Archive for November 6, 2012

Zaid ni…bila mau padam???

Azmin & Co cukup cepat mengadakan damage control dalam isu-isu yang mempunyai traction mengenai kepimpinan Azmin dalam PKR. Sekarang ini, kecoh apabila Zaid Ibrahim kembali membuat kenyataan-kenyataan yang membuatkan Azmin tak tidur malam. Usaha mengembalikan Zaid ke pangkuan PKR ini bukan isu baru. Memang sudah lama bermain di sekitar SUK dan kediaman Menteri Besar. Untuk mewujudkan ‘balance of power’ di dalam PKR Selangor, kehadiran Zaid memang memberikan advantage kepada team MB.

Azmin bernasib baik kerana kakitangan HQ Parti digunapakai untuk menyerang musuh politik peribadinya. Tak semua pemimpin parti yang ada kekuatan ini. Sebaik sahaja ada riak perubahan politik – Azmin & Co akan mula memikirkan strategi media dan politik bersesuaian. Saifuddin Nasution, Nik Nazmi, Shamsul Iskandar – antara Azmin & Co yang akan menggila mencari media jika ada isu yang berkait dengan masa depan Azmin. Semua ini jadi begitu, kerana Azmin pandai bayar ‘fees’ kepada mereka yang mempertahankannya.

Tengok dalam isu MURTAD yang dikemukakan Izzah. Ada Saifuddin buat kenyataan? Ada? Tak ada. Kalau nak dibandingkan, isu MURTAD dan Zaid ini jauh bezanya. Tapi Setiausaha Agung ambil keputusan untuk membantu Azmin berbanding Izzah. Macamana Izzah tak kecil hati. Ini semua game.

“Saya  boleh mengesahkan bahawa perkara Zaid bertanding di bawah tiket Pakatan  Rakyat tidak dibangkitkan atau dibincangkan oleh Majlis Presiden.

“Beliau tidak menulis atau menyatakan kepada kami secara rasmi niatnya untuk  bertanding di bawah tiket Pakatan,” tambah Saifuddin, yang merupakan  ahli Parlimen Machang.

Oleh itu, katanya, isu Zaid bertanding di  bawah tiket Pakatan tidak timbul melainkan terdapat permintaan rasmi  oleh beliau dan keputusan dibuat oleh Majlis Presiden.

Majlis presiden adalah badan tertinggi yang membuat keputusan dalam pakatan pembangkang yang terdiri daripada PAS, PKR dan DAP.

Soalnya, kenapa Saifuddin macam cacing kepanasan? Kenapa risau dan fobia? Malu – sebab guna duit Zaid banyak waktu pilihanraya; tapi lebih membantu Azmin? Malu kerana banyak terhutang budi; takut tergadai BODY?

Seronok juga tengok Saifuddin menggelabah ni…rupanya si Batak ini tahu takut juga.

November 6, 2012 at 12:54 pm Tinggalkan komen


November 2012
I S R K J S A
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Capaian Umum

  • 75,348,053 Capaian

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 146 other subscribers

Arkib

RSS Berita Terkini – Sodomi II

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aidc Club

  • Anwar Tunjuk Garang Depan Duta Asing
    Kenapa Anwar garang? Sebab dia nak tunjuk kepada kedutaan asing..terutamanya Australia (base Amerika di Asia) yang dia masih hebat berpidato..masih ramai yang terpengaruh dengan retorik2nya.. Kenapa anwar tunjuk hebat ‘retorik’? Sebab itulah skill yang dia ada..retorik semata2..janji sana…janji sini..sekarang janji Dayak baru pula…semuanya tabur janji saja.. […]

RSS Ali Zul

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mohd Saiful Bukhari

  • TRUMP, "THE MOVEMENT", dan Kerajaan Malaysia pada 2050
    President Donald J. Trump. 45th President of The United StatesSempat menonton dan membaca teks ucapan,  Presiden Donald J. Trump sebentar tadi. Ia satu ucapan yang sangat berani dan hebat!Beliau dengan bangga meraikan kejayaan "Movement" beliau dalam menumbangkan Institusi Politik Amerika yang beliau gelar "The Establishment", iaitu kelom […]

RSS Nasionalis 1946

  • Ucapan Presiden UMNO di PAU 2009
    Seawalnya saya ingin berkongsi Firman Allah SWT, dalam surah As-Saff ayat yang ke-4‘Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berjuang di jalanNya, dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti satu ‘bun-ya-nun-marsus’ yakni bangunan yang tersusun kukuh’.Kemudiannya pesan daripada Saidina Ali bahawasanya :‘Sesuatu yang benar dan hak namun tidak te […]

RSS The Unspinners

  • Adakah Destini Berhad Menjadi Ali Baba Untuk China Kuasai KTMB?
    Kesatuan Perkerja Keretapi Tanah Melayu Berhad (RUM) telah membuat lapuran kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) supaya menyiasat usahasama antara Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) dan Destini Berhad.Baca di sini :https://ismaweb.net/2021/03/03/kesatuan-mahu-sprm-siasat-kelulusan-usaha-sama-antara-destini-ktmb/Ianya adalah ekoran dari pengum […]

RSS Malaysian United

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Politik Malaysia

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Politik MAS

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Anwar Aidc

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Perak Today

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Lydia USM

  • Kecoh..? Datuk Ismail Kijo Dapat Surat Akuan Bersumpah Sebagai Hadiah Perkahwinan...?
    Terlebih dahulu nak wish la Selamat Pengantin Baru buat Ketua Umno Bahagian Ampang, Datuk Ismail Kijo.....Cayalah Datuk, bini baru muda giler tuu. Memang muda, baru 25 tahun!Tapi yang tak bestnyer, ada pulak sorang ahli cawangan Umno yang mengaku dirinya dari Cawangan Taman Tasik Tambahan buat Akaun Bersumpah.... Dia kata sebagai Ketua Bahagian Umno, Datuk I […]

RSS Laman Izzs

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Parpu Kari

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Musram Rakuman

  • KERAJAAN CAMPURAN YANG ADA KUASA 2/3
    KUASA 2/3 kerajaan campuran yang dinamakan KERAJAAN PERPADUAN yang ditunjungi Pakatan Harapan (PH) tidak lagi berhadapan penolakan mana-mana rang undang-undang malah boleh mengubah perlembangan negara, termasuk persempadan semula kawasan pilihan raya. Pada Persidangan Dewan Undangan Negeri Sabah bulan lepas, ADUN dilantik Datuk Amisah Yassin telah mencadangk […]

RSS Malaysian Hotest Blog

  • A Guide to Choosing a Strong Science Background Course
    Choosing the right science foundation course is an important decision for students interested in study foundation in science in Ireland. The Science Foundation Course at RCSI & UCD University is designed to give students the opportunity to study a range of science disciplines, and to prepare them for entry into undergraduate courses in the area. […] The […]

RSS Kita Gempur

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Negara Kita

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Siput Uda

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Apa yang Tersurat

  • KERAJAAN CAMPURAN YANG ADA KUASA 2/3
    KUASA 2/3 kerajaan campuran yang dinamakan KERAJAAN PERPADUAN yang ditunjungi Pakatan Harapan (PH) tidak lagi berhadapan penolakan mana-mana rang undang-undang malah boleh mengubah perlembangan negara, termasuk persempadan semula kawasan pilihan raya. Pada Persidangan Dewan Undangan Negeri Sabah bulan lepas, ADUN dilantik Datuk Amisah Yassin telah mencadangk […]

RSS Hikayat Seorang Aku

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS My Blog Hub

  • A Guide to Choosing a Strong Science Background Course
    Choosing the right science foundation course is an important decision for students interested in study foundation in science in Ireland. The Science Foundation Course at RCSI & UCD University is designed to give students the opportunity to study a range of science disciplines, and to prepare them for entry into undergraduate courses in the area. […] The […]

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zina
    Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zinaBANYAK respons diterima mengenai isu `Anak zina boleh bin kepada bapa' yang menjadi tajuk fokus majalah Al Islam yang sedang berada di pasaran.Beberapa orang memberitahu penulis melalui e-mel, surat dan telefon serta orang tengah bahawa mereka membantah penulis menyiarkan fatwa Dr. […]

RSS Reformasin

  • SPENDA INI MEMBUNUHKU!! - MUSTAFA ALI
    Seorang lelaki miskin akan berkahwin dengan gadis pujaan hatinya, namun dia teringin sekali memiliki spender baru. Kerana ketiadaan wang yg habis dibelanjakan unt hantaran, ibunya dengan sepenuh kasih sayang menjahit sehelai spender dari guni beras.Sebagai pengantin baru, malam pertama yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba. Walau agak segan, dengan rasa agak ya […]

RSS Ahmad Zaki

  • Matahari & Bulan sebenarnya mengelilingi Bumi
    Oleh : Syaikh Muhammad bin Shaleh Al-Utsaimin Dalil-dalil syariat secara lahir mengatakan bahwa matahari mengelilingi bumi, sehingga perputarannya itu menyebabkan terjadinya pergantian siang dan malam di muka bumi. Kita tidak bisa membantah makna lahir dari dalil-dalil tersebut kecuali dengan dalil yang lebih kuat, yang memungkinkan kita, menakwilkannya deng […]

RSS Selamatkan Selangor Darul Ehsan

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Medan Info Kita

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zina
    Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zinaBANYAK respons diterima mengenai isu `Anak zina boleh bin kepada bapa' yang menjadi tajuk fokus majalah Al Islam yang sedang berada di pasaran.Beberapa orang memberitahu penulis melalui e-mel, surat dan telefon serta orang tengah bahawa mereka membantah penulis menyiarkan fatwa Dr. […]

RSS Jejak Habib

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS DUN Semarang

  • Lembu dan BABI Saravanan atau Penyamaran..
    Ini kisah terbitan Feb 2010...agar melayu tidak pernah akan lupa...kisah lembu..Semuga menjadi renungan anak BangsaKU....Melayu dan Islam..DIMANA sahaja, dibumi Tanah Melayu ini, orang Melayu akan setiap detik akan menerima penghinaan, thomahan dan dipandang jijik. BETUL?. Mereka hanya berpura suka, sokong, manis muka jika segala keUNTUNGAN berpihak kepada m […]

Paling Popular

  • Tiada