Sabotaj Imigresen Kerja Pegawai Bawahan Sahaja Kah?

Jun 2, 2016 at 12:12 pm 1 komen

Tahniah lah Jabatan Imigresen kerana ambil tindakan terhadap 37 kakitangan imigresen yang disyaki terlibat dengan usaha sabotaj sistem IMMs kelolalaan Jabatan. Yang jadi pelik bin ajaib, alasan yang diberikan semua yang terlibat adalah anggota bawahan. Yang abang-abang besar Imigresen, selamat.

Apa mungkin sabotaj yang dikatakan berlaku sejak 2011 ini dilakukan oleh hanya pegawai bawahan. Tak ada elemen pemantauan? Siapa yang bertanggungjawab sebenarnya? Kalangan yang berjawatan semua tidak bersalah?

Betul, tak ada teroris yang lepas. Semua PATI. Tapi rasanya kalau Pegawai Tinggi Imigresen lakukan pemantauan yang berkesan, benda ini tak berlaku sejak 2011. Pegawai yang bertanggungjawab dan amanah, dalam seminggu dua pun dia dapat tahu.

Atau sebenarnya Para Pegawai pun ada SAHAM di atas usaha sabotaj yang sangat licik ini?

Bukan nak kata, kalangan Pegawai Imigresen pun ada yang hidup melebihi kemampuan. Alphard baru. Vellfire baru. Benda biasa. Walaupun simpan di rumah siap balut.

Harap kalangan Menteri jangan memilih bulu dalam usaha tindakan. Kena pukul rata.

37 ini mungkin sahaja jadi mangsa kepada sistem yang lebih besar. Pegawai makan besar. Orang bawah makan kecil. Tapi bila kena, pegawai bawahan.

Cuba siasat betul-betul kalangan pegawai imigresen yang berkhidmat antara 2011-2016. Cuba siasat pendapatan mereka.

Cuba siasat harta benda mereka. Kalau nama dia ok. Siasat nama isteri. Siasat nama anak.

Kalau anak di universiti boleh bawa Mercedez, duit datang dari mana? Isteri tak bekerja.

Jangan kenakan orang bawah. Sedang jerung sebenar sedap-sedap di tempat lain.

Advertisements

Entry filed under: Jabatan Imigresen, sistem IMMs, Uncategorized. Tags: , , , , , , , .

Azmin Nekad, Jika Dia Jatuh – PKR Turut Runtuh Benarkah Azmin Tidak Taja Se-sen Pun Pilihanraya Kecil?

1 Komen Add your own

  • 1. gelagatnajib  |  Jun 3, 2016 at 12:25 pm

    Kalau pm pegawai kerajaan boleh main billion2, xkn pegawai bawahan xboleh main ribu2.
    Jgn mimpi la pegawai kerajaan nk jujur nk respect nk takot dgn halal haram kalau kepala negara sendiri xpernah peduli.
    Bdk2 baru grad aje dh hutang keliling pinggang. Duit ptptn duit sewa rumah duit kerete duit utk org tua.
    Masuk sektor kerajaan xnk rasuah xnk main duit?
    Angan2 mat jenin jela nk basmi rasuah dikalangan peg kerajaan

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Jun 2016
I S R K J S A
« Mei    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Capaian Umum

  • 75,336,538 Capaian

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 145 other followers

Arkib

RSS Berita Terkini – Sodomi II

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aidc Club

  • Anwar Tunjuk Garang Depan Duta Asing
    Kenapa Anwar garang? Sebab dia nak tunjuk kepada kedutaan asing..terutamanya Australia (base Amerika di Asia) yang dia masih hebat berpidato..masih ramai yang terpengaruh dengan retorik2nya.. Kenapa anwar tunjuk hebat ‘retorik’? Sebab itulah skill yang dia ada..retorik semata2..janji sana…janji sini..sekarang janji Dayak baru pula…semuanya tabur janji saja.. […]

RSS Ali Zul

  • 5 BIGGEST CYBERSECURITY THREATS OF 2019 REVEALED
    The 5 Biggest Cybersecurity Threats of 2019 RevealedBy Luke James, Make Use Of, 11 October 2018.Over the last few years, we have seen cyberattacks occurring with increased frequency, complexity, and against bigger targets. The threats that we face from hackers, viruses, malware, and data breaches are not going away - they’re evolving, and there’s far more to […]

RSS Mohd Saiful Bukhari

  • TRUMP, "THE MOVEMENT", dan Kerajaan Malaysia pada 2050
    President Donald J. Trump. 45th President of The United StatesSempat menonton dan membaca teks ucapan,  Presiden Donald J. Trump sebentar tadi. Ia satu ucapan yang sangat berani dan hebat!Beliau dengan bangga meraikan kejayaan "Movement" beliau dalam menumbangkan Institusi Politik Amerika yang beliau gelar "The Establishment", iaitu kelom […]

RSS Nasionalis 1946

  • Ucapan Presiden UMNO di PAU 2009
    Seawalnya saya ingin berkongsi Firman Allah SWT, dalam surah As-Saff ayat yang ke-4‘Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berjuang di jalanNya, dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti satu ‘bun-ya-nun-marsus’ yakni bangunan yang tersusun kukuh’.Kemudiannya pesan daripada Saidina Ali bahawasanya :‘Sesuatu yang benar dan hak namun tidak te […]

RSS The Unspinners

  • Sistem Perubatan Baru Naikkan Kos, Nafikan Khidmat Perubatan Rakyat Miskin
    PM 4 Swastakan Jalan Untuk Kutip Tol Dan PM 7 Pula Swastakan Bangunan Hospital Untuk Kutip SewaUntuk bina bangunan baru PM ke 4 perkenalkan sistem TURN-KEY sampai hari ini rakyat sengsara bayar tol dan kalau tak cukup kerajaan pula kena bayar subsidi...Turnkey or a turnkey project (also spelled turn-key) is a type of project that is constructed so that it ca […]

RSS Malaysian United

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Politik Malaysia

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Politik MAS

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Anwar Aidc

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Perak Today

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Lydia USM

  • Kecoh..? Datuk Ismail Kijo Dapat Surat Akuan Bersumpah Sebagai Hadiah Perkahwinan...?
    Terlebih dahulu nak wish la Selamat Pengantin Baru buat Ketua Umno Bahagian Ampang, Datuk Ismail Kijo.....Cayalah Datuk, bini baru muda giler tuu. Memang muda, baru 25 tahun!Tapi yang tak bestnyer, ada pulak sorang ahli cawangan Umno yang mengaku dirinya dari Cawangan Taman Tasik Tambahan buat Akaun Bersumpah.... Dia kata sebagai Ketua Bahagian Umno, Datuk I […]

RSS Laman Izzs

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Parpu Kari

  • DEKLARASI PARPUKARI UNTUK MASA DEPAN
    Sudah 10 tahun usia blog ini, akhirnya aku buat keputusan untuk perbaharui blog aku ke arah yang lebih baik iaitu aku akan komited ppada pentadbiran Tun Dr Mahathr sepenuhnya, sebab masa aku buat blog ini dulu, I was inspired by him. So apa saja aku akan tulis seslepas ini hanyalah untuk menyokong penuh apa saja tindakan Tun M.Memang benar dulu aku sokong BN […]

RSS Musram Rakuman

  • OPERASI LALANG II
    Pada bulan Oktober 1987, di bawah pemerintahan Perdana Menteri yang sama iaitu Dr Mahathir, seramai 106 pemimpin politik pembangkang telah ditangkap dan disumbat ke dalam penjara di bawah ISA. Operasi ini dikenali sebagai Ops Lalang.31 tahun kemudian pada hari ini perkara yang sama berulang kembali. Sejak dua bulan kebelakangan ini sekurang-kurangnya enam or […]

RSS Malaysian Hotest Blog

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Kita Gempur

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Negara Kita

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Siput Uda

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Apa yang Tersurat

  • OPERASI LALANG II
    Pada bulan Oktober 1987, di bawah pemerintahan Perdana Menteri yang sama iaitu Dr Mahathir, seramai 106 pemimpin politik pembangkang telah ditangkap dan disumbat ke dalam penjara di bawah ISA. Operasi ini dikenali sebagai Ops Lalang.31 tahun kemudian pada hari ini perkara yang sama berulang kembali. Sejak dua bulan kebelakangan ini sekurang-kurangnya enam or […]

RSS Hikayat Seorang Aku

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS My Blog Hub

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zina
    Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zinaBANYAK respons diterima mengenai isu `Anak zina boleh bin kepada bapa' yang menjadi tajuk fokus majalah Al Islam yang sedang berada di pasaran.Beberapa orang memberitahu penulis melalui e-mel, surat dan telefon serta orang tengah bahawa mereka membantah penulis menyiarkan fatwa Dr. […]

RSS Reformasin

  • SPENDA INI MEMBUNUHKU!! - MUSTAFA ALI
    Seorang lelaki miskin akan berkahwin dengan gadis pujaan hatinya, namun dia teringin sekali memiliki spender baru. Kerana ketiadaan wang yg habis dibelanjakan unt hantaran, ibunya dengan sepenuh kasih sayang menjahit sehelai spender dari guni beras.Sebagai pengantin baru, malam pertama yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba. Walau agak segan, dengan rasa agak ya […]

RSS Ahmad Zaki

  • Matahari & Bulan sebenarnya mengelilingi Bumi
    Oleh : Syaikh Muhammad bin Shaleh Al-Utsaimin Dalil-dalil syariat secara lahir mengatakan bahwa matahari mengelilingi bumi, sehingga perputarannya itu menyebabkan terjadinya pergantian siang dan malam di muka bumi. Kita tidak bisa membantah makna lahir dari dalil-dalil tersebut kecuali dengan dalil yang lebih kuat, yang memungkinkan kita, menakwilkannya deng […]

RSS Selamatkan Selangor Darul Ehsan

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Medan Info Kita

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zina
    Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zinaBANYAK respons diterima mengenai isu `Anak zina boleh bin kepada bapa' yang menjadi tajuk fokus majalah Al Islam yang sedang berada di pasaran.Beberapa orang memberitahu penulis melalui e-mel, surat dan telefon serta orang tengah bahawa mereka membantah penulis menyiarkan fatwa Dr. […]

RSS Jejak Habib

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS DUN Semarang

  • Lembu dan BABI Saravanan atau Penyamaran..
    Ini kisah terbitan Feb 2010...agar melayu tidak pernah akan lupa...kisah lembu..Semuga menjadi renungan anak BangsaKU....Melayu dan Islam..DIMANA sahaja, dibumi Tanah Melayu ini, orang Melayu akan setiap detik akan menerima penghinaan, thomahan dan dipandang jijik. BETUL?. Mereka hanya berpura suka, sokong, manis muka jika segala keUNTUNGAN berpihak kepada m […]

%d bloggers like this: