Seksualiti Merdeka – Build Up PR Anwar?

November 5, 2011 at 10:34 pm 6 comments

Ramai juga kawan-kawan di dalam PKR yang memaklumkan perkara sama. Pelik tetapi benar. Anwar Ibrahim dan kepimpinan PKR nampak mengamalkan prinsip ‘elegant silent’ dalam isu program Ambiga dan kawan-kawan. Kalau sebelum ini PKR menjadi antara kumpulan yang paling pantas menyatakan pandangan dan kritikan; tetapi kali ini PKR nampak mahu menilai suasana dahulu. Jangan melompat macam kawan-kawan dalam PAS.

Bagi mereka yang study karakter dan stail politik Anwar – tindakan ini memang jarang dilakukan Anwar. PKR sentiasa sahaja mempunyai pandangan dalam segala jenis isu. Isu pekerja. Isu menu 1Malaysia. Isu apa sahajalah sekalipun – PKR akan tampil dan memberikan pandangan.

Seorang rakan yang memang sudah lama menjadi pembantu Public Relations effort di dalam PKR memberikan pandangan yang sangat fresh dan berbeza.

Semua yang berlaku, tegas rakan lama penulis itu, tidak berlaku di dalam vakum. Semuanya ada perkaitan politik, Dia memulakan pandangan.

Ok…dengan segala kemajuan pemikiran di dalam masyarakat Malaysia; mengiktiraf kelompok LGBT (lesbian, gay, bisexual, transexual) ini adalah sesuatu yang sangat hype dan sesuai dengan mana-mana Negara maju. Kumpulan ini mungkin kecil. Namun kita jangan underestimate.

PKR/Anwar amat memerlukan pandangan/sokongan kumpulan LGBT ini. Mereka yang nampak kecil ini – sebenar-benarnya mempunyai pandangan yang sangat tersendiri. Jika mereka sudah didekati oleh satu ‘kumpulan’; mereka akan setia dan menganggap kumpulan tersebut sebagai ‘pelindung’ kepada enviroment yang hostile kepada mereka. Justeru, PKR perlulah dilihat sebagai kumpulan yang sangat ‘accommodate’ kepada pelbagai trend dalam masyarakat ini. Anwar tahu, kewujudan kumpulan LGBT yang educated, dinamik, komited kepada perjuangan mampu menjadi aset jangka panjang kepada PKR/Anwar sendiri.

Menarik pandangan rakan ini. Justeru, blog ini bertanya berapa ‘estimate’ kumpulan yang selalu dikatakan sebagai PLUs (people like us) ini?

Dia kata, menurut estimate kasar Jawatankuasa Strategik PKR – dalam 110,000 orang di seluruh Negara. Ini berdasarkan banyaknya program yang diadakan sebelum daripada Seksualiti Merdeka. 90 % belum berdaftar sebagai pengundi.

Jumlah ini memang nampaknya kecil – tetapi masih boleh memberikan impak kepada undi kawasan/area tertentu. Kelompok PLUs ini kebanyakkannya based in bandar-bandar besar. Mind you, tegas rakan itu lagi, ‘most of them are successful businessman…and highly educated‘.

Nampaknya Anwar akan guna apa sahaja cara, dalam memastikan undi tidak dipersia oleh Pakatan Rakyat dalam apa sahaja keadaan. PAS boleh kata apa sahaja – tetapi Anwar tahu 110,000 undi bukan kecil anak!

Advertisements

Entry filed under: Anwar Ibrahim Baru?, Pilihan Raya Umum 13, Reformasi PKR. Tags: , , .

First Time Tony Pua Dianggap ‘BODOH’ oleh Anwar… Greek Debacle or Najib And Ahmad Husni Debacle

6 Komen Add your own

  • 1. katakhybrid  |  November 5, 2011 at 10:46 pm

    hmmm menarik… anwar memang bijak lebih dari pemimpin2 parti pembangkan lain… ada yg tuduh pejuang tu jahat.. itu yg merosakkan parti.. tapi cara berdiam ni lebih selamat.. mungkin??

    Balas
    • 2. Zainol Memali  |  November 14, 2011 at 6:10 pm

      ya…. selamat di dunia, akhirat belum tentu, kalau x sempat bertaubat, maka penyesalan di akhirat tiada penghujung… ever and ever. bermain dengan sentimen itu adalah kata kunci politik, tapi sesiapa yang mementingkan akhirat tentu akan lebih berhati-2 didalam segala hal.

      Balas
  • 3. App For Android  |  November 18, 2011 at 8:33 pm

    I got what you specify, thanks for swing up. Woh I am pleased to gain this website through google. Thanks For Share Seksualiti Merdeka – Build Up PR Anwar? Gelagat Anwar.

    Balas
  • 4. Oda Cegielski  |  November 22, 2011 at 6:39 pm

    Thanks approving to the adept info. Simply nondiscriminatory wen upwards! I continually do not mushrooming/groving/escalating on these although desponding you did a actively buddy-buddy depredate and I’m indubitable some people suavity the less anyway.

    Balas
  • 5. Android Apps  |  November 22, 2011 at 7:49 pm

    Great goods from you, man. Seksualiti Merdeka – Build Up PR Anwar? Gelagat Anwar I have understand your stuff previous to and you are just extremely magnificent. I really like what you have acquired here, certainly like what you are saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it sensible. I can not wait to read much more from you. This is actually a great Seksualiti Merdeka – Build Up PR Anwar? Gelagat Anwar informations.

    Balas
  • 6. red ugg boots  |  November 23, 2011 at 5:57 pm

    Good web site! I really love how it is simple on my eyes and the data are well written. I’m wondering how I could be notified whenever a new post has been made. I have subscribed to your feed which must do the trick! Have a great day!

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


November 2011
I S R K J S A
« Okt   Dis »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Capaian Umum

  • 75,320,379 Capaian

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 146 other followers

Arkib

RSS Berita Terkini – Sodomi II

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aidc Club

  • Anwar Tunjuk Garang Depan Duta Asing
    Kenapa Anwar garang? Sebab dia nak tunjuk kepada kedutaan asing..terutamanya Australia (base Amerika di Asia) yang dia masih hebat berpidato..masih ramai yang terpengaruh dengan retorik2nya.. Kenapa anwar tunjuk hebat ‘retorik’? Sebab itulah skill yang dia ada..retorik semata2..janji sana…janji sini..sekarang janji Dayak baru pula…semuanya tabur janji saja.. […]

RSS Ali Zul

  • 10 RARE AND STRANGE OCCURRENCES AROUND THE WORLD
    10 Rare and Strange Occurrences Around the WorldBy Adrian Chirila, Toptenz, 20 August 2017.For the many achievements made by our men and women of science in understanding the world and everything in it, there are still a lot of things we don’t know, or we’re not completely sure about. Other things, while more logical for our level of understanding, are so ra […]

RSS Mohd Saiful Bukhari

  • TRUMP, "THE MOVEMENT", dan Kerajaan Malaysia pada 2050
    President Donald J. Trump. 45th President of The United StatesSempat menonton dan membaca teks ucapan,  Presiden Donald J. Trump sebentar tadi. Ia satu ucapan yang sangat berani dan hebat!Beliau dengan bangga meraikan kejayaan "Movement" beliau dalam menumbangkan Institusi Politik Amerika yang beliau gelar "The Establishment", iaitu kelom […]

RSS Nasionalis 1946

  • Ucapan Presiden UMNO di PAU 2009
    Seawalnya saya ingin berkongsi Firman Allah SWT, dalam surah As-Saff ayat yang ke-4‘Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berjuang di jalanNya, dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti satu ‘bun-ya-nun-marsus’ yakni bangunan yang tersusun kukuh’.Kemudiannya pesan daripada Saidina Ali bahawasanya :‘Sesuatu yang benar dan hak namun tidak te […]

RSS The Unspinners

  • RCI forex: BNM "cover" Nor Yakcop? Madey salahguna OSA
    Baca di Msiakini https://www.malaysiakini.com/news/392639Adakah Dato Tajuddin Bursa KL anak didik Tan Sri Nor Mohamed Yakcop dan BNM cuba tutupkan kes?Ada satu peguam Pashtun mulut tak tahu tutup masih cuba tanpa segan dan silu cuba selamatkan Madey?https://www.malaysiakini.com/news/392650Tun M put BNM scandal under OSA? Ohhhh.Nothing2hide, right? Is this wh […]

RSS Malaysian United

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Politik Malaysia

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Politik MAS

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Anwar Aidc

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Perak Today

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Lydia USM

  • Kecoh..? Datuk Ismail Kijo Dapat Surat Akuan Bersumpah Sebagai Hadiah Perkahwinan...?
    Terlebih dahulu nak wish la Selamat Pengantin Baru buat Ketua Umno Bahagian Ampang, Datuk Ismail Kijo.....Cayalah Datuk, bini baru muda giler tuu. Memang muda, baru 25 tahun!Tapi yang tak bestnyer, ada pulak sorang ahli cawangan Umno yang mengaku dirinya dari Cawangan Taman Tasik Tambahan buat Akaun Bersumpah.... Dia kata sebagai Ketua Bahagian Umno, Datuk I […]

RSS Laman Izzs

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Parpu Kari

  • CILI KASI TARUK! NGA TIDAK PERNAH GAGAL BUAT KECOH KETIKA SIDANG DUN!
    Kecoh pembangkang di Perak hanya kerana Sidang Dun yang dijalankan baru-baru ini hanya dalam tempoh yang singkat iaitu separuh hari. Macam-macam pertikaian ditimbulkan bagi menampakkan imej kepimpinan negeri yang tidak telus. Padahal, kepimpinan parti pembangkang sendiri tidak telus. Adun Kepayang , Nga Kor Ming dalam sidang media ketika persidangan berkenaa […]

RSS Musram Rakuman

  • Strategi DAP-Menjadikan Kaum Melayu Kelas 2
    Tergambarkan sangat staregi DAP mahu memecahkan undi melayu di Semenajung, melalui saf kepimpinan Pakatan Harapan.Dap hanya akan menjadi kingmaker, apabila melayu berpecah pada PRU-14. Kalau mlihat kerusi yang dimenagi parti Umno, 88 kerusi dan Pas 21, ertinya kawasan majoriti melayu adalah 109 tidak termasuk di Sarawak, dan kalau mengambilkira kerusi kaum m […]

RSS Malaysian Hotest Blog

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Kita Gempur

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Negara Kita

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Siput Uda

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Apa yang Tersurat

  • Strategi DAP-Menjadikan Kaum Melayu Kelas 2
    Tergambarkan sangat staregi DAP mahu memecahkan undi melayu di Semenajung, melalui saf kepimpinan Pakatan Harapan.Dap hanya akan menjadi kingmaker, apabila melayu berpecah pada PRU-14. Kalau mlihat kerusi yang dimenagi parti Umno, 88 kerusi dan Pas 21, ertinya kawasan majoriti melayu adalah 109 tidak termasuk di Sarawak, dan kalau mengambilkira kerusi kaum m […]

RSS Hikayat Seorang Aku

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS My Blog Hub

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zina
    Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zinaBANYAK respons diterima mengenai isu `Anak zina boleh bin kepada bapa' yang menjadi tajuk fokus majalah Al Islam yang sedang berada di pasaran.Beberapa orang memberitahu penulis melalui e-mel, surat dan telefon serta orang tengah bahawa mereka membantah penulis menyiarkan fatwa Dr. […]

RSS Reformasin

  • SPENDA INI MEMBUNUHKU!! - MUSTAFA ALI
    Seorang lelaki miskin akan berkahwin dengan gadis pujaan hatinya, namun dia teringin sekali memiliki spender baru. Kerana ketiadaan wang yg habis dibelanjakan unt hantaran, ibunya dengan sepenuh kasih sayang menjahit sehelai spender dari guni beras.Sebagai pengantin baru, malam pertama yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba. Walau agak segan, dengan rasa agak ya […]

RSS Ahmad Zaki

  • Matahari & Bulan sebenarnya mengelilingi Bumi
    Oleh : Syaikh Muhammad bin Shaleh Al-Utsaimin Dalil-dalil syariat secara lahir mengatakan bahwa matahari mengelilingi bumi, sehingga perputarannya itu menyebabkan terjadinya pergantian siang dan malam di muka bumi. Kita tidak bisa membantah makna lahir dari dalil-dalil tersebut kecuali dengan dalil yang lebih kuat, yang memungkinkan kita, menakwilkannya deng […]

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zina
    Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zinaBANYAK respons diterima mengenai isu `Anak zina boleh bin kepada bapa' yang menjadi tajuk fokus majalah Al Islam yang sedang berada di pasaran.Beberapa orang memberitahu penulis melalui e-mel, surat dan telefon serta orang tengah bahawa mereka membantah penulis menyiarkan fatwa Dr. […]

RSS Jejak Habib

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS DUN Semarang

  • Lembu dan BABI Saravanan atau Penyamaran..
    Ini kisah terbitan Feb 2010...agar melayu tidak pernah akan lupa...kisah lembu..Semuga menjadi renungan anak BangsaKU....Melayu dan Islam..DIMANA sahaja, dibumi Tanah Melayu ini, orang Melayu akan setiap detik akan menerima penghinaan, thomahan dan dipandang jijik. BETUL?. Mereka hanya berpura suka, sokong, manis muka jika segala keUNTUNGAN berpihak kepada m […]

%d bloggers like this: