Archive for April, 2014

Jamaluddin Jarjis Buat Kerja Tak Habis….

http://www.themalaymailonline.com/malaysia/article/white-house-us-concerned-over-anwars-sodomy-conviction

“Ambassador Rice emphasised to Mr Anwar that the United States has
followed his case closely, and that the decision to prosecute him and
the trial have raised a number of concerns regarding the rule of law
and the independence of the courts,” a White House statement said
after their meeting in Kuala Lumpur.

Anwar was convicted and sentenced to five years in jail on March 7 on
charges he sodomised a former aide. He is free pending an appeal.

Anwar says the charge is false and part of a long-running government
campaign to smear his name with charges of sodomy, which is illegal in
Muslim-majority Malaysia.

The opposition has heavily eroded the ruling coalition’s control of
parliament in recent elections.

Rice also said during the meeting that it was “critical for Malaysia
to apply the rule of law fairly, transparently, and apolitically in
order to promote confidence in Malaysia’s democracy and judiciary”.

Obama left Malaysia this morning for the Philippines as part of an
Asian tour that also took him to Japan and South Korea.

The president nudged Najib in a joint press briefing yesterday to
ensure rights were protected, but also indicated the issue was
unlikely to stand in the way of US plans to improve ties with
Malaysia.

Obama is keen to shore up US engagement with a region in which China’s
increasing assertiveness is causing growing alarm.

Anwar released a statement after the Rice meeting, saying he told her
that US-Malaysia ties should include not just trade and security and
other traditional issues but also “human rights, good governance and
democracy”.

The US administration raised eyebrows by leaving Anwar off Obama’s
list of appointments.

But the president said sending his senior foreign policy official to
the meeting signalled the importance he attached to it.

Malaysia’s ruling regime has kept a tight grip on power for decades,
often jailing or pressuring opponents with court charges.

—————————————

Inilah jadinya bila JJ buat kerja tak habis. Separuh masak. Sementara
dia sendiri sibuk ke hulu ke hilir mengikut bontot Obama, wartawan
beri pukulan maut di hujung lawatan.

JJ oh JJ…bilalah nak insaf dengan kerja tak cukup details seperti ini.

Cukup malang apabila lawatan yang awal dan pertengahannya positif,
ditutup dengan langkah pukulan maut yang macam ini bentuknya.

April 29, 2014 at 11:13 am 2 comments

Game Lama Azmin Orang Dah Boleh BAU….

trend undian (1)Kalau menurut kepada trend pengundian di beberapa
negeri/cabang/ranting; rasanya Azmin sedang menuju kekalahan sebagai
Timbalan Presiden PKR. Nampak sangat, permainan tipu undi ala-UMNO
yang memang skill lama Azmin, sudah tidak berjaya digunapakai lagi.
Orang dah tahu taktik busuk ini.

Disebabkan isu-isu ketelusan dalam pemilihan, nampaknya Azmin semakin
tertekan dan mula mengambil taktik yang ganas dan desperate.

Azmin sudah pun mengupah gangster/kaki pukul/kaki tonggang untuk
menyusun strategi akhir bagi memastikan dia tidak kalah lagi.

Kalau mengikut trend pengundian juga, berdasarkan ARAHAN daripada war
room di Segambut, kebanyakan pemenang sudah boleh diagak. Kumpulan
yang sering mengutuk dan tidak seiring dengan war room akan tewas.

Saifuddin Nasution mendahului teramat selesa di takat Timbalan
Presiden. Selesa. Ini semua disebabkan usaha Kak Wan yang sibuk
menelefon orang di sana sini, bagi memastikan kemenangan Saifuddin
supaya Nurul Izzah boleh dijaga dengan baik di sepanjang ketiadaan
Anwar nanti.

Khalid Ibrahim akan diberikan tugas dan amanah baru – seperti biasa
sebagai Bendahari dan juga pemegang harta untuk menjaga Free Anwar
Campaign di peringkat antarabangsa. Bajet=UNLIMITED.

Khalid kekal sebagai MB Selangor, dengan harapan dana Selangorku boleh
digunapakai oleh parti untuk Free Anwar Campaign. Che’gu Bard akan
turut diberikan peranan lebih penting dalam parti.

Sekarang, tumpuan akan diberikan kepada usaha memastikan Azmin TEWAS
(samada bertanding ataupun dibatalkan penyertaan kerana cubaan
menipu). Yang tukang komplen tak tahu, Johari Abdul sudah lama disuap
oleh Azmin. Dah lama. 3 tahun dalam payroll Azmin. Macamana dia nak
buat keputusan yang adil?

————————————————-

Pengasas Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM), Badrul Hisham Shaharin
mendesak supaya Mohamed Azmin Ali dibatalkan penyertaannya dalam
pertandingan merebut jawatan timbalan presiden PKR.

Badrul Hisham atau lebih dikenali sebagai Che Gu Bard menegaskan
Jawatankuasa Pemilihan Parti (JPP) PKR perlu mengambil tindakan tegas
terhadap Azmin berikutan dakwaan yang mengatakan timbalan presiden itu
bersama pasukannya melakukan penipuan ketika proses pemilihan di
beberapa cabang di Sarawak.

Katanya, berdasarkan laporan yang telah dibuat oleh pasukan Menteri
Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, JPP perlu bertindak
tegas terhadap Azmin.

“Perkara ini pernah berlaku pada pemilihan 2010 dan telah dilaporkan
namun tidak ada sebarang tindakan diambil terhadap Azmin.

“Kali ini, dengan bukti yang ada melibatkan pemilihan di Cabang Batang
Sadong, saya berpandangan Datuk Johari Abdul dan JPP perlu mengambil
tindakan tegas dengan membatalkan penyertaan Azmin,” katanya kepada
Astro AWANI.

————————————————————–

JPP sanggup ambil tindakan kepada Azmin? Kalau Azmin buka buku
hutang-hutang Jo Abdul kepada dia secara peribadi macamana???

April 28, 2014 at 4:30 pm Tinggalkan komen

Tiada Obama…Rice pun jadi

http://www.rappler.com/world/regions/asia-pacific/56325-anwar-ibrahim-gets-susan-rice-meeting

The top White House national security aide Susan Rice will meet
Malaysia opposition leader Anwar Ibrahim when President Barack Obama’s
regional tour reaches Malaysia, a senior US official told Agence
France-Presse (AFP) Thursday, April 24.

Obama is set to arrive in the Malaysian capital on Saturday, April 26,
in what will be the first visit to the country by a sitting US
president in nearly half a century.

He faces a political balancing act: he will be keen not to alienate
his hosts and a key Southeast Asian ally but Washington has made clear
its disquiet about the revival of long term charges against Anwar and
is concerned at what it sees as a deteriorating political situation.

Anwar, who was convicted of sodomy in March and whose opposition is
engaged in a fierce political battle with Malaysia’s longtime
government, had been told that Obama would not be able to see him
personally.

But the decision to make national security advisor Rice available will
send a clear signal, as she is the most senior foreign policy official
other than the president on Obama’s four nation Asian tour.

Anwar told AFP earlier this week that he was not upset he would not
get time with Obama but added that such an encounter would have been
“consistent with US democratic ideals and its foreign policy of
promoting freedom and justice”.

Washington has expressed disquiet about what it says are politically
motivated charges to keep the veteran opposition leader out of
Malaysian politics.

—————

Obama masih ada masa free lebih 5 jam. Ke mana? Jumpa siapa? Apa
tujuan? Katanya, sampai PDRM pun tak tahu apa perancangan Obama di KL
selepas bertemu selama 40 minit dengan PM Najib.

Andai kata Obama tetap jumpa Anwar – makna kata memang pelobi Yahudi
di Washington masih sayangkan Anwar. Ini kelebihan yang ada pada Ketua
Pembangkang tersebut.

April 25, 2014 at 12:08 pm 2 comments

Obama Ke Segambut Juga…

Bukan main lagi kalangan pimpinan PKR menyuarakan rasa sedih, kecewa,
tidak puas hati kenapa Barack Obama tidak akan bertemu dan membuat
lawatan persahabatan sebelum Anwar Ibrahim dibawa masuk ke dalam
penjara. Rasa kekecewaan ini tidak disimpan macam itu sahaja.

PKR HQ katanya telah faks sekurang-kurangnya 10 kertas protes kepada
beberapa badan pelobi Yahudi di Washington DC. Dalam surat itu
dimasukkan fakta kononnya Obama tidak lagi memperjuangkan suara hak
asasi, dan lebih cenderung mendokong rejim kejam dan ganas.

Gambar-gambar lama Bersih, Kem Kamunting, dimasukkan ke dalam surat
kononnya itu sedang berlaku di Malaysia.

Nampaknya tindakan PKR HQ mendatangkan kesan yang luar biasa. Menurut
sumber, ada kemungkinan Obama berjumpa Anwar – bukan sekadar berjumpa
malahan menghadiri makan malam tertutup di rumah Anwar di Segambut.

Jadual Obama di Malaysia dikosongkan selama 5 jam (tanpa memberikan
sebarang info dan maklumat kepada Kerajaan Malaysia). Antara pukul 5
petang hingga 10 malam, Obama diberitakan tidak mahu diganggu dan
mempunyai acara sendiri.

Beberapa krew security details Presiden Amerika itu sudahpun berada di
Segambut, bagi memastikan tidak ada sebarang cubaan sabotaj oleh
mana-mana pihak. Paling dirisaukan adalah pendirian ekstrim Hizbu
Tahrir, seperti yang dikemukakan di hadapan kedutaan AS baru-baru ini.

Nampak gayanya, pemimpin-pemimpin ‘besar’ dunia pun boleh kecut perut
bila ditekan melalui kalangan group pelobi Israel di Washington.
Nampaknya, kita punya Duta Besar ke Amerika masih belum buat kerja.
Masih honeymoon mungkin.

Obama tidak hormat kepada peruntukan undang-undang di Malaysia jika
memutuskan untuk melawat Anwar dan keluarga di Segambut. Mengecewakan
sungguh.

Mungkin Obama tak boleh tewas dengan tindakan UK menghantar Baroness
Sayeeda Warsi melawat Anwar.

Najib patut biarkan sahaja. Tengok sejauh mana Obama nak main politik.
Lepas ni pun bukan dia lagi Presiden Amerika.

April 24, 2014 at 4:22 pm Tinggalkan komen

Kelahiran Semula ABIM?

ABIM ni agak lama juga menyepi. Syok sendiri. Konon nak bawa imej intelektual sejak dari dulu. Tapi gagal. Intelektualisme tak ke mana. Yang ada hanya bodekisme dan kipasisme. Kipas tak berhenti.

Kebelakangan ini dah mula kononnya nak buat teguran-teguran ganas untuk dapat nama dan kedudukan.

Khabarnya, sejak dapat berita Anwar akan dimasukkan semula ke dalam penjara, ABIM sudah mula pasang badan untuk dijadikan rakan kongsi baru dalam politik Pakatan. ABIM nak bawa imej baik dan tawaddu’.

————————–

The Muslim Youth Movement of Malaysia (ABIM) is concerned with the statement made by Tun Dr. Mahathir Mohammad in regards to the implementation of the Kelantan Syariah Criminal Code Enactment II and has asked for the former Prime Minister to retract his statement and to repent.

“Tun Mahathir as a respected leader of an Islamic country should be more careful in voicing out his opinion in matters relating to the syariah law,” said ABIM president Amidi Abdul Manan in a statement.

He was referring to a statement made by Dr. Mahathir published by various media including Astro AWANI on Apr 17.

In his statement, Dr Mahathir urged the Kelantan government to re-evaluate its plan to implement the syariah criminal law hudud and qisas in the state by emphasising on justice.

Dr. Mahathir said hudud and qisas emphasised on the types of punishment and not about serving justice.

He said the punishment also varied for a Muslim and a non-Muslim.

Using theft as an example, Dr Mahathir said that a Muslim who steals would have his hand chopped off while a non-Muslim will only be sent to prison.

“Fair or not?” asked Dr. Mahathir.

————————

Kalau setakat hidup dengan dana kerajaan, rasanya ABIM patut berfikir banyak kali sebelum nak buat serangan bodoh seperti ini. Amidi tak kenal Dr Mahathir? Dr Mahathir cakap dengan penuh sinikal. Kalau itu pun tak faham, elok berhenti sahaja jadi ahli ABIM. Buang masa.

April 23, 2014 at 11:34 am Tinggalkan komen

Mana ada Kartel??? Pembohongan Apa ini Rafizi???

PKR vice-president hopeful Rafizi Ramli denied today that he had
formed a political alliance with Saifuddin Nasution Ismail and Nurul
Izzah Anwar for the purpose of contesting in the upcoming party polls.

He told reporters here that he and the other two happened to subscribe
to similar views on policy matters and it was not proper to describe
the connection as a “cartel”, as PKR deputy president Azmin Ali has
done.

Azmin is defending his post in the election and Saifuddin, the current
secretary-general of the party, is one of his challengers. Nurul Izzah
is seeking re-election to one of the vice-presidential posts.

“If there is a grouping, the grouping is of an idea,” Rafizi said.
“It’s not a grouping of personalities.”

In launching his campaign last week, Azmin said intra-party alliances
or cartels might cause the break-up of the party.

Rafizi said PKR members had achieved enough political maturity to
allow for situations where “candidates or leaders are free to share
ideas and platforms”.

————————————-

Rafizi nak nafi konon tidak ada team/kartel/cai dalam pemilihan kali
ini. Yang ada hanya persetujuan idea.

Rafizi jangan nak bohong dan main kolam lagi. Macam lah orang PKR
boleh percaya dengan kenyataan yang bodoh macam itu. Kenapa? Takut
kalah?

Kenyataan yang Rafizi nak buat ini adalah bersandarkan kepada sambutan
SUAM SUAM KUKU yang diterimanya di Sabah. Urang PKR di Sabah lambung
Azmin, Izzah. Rafizi ketinggalan jauh.

Malah Rafizi yang pada awalnya bongkak berkata dia boleh menang Naib
Presiden PKR (dengan tangan letak di belakang). Malah di kalangan
teman-teman rapat, Rafizi mahu dia menang No 1 sekaligus meletakkan
dia lebih tinggi berbanding KJ di dalam line up parti masing-masing.

Naib Presiden no 1 dalam PKR, kata Rafizi mempunyai status seperti
Zahid Hamidi di dalam UMNO. Kalau ada apa-apa jadi kepada Presiden
UMNO, Zahid Hamidi jadi calon paling wibawa. Muhyiddin itu standard
cukup kuorum sahaja.

Kalau Rafizi menang no 1, Zahid Hamidi itu sudah setaraf dengannya.
Barulah mantap. Malahan, secara gelap, Rafizi mahu Izzah diletakkan
sebagai Naib Presiden no 3, supaya tidak nampak PKR adalah parti
keluarga.

Dalam email kepada ejen-ejen di bawah, diletakkan KLAUSA….*PuRe
mesti diturunkan darjatnya. (PuRe – Puteri Reformasi).

Strategi Rafizi ini semakin nampak suram bila Azmin sudah tinggalkan
terus nama Rafizi daripada senarai harapan KEADILAN RAYA. Makna kata,
hilang nak jadi Zahid Hamidi – Rafizi nasib baik kalau boleh jadi
Ibdil dalam PKR. Standard main selfie dan syok sendiri.

April 22, 2014 at 2:25 pm Tinggalkan komen

Menteri Besar – Lebih Mudah Kalau Letak Sahaja Jawatan. Jangan Melawan.

Bukan main ada kawan-kawan dalam media sosial yang sudah mula pertahan
MB-MB tertentu kononnya mereka masih punya sokongan dan dokongan orang
bawah. Bukan main lagi mereka lambung MB itu dan MB ini sebab duit.

Ini semua sebab RM. Ringgit Malaysia yang agung. Sampaikan kita sudah
tidak boleh berfikir secara objektif dan terbuka. Pelik.

Sebenarnya, kalau kita cakap pasal performance MB, antara MB yang
paling lemah dalam hierarki semua MB sekarang ini, adalah MB Kedah.

Ini bukan sahaja cakap-cakap di kalangan orang UMNO, orang KCS cakap
benda sama, cikgu-cikgu di Kedah pun cakap benda sama, NGO di Kedah
pun cakap benda sama, ulama’ pun cakap benda sama. MB Kedah tidak ada
halatuju.

Tak ada pemimpin di dunia yang boleh berjaya hanya nak petik nama
bapak. Kecuali mungkin di Korea Utara. Itupun sebab komunis.

Kalau dalam semua meeting asyik nak cover dengan usaha bapak, payah
lah. Sudahlah semua pegawai khas hopeless.

Kalau ada yang paling awal dibersarakan, minta maaf cakap, MB Kedah.
Kalangan Exco hilang percaya. Kalangan Ketua Bahagian hilang percaya.
Kalangan KCS hilang percaya.

Punyalah tak suka balik Kedah, mesyuarat Exco buat di Hilton KL. Habis
semua pegawai diangkut bawak KL, sebab MB kepenatan balik dari London.

April 21, 2014 at 7:13 pm 4 comments

Berapa RM Dana Kempen Azmin?

Di kalangan warga PKR sendiri mula tertanya-tanya, mana datang
duit/dana kempen Azmin yang dikatakan sangat besar dan mewah.

Tengok logo. Tengok cara gerakan. Tengok machinery Azmin. Memang
selayaknya bertanding di peringkat Timbalan Presiden.

Kata mereka, Muhyiddin yang menang free dalam UMNO pun tak berbelanja
seperti Azmin. Mestilah. Muhyiddin dapat laluan mudah. Smart tag.
Dalam politik kalau selalu pakai Smart Tag, orang pun menyampah.

Ada yang congak, Azmin sekurang-kurangnya ada dana RM10 juta kali ini.
Daripada mana? Itu kita tak perlu tanya. Ada lah tu duit OIL & GAS
company yang taja. Azmin pada mereka masih aset yang penting kepada
PKR.

Di kalangan orang PKR sendiri ada sebut beberapa nama syarikat yang
menjadi penaja kepada Azmin. Makna kata, kalau Azmin ini sebiji
kereta, penuh depan belakang dengan logo tajaan syarikat.

Kita harapkan pertandingan yang adil. Yang murni antara kesemua calon.
Jangan main cah keting.

Kerisauan Azmin hanyalah Saifuddin – yang dikatakan mendapat bantuan
maksima saudara di Jabatan Perdana Menteri. Gerakan pun lain macam
laju. Macam disodok-sodok untuk membunuh politik Azmin.

April 17, 2014 at 6:06 pm Tinggalkan komen

Cara Azmin Ali PERLI Ahli PKR

keadilanSebenarnya, Azmin nak beritahu kepada semua, ahli PKR dan semua rakyat
bahawa apa yang akan berlaku dalam masa terdekat ini adalah HARI RAYA
kepada semua ahli PKR. Azmin tahu, banyak duit yang akan bertukar
tangan dalam masa terdekat ini. Malahan, Azmin mengakui bahawa kali
ini, RASUAH dalam PKR akan jadi lebih teruk berbanding PEMILIHAN UMNO
zaman Anwar ada dalam parti dan bertanding sebagai Naib Presiden dan
Timbalan Presiden.

Setakat ini, Khalid Ibrahim dikatakan calon yang paling berani di
dalam usaha mendapatkan sokongan melalui wang. Walaupun tidak pernah
ahli mendapat wang secara langsung daripada Khalid, tetapi ada sahaja
cara bagaimana mereka memberikan wang kepada bakal pengundi.

Azmin sekarang ini berada di dalam keadaan yang sangat tertekan.
Walaupun bajet sudah disiapkan lama, tetapi melihat kepada kemampuan
calon lain, Azmin sedikit gentar. Kalau dahulu, orang Azmin boleh
menyelinap RM7 juta setahun daripada bajet PKNS; sekarang tak lagi.

Ini semua menyebabkan kempen Azmin ada sedikit terganggu. Mujur ada
seorang dua pimpinan UMNO yang kedepan membantu Azmin dalam sejuta
dua. Tak percaya? Jangan sampai blog ini dedah nama.

Pemberian ini lebih kepada bantuan daripada seorang kawan kepada kawan
yang lain. Tak ada makna sebaliknya pun. Malahan Azmin tak janji apa
pun. Kalau kalah pun, Azmin tidak akan masuk UMNO. Ini bantuan
persahabatan.

Sebab itu bila Azmin keluar dengan kempen KEADILAN RAYA…ianya satu
cara untuk mengingatkan bahawa inilah bahana yang berlaku dalam PKR
ketika ini. Mereka beraya dengan duit. Pilihanraya parti jadi medan
tabur wang rasuah.

Kalau orang PKR tak sedar diri lagi. Jangan cakap pasal reformasi
kalau bergelumang rasuah.

KEADILAN SEDANG RAYA!!!!

Patut Azmin buat kempen – KEADILAN KAYA RAYA!

April 16, 2014 at 6:15 pm Tinggalkan komen

Jangan Gelabah…Azmin Tidak Mungkin KALAH

Bukan main ramai buat spekulasi, ‘ini kali lah’ Azmin akan kalah teruk
di dalam pemilihan PKR. Nasib Azmin akan hancur, sekaligus akan
berlangsunglah apa yang dipanggil sebagai penghijrahan beramai-ramai
ahli keluarga Pak Ali ke dalam UMNO, termasuk
Azwan…amboi…amboi…amboi.

Lu orang mesti tak sabar kan, Azwan Ali meratap hiba di pangkuan
Tengku Adnan sambil menghantar borang UMNO. Pergh…itu memang bahan
MELODI paling power tu.

Nanti dulu bro. Kalau dengar desas desus yang bertiup kuat di sekitar
Tropicana, Dewan SUK Selangor dan restoran/kopitiam di sekitar Shah
Alam, Azmin tewas itu adalah perkara yang sangat susah untuk berlaku.

Team SRI = Team Azmin

Memang susah nak percaya, tapi ada yang berikan teori yang baru. Teori
bahawa Team SRI adalah sebenarnya ‘dummy’ yang ditaja oleh Azmin
sendiri. Azmin sendiri mahu ianya berlaku dan memecahkan undi dalam
parti.

Game Azmin pada ketika ini adalah memastikan MB tarik diri daripada
bertanding. Itu strategi nombor wahid. Malahan, cerita-cerita mengenai
ada awek yang menuntut RM3 juta daripada MB ini adalah juga game plan
Azmin.

Jika MB mahu teruskan pertandingan – rasanya lebih banyak cerita dalam
seluar MB Selangor akan dilambak kepada rakyat. Nampak letih dan
sembab MB Selangor ni. Tapi nafsu masih KUDA beb. Jangan tak percaya.

Pilihan kepada MB Selangor – tarik diri atau menempuh malu yang
sebesar-besar kemaluan. Pilihan pada tangan MB.

Saifuddin ini hanya ‘dummy’. Apabila MB Selangor tarik diri, Saifuddin
juga akan tarik diri. Maka sempurnalah game plan:-

– Kak Wan
– Azmin
– Rafizi
– Izzah
– ????

Oleh yang demikian, spekulasi kata Azmin nak masuk UMNO itu,
lupakanlah. Anwar dan Azmin ini macam abang adik. Tak mungkin Azmin
nak khianat Anwar. Kalau nak khianat, Azmin dah lama jadi Menteri di
Jabatan Perdana Menteri. Sejak zaman Pak Lah lagi.

April 10, 2014 at 6:25 pm Tinggalkan komen

Kiriman Terdahulu


April 2014
I S R K J S A
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Capaian Umum

  • 75,348,053 Capaian

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 146 other subscribers

Arkib

RSS Berita Terkini – Sodomi II

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aidc Club

  • Anwar Tunjuk Garang Depan Duta Asing
    Kenapa Anwar garang? Sebab dia nak tunjuk kepada kedutaan asing..terutamanya Australia (base Amerika di Asia) yang dia masih hebat berpidato..masih ramai yang terpengaruh dengan retorik2nya.. Kenapa anwar tunjuk hebat ‘retorik’? Sebab itulah skill yang dia ada..retorik semata2..janji sana…janji sini..sekarang janji Dayak baru pula…semuanya tabur janji saja.. […]

RSS Ali Zul

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mohd Saiful Bukhari

  • TRUMP, "THE MOVEMENT", dan Kerajaan Malaysia pada 2050
    President Donald J. Trump. 45th President of The United StatesSempat menonton dan membaca teks ucapan,  Presiden Donald J. Trump sebentar tadi. Ia satu ucapan yang sangat berani dan hebat!Beliau dengan bangga meraikan kejayaan "Movement" beliau dalam menumbangkan Institusi Politik Amerika yang beliau gelar "The Establishment", iaitu kelom […]

RSS Nasionalis 1946

  • Ucapan Presiden UMNO di PAU 2009
    Seawalnya saya ingin berkongsi Firman Allah SWT, dalam surah As-Saff ayat yang ke-4‘Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berjuang di jalanNya, dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti satu ‘bun-ya-nun-marsus’ yakni bangunan yang tersusun kukuh’.Kemudiannya pesan daripada Saidina Ali bahawasanya :‘Sesuatu yang benar dan hak namun tidak te […]

RSS The Unspinners

  • Adakah Destini Berhad Menjadi Ali Baba Untuk China Kuasai KTMB?
    Kesatuan Perkerja Keretapi Tanah Melayu Berhad (RUM) telah membuat lapuran kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) supaya menyiasat usahasama antara Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) dan Destini Berhad.Baca di sini :https://ismaweb.net/2021/03/03/kesatuan-mahu-sprm-siasat-kelulusan-usaha-sama-antara-destini-ktmb/Ianya adalah ekoran dari pengum […]

RSS Malaysian United

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Politik Malaysia

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Politik MAS

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Anwar Aidc

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Perak Today

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Lydia USM

  • Kecoh..? Datuk Ismail Kijo Dapat Surat Akuan Bersumpah Sebagai Hadiah Perkahwinan...?
    Terlebih dahulu nak wish la Selamat Pengantin Baru buat Ketua Umno Bahagian Ampang, Datuk Ismail Kijo.....Cayalah Datuk, bini baru muda giler tuu. Memang muda, baru 25 tahun!Tapi yang tak bestnyer, ada pulak sorang ahli cawangan Umno yang mengaku dirinya dari Cawangan Taman Tasik Tambahan buat Akaun Bersumpah.... Dia kata sebagai Ketua Bahagian Umno, Datuk I […]

RSS Laman Izzs

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Parpu Kari

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Musram Rakuman

  • KERAJAAN CAMPURAN YANG ADA KUASA 2/3
    KUASA 2/3 kerajaan campuran yang dinamakan KERAJAAN PERPADUAN yang ditunjungi Pakatan Harapan (PH) tidak lagi berhadapan penolakan mana-mana rang undang-undang malah boleh mengubah perlembangan negara, termasuk persempadan semula kawasan pilihan raya. Pada Persidangan Dewan Undangan Negeri Sabah bulan lepas, ADUN dilantik Datuk Amisah Yassin telah mencadangk […]

RSS Malaysian Hotest Blog

  • A Guide to Choosing a Strong Science Background Course
    Choosing the right science foundation course is an important decision for students interested in study foundation in science in Ireland. The Science Foundation Course at RCSI & UCD University is designed to give students the opportunity to study a range of science disciplines, and to prepare them for entry into undergraduate courses in the area. […] The […]

RSS Kita Gempur

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Negara Kita

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Siput Uda

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Apa yang Tersurat

  • KERAJAAN CAMPURAN YANG ADA KUASA 2/3
    KUASA 2/3 kerajaan campuran yang dinamakan KERAJAAN PERPADUAN yang ditunjungi Pakatan Harapan (PH) tidak lagi berhadapan penolakan mana-mana rang undang-undang malah boleh mengubah perlembangan negara, termasuk persempadan semula kawasan pilihan raya. Pada Persidangan Dewan Undangan Negeri Sabah bulan lepas, ADUN dilantik Datuk Amisah Yassin telah mencadangk […]

RSS Hikayat Seorang Aku

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS My Blog Hub

  • A Guide to Choosing a Strong Science Background Course
    Choosing the right science foundation course is an important decision for students interested in study foundation in science in Ireland. The Science Foundation Course at RCSI & UCD University is designed to give students the opportunity to study a range of science disciplines, and to prepare them for entry into undergraduate courses in the area. […] The […]

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zina
    Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zinaBANYAK respons diterima mengenai isu `Anak zina boleh bin kepada bapa' yang menjadi tajuk fokus majalah Al Islam yang sedang berada di pasaran.Beberapa orang memberitahu penulis melalui e-mel, surat dan telefon serta orang tengah bahawa mereka membantah penulis menyiarkan fatwa Dr. […]

RSS Reformasin

  • SPENDA INI MEMBUNUHKU!! - MUSTAFA ALI
    Seorang lelaki miskin akan berkahwin dengan gadis pujaan hatinya, namun dia teringin sekali memiliki spender baru. Kerana ketiadaan wang yg habis dibelanjakan unt hantaran, ibunya dengan sepenuh kasih sayang menjahit sehelai spender dari guni beras.Sebagai pengantin baru, malam pertama yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba. Walau agak segan, dengan rasa agak ya […]

RSS Ahmad Zaki

  • Matahari & Bulan sebenarnya mengelilingi Bumi
    Oleh : Syaikh Muhammad bin Shaleh Al-Utsaimin Dalil-dalil syariat secara lahir mengatakan bahwa matahari mengelilingi bumi, sehingga perputarannya itu menyebabkan terjadinya pergantian siang dan malam di muka bumi. Kita tidak bisa membantah makna lahir dari dalil-dalil tersebut kecuali dengan dalil yang lebih kuat, yang memungkinkan kita, menakwilkannya deng […]

RSS Selamatkan Selangor Darul Ehsan

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Medan Info Kita

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zina
    Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zinaBANYAK respons diterima mengenai isu `Anak zina boleh bin kepada bapa' yang menjadi tajuk fokus majalah Al Islam yang sedang berada di pasaran.Beberapa orang memberitahu penulis melalui e-mel, surat dan telefon serta orang tengah bahawa mereka membantah penulis menyiarkan fatwa Dr. […]

RSS Jejak Habib

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS DUN Semarang

  • Lembu dan BABI Saravanan atau Penyamaran..
    Ini kisah terbitan Feb 2010...agar melayu tidak pernah akan lupa...kisah lembu..Semuga menjadi renungan anak BangsaKU....Melayu dan Islam..DIMANA sahaja, dibumi Tanah Melayu ini, orang Melayu akan setiap detik akan menerima penghinaan, thomahan dan dipandang jijik. BETUL?. Mereka hanya berpura suka, sokong, manis muka jika segala keUNTUNGAN berpihak kepada m […]

Paling Popular

  • Tiada