Antara ‘Projek Qardawi’ dan Rakaman CCTV

Mac 1, 2011 at 9:29 am 2 comments

Ramai juga di kalangan kawan-kawan dalam PKR yang senyum sahaja apabila timbul kegilaan baru untuk mempertahan seorang ulama’ bernama Qaradawi. Oklah, mungkin ramai yang tak perasan, antara ulama’ dunia yang bersungguh mempertahan bahawa Anwar tidak terlibat dengan sodomi dan seks sejenis adalah Qaradawi. Habis dijaja segala fatwa Yusof Qaradawi kononnya Anwar seorang yang sangat suci daripada dosa besar tersebut.

Ironinya, Syeikh tak pun hantar wakil bagi menyaksikan bagaimana segala macam bukti telah meletakkan Anwar di dalam episod yang sangat sukar dalam mempertahan diri. Untuk makluman semua, Anwar jugalah yang meng’arahkan’ PAS supaya bersuara mempertahan Qaradawi daripada sebarang kutukan mana-mana pihak. Yang peliknya, setelah meneliti kenyataan penuh Najib Razak; tak ada pula yang menyebutkan bahawa Ikhwan dan Qaradawi adalah kepala pengganas. Tak ada. Ini dinafikan banyak kali.

Justeru, mana datangnya segala tuduhan ini?

Kita semua tahu, Anwar punya network yang bagus di Turki. Kita akur bab itu. Tapi tak perlulah nak ‘spin’ benda yang tak ada. Ini kan dah jadi pelik. Anwar tahu kalau dia menjadi antara orang pertama yang melompat kes Qaradawi; orang pasti akan kaitkan fatwa Qaradawi bahawa Anwar adalah suci murni – sekaligus menidakkan ‘weight’ yang ada kepada kenyataannya nanti. Anwar perlu Qaradawi dalam waktu lain. Malahan, sudah ada planning di peringkat ‘spin doctors’ untuk Anwar angkat sunpah dalam masa terdekat ini. Kalau Anwar angkat sumpah; kehadiran Qaradawi – dengan beberapa orang Kiyai Indonesia juga sedang disusun. Soalnya, nak mengumpulkan hampir 20 orang kiyai’, pak syeikh, syeikhul Azhar ini adalah sebahagian daripada ‘strategi akhir’ Anwar; sebelum dia dibawa bercuti di Sungai Buloh.

Anwar sebenarnya sudah menjadi seorang ‘political animal’ yang sanggup mengambil kesempatan daripada kelemahan Yusof Qaradawi. Syeikh tersebut memang tak diberikan sebarang info mengenai kes Anwar. Qaradawi tak tahu pun ada DNA. Ada rakaman CCTV dan sebagainya. Anwar hanya beritahu – dia ditindas dan segalanya adalah konspirasi.

Masyarakat kena sama-sama perhati secara teliti kes Anwar ini. Baca dan teliti. Sendiri boleh kaitkan segala yang blog ini tulis mengenai kekayaan En Hasanuddin (dengan segala macam kereta mewah dan hos kepada aksi Anwar).

Hasanuddin masih lagi Anwar cuba cari. Belum dapat. Hasanuddin perlu diingatkan oleh kawan-kawan Anwar bahawa dia kaya raya kerana Anwar. Segala macam kereta mewah yang bersusun di Bangsar dan Bukit Merah; semuanya pemberian Anwar. Upah untuk apa? Untuk menjadi ‘tuan rumah’ kepada aksi busuk.

Rakaman CCTV

Setakat ini, pakar polis dan cyber security sudah secara jujur menyatakan bahawa TIDAK ADA sebarang pindaan yang boleh dibuat kepada rakaman CCTV yang asal. Yang boleh dilakukan hanyalah; copy dan simpan di hard disk yang lain. Semuanya jelas. Kereta yang bawa Anwar. Anwar masuk lif. Anwar masuk apartment. Saiful masuk kawasan perumahan. Saiful masuk lif. Saiful masuk rumah. Timeline semua tidak ada keraguan. Sampaikan, Sankaran dalam sidang pagi tadi – kelu tidak mampu nak menyoal pakar-pakar yang menyediakan footage terbabit.

Kita mintalah Anwar dan ‘spin doctor’ PKR tidak menggunakan nama Yusof Qaradawi hanya sebagai ‘alat politik’ – sidang sumpah mubahalah Anwar nanti. Tak perlulah permainkan ulama’ sampai begitu rupa. Kasihan ulama’ tersohor seperti Qaradawi yang terpaksa diheret dalam kes ‘the bulu’ dan ‘tuala good morning’.

Projek mempertahan Qaradawi hanyalah arahan terbaru Anwar kepada PAS. Dan PAS….jadi pak turut lagi. Bilalah PAS nak matang…aku pun tak tahu.

Entry filed under: Kes Liwat, Weakest Link in PR. Tags: , , .

Ram Karpal Yang Semakin Blur Teori ‘Y’

2 Komen Add your own

  • 1. abu garcia  |  Mac 2, 2011 at 11:51 pm

    Qardawi dah kena auta dgn Pak Sheikuliwat ni …. suci konon …piiirahhhh

    Sekali dua boleh lepas la …. dah kerap sangat tutuh pungkok jantan … inilah dia bala dari tuhan …. bukan anugerah …tapi anugeram.

    Balas
  • 2. najib  |  Mei 20, 2011 at 7:37 pm

    apa punya haramjadah penulis ni.. huhuh nampak sangat kebodohan kan kegampangan penulis blog ni..

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Mac 2011
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Capaian Umum

  • 75,303,623 Capaian

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 144 other followers

Arkib

RSS Berita Terkini – Sodomi II

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aidc Club

  • Anwar Tunjuk Garang Depan Duta Asing
    Kenapa Anwar garang? Sebab dia nak tunjuk kepada kedutaan asing..terutamanya Australia (base Amerika di Asia) yang dia masih hebat berpidato..masih ramai yang terpengaruh dengan retorik2nya.. Kenapa anwar tunjuk hebat ‘retorik’? Sebab itulah skill yang dia ada..retorik semata2..janji sana…janji sini..sekarang janji Dayak baru pula…semuanya tabur janji saja.. […]

RSS Ali Zul

  • 10 ANIMALS ON THE VERGE OF EXTINCTION
    10 animals on the verge of extinctionBy Shea Gunther, Mother Nature Network, 7 December 2016.Whether it's due to habitat loss, poaching or unintended poisonings, animals like the cheetah are seeing their populations drop lower and lower. Conservation efforts, including protected reserves and bans on hunting and poaching, may be too little too late to st […]

RSS Mohd Saiful Bukhari

  • Istiqamah dengan Kebenaran
    ISTIQAMAH DENGAN KEBENARANBaru-baru ini, saya dihubungi oleh beberapa individu untuk berjumpa. Atas dasar silaturahim sesama manusia, saya pun sudi untuk berjumpa. Lagipun saya kenal mereka ini.Semasa perjumpaan itu, mereka menyampaikan hajat dan menjemput saya bersama-sama mereka menyertai gerakan "Deklarasi Rakyat" bagi menjatuhkan pemimpin berke […]

RSS Nasionalis 1946

  • Ucapan Presiden UMNO di PAU 2009
    Seawalnya saya ingin berkongsi Firman Allah SWT, dalam surah As-Saff ayat yang ke-4‘Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berjuang di jalanNya, dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti satu ‘bun-ya-nun-marsus’ yakni bangunan yang tersusun kukuh’.Kemudiannya pesan daripada Saidina Ali bahawasanya :‘Sesuatu yang benar dan hak namun tidak te […]

RSS The Unspinners

  • Mahathir hina Nabi untuk diketawakan DAP kafir harbi
    Berikut kata Mahathir:Kelihatan perlekehkan Dato Najib tapi sebenarnya persendakan Nabi di hadapan kafir harbi DAP untuk mereka ketawakan.Perbuatan sama pernah dilakukan dahulu dengan kata-kata Nabi tidak pakai pisau cukur.Itulah bapa Marina. Macam mana anak tak sesat jika bapa pun tidak ada adab dan budi. Demi kuasa politik, harta dan legasi & dinasti, […]

RSS Malaysian United

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Politik Malaysia

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Politik MAS

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Anwar Aidc

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Perak Today

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Lydia USM

  • Kecoh..? Datuk Ismail Kijo Dapat Surat Akuan Bersumpah Sebagai Hadiah Perkahwinan...?
    Terlebih dahulu nak wish la Selamat Pengantin Baru buat Ketua Umno Bahagian Ampang, Datuk Ismail Kijo.....Cayalah Datuk, bini baru muda giler tuu. Memang muda, baru 25 tahun!Tapi yang tak bestnyer, ada pulak sorang ahli cawangan Umno yang mengaku dirinya dari Cawangan Taman Tasik Tambahan buat Akaun Bersumpah.... Dia kata sebagai Ketua Bahagian Umno, Datuk I […]

RSS Laman Izzs

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Parpu Kari

  • PANAS BERAPI! APABILA PEMUDA UMNO PULAU PINANG TURUN PADANG UNTUK KEJUTKAN GUAN ENG!
    Steady la Azwan Bro and the gang, bab ini aku sokong korang buat perhimpunan sebab nak lawan Guan Eng dan cara korang buat memang best dan professional dan bukan macam lembaga hitam yang gila glamer dan pakai adik sendiri sampai dapat anak hasil sumbang mahram tu.Teruskan dan Parpukari akan terus sokong Pemuda UMNO Pulau Pinang yang gagah berani, kat bawah n […]

RSS Suara Revolusi

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Musram Rakuman

  • Perlukah Rakyat Sokong Pemimpin Tamak?
    Perlu anda tanya diri anda, apa yang belum diperolehi Tun Dr Mahathir, Tan Sri Muhiyiddin, Datuk Shafie Apadl, Datuk Seri Anwar Ibrahim, dan lain-lain mantan pemimpin Umno? Hanya kematian sahaja belum mereka rasa, manakala semua nikmat dunia mereka sudah rasa dan pernah miliki.Mengapa selepas memiliki semua nikmat dunia melalui Parti Umno, kemudiannya mereka […]

RSS Malaysian Hotest Blog

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Kita Gempur

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Negara Kita

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aspirasi Bangsa

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Siput Uda

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Apa yang Tersurat

  • Perlukah Rakyat Sokong Pemimpin Tamak?
    Perlu anda tanya diri anda, apa yang belum diperolehi Tun Dr Mahathir, Tan Sri Muhiyiddin, Datuk Shafie Apadl, Datuk Seri Anwar Ibrahim, dan lain-lain mantan pemimpin Umno? Hanya kematian sahaja belum mereka rasa, manakala semua nikmat dunia mereka sudah rasa dan pernah miliki.Mengapa selepas memiliki semua nikmat dunia melalui Parti Umno, kemudiannya mereka […]

RSS Hikayat Seorang Aku

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS My Blog Hub

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Hudud: Memecah atau menyatu masyarakat? - Suatu jawapan kepada masyarakat majmuk di Malaysia
    Isu hudud sentiasa mendapat perhatian masyarakat Malaysia sama ada di kalangan orang Islam atau yang bukan Islam.  Isu yang masih belum ada penyelesaian muktamad ini menjadi lebih menarik kerana ianya kerap muncul ketika menjelang PRU. Semua pihak sama ada kerajaan atau pembangkang ingin mengambil keuntungan dari isu ini.  Maka adalah sukar diterima jika isu […]

RSS Reformasin

  • SPENDA INI MEMBUNUHKU!! - MUSTAFA ALI
    Seorang lelaki miskin akan berkahwin dengan gadis pujaan hatinya, namun dia teringin sekali memiliki spender baru. Kerana ketiadaan wang yg habis dibelanjakan unt hantaran, ibunya dengan sepenuh kasih sayang menjahit sehelai spender dari guni beras.Sebagai pengantin baru, malam pertama yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba. Walau agak segan, dengan rasa agak ya […]

RSS Ahmad Zaki

  • Matahari & Bulan sebenarnya mengelilingi Bumi
    Oleh : Syaikh Muhammad bin Shaleh Al-Utsaimin Dalil-dalil syariat secara lahir mengatakan bahwa matahari mengelilingi bumi, sehingga perputarannya itu menyebabkan terjadinya pergantian siang dan malam di muka bumi. Kita tidak bisa membantah makna lahir dari dalil-dalil tersebut kecuali dengan dalil yang lebih kuat, yang memungkinkan kita, menakwilkannya deng […]

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Hudud: Memecah atau menyatu masyarakat? - Suatu jawapan kepada masyarakat majmuk di Malaysia
    Isu hudud sentiasa mendapat perhatian masyarakat Malaysia sama ada di kalangan orang Islam atau yang bukan Islam.  Isu yang masih belum ada penyelesaian muktamad ini menjadi lebih menarik kerana ianya kerap muncul ketika menjelang PRU. Semua pihak sama ada kerajaan atau pembangkang ingin mengambil keuntungan dari isu ini.  Maka adalah sukar diterima jika isu […]

RSS Jejak Habib

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS DUN Semarang

  • Lembu dan BABI Saravanan atau Penyamaran..
    Ini kisah terbitan Feb 2010...agar melayu tidak pernah akan lupa...kisah lembu..Semuga menjadi renungan anak BangsaKU....Melayu dan Islam..DIMANA sahaja, dibumi Tanah Melayu ini, orang Melayu akan setiap detik akan menerima penghinaan, thomahan dan dipandang jijik. BETUL?. Mereka hanya berpura suka, sokong, manis muka jika segala keUNTUNGAN berpihak kepada m […]

%d bloggers like this: