje lah lagi enak kan …..wahai tuan punya gelagat anwar

    Balas
  • 5. oriolle  |  Oktober 7, 2010 at 10:03 am

    Ya Allah lindungi negara ini dari pemimpin yang rosak akhlaknya (gay). Lindungi kami dari bala sekiranya pemimpin yang rosak akhlak ini ditakdirkan memimpin negara kami. Tunjukkanlah jalan yang lurus kepada mereka yang sesat dan buta hatinya. AMIN….

    Balas
  • 6. Habib Ahmad  |  Oktober 7, 2010 at 10:08 am

    Majlis Bersama Ulama: Al-Habib Kadzim bin Ja’far as-Seggaf : http://wp.me/piAx4-2Zh
    MAJLIS-MAJLIS DI MAF SEPANJANG OKT 2010 : http://wp.me/piAx4-30o
    Jadual Majlis-majlis Haul Imam Al Haddad 2010 : http://wp.me/piAx4-2Wo
    Program Da’wah Guru Mulia Habib Umar Ben Hafidz ke Malaysia : http://wp.me/piAx4-2Wu

    Balas
  • 7. zulfadzli haron  |  Oktober 8, 2010 at 11:02 pm

    Selangorean..

    saya setuju dgn anda.. gunakanlah kata-kata yg elok… tp mereka ni org biasa….azmin ali pun x jaga tuturkata..x hormat org tua..apa cerita..

    Balas
  • 8. Luise Laperouse  |  Oktober 6, 2011 at 1:32 pm

    I love your blog.. very nice colors & theme. Did you make this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz answer back as I’m looking to create my own blog and would like to know where u got this from. kudos

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Oktober 2010
I S R K J S A
« Sep   Nov »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Capaian Umum

  • 75,320,268 Capaian

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 145 other followers

Arkib

RSS Berita Terkini – Sodomi II

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aidc Club

  • Anwar Tunjuk Garang Depan Duta Asing
    Kenapa Anwar garang? Sebab dia nak tunjuk kepada kedutaan asing..terutamanya Australia (base Amerika di Asia) yang dia masih hebat berpidato..masih ramai yang terpengaruh dengan retorik2nya.. Kenapa anwar tunjuk hebat ‘retorik’? Sebab itulah skill yang dia ada..retorik semata2..janji sana…janji sini..sekarang janji Dayak baru pula…semuanya tabur janji saja.. […]

RSS Ali Zul

  • VIDEO: THE RING OF FIRE
    Earth is a unique planet, restless and dynamic, where continents shift and clash, volcanoes erupt, and glaciers grow and recede. There are titanic forces that are constantly at work, leaving behind a trail of geological mysteries. One of Earth's intriguing mysteries is the presence of a huge arc of geological destruction surrounding the Pacific. It is k […]

RSS Mohd Saiful Bukhari

  • TRUMP, "THE MOVEMENT", dan Kerajaan Malaysia pada 2050
    President Donald J. Trump. 45th President of The United StatesSempat menonton dan membaca teks ucapan,  Presiden Donald J. Trump sebentar tadi. Ia satu ucapan yang sangat berani dan hebat!Beliau dengan bangga meraikan kejayaan "Movement" beliau dalam menumbangkan Institusi Politik Amerika yang beliau gelar "The Establishment", iaitu kelom […]

RSS Nasionalis 1946

  • Ucapan Presiden UMNO di PAU 2009
    Seawalnya saya ingin berkongsi Firman Allah SWT, dalam surah As-Saff ayat yang ke-4‘Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berjuang di jalanNya, dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti satu ‘bun-ya-nun-marsus’ yakni bangunan yang tersusun kukuh’.Kemudiannya pesan daripada Saidina Ali bahawasanya :‘Sesuatu yang benar dan hak namun tidak te […]

RSS The Unspinners

  • Shafie Apdal akan sertai PAN?
    Entah kenapa pagi ada perkhabaran mengatakan Dato Shafie Apdal?Harap bukan kekeliruan yang timbul tentang status baju oren SPRM.Ada pula khabar berikut:BEKAS MENTERI DAN NAIB PRESIDEN PARTI TEMPATAN DI SABAH DI TAHAN SPRM?http://www.masterdedah.com/2017/08/gempar-bekas-menteri-dan-naib-presiden.htmlYang belum pasti kita tak tahu. Pastinya tiga kes air di Sab […]

RSS Malaysian United

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Politik Malaysia

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Politik MAS

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Anwar Aidc

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Perak Today

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Lydia USM

  • Kecoh..? Datuk Ismail Kijo Dapat Surat Akuan Bersumpah Sebagai Hadiah Perkahwinan...?
    Terlebih dahulu nak wish la Selamat Pengantin Baru buat Ketua Umno Bahagian Ampang, Datuk Ismail Kijo.....Cayalah Datuk, bini baru muda giler tuu. Memang muda, baru 25 tahun!Tapi yang tak bestnyer, ada pulak sorang ahli cawangan Umno yang mengaku dirinya dari Cawangan Taman Tasik Tambahan buat Akaun Bersumpah.... Dia kata sebagai Ketua Bahagian Umno, Datuk I […]

RSS Laman Izzs

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Parpu Kari

  • CILI KASI TARUK! NGA TIDAK PERNAH GAGAL BUAT KECOH KETIKA SIDANG DUN!
    Kecoh pembangkang di Perak hanya kerana Sidang Dun yang dijalankan baru-baru ini hanya dalam tempoh yang singkat iaitu separuh hari. Macam-macam pertikaian ditimbulkan bagi menampakkan imej kepimpinan negeri yang tidak telus. Padahal, kepimpinan parti pembangkang sendiri tidak telus. Adun Kepayang , Nga Kor Ming dalam sidang media ketika persidangan berkenaa […]

RSS Musram Rakuman

  • Strategi DAP-Menjadikan Kaum Melayu Kelas 2
    Tergambarkan sangat staregi DAP mahu memecahkan undi melayu di Semenajung, melalui saf kepimpinan Pakatan Harapan.Dap hanya akan menjadi kingmaker, apabila melayu berpecah pada PRU-14. Kalau mlihat kerusi yang dimenagi parti Umno, 88 kerusi dan Pas 21, ertinya kawasan majoriti melayu adalah 109 tidak termasuk di Sarawak, dan kalau mengambilkira kerusi kaum m […]

RSS Malaysian Hotest Blog

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Kita Gempur

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Negara Kita

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Siput Uda

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Apa yang Tersurat

  • Strategi DAP-Menjadikan Kaum Melayu Kelas 2
    Tergambarkan sangat staregi DAP mahu memecahkan undi melayu di Semenajung, melalui saf kepimpinan Pakatan Harapan.Dap hanya akan menjadi kingmaker, apabila melayu berpecah pada PRU-14. Kalau mlihat kerusi yang dimenagi parti Umno, 88 kerusi dan Pas 21, ertinya kawasan majoriti melayu adalah 109 tidak termasuk di Sarawak, dan kalau mengambilkira kerusi kaum m […]

RSS Hikayat Seorang Aku

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS My Blog Hub

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zina
    Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zinaBANYAK respons diterima mengenai isu `Anak zina boleh bin kepada bapa' yang menjadi tajuk fokus majalah Al Islam yang sedang berada di pasaran.Beberapa orang memberitahu penulis melalui e-mel, surat dan telefon serta orang tengah bahawa mereka membantah penulis menyiarkan fatwa Dr. […]

RSS Reformasin

  • SPENDA INI MEMBUNUHKU!! - MUSTAFA ALI
    Seorang lelaki miskin akan berkahwin dengan gadis pujaan hatinya, namun dia teringin sekali memiliki spender baru. Kerana ketiadaan wang yg habis dibelanjakan unt hantaran, ibunya dengan sepenuh kasih sayang menjahit sehelai spender dari guni beras.Sebagai pengantin baru, malam pertama yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba. Walau agak segan, dengan rasa agak ya […]

RSS Ahmad Zaki

  • Matahari & Bulan sebenarnya mengelilingi Bumi
    Oleh : Syaikh Muhammad bin Shaleh Al-Utsaimin Dalil-dalil syariat secara lahir mengatakan bahwa matahari mengelilingi bumi, sehingga perputarannya itu menyebabkan terjadinya pergantian siang dan malam di muka bumi. Kita tidak bisa membantah makna lahir dari dalil-dalil tersebut kecuali dengan dalil yang lebih kuat, yang memungkinkan kita, menakwilkannya deng […]

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zina
    Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zinaBANYAK respons diterima mengenai isu `Anak zina boleh bin kepada bapa' yang menjadi tajuk fokus majalah Al Islam yang sedang berada di pasaran.Beberapa orang memberitahu penulis melalui e-mel, surat dan telefon serta orang tengah bahawa mereka membantah penulis menyiarkan fatwa Dr. […]

RSS Jejak Habib

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS DUN Semarang

  • Lembu dan BABI Saravanan atau Penyamaran..
    Ini kisah terbitan Feb 2010...agar melayu tidak pernah akan lupa...kisah lembu..Semuga menjadi renungan anak BangsaKU....Melayu dan Islam..DIMANA sahaja, dibumi Tanah Melayu ini, orang Melayu akan setiap detik akan menerima penghinaan, thomahan dan dipandang jijik. BETUL?. Mereka hanya berpura suka, sokong, manis muka jika segala keUNTUNGAN berpihak kepada m […]

%d bloggers like this: