Musuh Dalam Selimut…

April 21, 2011 at 2:53 pm 2 comments

Semakin kita menghampiri dengan tarikh perbicaraan kes SODOMI; 24hb April ini – semakin banyak ‘game’ yang bermain di dalam Negara ini. Jangan sampai kita tak perasan; terlalu percaya sehinggakan membenarkan musuh dalam selimut terus bermain di dalam medan kita. Perlu hati-hati dan buka mata. Jangan tutup mata dan hati. Kena perhati di sekeliling kita. Siapa kawan? Siapa lawan? Siapa yang boleh kita percaya? Siapa yang tak boleh kita percaya.

Blog ini ambil serius dengan posting Unspinners; mengenai bagaimana PKR bersungguh mempertahan seorang blogger yang ‘menyamar’ sebagai pro UMNO. Anuar Mohd Nor ini adalah seorang yang boleh TUKAR HALUAN sepertimana tukar seluar dalam. Pokok pangkalnya; ada HABUAN yang bersesuaian. Inilah yang dikatakan kesetiaan yang boleh dijual beli. Apa niat REFORM yang Anuar nak bawa? Atau memang ANUAR sebenarnya mempunyai kiblat bernama ANWAR.

Semua ini perlu diperhatikan oleh PM’ ‘political boys’. Jangan sibuk dengan cigar dan seronok-seronok sahaja. Kena tengok banyak perkara yang tersirat.

Ketika mana Anwar semakin tertekan; dia mula membuat banyak ‘deals’ dengan orang dalam UMNO. Deal ini sangat bahaya. Deal yang boleh menyebabkan UMNO kehilangan lebih banyak sokongan; sekaligus menambah dana kepada Anwar.

Unspinners persoalkan; kenapa NORZA memberikan banyak dana kepada Anuar Mohd Nor. Benda ini sudah lama. Bukan benda baru. Patutnya kerajaan pun dah boleh hidu. UMNO reform – INSKA – Norza – Anwar Ibrahim – PKR – Free Anwar Campaign. Ini semua ada kaitan.

Polis, termasuk dalam ‘corporate crime’ kena tengok benda di belakang tabir. Jangan main lepas sahaja. Ini tidak; semua dipandang baik.

Anwar memerlukan funding dan dana yang banyak bagi memastikan FREE ANWAR CAMPAIGN dapat dijayakan dengan baik dan berkesan. Tak boleh nak guna saluran dana lama; kerana semuanya sudah diperhati oleh kerajaan. Apa kata; guna saluran baru – menggunakan seorang yang boleh digunakan untuk jangka masa panjang.

Kena tengok pula cerita ini:-

Mohamad Norza is Ramunia’s director

RAMUNIA Holdings Bhd, which is engaged in the fabrication of offshore oil and gas-related structures, announced yesterday the appointment of Datuk Mohamad Norza Zakaria as its non-executive director effective yesterday.

Nampaknya Anwar bijak nak gunakan RAMUNIA sebagai platform baru ekonomi PKR; menggunakan Mamat Norza ini. Najib masih belum nampak? Ini adalah perkembangan yang sangat bahaya.

Soalnya, apa kalangan ‘Setiausaha Politik PM’ buat dengan semua perkembangan ini? Tengok dan perhati sahaja?

RAMUNIA adalah sebuah ‘syarikat’ milik Tabung Haji! Apakah Tabung Haji begitu bengap nak meletakkan MUSUH di dalam syarikat ini???

Pernah terfikir mengapa Anwar tidak pernah keputusan DANA? Pernah? Inilah antara puncanya…

Entry filed under: Anwar Ibrahim Baru?, Weakest Link in PR. Tags: , , , .

Ke Mana Anwar? Awas: Sheikh Anwar Dah Sakit Belakang ‘Semula’…

2 Komen Add your own

  • 1. al jub  |  April 21, 2011 at 5:00 pm

    umno reform?? pengendalinya anuar mohd nor .. yang sudah pun beristerikan seorang janda iaitu Norazimah Mohamad Nor atau dikenali sebagai nora ‘reformis’ blogger http://nnora75reform.blogspot.com/

    dari dulu dia memang bersama sama reformis dan penjilat anu war al juburi tapi pandai bermain untuk jadi gergaji yg sorong makan tarik makan !!!

    Balas
  • 2. indraputra80  |  April 22, 2011 at 3:05 am

    Lagi lagi Anwar,Anwar.

    UMNO X habis habis cakap psl Anwar.

    Kadang kadang bila kita dah tersilap buli ,tersilap tuduh tersilap kata ,tersilap tindakan.,

    Kita sendiri jadi takut dgn bayang bayang.

    Sejak tahun 1998,,x habi habis.

    Aper yg.UMNO x buat ,tak kacau ,tak ganggu dia.

    Dah sumbat dlm tirai besi lagi.

    Dia mcm tur gek.,

    Cakap dia,kata kata dia,ceramah dia ,masih dapat sambutan ramai dan ramai.

    Tentu ada yg.menarik tentang dia atau diri nya.,

    Yg.kita belum faham dan tak tak dapat terima.

    Buka mata buka minda.,

    Berlapang dada.,

    Kita kurangkan kemarahan,kebencian pada nya.

    Nabi Pesan ,kalau kita suka sesaorang itu,kita suka suka begitu sudah lah dan sebaliknya.

    Jgn maree ek!

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


April 2011
M T W T F S S
« Mar   May »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Capaian Umum

  • 75,303,534 Capaian

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 144 other followers

Arkib

RSS Berita Terkini – Sodomi II

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aidc Club

  • Anwar Tunjuk Garang Depan Duta Asing
    Kenapa Anwar garang? Sebab dia nak tunjuk kepada kedutaan asing..terutamanya Australia (base Amerika di Asia) yang dia masih hebat berpidato..masih ramai yang terpengaruh dengan retorik2nya.. Kenapa anwar tunjuk hebat ‘retorik’? Sebab itulah skill yang dia ada..retorik semata2..janji sana…janji sini..sekarang janji Dayak baru pula…semuanya tabur janji saja.. […]

RSS Ali Zul

  • INFOGRAPHIC: THE OLDEST SCAM ON THE INTERNET AND HOW TO AVOID IT
    The Nigerian Prince is one of the great bits of internet lore: a scam involving a large amount of wealth trapped overseas that need your help to release it. The result: you get fleeced. But the Nigerian Prince is just one form of advance fee fraud, which continues to steal billions of dollars every year. Find out all about it in the following infographic by […]

RSS Mohd Saiful Bukhari

  • Istiqamah dengan Kebenaran
    ISTIQAMAH DENGAN KEBENARANBaru-baru ini, saya dihubungi oleh beberapa individu untuk berjumpa. Atas dasar silaturahim sesama manusia, saya pun sudi untuk berjumpa. Lagipun saya kenal mereka ini.Semasa perjumpaan itu, mereka menyampaikan hajat dan menjemput saya bersama-sama mereka menyertai gerakan "Deklarasi Rakyat" bagi menjatuhkan pemimpin berke […]

RSS Nasionalis 1946

  • Ucapan Presiden UMNO di PAU 2009
    Seawalnya saya ingin berkongsi Firman Allah SWT, dalam surah As-Saff ayat yang ke-4‘Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berjuang di jalanNya, dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti satu ‘bun-ya-nun-marsus’ yakni bangunan yang tersusun kukuh’.Kemudiannya pesan daripada Saidina Ali bahawasanya :‘Sesuatu yang benar dan hak namun tidak te […]

RSS The Unspinners

  • Mahathir hina Nabi untuk diketawakan DAP kafir harbi
    Berikut kata Mahathir:Kelihatan perlekehkan Dato Najib tapi sebenarnya persendakan Nabi di hadapan kafir harbi DAP untuk mereka ketawakan.Perbuatan sama pernah dilakukan dahulu dengan kata-kata Nabi tidak pakai pisau cukur.Itulah bapa Marina. Macam mana anak tak sesat jika bapa pun tidak ada adab dan budi. Demi kuasa politik, harta dan legasi & dinasti, […]

RSS Malaysian United

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Politik Malaysia

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Politik MAS

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Anwar Aidc

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Perak Today

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Lydia USM

  • Kecoh..? Datuk Ismail Kijo Dapat Surat Akuan Bersumpah Sebagai Hadiah Perkahwinan...?
    Terlebih dahulu nak wish la Selamat Pengantin Baru buat Ketua Umno Bahagian Ampang, Datuk Ismail Kijo.....Cayalah Datuk, bini baru muda giler tuu. Memang muda, baru 25 tahun!Tapi yang tak bestnyer, ada pulak sorang ahli cawangan Umno yang mengaku dirinya dari Cawangan Taman Tasik Tambahan buat Akaun Bersumpah.... Dia kata sebagai Ketua Bahagian Umno, Datuk I […]

RSS Laman Izzs

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Parpu Kari

  • PANAS BERAPI! APABILA PEMUDA UMNO PULAU PINANG TURUN PADANG UNTUK KEJUTKAN GUAN ENG!
    Steady la Azwan Bro and the gang, bab ini aku sokong korang buat perhimpunan sebab nak lawan Guan Eng dan cara korang buat memang best dan professional dan bukan macam lembaga hitam yang gila glamer dan pakai adik sendiri sampai dapat anak hasil sumbang mahram tu.Teruskan dan Parpukari akan terus sokong Pemuda UMNO Pulau Pinang yang gagah berani, kat bawah n […]

RSS Musram Rakuman

  • Perlukah Rakyat Sokong Pemimpin Tamak?
    Perlu anda tanya diri anda, apa yang belum diperolehi Tun Dr Mahathir, Tan Sri Muhiyiddin, Datuk Shafie Apadl, Datuk Seri Anwar Ibrahim, dan lain-lain mantan pemimpin Umno? Hanya kematian sahaja belum mereka rasa, manakala semua nikmat dunia mereka sudah rasa dan pernah miliki.Mengapa selepas memiliki semua nikmat dunia melalui Parti Umno, kemudiannya mereka […]

RSS Malaysian Hotest Blog

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Kita Gempur

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Negara Kita

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aspirasi Bangsa

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Siput Uda

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Apa yang Tersurat

  • Perlukah Rakyat Sokong Pemimpin Tamak?
    Perlu anda tanya diri anda, apa yang belum diperolehi Tun Dr Mahathir, Tan Sri Muhiyiddin, Datuk Shafie Apadl, Datuk Seri Anwar Ibrahim, dan lain-lain mantan pemimpin Umno? Hanya kematian sahaja belum mereka rasa, manakala semua nikmat dunia mereka sudah rasa dan pernah miliki.Mengapa selepas memiliki semua nikmat dunia melalui Parti Umno, kemudiannya mereka […]

RSS Hikayat Seorang Aku

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS My Blog Hub

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Hudud: Memecah atau menyatu masyarakat? - Suatu jawapan kepada masyarakat majmuk di Malaysia
    Isu hudud sentiasa mendapat perhatian masyarakat Malaysia sama ada di kalangan orang Islam atau yang bukan Islam.  Isu yang masih belum ada penyelesaian muktamad ini menjadi lebih menarik kerana ianya kerap muncul ketika menjelang PRU. Semua pihak sama ada kerajaan atau pembangkang ingin mengambil keuntungan dari isu ini.  Maka adalah sukar diterima jika isu […]

RSS Reformasin

  • SPENDA INI MEMBUNUHKU!! - MUSTAFA ALI
    Seorang lelaki miskin akan berkahwin dengan gadis pujaan hatinya, namun dia teringin sekali memiliki spender baru. Kerana ketiadaan wang yg habis dibelanjakan unt hantaran, ibunya dengan sepenuh kasih sayang menjahit sehelai spender dari guni beras.Sebagai pengantin baru, malam pertama yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba. Walau agak segan, dengan rasa agak ya […]

RSS Ahmad Zaki

  • Matahari & Bulan sebenarnya mengelilingi Bumi
    Oleh : Syaikh Muhammad bin Shaleh Al-Utsaimin Dalil-dalil syariat secara lahir mengatakan bahwa matahari mengelilingi bumi, sehingga perputarannya itu menyebabkan terjadinya pergantian siang dan malam di muka bumi. Kita tidak bisa membantah makna lahir dari dalil-dalil tersebut kecuali dengan dalil yang lebih kuat, yang memungkinkan kita, menakwilkannya deng […]

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Hudud: Memecah atau menyatu masyarakat? - Suatu jawapan kepada masyarakat majmuk di Malaysia
    Isu hudud sentiasa mendapat perhatian masyarakat Malaysia sama ada di kalangan orang Islam atau yang bukan Islam.  Isu yang masih belum ada penyelesaian muktamad ini menjadi lebih menarik kerana ianya kerap muncul ketika menjelang PRU. Semua pihak sama ada kerajaan atau pembangkang ingin mengambil keuntungan dari isu ini.  Maka adalah sukar diterima jika isu […]

RSS Jejak Habib

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS DUN Semarang

  • Lembu dan BABI Saravanan atau Penyamaran..
    Ini kisah terbitan Feb 2010...agar melayu tidak pernah akan lupa...kisah lembu..Semuga menjadi renungan anak BangsaKU....Melayu dan Islam..DIMANA sahaja, dibumi Tanah Melayu ini, orang Melayu akan setiap detik akan menerima penghinaan, thomahan dan dipandang jijik. BETUL?. Mereka hanya berpura suka, sokong, manis muka jika segala keUNTUNGAN berpihak kepada m […]

%d bloggers like this: