Dr Siew Sudah Buka Pekung?

Oktober 18, 2010 at 10:10 pm 9 comments

Bagi mereka yang hadir di mahkamah minggu lalu pasti dapat melihat bagaimana DSAI yang biasanya ceria – ‘ter-bangang’ dengan apa yang disampaikan oleh Dr Siew, seorang pakar forensik daripada HKL. Dr Siew – seorang pakar forensik yang tak pandai nak jadi ‘conspirator’. Tak pandai. Apa yang dia nilai; apa yang dia lihat akan dikemukakan sebagai dapatan kepada kajian kes yang ada. Yang menariknya, kalau menurut cerita teman-teman di HKL; Dr Siew memang no nonsense punya doktor. Cakap straight to the point. Tak ada ruang untuk side deal.

Kita cakap pasal ‘side deal’ sebab banyak cubaan pihak DSAI nak side deal dengan pakar HKL dan saksi lain. Nama-nama saksi tidak dikemukakan kepada peguambela atas sebab inilah. Selalu sangat ‘harass’ saksi. Cuba beli. Cuba bayar. Cuba nak buat side deal. Counter conspiracy? Sama macam counter terrorism?

Apa yang penting, Anwar minggu lalu menjadi ‘orang kena tuduh’ yang berbeza. Sibuk mencatat. Sibuk main blackberry. Sibuk menyediakan ‘nota sendiri’ dalam berhadapan dengan pakar HKL. Nak kemuka alasan balas apa lagi. Dah macam kena check mate.

Kita jangan underestimate kerja Anwar. Dia ada plan lagi kot. Plan apa – kita tak pasti. Tapi, mesti ada plan. Peguambela pun macam tu juga. Mesti ada plan. Kalau tak rugi bayar berjuta.

Cuba tengok apa Dr Siew kata dalam mahkamah:-

Have u ever undergone any training and courses?

A: In 2007, I underwent short courses on Forensic Anatomy and Human Identification at the Anthropological Centre, University of Tennessee in US. From 2009 until January 2010, I undergone my special training of [] at the University Herakal General Hospital, Greece.

Kredibiliti dah tak boleh nak argue.

Q: Why did you need to get consent from him?

A: the consent involve examination of bodily part and the private part, consent for taking photograph of the body and private part and also to take specimen from the body and private part.

Q: You said you get the history, can you tell the court what did Saiful told u?

A: He informs what happened to him that he is being sodomized by a high profile public figure for 8 times for at least the last 2 months and the last incident was on 26th June 2008]. I asked whether any condom was used and he said no, but lubricant was used. I asked whether there is any penetration and he said yes. I asked whether ejaculation occurred and he said yes. I asked whether there is any force used and he said no. SP1 also inform he has undergone an examination at a private hospital, i.e Hospital Pusrawi on 28th June 2008 before attended by us.

May the witness being shown ID24. Having identified the sampling and the

presence of semen from the high rectal swab what is your conclusion?

A: There’s evidence of penetration, sexual penetration.

Q: Can you conclude there was anal penetration?

A: Yes.

Bagi mereka yang masih menyangka semua ini hanyalah konspirasi – baik fikir semula. Banyak bukti, menyatakan bahawa ini semua ‘fatal attraction’. Ironi, bukan perempuan dengan lelaki, Tetapi sejenis.

Anwar? Dah kena check mate?

Advertisements

Entry filed under: Anwar Ibrahim Baru?, Weakest Link in PR.

Barisan Idaman ‘Team Rakyat’ PKR Pilihanraya Awal? Untuk apa?

9 Komen Add your own

  • 1. pakteh adam  |  Oktober 19, 2010 at 12:30 am

    1.anwar akan spin cuba buktikan bukan dia yang nak, tapi saiful yang horny… bukan salah saya, kata anwar
    2. anwar akan kata, mula mula mereka main main aje, tapi saiful yang tertonggeng lebih, sebab tu anu anwar termasuk. Bukan salah saya terpancut tu , kata anwar.
    3. anawar kata, itu semua salah jijah, yang selalu aje bendera merah… bukan saalh saya.. kata anwar

    Balas
  • 2. Tanpa Nama  |  Oktober 19, 2010 at 6:58 am

    betulke?

    Balas
  • 3. ajiNOmoto  |  Oktober 19, 2010 at 2:57 pm

    sapa upah ko utk tulis certa ni ?…
    pandai ko karang crite,.. aku dlm court time tu… ha ha…
    jgn wat kecoh la…

    Balas
  • 4. Bahrain  |  Oktober 19, 2010 at 4:01 pm

    The plans they may have is to destroy the credibility of this Dr. Siew or to prove the samples have been contaminated.

    Balas
  • 5. YangNatural  |  Oktober 20, 2010 at 3:25 pm

    Sape yang boleh bagi advise kat DSAI ni ek… lupakan je la hal dunia…bertaubat lah…awak tu dah tue..ingat lah… mati tu bukan sesuatu yang mudah…kalau kat dunia ni semua benda kita boleh tepis dan berdolak dalih tapi kalau di’sana’ karpal singh takde nak membela hatta Tuan Guru Nik Aziz pun tak boleh nak tolong pun, sape2 pun dh tak boleh tolong…mahkamah disana tak de disqulified due to teknical mistake ye Datuk Seri…semuanya tepat dan detail..ni cuma pesanan dan ingatan iklas dari kaum seumat je..salam.

    Balas
  • 6. anynomous  |  Oktober 27, 2010 at 7:11 pm

    Banyak org baca citer dr blog ni… Sampai tergelak aku baca komen yang backup corrupted government…

    Balas
  • 7. Bryce Muther  |  Oktober 4, 2011 at 1:02 pm

    Please let me know if you’re looking for a article author for your blog. You have some really great posts and I believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some articles for your blog in exchange for a link back to mine. Please send me an e-mail if interested. Many thanks!

    Balas
  • 8. Winifred Station  |  Oktober 4, 2011 at 8:26 pm

    My partner and I stumbled over here from a different web page and thought I should check things out. I like what I see so now i’m following you. Look forward to exploring your web page yet again.

    Balas
  • 9. Keven la varicose  |  November 23, 2011 at 1:46 am

    Good stuff I’ve bookmarked this in Digg under “Dr Siew Sudah Buka Pekung? Gelagat Anwar”. Thanks.

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Oktober 2010
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Capaian Umum

  • 75,314,913 Capaian

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 145 other followers

Arkib

RSS Berita Terkini – Sodomi II

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aidc Club

  • Anwar Tunjuk Garang Depan Duta Asing
    Kenapa Anwar garang? Sebab dia nak tunjuk kepada kedutaan asing..terutamanya Australia (base Amerika di Asia) yang dia masih hebat berpidato..masih ramai yang terpengaruh dengan retorik2nya.. Kenapa anwar tunjuk hebat ‘retorik’? Sebab itulah skill yang dia ada..retorik semata2..janji sana…janji sini..sekarang janji Dayak baru pula…semuanya tabur janji saja.. […]

RSS Ali Zul

  • INFOGRAPHIC: 7 DIRTY GOOGLE SECRETS YOU WON’T BE AWARE OF
    An average user may see Google as just a search engine, and the company behind Gmail and YouTube, but it's much more than that. As the following infographic by TechProbeX highlights, it has got some deep, dirty secrets it doesn’t want the common public to know.Infographic References:1. Google Knows Your Deep, Dark, Dirty Secrets2. Make the ads you see m […]

RSS Mohd Saiful Bukhari

  • TRUMP, "THE MOVEMENT", dan Kerajaan Malaysia pada 2050
    President Donald J. Trump. 45th President of The United StatesSempat menonton dan membaca teks ucapan,  Presiden Donald J. Trump sebentar tadi. Ia satu ucapan yang sangat berani dan hebat!Beliau dengan bangga meraikan kejayaan "Movement" beliau dalam menumbangkan Institusi Politik Amerika yang beliau gelar "The Establishment", iaitu kelom […]

RSS Nasionalis 1946

  • Ucapan Presiden UMNO di PAU 2009
    Seawalnya saya ingin berkongsi Firman Allah SWT, dalam surah As-Saff ayat yang ke-4‘Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berjuang di jalanNya, dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti satu ‘bun-ya-nun-marsus’ yakni bangunan yang tersusun kukuh’.Kemudiannya pesan daripada Saidina Ali bahawasanya :‘Sesuatu yang benar dan hak namun tidak te […]

RSS The Unspinners

  • BUKTI Shafie Apdal terlibat dalam Projek IC
    Surat sokongan berikut adalah bukti Dato Shafie Apdal terlibat dalam Projek IC baru yang jadi kontroversi pada tahun 2012.Hasil dari itu Dato Najib mengarahkan diadakan RCI pada tahun itu:RCI tahun 2012 ekoran ada projek IC baruhttp://snapshot2016.blogspot.com/2017/05/rci-tahun-2012-ekoran-ada-projek-ic-baru.htmlSebelum ini, kami telah dtimbulkan isu Shafie […]

RSS Malaysian United

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Politik Malaysia

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Politik MAS

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Anwar Aidc

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Perak Today

  • Piala Sultan Azlan Shah: Australia belasah Malaysia 6-1
    IPOH: Malaysia gagal menyaingi kehebatan juara bertahan, Australia apabila tewas 1-6 dalam aksi pusingan awal Kejohanan Hoki Piala Sultan Azlan Shah ke-26 malam tadi. Pada aksi di hadapan kira-kira 2,000 penyokong di Stadium Azlan Shah di sini, kedua-dua pasukan mempamerkan corak permainan pantas bagi memburu jaringan awal apabila saling mengasak kubu lawan […]

RSS Lydia USM

  • Kecoh..? Datuk Ismail Kijo Dapat Surat Akuan Bersumpah Sebagai Hadiah Perkahwinan...?
    Terlebih dahulu nak wish la Selamat Pengantin Baru buat Ketua Umno Bahagian Ampang, Datuk Ismail Kijo.....Cayalah Datuk, bini baru muda giler tuu. Memang muda, baru 25 tahun!Tapi yang tak bestnyer, ada pulak sorang ahli cawangan Umno yang mengaku dirinya dari Cawangan Taman Tasik Tambahan buat Akaun Bersumpah.... Dia kata sebagai Ketua Bahagian Umno, Datuk I […]

RSS Laman Izzs

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Parpu Kari

  • CILI KASI TARUK! ADAM ROSLY MANA MAU LARI?
    Ingat lagi tak masa mula-mula malaun mi kena tangkap dulu? Bukan main happy dia siap tunjuk THUMBS UP lagi, kununnya dia bangga dan tak takut sebab dia clean la dia ingat.Lepas siasatan dengan SPRM. Segala macam penipuan dia semua terkantoi. Budak terencat ni ingat dia boleh suka-suka je tipu sama SPRM. Dia tak tau SPRM ni pakar dalam penyaisatan dan dengan […]

RSS Musram Rakuman

  • Kad Pengenalan Palsu- Pasukan Khas Terpaksa Ditubuh
    Pengeluaran Kad Pengenalan palsu, semakin serius, sehinggakan kerajaan terpaksa menubuhkan pasukan khas.Sebenarnya, kad pengenalan palsu, tiada kena mengenapun dengan jumlah rakyat, kerana mereka yang membeli kad itu, tiada locus standi, sebabnya kad pengenalan mereka tidakpun terdapat dalam sistem Jabatan Pendaftaran negara.Apabila kad pengenalan tiada dala […]

RSS Malaysian Hotest Blog

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Kita Gempur

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Negara Kita

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Siput Uda

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Apa yang Tersurat

  • Kad Pengenalan Palsu- Pasukan Khas Terpaksa Ditubuh
    Pengeluaran Kad Pengenalan palsu, semakin serius, sehinggakan kerajaan terpaksa menubuhkan pasukan khas.Sebenarnya, kad pengenalan palsu, tiada kena mengenapun dengan jumlah rakyat, kerana mereka yang membeli kad itu, tiada locus standi, sebabnya kad pengenalan mereka tidakpun terdapat dalam sistem Jabatan Pendaftaran negara.Apabila kad pengenalan tiada dala […]

RSS Hikayat Seorang Aku

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS My Blog Hub

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Hudud: Memecah atau menyatu masyarakat? - Suatu jawapan kepada masyarakat majmuk di Malaysia
    Isu hudud sentiasa mendapat perhatian masyarakat Malaysia sama ada di kalangan orang Islam atau yang bukan Islam.  Isu yang masih belum ada penyelesaian muktamad ini menjadi lebih menarik kerana ianya kerap muncul ketika menjelang PRU. Semua pihak sama ada kerajaan atau pembangkang ingin mengambil keuntungan dari isu ini.  Maka adalah sukar diterima jika isu […]

RSS Reformasin

  • SPENDA INI MEMBUNUHKU!! - MUSTAFA ALI
    Seorang lelaki miskin akan berkahwin dengan gadis pujaan hatinya, namun dia teringin sekali memiliki spender baru. Kerana ketiadaan wang yg habis dibelanjakan unt hantaran, ibunya dengan sepenuh kasih sayang menjahit sehelai spender dari guni beras.Sebagai pengantin baru, malam pertama yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba. Walau agak segan, dengan rasa agak ya […]

RSS Ahmad Zaki

  • Matahari & Bulan sebenarnya mengelilingi Bumi
    Oleh : Syaikh Muhammad bin Shaleh Al-Utsaimin Dalil-dalil syariat secara lahir mengatakan bahwa matahari mengelilingi bumi, sehingga perputarannya itu menyebabkan terjadinya pergantian siang dan malam di muka bumi. Kita tidak bisa membantah makna lahir dari dalil-dalil tersebut kecuali dengan dalil yang lebih kuat, yang memungkinkan kita, menakwilkannya deng […]

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Hudud: Memecah atau menyatu masyarakat? - Suatu jawapan kepada masyarakat majmuk di Malaysia
    Isu hudud sentiasa mendapat perhatian masyarakat Malaysia sama ada di kalangan orang Islam atau yang bukan Islam.  Isu yang masih belum ada penyelesaian muktamad ini menjadi lebih menarik kerana ianya kerap muncul ketika menjelang PRU. Semua pihak sama ada kerajaan atau pembangkang ingin mengambil keuntungan dari isu ini.  Maka adalah sukar diterima jika isu […]

RSS Jejak Habib

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS DUN Semarang

  • Lembu dan BABI Saravanan atau Penyamaran..
    Ini kisah terbitan Feb 2010...agar melayu tidak pernah akan lupa...kisah lembu..Semuga menjadi renungan anak BangsaKU....Melayu dan Islam..DIMANA sahaja, dibumi Tanah Melayu ini, orang Melayu akan setiap detik akan menerima penghinaan, thomahan dan dipandang jijik. BETUL?. Mereka hanya berpura suka, sokong, manis muka jika segala keUNTUNGAN berpihak kepada m […]

%d bloggers like this: