Posts filed under ‘ANWAR IBRAHIM’

#LoveWins Versi Malaysia???

Ada juga rupanya beberapa orang pakar hak asasi manusia yang bertanya dengan Anwar di Sungai Buloh, tentang kemungkinan PKR membawa semangat perubahan di Amerika Syarikat – kebenaran perkahwinan sejenis diakui di seluruh negara tersebut.
Arguments mamat-minah hak asasi manusia ini adalah; jika PKR pantas membuat pendirian yang selari dengan Obama dan Amerika Syarikat, akan ada beberapa keuntungan kepada PKR dan Pakatan Rakyat:-
i) Para pelobi #LoveWins ini ada bajet yang sangat besar. Mereka tak sangka kerajaan Amerika akan tunduk dengan mudah kepada desakan mereka. Banyak lebihan bajet yang boleh digunakan oleh PKR dan NGOs yang berkaitan.
ii) Menurut kajian PKR, hampir 150,000 pasangan yang berkecenderungan sejenis di Malaysia. Ini angka 2009. Mungkin dah bertambah. Jika PKR perjuangkan perkara ini dengan konsisten, ianya akan memenangi dokongan yang agak besar kepada parti.
iii) Mengambil peluang ketidakwujudan Puak Ulama’ di dalam Pakatan Rakyat. Perkara ini tidak mendapat tentangan gerakan sosialis DAP.
iv) Revival of COMANGO Demands:-

At the recent Universal Periodic Review (UPR) session held in Geneva on 24th October 2013, it was clear that many countries were pressuring Malaysia to ratify certain international human rights treaties; including the ones that allow for unbridled freedom of religion (such as Article 18 of ICCPR on freedom of religion). There were also calls by at least 6 countries for Malaysia to abolish her anti-sodomy laws (including section 377A of the Penal Code and the various Shariah enactments); this eventually and ultimately aiming at allowing same-sex marriage.

There were demands for Malaysia to allow the spread of Shiah teachings. There were also attempts to meddle in our domestic judiciary system through calls to urge the Malaysian government to reverse its decision of prohibiting the use of ‘Allah’ by non-Muslims. According to his secular view, the United Nations Special Rapporteur on Freedom of Religion, Heiner Bielefeldt, has urged the Malaysian government to reverse its decision and said that “Freedom of religion or belief is a right of human beings, not a right of the State. It cannot be the business of the State to shape or reshape religious traditions, nor can the State claim any binding authority in the interpretation of religious sources or in the definition of the tenets of faith.”

v) Kedudukan Najib yang lemah membolehkan idea ini diterima pakai.

vi) Dividen politik besar di peringkat serantau dan antarabangsa. 

Sedang difikirkan….

Katanya, semua kehendak NGOs terbabit sedang dalam pertimbangan Biro Politik PKR; samada ianya mahu dijadikan modal politik. 

Perkara paling penting adalah akses kepada Jutaan US Dollar yang sedang menunggu untuk diberikan kepada mereka yang bersedia memperjuangkan same sex marriage. 

Kalaupun PKR tidak bersetuju, sikap engagament dengan COMANGO boleh diwujudkan semula. Walaupun tidak dalam manifesto, tetapi ianya boleh menjadi bullet points kepada common policy framework yang baru.

Kalau Mursyidul Am PKR Sungai Buloh bagi green light, Bank Negara Malaysia (BNM) kena perhati aliran wang lebih USD50 juta dalam masa terdekat ini. Katanya itu akan jadi bantuan awal. 

#LoveWinsSangatSangat

Jun 30, 2015 at 4:25 pm Tinggalkan komen

Anwar Mula Risau Perpecahan Pakatan Rakyat. Strategi “Senggama Politik” Ganti “Tahaluf Siyasi” Tak Mungkin Berjaya

“I am concerned with recent events affecting Pakatan Rakyat, which was formed as an alternative to the failed political system and poor governance under the Barisan Nasional (BN),” said Anwar in his message. “I regret that a resolution to sever ties with the DAP was accepted at the PAS muktamar.”

“I urge our political ally PAS to review that resolution which was passed without debate, and meanwhile not to implement it.”

The DAP, added Anwar, has long been friend and comrade, committed to the great struggle for change. “I know too that the DAP stands with us in our endeavour to ensure PR remains viable and united as an alternative to the people.”

Under the BN, charged Anwar, the situation was increasingly dire. “The rakyat are now further oppressed by GST and the massive 1MDB losses, while racial and religious polemics show no signs of abating.”

It is the great hope of the rakyat, continued Anwar, that Pakatan Rakyat will march forward to resolve the political uncertainty and economic troubles that plague the country under the rule of the BN.

—————

Anwar patut dengar apa yang diperkatan Ong Kian Ming di Kuala Lumpur petang semalam. Ong Kian Ming, secara jelas menyatakan DAP bersedia untuk bekerjasama dengan orang lain, selain daripada Pas.

Ong Kiang Ming juga kata, PAS adalah parti yang paling miskin sokongan di Selangor jika Pilihanraya diadakan di negeri itu dalam masa terdekat ini.

Rasanya, Anwar lebih perlu memberikan nasihat kepada DAP berbanding PAS. Yang nak sangat cerai ini, sebenarnya DAP. Mereka yang kecewa apabila kuda-kuda mereka gagal menang di dalam muktamar. Kalau ada yang merajuk dan letak jawatan, hanya memberikan kita fakta bahawa kuda-kuda ini memang selama ini makan duit Cina DAP untuk gerakan politik mereka.

Elok agaknya, Anwar berikan mesej kepada DAP berbanding risaukan dengan usul Pas. Itu lebih molek.

DAP ini tak boleh dibiarkan menjadi dewa kepada politik Pakatan. Itu sahaja isunya. Selagi DAP sombong dan bongkak, selagi itulah rasanya tak ada peluang untuk Pakatan bangkit semula sebagai alternatif kepada BN.

Sekarang ini bukan lagi tahaluf siyasi. Tetapi ini sudah jadi senggama politik sesama sendiri.

Jun 9, 2015 at 6:38 pm 1 komen

‘Online Media Special Project – GE14 Onslaught’

Lead Role  :
Cost          : RM35million
Duration     : 8 months
Medium     :  Blogs
                    Portals
                    Facebook
                    Instagram
                    Twitter
Target       :  Youth/Urban segment; professionals
Project Manager,
…………………………….
YBhg Dato’ ???????????????????
——————————————————————————–
Blog ini nak ucap setinggi tahniah kepada mereka-mereka yang sudah mendapat nota untuk terlibat dalam satu usaha kerja online media yang paling dahsyat dalam sejarah politik. Angka RM35 juta ini sememangnya amat menarik kepada mereka yang mempunyai lifestyle ala-ala rich and famous. Yang tak boleh telan makanan selain daripada yang dimasak di Bangsar Shopping Centre. Kedai lain? Not my taste.
Tak susah sebenarnya nak tahu blog mana yang menjadi key player kepada usaha yang macam ini. Tengok posting pun tahu. Bagus punya konar. Benda tak betul pun nak pertahan bagai nak rak, petanda lah tu. Blogger yang kononnya paling clean dan transparent pun dah main isu-isu lekeh.
Blog ini yang tidak termasuk dalam mana-mana skim/kumpulan hanya nak ucap tahniah dan minta ihsan, jika blog anonymous seperti gelagat ini juga didekati dan dimasukkan dalam list. Kalau tak boleh tak apa.
RM35 million – kalau difaraid dengan kawan-kawan/skandal rapat pun masih banyak untungnya. Tak perlu makan seorang. Tak habis makan pun. Bawa bertenang.
Cumanya, nak dinasihatkan juga, janganlah bercakap pasal PRINSIP kalau segala-galanya boleh dibeli dengan wang. Tak perlu tonjol diri macam AKU ini orang yang paling bersih dan tidak menerima sebarang imbuhan mana-mana pihak. Itulah cerita yang diulang-ulang.
‘Bro, I am not in the payroll Bro’.
‘Bro, I am not involved bro’
‘Brader, you know me. Aku clean. Tak kencing kawan-kawan punya’.
‘Aku bukan blogger cari makan Bro’.
‘Fuck mamat tu lah Bro. Tak guna punya kaki. Kaki kelepet’.
Sekarang, lu apa kes? Konar baring?
RM35 juta kalau dibagi dengan 8 bulan – kurang lebih RM4.3 juta sebulan. Angka ni besar ni. Zaman special project di Damansara pun tak dapat macam ini punya banyak.
Kalau katalah dibahagikan kepada 100 orang blogger sekalipun; seorang boleh dapat RM43,750 sebulan.
Tapi dengar cerita, bidak di kalangan 8 orang terkanan sahaja. Kalau bahagi dengan 8 (seorang boleh dapat RM546,875) bro. Ini barulah dikatakan blogger elitis. Oklah, katalah kalau create platform baru, beli online ads, buat video clip; kurang-kurang RM300k sebulan. Income baik. Tan Sri Azman Mokhtar yang jaga Khazanah pun rasanya nak join buat blog.
Kita doakan special project ini berjaya. Antara KPI nya adalah memastikan Selangor dan Wilayah Persekutuan akan kembali kepada BN. Tak tahu blogger nak buat. Yang penting, ongkosnya baik.

Februari 27, 2015 at 1:06 pm 2 comments

Anwar Mula Nyanyi Lagu “Rayuanku” (Rohana Jalil) di Sungai Buloh. Moga Dipertimbang oleh Duli Tuanku.

Aku insan yang lemah
Hanya mampu berserah
Ingin sekali bertemu
Untuk melepas rindu

Masih tertanam kini
Hatimu di hatiku
Malam yang sepi begini
Gementar hati ini

Ingin kuhapus namamu
Tapi tak berupaya
Bilakah dapat bertemu
Dengarlah rayuanku

Hati bergetar (bergetar)
Jantung berdebar (berdebar)

 
—————–
 
Kita doa yang terbaik sahajalah. Kalau lulus, baguslah. Dalam sejarah pun memang ada banduan yang diberikan pengampunan. Itupun bukan di peringkat awal. Selepas 4 tahun. Selepas pihak penjara puas hati, individu berkenaan menunjukkan rasa keinsafan, taubat dan benar-benar bebas daripada jenayah yang biasa dilakukan. 
 
Kalau selepas 4 tahun baru bebas, rasanya berdasarkan EGO Pak Sheikh, mesti tak minta dibuat rayuan. Kita kenal Pak Sheikh. Masuk penjara itu menaikkan ego. Boleh sembang satu Malaysia, kononnya masuk kerana rakyat. Padahal kerana LIWAT. 
 
Tapi tak apalah, biarlah Duli Tuanku yang buat keputusan. 
 
Dalam masa yang sama, Kak Wan dikatakan sudah menghantar surat rasmi kepada Amerika, untuk berbincang dengan seorang bernama Randy Berry (Special Envoy for the Human Rights for LGBT Persons) supaya membuat lawatan khas ke Sungai Buloh dalam masa terdekat. 
 
Kak Wan nak Randy sampaikan kepada Amerika betapa hak asasi Anwar telah dirampas hanya kerana orientasi seksualnya.
 
Nampak gaya, Kak Wan tak peduli apa orang nak kata. Anwar mesti dibebaskan. Kasih sayang tak pernah putus.
 
Kalau tak lulus rayuan, Randy Berry pastinya menjadi penyelamat Anwar. Special Envoy tu. Aduh…teringat zaman Kak Wan jumpa Estrada.

Februari 25, 2015 at 11:08 am Tinggalkan komen

Tewasnya Nuha; Legasi Keluarga Berkecai

Honestly, rasanya kalau letak Nuha lagi lah sedap kena balun dalam media baru. Kalau confirmed sahaja Nuha, rasanya bertalu-talu serangan terhadap keluarga dan Istana Segambut merebak di dalam media. Tak percaya? Cuba.
Kak Wan kena fikir panjang. Ada inner circle yang sengaja mahu Kak Wan letakkan Nuha, dan akhirnya pengaruh keluarga Istana Segambut sendiri akan musnah dan hancur. Siapa untung? Kak Wan patut tanya siapa yang untung di kalangan inner circle Kak Wan itu.
Blog ini percaya Kak Wan pun tahu, bagaimana orang kuat di dalam inner circle Istana Segambut juga relay banyak informasi dalaman kepada lawan. Kak Wan tahu. Kak Wan tahu juga ada orang kuat yang banyak buat side deal dengan pemimpin UMNO. Kak Wan tahu.
Tapi kenapa tak ambil tindakan? Sebab Kak Wan bukan Presiden yang ada tulang belakang. Weak. Kalau angin kuat sedikit, Kak Wan boleh rebah.
Cuba Kak Wan fikir siapa yang pertama sekali sebut nama Nuha di dalam mesyuarat inner circle. Bukan Pak Sheikh. Bukan Kak Wan. Bukan juga Rafizi. Siapa? Kenapa dia nak sangat Nuha bertanding.
Kepada sesetengah orang, keluarga Istana Segambut sudah tidak lagi sinonim dengan REFORMASI. Sudah jauh. Mereka sudah tak percaya.
Untuk guna Nuha sebagai poster girl Free Anwar mungkin ok. Tapi nak suruh Nuha bertanding sebenarnya nak mendatangkan masalah kepada keluarga.
Kak Wan tengok situasi Izzah? Nuha juga nak kena benda yang sama?
Sebagai Presiden, Kak Wan perlu gunakan kuasa dan berikan wisdom yang sebenar.
Siapa pemimpin paling diketepikan (tanpa sebab) di dalam PKR.
Yes. Yusmadi.
Yusmadi wajar diberikan peluang. Kembalikan Yusmadi di dalam special circle Kak Wan. Tidak perlu masuk inner circle yang biasa itu. Buat layer lain.
Hati-hatilah Kak Wan. Dalam derita Kak Wan, masih ramai yang nak main game. Pada mereka, kuasa lebih penting. Air mata Kak Wan sudah turun nilai. Free pun belum tentu orang beli.
Thank u.

Februari 12, 2015 at 1:43 pm 3 comments

Perbualan di Truefitt & Hill Bangsar

Lelaki A
Boss, apa jadi lepas ni? PS (Pak Sheikh) dah masuk dalam? Kita macamana? Takkan nak duduk diam sahaja? We need to do something. At least to show our support to KW (Kak Wan).
Lelaki B
Bro, lu ni sampai bila nak jadi bodoh? Berbelas tahun kita ikut dia. Berbelas tahun. Don’t you think this is his fault. Semua orang cakap benda sama bila mat tu masuk office dia. Same thing. Buat juga. To me, he is already a history. We need to move forward bro.
Lelaki A
Betul tu boss. Tapi kesian KW and family. Boss tahulah dia bukan kuat sangat. Tak macam dulu. 1998/9 was different. Ini masa lain. Masa tu funding pun hebat. Sekarang? Kita pun tahu letih.
Lelaki B
Tahu pun. Sebab itu aku kata, don’t be a fool. PS selalu quote Confucius. Bro pun ingat.
“Before you embark on a journey of revenge, dig two graves.”
 
Dia pun tahu risiko. Dia ok lah. Harta ratusan juta. Kita ni? Kita ni baru nak hidup bro. Jangan jadi bodoh.
 
Lelaki A
 
Cadangan boss?
 
Lelaki B
 
Pada aku, Anwar ni dah habis time bro. Dah out. Orang pun dah penat. Nak suruh orang tinggal kerja, anak, bini; nak menjerit balik ‘Free Anwar’, aku tak rasa orang nak lah bro. Kerja bodoh.
 
Aku akan cakap dengan Azmin, buat duit. Buat sebanyak mana duit. Kalau dia nak jadi Presiden PKR/Ketua Pembangkang, kita bantu sampai habis. Tak guna kita protect Anwar bro. Dah habis cerita. Ni ada dengar, dia nak anak dia Nuha pulak bertanding. Ni apa kes? Dia ingat ini parti keluarga ke? 
 
Mak Janda tu satu hal. Ni Nuha pulak. Lepas ni kalau dia pun jadi solo…apa pulak orang kata. Bodoh la. 
 
Lelaki A
 
Ok lah macam tu boss. Kita support Azmin habis-habisan.
 
Lelaki B
 
Politik kena pandai bro. Jangan ikut kebodohan orang. Kita ikut Azmin. Dia leader baru kita bro. 
 
Anwar? Biar dia rilek la bro. Dalam Sg Buloh pun banyak punggung apa!

Februari 11, 2015 at 1:23 pm 2 comments

Anwar Bersalah. APCO Juga Yang Untung?

Sudah ada pihak yang menghantar proposal agar khidmat Paul Stadlen dilanjutkan ke suatu tempoh yang lebih panjang. Kita semua tahu, APCO bukan syarikat kecik anak. Ini memang syarikat internasional. Memang mempunyai pengaruh di segenap media.
Ada yang kata, serangan terhadap Jho Low, yang dilakukan melalui New York Times pun hanyalah permainan APCO untuk menjadi perisai padu kepada Najib. Cekap juga permainan APCO ni.
Kontrak APCO bukan kecik. Puluhan juta. Siap dengan rumah.
Tapi kita ucap tahniah la, sebab disebabkan Anwar, ada kalangan konsultan APCO yang dapat cari makan di Malaysia.
Kita memang tak ada pakar tempatan. Kena panggil orang luar. Sebab dia orang cakap dan tulis BI dengan baik.
APCO ini banyak terima worldwide. Macam-macam anugerah.
Antaranya:-
CorpComms Awards 2014: Best Crisis Management
The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints: The Book of Mormon musical response and launch of ask a Mormon advertising campaign
Global Awards 2014: Highly Commended – Corporate Branding
Cruise Lines International Association’s ‘Cruise Forward’ campaign
Print Awards of Excellence 2014: Outdoor/Environmental Advertising – Advertising Campaign
Missouri Credit Union Association Bank on MOre Campaign
Dengan macam-macam award ni, bolehla pihak tertentu makan gaji buta di PMO

Februari 10, 2015 at 5:23 pm Tinggalkan komen

Kiriman Terdahulu


Jun 2015
I S R K J S A
« Mei    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Capaian Umum

  • 67,180,584 Capaian

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 132 other followers

Arkib

RSS Berita Terkini – Sodomi II

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aidc Club

  • Anwar Tunjuk Garang Depan Duta Asing
    Kenapa Anwar garang? Sebab dia nak tunjuk kepada kedutaan asing..terutamanya Australia (base Amerika di Asia) yang dia masih hebat berpidato..masih ramai yang terpengaruh dengan retorik2nya.. Kenapa anwar tunjuk hebat ‘retorik’? Sebab itulah skill yang dia ada..retorik semata2..janji sana…janji sini..sekarang janji Dayak baru pula…semuanya tabur janji saja.. […]

RSS Ali Zul

  • 10 CRAZY IDEAS FROM THE WORLD OF SPACE EXPLORATION
    10 Crazy Ideas From The World Of Space ExplorationBy Radu Alexander, Listverse, 29 June 2015.If, 100 years ago, you told people that a machine we made would land on Mars and send us back photos, many of them would have thought you insane. That’s the thing about space exploration. It is such a new concept with innovations made every day that it’s hard to dist […]

RSS Mohd Saiful Bukhari

  • Terus kehadapan...
    Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,Saya dengan ini ingin mengesahkan bahawa saya tidak lagi bercadang untuk meneruskan saman dan tuntutan terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim yang saya telah failkan pada bulan Jun 2014 yang lalu.Ingin saya tegaskan bahawa keputusan saya ini tidak bermakna saya menarik balik segala kandungan di dalam laporan polis yang saya bu […]

RSS Nasionalis 1946

  • Ucapan Presiden UMNO di PAU 2009
    Seawalnya saya ingin berkongsi Firman Allah SWT, dalam surah As-Saff ayat yang ke-4‘Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berjuang di jalanNya, dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti satu ‘bun-ya-nun-marsus’ yakni bangunan yang tersusun kukuh’.Kemudiannya pesan daripada Saidina Ali bahawasanya :‘Sesuatu yang benar dan hak namun tidak te […]

RSS The Unspinners

  • Kenapa minyak dunia turun minyak runcit naik?
    Menurut penjelasan jurucakap-jurucakap bapak-bapak menteri dan timbalan menteri, minysk akan ditetapkan mengikur pasaran dunia dan ditetapkan pada tiap2 bulan.Difahamkan minyak baru dinaikkan jntuk bulan depan sebanyak 10 sen untuk ton 95 dan 20 sen untuk ron 97.Kenaikkan lebih detail adalah berikut:Persoalannya kenapa tak ikut polisi yang dijelaskan pada ra […]

RSS Malaysian United

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Politik Malaysia

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Politik MAS

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Anwar Aidc

  • Laman AIDC Berpindah
    Assalamualaikum wbt. Dimaklumkan mulai hari ini, 31 Mei, laman AIDC berpindah ke tapak baharu di aidcnews.wordpress.com/ Terima kasih dia atas segala sokongan dan mohon maaf dengan segala kesulitan. AIDC

RSS Perak Today

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Lydia USM

  • Kecoh..? Datuk Ismail Kijo Dapat Surat Akuan Bersumpah Sebagai Hadiah Perkahwinan...?
    Terlebih dahulu nak wish la Selamat Pengantin Baru buat Ketua Umno Bahagian Ampang, Datuk Ismail Kijo.....Cayalah Datuk, bini baru muda giler tuu. Memang muda, baru 25 tahun!Tapi yang tak bestnyer, ada pulak sorang ahli cawangan Umno yang mengaku dirinya dari Cawangan Taman Tasik Tambahan buat Akaun Bersumpah.... Dia kata sebagai Ketua Bahagian Umno, Datuk I […]

RSS Laman Izzs

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Parpu Kari

RSS Musram Rakuman

  • 1MDB: Apa Kah Justo Hanya Kambing Hitam?
    1. Menangkap Xavier Andre Justo warga Swiss yang dikatakan mencuri maklumat bekas majikannya, dan kemudian menggunakan maklumat tersebut untuk mengugut, sebenarnya tidak boleh menutup kemelut 1MDB.2. Justo hanya terlibat dengan maklumat JV antara 1MDB dan PetroSuadi yang bernilai USD1.83 bilion Tahun 2009.3. Apapun yang berlaku berhubung dengan maklumat yang […]

RSS Malaysian Hotest Blog

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Kita Gempur

  • Menjelang Penubuhan Parti Islam Mesra DAP
    idea nak tubuh parti Islam progresif bukan idea baru   Petang kelmarin ketika saya menelaah memoir Abdullah CD – Bahagian Ketiga & Terakhir : Perjuangan di Sempadan dan Penamatan Terhormat terjumpa pengakuan yang mengejutkan berkaitan Ustaz Ibrahim Libya.   Saya petik sepenuhnya tulisan Abdullah CD, “Mereka (ahli PAPERI) secara sendiri bangkit berjuang d […]

RSS Negara Kita

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Siput Uda

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Apa yang Tersurat

  • 1MDB: Apa Kah Justo Hanya Kambing Hitam?
    1. Menangkap Xavier Andre Justo warga Swiss yang dikatakan mencuri maklumat bekas majikannya, dan kemudian menggunakan maklumat tersebut untuk mengugut, sebenarnya tidak boleh menutup kemelut 1MDB.2. Justo hanya terlibat dengan maklumat JV antara 1MDB dan PetroSuadi yang bernilai USD1.83 bilion Tahun 2009.3. Apapun yang berlaku berhubung dengan maklumat yang […]

RSS Hikayat Seorang Aku

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS My Blog Hub

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Hudud: Memecah atau menyatu masyarakat? - Suatu jawapan kepada masyarakat majmuk di Malaysia
    Isu hudud sentiasa mendapat perhatian masyarakat Malaysia sama ada di kalangan orang Islam atau yang bukan Islam.  Isu yang masih belum ada penyelesaian muktamad ini menjadi lebih menarik kerana ianya kerap muncul ketika menjelang PRU. Semua pihak sama ada kerajaan atau pembangkang ingin mengambil keuntungan dari isu ini.  Maka adalah sukar diterima jika isu […]

RSS Reformasin

  • SPENDA INI MEMBUNUHKU!! - MUSTAFA ALI
    Seorang lelaki miskin akan berkahwin dengan gadis pujaan hatinya, namun dia teringin sekali memiliki spender baru. Kerana ketiadaan wang yg habis dibelanjakan unt hantaran, ibunya dengan sepenuh kasih sayang menjahit sehelai spender dari guni beras.Sebagai pengantin baru, malam pertama yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba. Walau agak segan, dengan rasa agak ya […]

RSS Ahmad Zaki

  • Matahari & Bulan sebenarnya mengelilingi Bumi
    Oleh : Syaikh Muhammad bin Shaleh Al-Utsaimin Dalil-dalil syariat secara lahir mengatakan bahwa matahari mengelilingi bumi, sehingga perputarannya itu menyebabkan terjadinya pergantian siang dan malam di muka bumi. Kita tidak bisa membantah makna lahir dari dalil-dalil tersebut kecuali dengan dalil yang lebih kuat, yang memungkinkan kita, menakwilkannya deng […]

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Hudud: Memecah atau menyatu masyarakat? - Suatu jawapan kepada masyarakat majmuk di Malaysia
    Isu hudud sentiasa mendapat perhatian masyarakat Malaysia sama ada di kalangan orang Islam atau yang bukan Islam.  Isu yang masih belum ada penyelesaian muktamad ini menjadi lebih menarik kerana ianya kerap muncul ketika menjelang PRU. Semua pihak sama ada kerajaan atau pembangkang ingin mengambil keuntungan dari isu ini.  Maka adalah sukar diterima jika isu […]

RSS Jejak Habib

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS DUN Semarang

  • Lembu dan BABI Saravanan atau Penyamaran..
    Ini kisah terbitan Feb 2010...agar melayu tidak pernah akan lupa...kisah lembu..Semuga menjadi renungan anak BangsaKU....Melayu dan Islam..DIMANA sahaja, dibumi Tanah Melayu ini, orang Melayu akan setiap detik akan menerima penghinaan, thomahan dan dipandang jijik. BETUL?. Mereka hanya berpura suka, sokong, manis muka jika segala keUNTUNGAN berpihak kepada m […]

Ikut

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 132 other followers