Anwar Yang Happy dan Politik ‘Angry Birds’

Ogos 10, 2011 at 5:48 pm 4 comments

Kita kongsi seronok apabila Anwar dapat apa yang dia nak. Kita dah tulis dulu, Anwar mahukan Dato’ Seri Najib dan Datin Seri Rosmah hadir di mahkamah dan berdepan dengan soalan berbelit-belit Karpal Singh. Dalam pertemuan dengan wartawan semalam, Karpal begitu yakin bahawa PM dan Isteri TIDAK ADA pilihan untuk hadir dan memberikan kenyataan di mahkamah. Ini kehendak mahkamah, tegas Karpal. Kalau inilah keadilan yang Anwar mahu – dipersilakan.

Anwar mahukan PM di mahkamah di atas alasan ‘public relations’. Anwar nak tunjuk kepada dunia bahawa dia berjaya membawa seorang PM ke mahkamah dalam kes peribadinya. Anwar nak rakyat ada ‘gambaran’ bahawa PM akan diheret ke mahkamah jika dia berkuasa. Malahan, sewaktu berjalan ke kereta – Anwar ketawa besar bila penyokong PKR bertanya samada Anwar akan datang sekali dengan PM bila bicara nanti. Anwar ada dalam mood yang luar biasa. Ketawa dan senyum sampai ke telinga. Macam dia yakin sangat bahawa dengan kehadiran PM dan Rosmah; dia akan terlepas.

Gambaran PM dan Isteri ke mahkamah adalah ‘spinning’ yang Anwar mahu maximize sebelum pilihanraya. Malahan, team new media PKR sudah bersiap dengan pelbagai macam video klip yang akan dimasukkan footage PM dan Isteri di mahkamah untuk tujuan kempen. Hebat susunan Pak Sheikh.

Politik Anwar pada ketika ini tak ubah macam watak ‘Angry Birds’. Watak yang mempunyai niat untuk MERUNTUH; bukan membina. Angry Birds memang suka meruntuh. Lagi banyak dapat runtuh; lagi tinggi markah yang akan dia dapat. Inilah politik Angry Birds versi Anwar.

Memang dikatakan kes akan didengar pada pertengahan Ogos ini. Namun, apa yang akan Karpal tekankan adalah kehadiran PM dan Isteri ke mahkamah sebagai saksi utama. Keengganan PM dan Isteri hadir akan memberikan ruang baru untuk Karpal untuk tangguhkan lagi kes ini. Karpal akan menunggu alasan Hakim. Apabila YA membuat keputusan yang tidak memihak; Karpal akan sekali lagi membawakan usul untuk mengenepikan Hakim buat kali yang entah ke berapa. Malahan, Karpal sudah bersedia untuk mengemukakan usul CONTEMPT of COURT kepada PM dan Isteri sekiranya enggan hadir ke mahkamah. Malahan, budak-budak PR sudah siap dengan spinning ‘PM tidak hormat Mahkamah’.

Karpal mempunyai ‘KPI’ untuk melanjutkan tempoh perbicaraan sehingga selepas pilihanraya (tak kiralah pilihanraya itu bila). Karpal sangat jelas dengan tanggungjawab itu; dan adalah menjadi keputusan Majlis Pimpinan PR agar hasrat itu dapat dilaksanakan. Setakat ini, mereka masih memerlukan politik ‘Angry Birds‘ Anwar.

‘They have to be brought here. They must answer questions’ kata Karpal.

Ini semuanya permainan LEGAL untuk memanjangkan kes. Keadilan buat Saiful? Siapa kisah pasal Saiful – yang penting adalah ANWAR!!!

Entry filed under: Anwar Ibrahim Baru?, Kes Liwat, Reformasi PKR, Strategi Politik PKR, Weakest Link in PR. Tags: , , , .

Anwar Mencari ‘2 Orang Pembantu Rumah’…. Awas ‘Renungan Makrifat’ Anwar…

4 Komen Add your own

  • 1. Aku benci dajal  |  Ogos 10, 2011 at 8:16 pm

    wow sinis tu………………..

    Balas
  • 2. BS Maniam  |  Ogos 11, 2011 at 9:30 pm

    50 sebab kita perlu penukaran

    1. PKFZ (Port Klang Free Zone) Scandal – more than RM12.5 billion incurred and counting
    2. Useless & problematic Scorpene submarines – costing approximately RM7.6 billion
    3. Commission for the undiveable Scorpene submarine – RM500 million halal comission, read MEGA CORRUPTION
    4. Loss of Bumiputera equity – RM52 billion
    5. Limbang offshore blocks L and M given to Brunei – worth RM320 billion
    6. Bank Negara Forex loss – RM6 billion
    7. Perwaja Steel Scandal – RM15 billion
    8. 60,000 Approved Permits given to UMNO-linked cronies – worth RM2.4 billion every year
    9. BMF Scandal (Carrian group) – RM4 billion..BMF manager was murdered
    10. Double-tracking railway project from Ipoh to southern Thailand – RM12.5billion
    11. Purchase of 6 EMU locomotives – irregularity at a cost of RM500 million
    12. Maminco affair….cornering tin market/speculation cost us RM 2.5 Billions
    13. Maltrade II land grab by Naza, costing taxpayers some RM 2.2 Billion
    14. RM 6.75 billion to PSC Bhd for locally made naval vessels which were never delivered .
    15. MAS shares – Tajuddin Affairs: Govt bought at $8 ringgit when market price was $3.5 ringgit. RM8 Billions taxpayers money lost
    16. Halal Hub – RM 2 billion spent, nothing done, only RM 200 million left.
    17. Armoured carriers -RM 8 billion .By industry standards, a good armoured car will only cost half a million. Mindef will spend RM 30 million each
    18. RM 810 Million palace balloning to some RM 1.2 Billion, Selangor Hospital overrun by RM 100’s of millions
    19. School classrooms and computer labs – RM10 billion, direct nego. How much did the Government actually get?
    21. Khir Toyo’s Balinese palace – RM24 million
    22. Menara Warisan or mega-tower – RM5 billion
    23. Bail-out of GLCs and BN’s crony-corporations – too massive and too many
    24. Anwar’s black-eye incident (beaten up by police while in prison)
    25. Churning out acronyms, i.e. 1Malaysia,NEM, GTP, ETP, EPP, NKRA, NKEA, and TEM (Terrible Economic Management)
    26. Prime Minister Najib Razak’s aide Nasir Safar’s statement: “Chinese came here to sell their bodies and Indians came to beg”
    27. BiroTata Negara deputy director Hamim Husin’s statement: Chinese are “si mata sepet” and Indians “si botol”
    28. Missing jet engines.What a joke, Ain’t you ashamed to be a Malaysian? .
    29. Perak illegal and undemocratic power-grab in February 2009: Remember Perak, remember the Injustice!
    30. Lingam-gate Scandal: Correct, correct, correct or Korek, korek, korek
    31. Sodomy I and Sodomy II trials , Datuk T trio and the sex video
    32. Stamping of Bibles: ‘ Bible smelly’ said Hishammuddin and ‘Christian-state’ false news from Utusan and Umno bloggers
    33. Perkasa, Pembela: Increasingly anarchist stance due to the lack of punishment by the authorities
    34. Cow-head protests, vandalism at churches and mosques
    35. 1 Malaysia email granted to ‘broke’ firm Tricubes Bhd (GN3 company).
    36. Brand new Stadium roof collapse in Terengganu
    37. Flip-flop of key education policy in the teaching of Maths and Science in English
    38. Ibrahim Ali is Adolf Hitler alter-ego & mouthpiece of BN 1Malaysia
    39. Water Rally (to demand that the government returns water rights to the rakyat)
    40. Eye-on-Malaysia Ferris Wheel (white elephant in Melaka)
    41. Bukit Merah-Papan rare earth tragedy in Perak (MItsubishi) and now Gebeng in Pahang (Lynas) & WTF 2 Nuclear plants !!!
    42. Bakun Dam (destruction of environment, displaced peoples)
    43. Female nude-squats – November 2005 and June 2011
    44. Abuse of the New Economic Policy/Dasar Ekonomi Baru
    45. Buying of votes in 10th Sarawak State Elections in April 2011. I help you, you help me ?
    46. Wasted money spent on 1Million Youths Gathering – more than RM25 million – May 2011
    47. Hike in Electricity Tariffs on June 1, 2011 and more upcoming hikes in sugar, diesel and petrol
    48. Asian Petroleum Hub in Johor – RM1.4billion, now in receivership
    49. Various Malaysian corridors started by Tun Abdullah Ahmad Badawi now empty, unutilised and vacant
    50. Altantuya,while walking in KL picked up a stone which turned out to be C4 Xploding herself! ; Teoh Beng Hock, room too hot, opened window and accidentally fell out!; Kugan Ananthan (only 22, but the cops beat him until his kidneys failed), Aminul Rasyid (15-years old, but shot multiple times by cops), Ahmad Sarjani ( MACC victim) .

    Balas
  • 3. William Chen  |  Ogos 17, 2011 at 4:05 am

    BS? Bullshit ke?

    1. PKFZ (Port Klang Free Zone) Scandal – more than RM12.5 billion incurred and counting
    -Currently being prosecuted in the courts. Even a Tun is being arraigned.

    2. Useless & problematic Scorpene submarines – costing approximately RM7.6 billion
    -Not true.

    3. Commission for the undiveable Scorpene submarine – RM500 million halal comission, read MEGA CORRUPTION
    -Teething problems have been solved. What do you expect? First time ever we have had submarines. Read the history of subs – tonnes of even bigger problems. Even when YOU first started driving after you just got your license you’ve crashed your car into walls and trees, am I right?

    4. Loss of Bumiputera equity – RM52 billion
    -From?

    5. Limbang offshore blocks L and M given to Brunei – worth RM320 billion
    -Given or lost due to judicial due process? Words, my dear fellow.

    6. Bank Negara Forex loss – RM6 billion
    -Under Anwar Ibrahim, RM2 billion. And that’s just the one we know about. Not so bad, eh, comparatively speaking.

    7. Perwaja Steel Scandal – RM15 billion
    -Happened under the watch of Anwar Ibrahim.

    8. 60,000 Approved Permits given to UMNO-linked cronies – worth RM2.4 billion every year
    -Including millions of ringgit given to Anwar Ibrahim’s relatives – see the list released by Dr M.

    9. BMF Scandal (Carrian group) – RM4 billion..BMF manager was murdered
    -Proof that Malaysian Government was culpable, please?

    10. Double-tracking railway project from Ipoh to southern Thailand – RM12.5billion
    -And this is bad how, exactly? People like MR BS probably whined and wailed when the Government decided to spend RM2 billion on the PLUS highway – of course, we know Mr BS and his ilk today REFUSE to use the highway and would rather take the old roads, right? Right.

    10 out of 10, you lose, Mr BS. Change your name. It’s getting smelly.

    Balas
  • 4. Keadilan Sejagat  |  Ogos 17, 2011 at 2:23 pm

    Saya sangat ‘confused’ kenapa seorang peguam seperti Karpal Singh dalam masa yang sama dibenarkan menjadi ahli politik dan wakil rakyat….

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Ogos 2011
M T W T F S S
« Jul   Sep »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Capaian Umum

  • 75,303,825 Capaian

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 144 other followers

Arkib

RSS Berita Terkini – Sodomi II

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aidc Club

  • Anwar Tunjuk Garang Depan Duta Asing
    Kenapa Anwar garang? Sebab dia nak tunjuk kepada kedutaan asing..terutamanya Australia (base Amerika di Asia) yang dia masih hebat berpidato..masih ramai yang terpengaruh dengan retorik2nya.. Kenapa anwar tunjuk hebat ‘retorik’? Sebab itulah skill yang dia ada..retorik semata2..janji sana…janji sini..sekarang janji Dayak baru pula…semuanya tabur janji saja.. […]

RSS Ali Zul

  • 15 ANTI-SURVEILLANCE GADGETS AND WEARABLES
    How to Be Invisible: 15 Anti-Surveillance Gadgets & WearablesBy SA Rogers, Web Urbanist, 28 November 2016.We don’t have to wait for a dystopian future in which our faces are scanned as we walk down the sidewalk and our every movement is logged - we willingly carry personally identifiable tracking devices in our pockets everywhere we go, and cameras are e […]

RSS Mohd Saiful Bukhari

  • Istiqamah dengan Kebenaran
    ISTIQAMAH DENGAN KEBENARANBaru-baru ini, saya dihubungi oleh beberapa individu untuk berjumpa. Atas dasar silaturahim sesama manusia, saya pun sudi untuk berjumpa. Lagipun saya kenal mereka ini.Semasa perjumpaan itu, mereka menyampaikan hajat dan menjemput saya bersama-sama mereka menyertai gerakan "Deklarasi Rakyat" bagi menjatuhkan pemimpin berke […]

RSS Nasionalis 1946

  • Ucapan Presiden UMNO di PAU 2009
    Seawalnya saya ingin berkongsi Firman Allah SWT, dalam surah As-Saff ayat yang ke-4‘Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berjuang di jalanNya, dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti satu ‘bun-ya-nun-marsus’ yakni bangunan yang tersusun kukuh’.Kemudiannya pesan daripada Saidina Ali bahawasanya :‘Sesuatu yang benar dan hak namun tidak te […]

RSS The Unspinners

  • PH jadi 4 sekawan, bakal banyak 3 penjuru?
    Begitu simbolik jika cita-cita Setiausaha Agong PH, Dato Saifuddin Abdullah untuk PPBM menyertai PH tercapai.Baca laporan Sinar Harian: PH, Bersatu bakal bergabung.Mana tidaknya, ia boleh transformasikan Pakatan Rakyat yang diubah DAP menjadi Pakatan Harapan sekali lagi.Walaupun ia tidak akan melibatkan penukaran nama tetapi komposisi ini sudah layak digelar […]

RSS Malaysian United

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Politik Malaysia

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Politik MAS

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Anwar Aidc

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Perak Today

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Lydia USM

  • Kecoh..? Datuk Ismail Kijo Dapat Surat Akuan Bersumpah Sebagai Hadiah Perkahwinan...?
    Terlebih dahulu nak wish la Selamat Pengantin Baru buat Ketua Umno Bahagian Ampang, Datuk Ismail Kijo.....Cayalah Datuk, bini baru muda giler tuu. Memang muda, baru 25 tahun!Tapi yang tak bestnyer, ada pulak sorang ahli cawangan Umno yang mengaku dirinya dari Cawangan Taman Tasik Tambahan buat Akaun Bersumpah.... Dia kata sebagai Ketua Bahagian Umno, Datuk I […]

RSS Laman Izzs

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Parpu Kari

  • PANAS BERAPI! APABILA PEMUDA UMNO PULAU PINANG TURUN PADANG UNTUK KEJUTKAN GUAN ENG!
    Steady la Azwan Bro and the gang, bab ini aku sokong korang buat perhimpunan sebab nak lawan Guan Eng dan cara korang buat memang best dan professional dan bukan macam lembaga hitam yang gila glamer dan pakai adik sendiri sampai dapat anak hasil sumbang mahram tu.Teruskan dan Parpukari akan terus sokong Pemuda UMNO Pulau Pinang yang gagah berani, kat bawah n […]

RSS Musram Rakuman

  • Perlukah Rakyat Sokong Pemimpin Tamak?
    Perlu anda tanya diri anda, apa yang belum diperolehi Tun Dr Mahathir, Tan Sri Muhiyiddin, Datuk Shafie Apadl, Datuk Seri Anwar Ibrahim, dan lain-lain mantan pemimpin Umno? Hanya kematian sahaja belum mereka rasa, manakala semua nikmat dunia mereka sudah rasa dan pernah miliki.Mengapa selepas memiliki semua nikmat dunia melalui Parti Umno, kemudiannya mereka […]

RSS Malaysian Hotest Blog

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Kita Gempur

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Negara Kita

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aspirasi Bangsa

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Siput Uda

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Apa yang Tersurat

  • Perlukah Rakyat Sokong Pemimpin Tamak?
    Perlu anda tanya diri anda, apa yang belum diperolehi Tun Dr Mahathir, Tan Sri Muhiyiddin, Datuk Shafie Apadl, Datuk Seri Anwar Ibrahim, dan lain-lain mantan pemimpin Umno? Hanya kematian sahaja belum mereka rasa, manakala semua nikmat dunia mereka sudah rasa dan pernah miliki.Mengapa selepas memiliki semua nikmat dunia melalui Parti Umno, kemudiannya mereka […]

RSS Hikayat Seorang Aku

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS My Blog Hub

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Hudud: Memecah atau menyatu masyarakat? - Suatu jawapan kepada masyarakat majmuk di Malaysia
    Isu hudud sentiasa mendapat perhatian masyarakat Malaysia sama ada di kalangan orang Islam atau yang bukan Islam.  Isu yang masih belum ada penyelesaian muktamad ini menjadi lebih menarik kerana ianya kerap muncul ketika menjelang PRU. Semua pihak sama ada kerajaan atau pembangkang ingin mengambil keuntungan dari isu ini.  Maka adalah sukar diterima jika isu […]

RSS Reformasin

  • SPENDA INI MEMBUNUHKU!! - MUSTAFA ALI
    Seorang lelaki miskin akan berkahwin dengan gadis pujaan hatinya, namun dia teringin sekali memiliki spender baru. Kerana ketiadaan wang yg habis dibelanjakan unt hantaran, ibunya dengan sepenuh kasih sayang menjahit sehelai spender dari guni beras.Sebagai pengantin baru, malam pertama yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba. Walau agak segan, dengan rasa agak ya […]

RSS Ahmad Zaki

  • Matahari & Bulan sebenarnya mengelilingi Bumi
    Oleh : Syaikh Muhammad bin Shaleh Al-Utsaimin Dalil-dalil syariat secara lahir mengatakan bahwa matahari mengelilingi bumi, sehingga perputarannya itu menyebabkan terjadinya pergantian siang dan malam di muka bumi. Kita tidak bisa membantah makna lahir dari dalil-dalil tersebut kecuali dengan dalil yang lebih kuat, yang memungkinkan kita, menakwilkannya deng […]

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Hudud: Memecah atau menyatu masyarakat? - Suatu jawapan kepada masyarakat majmuk di Malaysia
    Isu hudud sentiasa mendapat perhatian masyarakat Malaysia sama ada di kalangan orang Islam atau yang bukan Islam.  Isu yang masih belum ada penyelesaian muktamad ini menjadi lebih menarik kerana ianya kerap muncul ketika menjelang PRU. Semua pihak sama ada kerajaan atau pembangkang ingin mengambil keuntungan dari isu ini.  Maka adalah sukar diterima jika isu […]

RSS Jejak Habib

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS DUN Semarang

  • Lembu dan BABI Saravanan atau Penyamaran..
    Ini kisah terbitan Feb 2010...agar melayu tidak pernah akan lupa...kisah lembu..Semuga menjadi renungan anak BangsaKU....Melayu dan Islam..DIMANA sahaja, dibumi Tanah Melayu ini, orang Melayu akan setiap detik akan menerima penghinaan, thomahan dan dipandang jijik. BETUL?. Mereka hanya berpura suka, sokong, manis muka jika segala keUNTUNGAN berpihak kepada m […]

%d bloggers like this: