Puad Zarkashi – Bekas Timbalan Menteri Kementerian LGBT

Mei 15, 2013 at 10:03 am 7 comments

puadRakyat membaca dengan penuh minat bebelan seorang bekas Timbalan Menteri yang tewas di kawasannya di Batu Pahat. Selepas tewas, benda yang paling mudah untuk dilakukan adalah menyalah orang lain.
Antara yang disebut oleh Puad Zarkashi:-
  • Sebaliknya ujar beliau, Bilik Gerakan War Room parti itu yang perlu  dipertanggungjawabkan serta memperbaiki kelemahan kerana gagal  menyalurkan maklumat secara terperinci kepada jentera parti untuk  menyerang balas dakwaan-dakwaan pihak pembangkang.
  • “Kebanyakan yang menjadi anggota War Room ini tidak pernah terlibat  dalam peringkat bahagian mahu pun cawangan parti. Mereka bukanlah yang  sentiasa turun ke padang dan sudah tentu maklumat yang diterima kurang  jelas.
  • “Jadi, bagaimana kumpulan ini mahu menyalurkan maklumat berkenaan  kepada jentera parti. Mereka tidak lihat, rasa dan dengar sendiri suara  akar umbi, bagaimana mahu mendapat maklumat yang tepat untuk membantu  parti,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.
  • Mohd. Puad mengulas mengenai kelemahan Bilik Gerakan War Room BN pada pilihan raya umum lalu, yang menyebabkan parti itu gagal mendapatkan  majoriti dua pertiga serta merampas negeri Selangor yang menjadi fokus  utama BN.
  • Kenyataan Mohd. Puad itu juga dipercayai ditujukan kepada Timbalan  Pengarah Pilihan Raya BN Selangor, Datuk Seri Ir. Mohd. Zin Mohamed yang gagal dalam misi mendapatkan Selangor walaupun Najib telah melaksanakan banyak perkara untuk rakyat negeri itu.
  • Mengulas lanjut, Mohd. Puad berkata, berikutan maklumat yang tidak  lengkap dan tepat, arahan yang diterima oleh jentera parti daripada War  Room BN juga tidak menyeluruh.

Puad nak katakan, dia tidak pernah bersalah dalam kekalahan BN di Batu Pahat. Semua salah orang lain, terutamanya War Room BN.

Puad patut ‘google’ namanya sendiri dan cuba tenung apa kenyataan yang bagus, pernah dia kemukakan sebagai Timbalan Menteri Pelajaran. Kita tengok apa posting yang ada:-

Puad tak pernah buat kenyataan yang berkesan mengenai pendidikan, Balik-balik LGBT. Seolah-olah, itu sahaja tugas sebagai TIMBALAN Menteri. Elok kita senaraikan juga kelemahan Puad yang lain:-

  • Tidak berkesan sebagai Timbalan Menteri. Kebanyakan guru muda berasa malu mempunyai Timb Menteri yang bodoh mengenai dasar dan polisi pendidikan.
  • Ucapan meleret-leret. Balik-balik menuduh Anwar sebagai LGBT master.
  • Tidak beri khidmat kepada rakyat Batu Pahat.
  • Malay ultras yang melampau-lampau.
  • Tidak berkesan di Parlimen (bercanggah pandangan dengan Menteri).
  • Sombong.
  • Kakitangan pejabat Timbalan Menteri sibuk menyusun PROJEK di MoE.

Rasanya…pemimpin macam ini…lawan samdol mana pun kalah. WR mana pun tak boleh menangkan pemimpin macam ini. Letak Churchill jaga WR pun dia angkat bendera putih. Mangkuk.

Advertisements

Entry filed under: Pilihan Raya Umum 13. Tags: , , , .

Please Bro – Just Make Your BILLIONS; Jangan Masuk Campur Dalam POLITIK. Kabinet Najib – Respon Mesyuarat Khas Segambut Inner Circle

7 Komen Add your own

  • 1. Jokiden  |  Mei 15, 2013 at 11:51 am

    Seorang kawan Jokiden tidak balik mengundi ke Batu Pahat, bila ditanya kenapa “Den maleh nak ngundi Puad, kang den balik kang den bongih, den undi plak pembangkang..baik den tak balik”

    Dua bulan sebelum PRU13, sorang lagi kawan yang berulang alik ke Batu Pahat kerana berniaga memberitahu Jokiden bahawa susah sangat untuk BN menang kali ini di Batu Pahat dan Kluang.. Maknanya dua atau tiga bulan sebelum itu War Room sudah bagi tahu Puaad, bahawa sesuatu kena dilakukan..

    Balas
  • 2. Melayu Jawa  |  Mei 15, 2013 at 12:40 pm

    Artikel ni seolah-olah dibuat oleh musuh-musuh Dr. Puad didalam UMNO. Nak kata beliau tak berkhidmat di Batu Pahat, dah macam cerita fitnah. Pengalaman peribadi saya berurusan dengan beliau jauh berbeza dengan gambaran yang cuba ditimbulkan melalui artikel ini.

    Kekalahan beliau di Batu Pahat ada banyak sebab. Salah satunya disebabkan ada usaha dari bekas ahli parlimen Batu Pahat sendiri yang cuba mensabotaj beliau. Ada juga sabotaj dari kalangan bekas ADUN yang tidak dipilih semula. Belum lagi sabotaj ahli UMNO yang kena bidas dengan beliau sebab terlalu tamak kan projek. Cuba saudara google nama dua bekas ahli parlimen Batu Pahat dan lihat apa hasilnya. Google pula nama bekas adun UMNO yang tidak dipilih semula PRU kali ni.

    Saya tidak pasti samada admin orang Batu Pahat atau tidak. Kawasan bermasalah di Batu Pahat ialah di DUN Penggaram dimana pengundi Cina jauh melebihi pengundi Melayu. DUN Senggarang pula adalah tempat bekas salah seorang ahli parlimen, bekas ADUN yang tidak dipilih semula (gagal berfungsi) dan tempat pemburu projek-projek yang telah dibidas dengan keras oleh Dr. Puad. Kirakan juga jumlah pengundi luar yang tinggal di KL dan bandar-bandar besar yang lain (saudara tentu sekali sudah maklum dengan impak yang mereka berikan bukan saja di Batu Pahat, malah disemua kubu kuat UMNO sebelum ini).

    Saudara harus datang bertanya dengan pengundi-pengundi Melayu disini mengapa mereka bersedih setelah Dr. Puad tewas tempohari. Saudara juga harus bertanya adakah Dr Puad menggunakan wang bagi mendapat tempat di MT atau hanya bermodalkan hasil kerja yang beliau lakukan selama ini.

    Balas
  • 3. PENCINTA BANGSA  |  Mei 15, 2013 at 3:32 pm

    Setiap orang harus bersatu fikiran dan menilai sebarang kelemahan pentadbiran , dasar dan imej Kerajaan yang menyebabkan BN tidak dapat menguasai 2/3 majoriti.Alasan-alasan remeh-temeh rakyat terbanyak juga harus diberi perhatian kerana walaupun pandangan dan pendidrian mereka dianggap remeh,sebenarnya mempunyai kuasa vote yang sangat penting. War room harus juga prihatin terhadap perkara-perkara ini.Sekarang bukan masa kita rakyat yang sayangkan negara,bangsa dan agama bertelagah pendapat sama sendiri. Carilah persamaan idea dan pandangan bukannya kutuk -mengutuk sama sendiri. Ingat: jangan ada maki hamun dan merendah-rendah pendapat orang lain walaupun tidak bersetuju…..

    Balas
  • 4. Tanpa Nama  |  Jun 14, 2013 at 5:11 pm

    puad zarkashi memang sombong.dah la sombong tak kasi pulak tu

    Balas
    • 5. Tanpa Nama  |  Mei 7, 2014 at 3:31 pm

      ya betul tu

      Balas
  • 6. Tanpa Nama  |  Julai 9, 2013 at 6:04 pm

    sombong + bodoh

    Balas
  • 7. Tanpa Nama  |  Julai 17, 2013 at 12:22 pm

    cakap je pandai tapi bodohhhh

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Mei 2013
I S R K J S A
« Apr   Jun »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Capaian Umum

  • 75,318,090 Capaian

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 145 other followers

Arkib

RSS Berita Terkini – Sodomi II

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aidc Club

  • Anwar Tunjuk Garang Depan Duta Asing
    Kenapa Anwar garang? Sebab dia nak tunjuk kepada kedutaan asing..terutamanya Australia (base Amerika di Asia) yang dia masih hebat berpidato..masih ramai yang terpengaruh dengan retorik2nya.. Kenapa anwar tunjuk hebat ‘retorik’? Sebab itulah skill yang dia ada..retorik semata2..janji sana…janji sini..sekarang janji Dayak baru pula…semuanya tabur janji saja.. […]

RSS Ali Zul

  • 15 OF THE WORLD'S LONGEST BRIDGES
    15 of the world's longest bridgesBy Matt Hickman, Mother Nature Network, 21 June 2017.You've got to hand it to China.Over the last decade, the Middle Kingdom has proven itself to be the length-obsessed kingdom when it comes to bridge building. Just 10 years ago, China's presence in the ranking of the world's longest bridges was minimal. T […]

RSS Mohd Saiful Bukhari

  • TRUMP, "THE MOVEMENT", dan Kerajaan Malaysia pada 2050
    President Donald J. Trump. 45th President of The United StatesSempat menonton dan membaca teks ucapan,  Presiden Donald J. Trump sebentar tadi. Ia satu ucapan yang sangat berani dan hebat!Beliau dengan bangga meraikan kejayaan "Movement" beliau dalam menumbangkan Institusi Politik Amerika yang beliau gelar "The Establishment", iaitu kelom […]

RSS Nasionalis 1946

  • Ucapan Presiden UMNO di PAU 2009
    Seawalnya saya ingin berkongsi Firman Allah SWT, dalam surah As-Saff ayat yang ke-4‘Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berjuang di jalanNya, dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti satu ‘bun-ya-nun-marsus’ yakni bangunan yang tersusun kukuh’.Kemudiannya pesan daripada Saidina Ali bahawasanya :‘Sesuatu yang benar dan hak namun tidak te […]

RSS The Unspinners

  • Orang kg perlu tahu DOJ wayang tamil Madey khianati negara
    Scrip writer: Clare RewcastleLeading Actor: KhairuddinSupporting Actor: Matthias ChangSupporting Actress: Loretta LynchProducer: Mahathir-SorosDirector: ? (Mystery)Semua ini berdasarkan complainant yg mana sesiapa pun boleh buat complainant.COMPLAINANT ADALAH KHAIRUDDIN ABU HASSAN DAN DIBANTU MATTHIAS CHANG.Sepatut kita sedar bahawa bukan Najib atau Rosmah y […]

RSS Malaysian United

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Politik Malaysia

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Politik MAS

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Anwar Aidc

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Perak Today

  • Kuala Lumpur Jadi Tuan Rumah Sukan SEA Kali Keenam
    TAHUN 2017 menjadi detik sejarah buat Malaysia apabila Kuala Lumpur menjadi tuan rumah bagi penganjuran Sukan SEA yang akan berlangsung mulai 19 hingga 31 Ogos dan Sukan Para Asean bermula 17 hingga 23 September. Malaysia memilih tema ‘Bangkit Bersama’ dengan menggunakan maskot yang diberi nama ‘Rimau’ dipilih bersandarkan kepada kekuatan spesies harimau tem […]

RSS Lydia USM

  • Kecoh..? Datuk Ismail Kijo Dapat Surat Akuan Bersumpah Sebagai Hadiah Perkahwinan...?
    Terlebih dahulu nak wish la Selamat Pengantin Baru buat Ketua Umno Bahagian Ampang, Datuk Ismail Kijo.....Cayalah Datuk, bini baru muda giler tuu. Memang muda, baru 25 tahun!Tapi yang tak bestnyer, ada pulak sorang ahli cawangan Umno yang mengaku dirinya dari Cawangan Taman Tasik Tambahan buat Akaun Bersumpah.... Dia kata sebagai Ketua Bahagian Umno, Datuk I […]

RSS Laman Izzs

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Parpu Kari

  • PANAS BERAPI! GAMBAR ROSMAH KHATAM QURAN PASTI AKAN BUATKAN PARA HATERS KEPANASAN!
    Walau beliau dihina dan dicerca dengan pelbagai tohmahan namun tanggungjawab beliau terhadap Allah tetap beliau laksanakan. Ini adalah gambar sekitar majlis khatam Quran Datin Seri Rosmah.Kepada yang menuduh beliau macam-macam cuba anda cerminkan diri anda, apakah anda bersih dan maksum? Sudah berkali beliau jawab tohamahan yang dilempar terhadap beliau teta […]

RSS Musram Rakuman

  • Kerjaan BN Sabah- Sudah Mantap: Mengapa Perlu Ubah?
    Perjuangan parti Warisan Sabah, kononnya mahu kerajaan negeri yang kuat, supaya kerajaan pusat mendengar suara rakyat Sabah. Sejak tahun 2004, kerajaan negeri Sabah adalah kerajaan terkuat di negara ini, selepas negeri Sarawak. Jadi mengapa mahu mencari lagi kerajaan negeri yang kuat???Terlupa kah Datuk Shafie Apdal, bahawa Sabah dan Sarawak merupakan simpan […]

RSS Malaysian Hotest Blog

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Kita Gempur

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Negara Kita

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Siput Uda

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Apa yang Tersurat

  • Kerjaan BN Sabah- Sudah Mantap: Mengapa Perlu Ubah?
    Perjuangan parti Warisan Sabah, kononnya mahu kerajaan negeri yang kuat, supaya kerajaan pusat mendengar suara rakyat Sabah. Sejak tahun 2004, kerajaan negeri Sabah adalah kerajaan terkuat di negara ini, selepas negeri Sarawak. Jadi mengapa mahu mencari lagi kerajaan negeri yang kuat???Terlupa kah Datuk Shafie Apdal, bahawa Sabah dan Sarawak merupakan simpan […]

RSS Hikayat Seorang Aku

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS My Blog Hub

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Hudud: Memecah atau menyatu masyarakat? - Suatu jawapan kepada masyarakat majmuk di Malaysia
    Isu hudud sentiasa mendapat perhatian masyarakat Malaysia sama ada di kalangan orang Islam atau yang bukan Islam.  Isu yang masih belum ada penyelesaian muktamad ini menjadi lebih menarik kerana ianya kerap muncul ketika menjelang PRU. Semua pihak sama ada kerajaan atau pembangkang ingin mengambil keuntungan dari isu ini.  Maka adalah sukar diterima jika isu […]

RSS Reformasin

  • SPENDA INI MEMBUNUHKU!! - MUSTAFA ALI
    Seorang lelaki miskin akan berkahwin dengan gadis pujaan hatinya, namun dia teringin sekali memiliki spender baru. Kerana ketiadaan wang yg habis dibelanjakan unt hantaran, ibunya dengan sepenuh kasih sayang menjahit sehelai spender dari guni beras.Sebagai pengantin baru, malam pertama yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba. Walau agak segan, dengan rasa agak ya […]

RSS Ahmad Zaki

  • Matahari & Bulan sebenarnya mengelilingi Bumi
    Oleh : Syaikh Muhammad bin Shaleh Al-Utsaimin Dalil-dalil syariat secara lahir mengatakan bahwa matahari mengelilingi bumi, sehingga perputarannya itu menyebabkan terjadinya pergantian siang dan malam di muka bumi. Kita tidak bisa membantah makna lahir dari dalil-dalil tersebut kecuali dengan dalil yang lebih kuat, yang memungkinkan kita, menakwilkannya deng […]

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Hudud: Memecah atau menyatu masyarakat? - Suatu jawapan kepada masyarakat majmuk di Malaysia
    Isu hudud sentiasa mendapat perhatian masyarakat Malaysia sama ada di kalangan orang Islam atau yang bukan Islam.  Isu yang masih belum ada penyelesaian muktamad ini menjadi lebih menarik kerana ianya kerap muncul ketika menjelang PRU. Semua pihak sama ada kerajaan atau pembangkang ingin mengambil keuntungan dari isu ini.  Maka adalah sukar diterima jika isu […]

RSS Jejak Habib

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS DUN Semarang

  • Lembu dan BABI Saravanan atau Penyamaran..
    Ini kisah terbitan Feb 2010...agar melayu tidak pernah akan lupa...kisah lembu..Semuga menjadi renungan anak BangsaKU....Melayu dan Islam..DIMANA sahaja, dibumi Tanah Melayu ini, orang Melayu akan setiap detik akan menerima penghinaan, thomahan dan dipandang jijik. BETUL?. Mereka hanya berpura suka, sokong, manis muka jika segala keUNTUNGAN berpihak kepada m […]

Paling Popular

  • Tiada

%d bloggers like this: