Musuh Dalam Selimut…

April 21, 2011 at 2:53 pm 2 comments

Semakin kita menghampiri dengan tarikh perbicaraan kes SODOMI; 24hb April ini – semakin banyak ‘game’ yang bermain di dalam Negara ini. Jangan sampai kita tak perasan; terlalu percaya sehinggakan membenarkan musuh dalam selimut terus bermain di dalam medan kita. Perlu hati-hati dan buka mata. Jangan tutup mata dan hati. Kena perhati di sekeliling kita. Siapa kawan? Siapa lawan? Siapa yang boleh kita percaya? Siapa yang tak boleh kita percaya.

Blog ini ambil serius dengan posting Unspinners; mengenai bagaimana PKR bersungguh mempertahan seorang blogger yang ‘menyamar’ sebagai pro UMNO. Anuar Mohd Nor ini adalah seorang yang boleh TUKAR HALUAN sepertimana tukar seluar dalam. Pokok pangkalnya; ada HABUAN yang bersesuaian. Inilah yang dikatakan kesetiaan yang boleh dijual beli. Apa niat REFORM yang Anuar nak bawa? Atau memang ANUAR sebenarnya mempunyai kiblat bernama ANWAR.

Semua ini perlu diperhatikan oleh PM’ ‘political boys’. Jangan sibuk dengan cigar dan seronok-seronok sahaja. Kena tengok banyak perkara yang tersirat.

Ketika mana Anwar semakin tertekan; dia mula membuat banyak ‘deals’ dengan orang dalam UMNO. Deal ini sangat bahaya. Deal yang boleh menyebabkan UMNO kehilangan lebih banyak sokongan; sekaligus menambah dana kepada Anwar.

Unspinners persoalkan; kenapa NORZA memberikan banyak dana kepada Anuar Mohd Nor. Benda ini sudah lama. Bukan benda baru. Patutnya kerajaan pun dah boleh hidu. UMNO reform – INSKA – Norza – Anwar Ibrahim – PKR – Free Anwar Campaign. Ini semua ada kaitan.

Polis, termasuk dalam ‘corporate crime’ kena tengok benda di belakang tabir. Jangan main lepas sahaja. Ini tidak; semua dipandang baik.

Anwar memerlukan funding dan dana yang banyak bagi memastikan FREE ANWAR CAMPAIGN dapat dijayakan dengan baik dan berkesan. Tak boleh nak guna saluran dana lama; kerana semuanya sudah diperhati oleh kerajaan. Apa kata; guna saluran baru – menggunakan seorang yang boleh digunakan untuk jangka masa panjang.

Kena tengok pula cerita ini:-

Mohamad Norza is Ramunia’s director

RAMUNIA Holdings Bhd, which is engaged in the fabrication of offshore oil and gas-related structures, announced yesterday the appointment of Datuk Mohamad Norza Zakaria as its non-executive director effective yesterday.

Nampaknya Anwar bijak nak gunakan RAMUNIA sebagai platform baru ekonomi PKR; menggunakan Mamat Norza ini. Najib masih belum nampak? Ini adalah perkembangan yang sangat bahaya.

Soalnya, apa kalangan ‘Setiausaha Politik PM’ buat dengan semua perkembangan ini? Tengok dan perhati sahaja?

RAMUNIA adalah sebuah ‘syarikat’ milik Tabung Haji! Apakah Tabung Haji begitu bengap nak meletakkan MUSUH di dalam syarikat ini???

Pernah terfikir mengapa Anwar tidak pernah keputusan DANA? Pernah? Inilah antara puncanya…

Advertisements

Entry filed under: Anwar Ibrahim Baru?, Weakest Link in PR. Tags: , , , .

Ke Mana Anwar? Awas: Sheikh Anwar Dah Sakit Belakang ‘Semula’…

2 Komen Add your own

  • 1. al jub  |  April 21, 2011 at 5:00 pm

    umno reform?? pengendalinya anuar mohd nor .. yang sudah pun beristerikan seorang janda iaitu Norazimah Mohamad Nor atau dikenali sebagai nora ‘reformis’ blogger http://nnora75reform.blogspot.com/

    dari dulu dia memang bersama sama reformis dan penjilat anu war al juburi tapi pandai bermain untuk jadi gergaji yg sorong makan tarik makan !!!

    Balas
  • 2. indraputra80  |  April 22, 2011 at 3:05 am

    Lagi lagi Anwar,Anwar.

    UMNO X habis habis cakap psl Anwar.

    Kadang kadang bila kita dah tersilap buli ,tersilap tuduh tersilap kata ,tersilap tindakan.,

    Kita sendiri jadi takut dgn bayang bayang.

    Sejak tahun 1998,,x habi habis.

    Aper yg.UMNO x buat ,tak kacau ,tak ganggu dia.

    Dah sumbat dlm tirai besi lagi.

    Dia mcm tur gek.,

    Cakap dia,kata kata dia,ceramah dia ,masih dapat sambutan ramai dan ramai.

    Tentu ada yg.menarik tentang dia atau diri nya.,

    Yg.kita belum faham dan tak tak dapat terima.

    Buka mata buka minda.,

    Berlapang dada.,

    Kita kurangkan kemarahan,kebencian pada nya.

    Nabi Pesan ,kalau kita suka sesaorang itu,kita suka suka begitu sudah lah dan sebaliknya.

    Jgn maree ek!

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


April 2011
I S R K J S A
« Mac   Mei »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Capaian Umum

  • 75,323,955 Capaian

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 146 other followers

Arkib

RSS Berita Terkini – Sodomi II

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aidc Club

  • Anwar Tunjuk Garang Depan Duta Asing
    Kenapa Anwar garang? Sebab dia nak tunjuk kepada kedutaan asing..terutamanya Australia (base Amerika di Asia) yang dia masih hebat berpidato..masih ramai yang terpengaruh dengan retorik2nya.. Kenapa anwar tunjuk hebat ‘retorik’? Sebab itulah skill yang dia ada..retorik semata2..janji sana…janji sini..sekarang janji Dayak baru pula…semuanya tabur janji saja.. […]

RSS Ali Zul

  • VIDEO: WATCH THIS INCREDIBLE FRESHLY REMOVED HUMAN BRAIN
    What does the human brain really look like when it's freshly removed? In this teaching video by the University of Utah Neuroscience Initiative, Professor Suzanne Stensaas of the University of Utah School of Medicine demonstrates the properties and anatomy of an unfixed brain. (WARNING: The video contains graphic images.)[Source: University of Utah Neuro […]

RSS Mohd Saiful Bukhari

  • TRUMP, "THE MOVEMENT", dan Kerajaan Malaysia pada 2050
    President Donald J. Trump. 45th President of The United StatesSempat menonton dan membaca teks ucapan,  Presiden Donald J. Trump sebentar tadi. Ia satu ucapan yang sangat berani dan hebat!Beliau dengan bangga meraikan kejayaan "Movement" beliau dalam menumbangkan Institusi Politik Amerika yang beliau gelar "The Establishment", iaitu kelom […]

RSS Nasionalis 1946

  • Ucapan Presiden UMNO di PAU 2009
    Seawalnya saya ingin berkongsi Firman Allah SWT, dalam surah As-Saff ayat yang ke-4‘Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berjuang di jalanNya, dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti satu ‘bun-ya-nun-marsus’ yakni bangunan yang tersusun kukuh’.Kemudiannya pesan daripada Saidina Ali bahawasanya :‘Sesuatu yang benar dan hak namun tidak te […]

RSS The Unspinners

  • Peter Bellew dedah Madey bohong dalam biography
    Dalam sidang akhbar Peter Bellew seperti mana dalam video di  https://www.facebook.com/130292657037346/videos/1572962909436973, CEO.Msia Airlines Bhd, Peter Bellew dedahkan percanggahan penuh pembohongan tulisan Mahathir dalam biography Doctor in the House.Berpura2 #taktau.Kenyataan penuh Peter Bellew seperti berikut:Peter Bellew – 22 OctoberThank you for jo […]

RSS Malaysian United

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Politik Malaysia

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Politik MAS

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Anwar Aidc

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Perak Today

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Lydia USM

  • Kecoh..? Datuk Ismail Kijo Dapat Surat Akuan Bersumpah Sebagai Hadiah Perkahwinan...?
    Terlebih dahulu nak wish la Selamat Pengantin Baru buat Ketua Umno Bahagian Ampang, Datuk Ismail Kijo.....Cayalah Datuk, bini baru muda giler tuu. Memang muda, baru 25 tahun!Tapi yang tak bestnyer, ada pulak sorang ahli cawangan Umno yang mengaku dirinya dari Cawangan Taman Tasik Tambahan buat Akaun Bersumpah.... Dia kata sebagai Ketua Bahagian Umno, Datuk I […]

RSS Laman Izzs

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Parpu Kari

  • CILI KASI TARUK! NGA TIDAK PERNAH GAGAL BUAT KECOH KETIKA SIDANG DUN!
    Kecoh pembangkang di Perak hanya kerana Sidang Dun yang dijalankan baru-baru ini hanya dalam tempoh yang singkat iaitu separuh hari. Macam-macam pertikaian ditimbulkan bagi menampakkan imej kepimpinan negeri yang tidak telus. Padahal, kepimpinan parti pembangkang sendiri tidak telus. Adun Kepayang , Nga Kor Ming dalam sidang media ketika persidangan berkenaa […]

RSS Musram Rakuman

  • Dana RM7.5bilion KKLW: Hak Rakyat Luar Bandar Dinafikan
    1. Siasatan SPRM terhadap dana RM7.5bilion KKLW hampir “full circle”. Mereka yang pernah menjadi “inner circle” rata-rata sudah ditahan reman. Kalau melihat modus operandi penahanan, memang terlihat bahawa target utama adalah Datuk Shafie Apdal.2. Dalam skandal sebesar ini, memang sah dilakukan oleh seseorang yang mempunyai kuasa. Memang daripada segi argume […]

RSS Malaysian Hotest Blog

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Kita Gempur

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Negara Kita

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Siput Uda

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Apa yang Tersurat

  • Dana RM7.5bilion KKLW: Hak Rakyat Luar Bandar Dinafikan
    1. Siasatan SPRM terhadap dana RM7.5bilion KKLW hampir “full circle”. Mereka yang pernah menjadi “inner circle” rata-rata sudah ditahan reman. Kalau melihat modus operandi penahanan, memang terlihat bahawa target utama adalah Datuk Shafie Apdal.2. Dalam skandal sebesar ini, memang sah dilakukan oleh seseorang yang mempunyai kuasa. Memang daripada segi argume […]

RSS Hikayat Seorang Aku

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS My Blog Hub

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zina
    Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zinaBANYAK respons diterima mengenai isu `Anak zina boleh bin kepada bapa' yang menjadi tajuk fokus majalah Al Islam yang sedang berada di pasaran.Beberapa orang memberitahu penulis melalui e-mel, surat dan telefon serta orang tengah bahawa mereka membantah penulis menyiarkan fatwa Dr. […]

RSS Reformasin

  • SPENDA INI MEMBUNUHKU!! - MUSTAFA ALI
    Seorang lelaki miskin akan berkahwin dengan gadis pujaan hatinya, namun dia teringin sekali memiliki spender baru. Kerana ketiadaan wang yg habis dibelanjakan unt hantaran, ibunya dengan sepenuh kasih sayang menjahit sehelai spender dari guni beras.Sebagai pengantin baru, malam pertama yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba. Walau agak segan, dengan rasa agak ya […]

RSS Ahmad Zaki

  • Matahari & Bulan sebenarnya mengelilingi Bumi
    Oleh : Syaikh Muhammad bin Shaleh Al-Utsaimin Dalil-dalil syariat secara lahir mengatakan bahwa matahari mengelilingi bumi, sehingga perputarannya itu menyebabkan terjadinya pergantian siang dan malam di muka bumi. Kita tidak bisa membantah makna lahir dari dalil-dalil tersebut kecuali dengan dalil yang lebih kuat, yang memungkinkan kita, menakwilkannya deng […]

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zina
    Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zinaBANYAK respons diterima mengenai isu `Anak zina boleh bin kepada bapa' yang menjadi tajuk fokus majalah Al Islam yang sedang berada di pasaran.Beberapa orang memberitahu penulis melalui e-mel, surat dan telefon serta orang tengah bahawa mereka membantah penulis menyiarkan fatwa Dr. […]

RSS Jejak Habib

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS DUN Semarang

  • Lembu dan BABI Saravanan atau Penyamaran..
    Ini kisah terbitan Feb 2010...agar melayu tidak pernah akan lupa...kisah lembu..Semuga menjadi renungan anak BangsaKU....Melayu dan Islam..DIMANA sahaja, dibumi Tanah Melayu ini, orang Melayu akan setiap detik akan menerima penghinaan, thomahan dan dipandang jijik. BETUL?. Mereka hanya berpura suka, sokong, manis muka jika segala keUNTUNGAN berpihak kepada m […]

Paling Popular

  • Tiada

%d bloggers like this: