Ansari, Report Awal Liwat & Pilihanraya Galas

Oktober 27, 2010 at 2:19 pm 5 comments

Anwar sememangnya tidak boleh sabar lagi dengan sikap calon Batu Sapi; Ansari – yang dirasakan sudah menjadi seorang yang sangat ‘keras kepala’ dan sombong. Kepada Anwar, dia sudah mengotakan janji; kalau Ansari memberikan sokongan penuh Sabah kepada Azmin Ali dalam pertandingan PKR; Ansari akan jadi calon kawasan Batu Sapi. Ansari ‘delivered’ Sabah kepada Azmin Ali. So, Ansari hanya mahu menuntut ‘JANJI’ bahawa dia akan menjadi calon.

Siapapun ahli PKR Sabah, Ansari adalah seorang yang sangat ‘susah’ untuk dikendalikan. Besar kepala. Sombong. Berlagak. Besar diri. Tapi sebenarnya tidak sehebat mana. Hanya cerita-cerita kosong yang tidak pun menggambarkan dia sebagai pemimpin yang berfikiran terbuka dan rendah diri. Kisah bagaimana mereka bertempur sesama sendiri di airport bukan lagi rahsia. Bertempur. Bertumbuk bagai nak rak. Kalau ikut kepada ‘sentimen’ ahli akar umbi PKR di Sabah; harus berlaku ‘Perang Saudara’ di dalam PKR Sabah. Semua tak puas hati sesama sendiri. Semua benci sesama sendiri.

Ansari akan pastinya berhadapan dengan SABOTAJ dalaman PKR dalam pilihanraya nanti. Macamana Zaid Ibrahim rasa di Hulu Selangor; macam itulah juga Ansari akan rasa di Batu Sapi. Jentera tidak ‘licin’. Duit yang diberikan Anwar pun tidak berapa cukup. Ansari minta RM700,000 bagi memastikan semua berjalan lancar. Anwar beri tak sampai separuh. Itupun setelah SUPOL MB Selangor hantar duit. Kalau tidak, Ansari akan bertanding dengan air liur. Ansari mahu Anwar berada di Batu Sapi selama seminggu. Anwar sudahpun menerangkan kepada Ansari bahawa kes LIWATnya pun sedang berjalan. Tak cukup masa. Ansari diam – tetapi kecewa kerana kepada Ansari; hanya Anwar yang boleh pastikan dia menang.

Kalau setakat pakai gambar Ansari; mungkin ramai yang tak berapa berani nak undi Ansari. Masam semacam. Rambut pun nampak tak terurus. Muka nampak ‘tak ada nur’. Nampak kejam.

Ansari kena terima hakikat; kes LIWAT boss belum settle. Ini satu lagi masalah. Karpal dah berlakon ‘injured’. Kononnya sakit. Masuk mahkamah tempohari nampak macam yakin. Tetapi bila HKL kata bersedia untuk mendedahkan report awal apa yang berlaku kepada Saiful – mula demam kura. Kononnya ada denggi. Betulkah Mr Singh?

Mari kita tengok apa yang berlaku di mahkamah tempohari. Karpal nakkan ‘laporan awal’. Laporan yang dibuat sebelum daripada laporan rasmi. Karpal ingat tak ada.

[12.27 p.m.]

MY :  Saya ingin memaklumkan kepada mahkamah semasa mahkamah ditangguhkan saya telah berjumpa dengan ketiga-tiga doktor mengenai laporan perubatan. []. Saya difahamkan kemungkinan report itu tiada sekarang. Tetapi Dr. Siew mempunyai unsign copy of the report. Saya memohon satu tarikh untuk permohononan secara rasmi dibuat kpd HKL untuk SP2 []  but at the moment we have the unsigned copy. For this point of time, I’ve only the unsigned copy but this one we can make it available to KS untuk melihatnya. Saya mohon jika diizinkan masa diberikan kepada  doktor dan IO untuk mendapatkan laporan itu       daripada HKL sekiranya ada. Minta perbicaraan ditangguhkan kepada esok. Saya percaya rakan saya tiada bantahan.

Takkan bila dengar ‘laporan awal’ itu ada – Karpal terus cemas. Ingat nak gunakan modal tersebut sebagai ‘weakness’ kepada statement saksi; sudahnya dia sendiri yang tak dapat nak jawab. Jalan keluar: cari MC lah!

GALAS

Haji Hadi sebenarnya tak berapa gemar nak membawa Anwar ke Galas terlalu kerap. Hadi selalu ingatkan; selagi kes liwat ini berjalan – wajah Anwar akan nampak tak tenang. Tapi, Hadi tak boleh nak kata apa – selagi PRK dalam negeri Kelantan; MURSYIDUL akan jadi lebih tinggi daripada Presiden.

Malam ini, Hadi dan Anwar akan kongsi satu pentas. Selain cerita-cerita biasa, kita harap juga Anwar cerita sikit apa akan jadi di mahkamah dalam kes liwatnya. Ceritalah – bagaimana dia CEMAS apabila laporan awal yang kononnya HILANG; rupa-rupanya ELOK dalam simpanan HKL. Sekarang? Siapa checkmate siapa?

Entry filed under: Anwar Ibrahim Baru?, Pilihanraya Kecil Galas, Weakest Link in PR. Tags: , , , , .

REVOLUSI: Inikah Jalan Anwar? Demokrasi 15% PKR dan ‘Smart Power’ Amerika

5 Komen Add your own

  • 1. Habib Ahmad  |  Oktober 28, 2010 at 4:20 pm

    Dapatkan Buku Penutup Perdebatan Islam Alaf Kedua Dunia Melayu : http://wp.me/piAx4-3hs

    Balas
  • 2. Habib Ahmad  |  Oktober 29, 2010 at 12:08 pm

    Program DArul Murtadza Malam ini : http://wp.me/piAx4-3bs dan Majlis Taklim & Zikir : http://wp.me/piAx4-3fO dan Majalah Al Kisah Terkini : http://wp.me/piAx4-3iu dan Purdah: Fatwa Mufti Mesir : http://wp.me/piAx4-3ih dan

    Balas
  • 3. Habib Ahmad  |  November 2, 2010 at 11:49 am

    PENGENALAN DAR QURAN WAL HADITH – http://wp.me/piAx4-3kk

    Jadual Kuliyah Ustaz Azhar Idrus November 2010 : http://wp.me/piAx4-3jl

    Program Tafaqquh Fi Al Din 2010 : http://wp.me/piAx4-3gb

    Semua Berjalan di Jalannya Masing-Masing – Al Habib Umar bin Hafidh : http://wp.me/piAx4-3iY

    40 Mutiara Nabawi Fadhilat al-Quran al-Karim : http://wp.me/piAx4-3h8

    Balas
  • 4. Ahmad Halim  |  Januari 15, 2011 at 11:48 am

    Saya tiada dalam mahkamah buat masa tu. Jadi, saya tak dapat bersetuju / menafi kata-katan kamu diatas. Kamu hadir ke mahkamah masa itu?

    saya dapat maklumat daripada sumber internet yang lain, mengatakan bahawa KS enggan menerima unsigned copy kerana tanpa tandatangan, laporan itu tiada kuasa langsung, semacam dengan bukti palsu dan tanpa disahkan. Dr. Siew berada di mahkamah and beliau mempunyai lapporan tanpa tandatangan. Kenapa beliau tak mahu tandatangan laporan itu depan hakim dan peguam?

    Saya dapat sumber dari http://malaysianstory.wordpress.com/ . Sana hanya merekodkan kata-kata peguam kedua-dua pihak dan Hakim. Tanpa campur aduk kata-kata orang lain atau kuasa politik bagi merosakkan imej mana-mana pihak atau menyelewengkan kebenaran.

    Entah blogger Gelagat Anwar ada hadir tak?
    entah blogger Gelagat Anwar ada tengok suber dari http://malaysianstory.wordpress.com tak? mana punya lagi betul? Saya tidak hadir. Saya tak dapat confirm 100%

    Balas
  • 5. chinese zodiac  |  November 25, 2011 at 1:56 pm

    Found this website on twitter, and I just needed to say that I appreciate the info!

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Oktober 2010
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Capaian Umum

  • 75,303,328 Capaian

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 144 other followers

Arkib

RSS Berita Terkini – Sodomi II

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aidc Club

  • Anwar Tunjuk Garang Depan Duta Asing
    Kenapa Anwar garang? Sebab dia nak tunjuk kepada kedutaan asing..terutamanya Australia (base Amerika di Asia) yang dia masih hebat berpidato..masih ramai yang terpengaruh dengan retorik2nya.. Kenapa anwar tunjuk hebat ‘retorik’? Sebab itulah skill yang dia ada..retorik semata2..janji sana…janji sini..sekarang janji Dayak baru pula…semuanya tabur janji saja.. […]

RSS Ali Zul

  • 6 BEST FITNESS TRACKERS OF 2016
    The 6 best fitness trackers of 2016By Simon Crisp, New Atlas, 30 November 2016.Many people strap on a fitness tracker or sport swatch to monitor how active they are, and in the hope it will help motivate them if they turn out to be more sloth-like than they'd expected. But which one is going to be right for you? Here New Atlas looks at some of the best […]

RSS Mohd Saiful Bukhari

  • Istiqamah dengan Kebenaran
    ISTIQAMAH DENGAN KEBENARANBaru-baru ini, saya dihubungi oleh beberapa individu untuk berjumpa. Atas dasar silaturahim sesama manusia, saya pun sudi untuk berjumpa. Lagipun saya kenal mereka ini.Semasa perjumpaan itu, mereka menyampaikan hajat dan menjemput saya bersama-sama mereka menyertai gerakan "Deklarasi Rakyat" bagi menjatuhkan pemimpin berke […]

RSS Nasionalis 1946

  • Ucapan Presiden UMNO di PAU 2009
    Seawalnya saya ingin berkongsi Firman Allah SWT, dalam surah As-Saff ayat yang ke-4‘Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berjuang di jalanNya, dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti satu ‘bun-ya-nun-marsus’ yakni bangunan yang tersusun kukuh’.Kemudiannya pesan daripada Saidina Ali bahawasanya :‘Sesuatu yang benar dan hak namun tidak te […]

RSS The Unspinners

  • Ketika Najib bersama Hadi untuk ummah, Mahathir bersama DAP yang zalim!!!
    Ketika UMNO bersama PAS ketepikan politik demi kemanusiaan kaum Rohingya, Mahathir sebaris dengan DAP yang zalim dan korup untuk jatuhkan kerajaan yg dipimpin orang Islam.Mana Aung Sang Suu Kyi yang disanjung Anwar dan dunia?Padahal mereka anggapnya ular dan bapa ayam. Mana maruahnya????Mereka terang2 akui guna Madey untuk pecahbelahkan Melayu. Video pengaku […]

RSS Malaysian United

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Politik Malaysia

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Politik MAS

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Anwar Aidc

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Perak Today

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Lydia USM

  • Kecoh..? Datuk Ismail Kijo Dapat Surat Akuan Bersumpah Sebagai Hadiah Perkahwinan...?
    Terlebih dahulu nak wish la Selamat Pengantin Baru buat Ketua Umno Bahagian Ampang, Datuk Ismail Kijo.....Cayalah Datuk, bini baru muda giler tuu. Memang muda, baru 25 tahun!Tapi yang tak bestnyer, ada pulak sorang ahli cawangan Umno yang mengaku dirinya dari Cawangan Taman Tasik Tambahan buat Akaun Bersumpah.... Dia kata sebagai Ketua Bahagian Umno, Datuk I […]

RSS Laman Izzs

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Parpu Kari

  • PANAS BERAPI! APABILA PEMUDA UMNO PULAU PINANG TURUN PADANG UNTUK KEJUTKAN GUAN ENG!
    Steady la Azwan Bro and the gang, bab ini aku sokong korang buat perhimpunan sebab nak lawan Guan Eng dan cara korang buat memang best dan professional dan bukan macam lembaga hitam yang gila glamer dan pakai adik sendiri sampai dapat anak hasil sumbang mahram tu.Teruskan dan Parpukari akan terus sokong Pemuda UMNO Pulau Pinang yang gagah berani, kat bawah n […]

RSS Musram Rakuman

  • Perlukah Rakyat Sokong Pemimpin Tamak?
    Perlu anda tanya diri anda, apa yang belum diperolehi Tun Dr Mahathir, Tan Sri Muhiyiddin, Datuk Shafie Apadl, Datuk Seri Anwar Ibrahim, dan lain-lain mantan pemimpin Umno? Hanya kematian sahaja belum mereka rasa, manakala semua nikmat dunia mereka sudah rasa dan pernah miliki.Mengapa selepas memiliki semua nikmat dunia melalui Parti Umno, kemudiannya mereka […]

RSS Malaysian Hotest Blog

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Kita Gempur

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Negara Kita

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aspirasi Bangsa

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Siput Uda

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Apa yang Tersurat

  • Perlukah Rakyat Sokong Pemimpin Tamak?
    Perlu anda tanya diri anda, apa yang belum diperolehi Tun Dr Mahathir, Tan Sri Muhiyiddin, Datuk Shafie Apadl, Datuk Seri Anwar Ibrahim, dan lain-lain mantan pemimpin Umno? Hanya kematian sahaja belum mereka rasa, manakala semua nikmat dunia mereka sudah rasa dan pernah miliki.Mengapa selepas memiliki semua nikmat dunia melalui Parti Umno, kemudiannya mereka […]

RSS Hikayat Seorang Aku

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS My Blog Hub

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Hudud: Memecah atau menyatu masyarakat? - Suatu jawapan kepada masyarakat majmuk di Malaysia
    Isu hudud sentiasa mendapat perhatian masyarakat Malaysia sama ada di kalangan orang Islam atau yang bukan Islam.  Isu yang masih belum ada penyelesaian muktamad ini menjadi lebih menarik kerana ianya kerap muncul ketika menjelang PRU. Semua pihak sama ada kerajaan atau pembangkang ingin mengambil keuntungan dari isu ini.  Maka adalah sukar diterima jika isu […]

RSS Reformasin

  • SPENDA INI MEMBUNUHKU!! - MUSTAFA ALI
    Seorang lelaki miskin akan berkahwin dengan gadis pujaan hatinya, namun dia teringin sekali memiliki spender baru. Kerana ketiadaan wang yg habis dibelanjakan unt hantaran, ibunya dengan sepenuh kasih sayang menjahit sehelai spender dari guni beras.Sebagai pengantin baru, malam pertama yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba. Walau agak segan, dengan rasa agak ya […]

RSS Ahmad Zaki

  • Matahari & Bulan sebenarnya mengelilingi Bumi
    Oleh : Syaikh Muhammad bin Shaleh Al-Utsaimin Dalil-dalil syariat secara lahir mengatakan bahwa matahari mengelilingi bumi, sehingga perputarannya itu menyebabkan terjadinya pergantian siang dan malam di muka bumi. Kita tidak bisa membantah makna lahir dari dalil-dalil tersebut kecuali dengan dalil yang lebih kuat, yang memungkinkan kita, menakwilkannya deng […]

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Hudud: Memecah atau menyatu masyarakat? - Suatu jawapan kepada masyarakat majmuk di Malaysia
    Isu hudud sentiasa mendapat perhatian masyarakat Malaysia sama ada di kalangan orang Islam atau yang bukan Islam.  Isu yang masih belum ada penyelesaian muktamad ini menjadi lebih menarik kerana ianya kerap muncul ketika menjelang PRU. Semua pihak sama ada kerajaan atau pembangkang ingin mengambil keuntungan dari isu ini.  Maka adalah sukar diterima jika isu […]

RSS Jejak Habib

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS DUN Semarang

  • Lembu dan BABI Saravanan atau Penyamaran..
    Ini kisah terbitan Feb 2010...agar melayu tidak pernah akan lupa...kisah lembu..Semuga menjadi renungan anak BangsaKU....Melayu dan Islam..DIMANA sahaja, dibumi Tanah Melayu ini, orang Melayu akan setiap detik akan menerima penghinaan, thomahan dan dipandang jijik. BETUL?. Mereka hanya berpura suka, sokong, manis muka jika segala keUNTUNGAN berpihak kepada m […]

%d bloggers like this: