Posts filed under ‘ANWAR IBRAHIM’

Peningkatan Serangan Media Untuk Penghukuman Esok. Payah Bila Duit Yang Dijanjikan Turki Tidak Masuk dan Bantu Kempen

Phil Robertson, deputy director, Human Rights Watch Asia division:  Sadly, I think he’s going to be convicted. I think a lot of people in the international community, other governments think that way as well. There is a great deal of despair about that.

Once again, it is an example of Malaysia shooting itself in the foot. It has lots of issues to deal with, but for some reason the government is obsessed about knocking out the opposition rather than unite the people and bring the people forward.

The reason I think he will be convicted is because the government has worked very hard to pursue this case through the system. We hope that the court will be independent and impartial, and make their decision based on evidence.

What the government has done is tarnish Anwar’s reputation for seven years through this charge, which is very explosive among Malay voters – they have cast him in the worst possible manner, (accused him of acts) contrary to the beliefs of many Malays on sexual orientation and gender, deliberate smearing him with a charge that shouldn’t be a crime, dragging it out, distracting him from his duties as the opposition leader, and trying to put him back in prison.

The whole process, episode has been outrageous and shameful.

The fact that the government continues to go forward with this shows how it completely lacks the vision of how Malaysia perceived in the world. This is an extremely black mark in Malaysia. I think the government will be stunned by the depth of international anger if Anwar is convicted.

Lim Chee Wee, former Bar Council president:  Anwar should be acquitted, simply because the evidence is weak. In any event, circumstances suggest conspiratorial and selective persecution.

Dr Bridget Welsh, senior researcher, Centre for Asia Democratic Studies, National Taiwan University: I think it’s not appropriate to speculate on the judiciary, let the judges make their decision and follow the letter of the law.

If that’s the case, from the legal perspective, from the burden of proof, the decision should be that he is acquitted. If it’s something else, then it’s a political decision.

One has to look at the case in totality. There are clearly issues here that raised questions in the application of the law. Ultimately, we should let the judiciary do their job.

The question of the handling of the evidence, the question associated with the application of the law in terms of prosecution of him as opposed to anyone else (was raised). It looks like selective persecution.

Bila duit sudah kurang, ini sahaja yang mampu dilakukan oleh team komunikasi Anwar. Pakai Phil Robertson, Chee Wee, Ambiga dan mereka yang biasa mempertahan Anwar dalam apa sahaja keadaan.
Tapi bila Dr Bridget Welsh pun masuk mempertahan Anwar, wah itu satu perkara baru. Dr Bridget bukan asing dengan politik Malaysia, rapat dengan Pak Lah – dan antara yang banyak membantu Pak Lah membina imej (walaupun tidak lah berjaya sangat).
Mungkin Dr Bridget juga yang nasihatkan Pak Lah untuk berikan passport Anwar melalui Khairy, kononnya atas usaha menjadi seorang PM yang berjiwa besar.
Yang mengecewakan Anwar di sebalik semua ini, adalah peruntukan yang dijanjikan Turkey untuk membantu usaha membebaskannya tidak nampak bayang setakat hari ini. Walaupun Anwar berulang kali bercakap dalam meeting bahawa Ahmet Davotoglu menjanjikan puluhan juta untuk membantunya.
Hubungan Anwar-Erdogan-Davotoglu memang intim dan rapat sejak lama. Tapi kali ini, Turkey ambil pendekatan tidak mahu terlibat.
Dana Soros kurang. Dana Turkey tak masuk. Ini semua buat pening kepala.
Sebab itu build-up media kali ini hancur. Tak ada support.
Harapan terakhir, adalah duit Selangorku dan bantuan YAB MB Selangor.

Februari 9, 2015 at 5:27 pm Tinggalkan komen

Keputusan Sodomi Lagi Beberapa Hari. CEO Free Anwar Campaign Masih Belum Ada. Bajet RM15 juta Sudah Tersedia.

Menurut beberapa orang rakan dalam PKR, Azmin Ali pada dasarnya bersetuju untuk menyediakan sebahagian peruntukan awal kepada kelahiran semula Free Anwar Campaign sekiranya kes sodomi tidak memihak kepada Anwar.
Kalau ikut kiraan dan framework lama, FAC tidak boleh beroperasi dari Malaysia. Ianya mesti diuruskan dari luar. Kalau dahulu, beberapa buah unit pejabat disewa di Australia, pendekatan sama mungkin dipakai kali ini.
Beberapa orang tycoon sudah menawarkan kediaman mereka di Australia untuk dijadikan sebagai base camp kepada gerakan FAC.
Banyak options:-
– Perth ada orang offer
– Brisbane pun ada
– Sydney jangan cakap lah.
Seorang CEO sedang dicari. Ini bukan calang-calang orang. Mestilah sanggup berenang ke tengah dan ke tepi dalam merosakkan nama Malaysia sehingga Anwar lepas bebas dan tidak dipenjarakan lagi.
Proposal awal Kak Wan memakan hampir RM15 juta setahun. All ini. Termasuk beberapa trip mencari dana yang akan dilakukan 3 bulan sekali.
Kalau dahulu, ada bantuan sipi-sipi dari Indonesia, Filipina, Thailand, Arab Saudi, UK dan US; katanya sudah banyak penaja lama tidak mahu lagi terlibat. Mereka sudah tidak percaya Anwar boleh pergi jauh.
Azmin sanggup cari RM15 juta untuk tahun pertama; dengan kos dikurangkan kepada 50 % pada tahun kedua. KPI juga telah ditetapkan.
Tapi Azmin bukan bagi kosong. Azmin nak terlibat dalam pemilihan CEO Free Anwar Campaign. Azmin takut senjata makan tuan. ‘Free Anwar Campaign @ Azmin Should Not Be President’. Bab itu Azmin tak nak.

Januari 15, 2015 at 6:04 pm Tinggalkan komen

Anwar Cari Kaedah Nak Jumpa Arul Kanda

Antara soalan awal yang ditanya Anwar kepada Rafizi petang semalam – ‘Apakah Arul ini boleh kita jumpa dan dekati? Apa cara untuk kita pastikan dia bantu kita dalam strategi asal?’
Informer blog ini tidak pasti mengenai idea ‘strategi asal’? Tak diperjelaskan. Tapi memang ada disebutkan mengenai strategi asal.
Ada unsur kekecewaan di kalangan pimpinan PKR apabila kerajaan kali ini benar-benar membuat keputusan yang tepat. Arul Kanda bukan dicadangkan oleh kalangan inner circle. Malah disuakan CV oleh orang bisnes. Tidak ada kena mengena dengan politik.
Pelantikan Arul ini adalah satu contoh bagaimana keputusan yang tidak didorong oleh inner circle kadangkala boleh menenangkan keadaan dan mengembalikan kepada situasi yang normal. Tak perlu kecoh-kecoh.
Dalam wawancara dengan The Star, Arul secara jelas menyebutkan:-
“I am a professional and have always been a professional. I am not aligned to any party or any other purpose apart from the purpose I am given, which is the mandate from my board – that is to act in the best interest of our shareholder,”
Harap Anwar dapat mesej itu. Soal Arul berkawan dengan Rafizi itu soal lain. Ini tidak ada kena mengena dengan politik.
1MDB kalau diurus dengan baik dan berkesan, memang boleh membawa kebaikan kepada negara. Tak ada orang boleh sangsi bab itu.
Mungkin Rafizi kena cari isu lain selepas ini.

Januari 8, 2015 at 10:15 pm 1 komen

Anwar Mula Bayangkan INCOME PKR Banyak Terjejas

Ramai yang selalu tertanya-tanya, mana datang fund PKR selama ini. Macam tak pernah habis. Sentiasa sahaja ada duit macam tak pernah surut.
Tapi dalam mesyuarat strategik inner circle baru-baru ini, Anwar sudah membayangkan bahawa PKR tidak akan ada INCOME seperti zaman dulu-dulu lagi. Banyak benda yang sudah tidak sama.
Beberapa tycoon yang senantiasa kuat menyumbang kepada PKR sudah mula senyap dan tak mahu memberikan sumbangan lagi. Mereka tidak nampak return daripada investment mereka.
Kalau dulu, mereka yakin Anwar ada potensi jadi PM, sekarang impian itu sudah hilang. Tidak ada lagi sebut-sebut pasal Anwar jadi PM.
Masalahnya, funder ini semua tidak percaya dengan Azmin. Dengan Izzah pun mereka kurang percaya.
Semuanya berlingkar dengan Anwar. Susah bila jadi macam ini.
Bila Azmin suruh Faekah & Gang bayar semula duit, semua funder PKR jadi takut. Azmin ini jenis kawan makan kawan. Konon atas nama ketelusan. Padahal dia makan duit kontraktor di PKNS lagi gila. Tak nak pulak pulangkan semula.
Akhirnya, kita semua kena tahu, Anwar berpolitik kerana duit dan keluarga. Simpanan dia dan keluarga cukuplah untuk puluhan tahun. Simpanan orang lain?

Januari 7, 2015 at 6:06 pm Tinggalkan komen

Anwar Pertahan Qaradawi Untuk Kes Liwat @ Hak Asasi Manusia?

“Alhamdulillah, Sheikh Yusuf tetap bersemangat dan sekelumit pun tidak tergugat dengan gangguan ini,” kata Anwar.

Dalam kenyataannya tengah malam tadi, Anwar juga merakamkan dukacitanya terhadap kezaliman Jeneral Abdel Fattah al-Sisi di Mesir yang mengeluarkan waran tangkap terhadap seorang ulama muktabar.

“Justeru saya menggesa Interpol menarik balik notis merah yang telah dikeluarkan ke atas Sheikh Yusuf kerana jelas sekali tindakan tersebut tidak berasas dan hanya memperlihatkan Interpol diperalat oleh diktator yang zalim,” kata Anwar.

Interpol mengeluarkan waran tangkap terhadap Yusuf selepas dikaitkan dengan kegiatan kumpulan Ikhwanul Muslimin yang diharamkan Mesir.

Malaysia patut gasak Interpol

Menurut laman webnya, notis merah terhadap Yusuf, 88, dikeluarkan selepas dikehendaki pihak berkuasa kehakiman Mesir untuk pendakwaan dan pensabitan hukuman.

Warganegara Mesir dan Qatar itu antaranya dituduh menghasut dan membantu pembunuhan antarabangsa, membantu banduan melepaskan diri daripada penjara, serta aktiviti vendalisme dan kecurian.

—————-
Anwar mempunyai networking yang sangat mantap dan dahsyat di kalangan pimpinan tertinggi FBI, CIA dan Interpol. Kita percaya, dengan satu panggilan sahaja, Al-Qaradawi akan dikeluarkan daripada senarai merah Interpol.
Kenapa Anwar tak buat?
Katanya itu adalah sebahagian strategi. Jika Qaradawi berada di dalam senarai merah; ianya akan menjadi jalan cerita yang lebih menarik dan sedap untuk kes liwat Anwar.
Jika Qaradawi hadir ke Malaysia walaupun di dalam senarai merah Interpol – penahanan Qaradawi dan Anwar dapat dipakejkan sebagai tangkapan diktator dan kepimpinan kejam.
Anwar nak Najib disamakan dengan rejim di Timur Tengah, supaya Anwar kelihatan lebih heroik dan meraih simpati.
Game Anwar ini dahsyat. Sampai mempergunakan ulama’ untuk kes liwat sendiri.
Bukan kali ini sahaja ulama’ seperti Qaradawi digunakan oleh Anwar. Banyak kali. Ini semua build up Anwar.

Disember 22, 2014 at 6:48 pm 2 comments

Anwar & The Power of Money!

Portal yang pro Anwar semuanya sedang buat kerja lebih masa, untuk memberikan persepsi kepada rakyat, bahawa Najib sudah MENIPU dan CURANG kepada janji yang dibuat mengenai Akta Hasutan. Dalam mesyuarat strategik PKR, dikatakan isu ini boleh buat pengundi bukan Melayu BUANG sama sekali peluang untuk mengundi UMNO dan BN.
Tapi key message kena betul. Jangan salah langkah. Kena kaitkan semula dengan janji Najib. Buka balik semula manifesto lama BN.
Tapi yang mereka tak nak portal semua pakai dan tahu adalah bagaimana Anwar pernah meletakkan untung nasib Malaysia – di atas nilai wang berjumlah RM100 juta. Kenyataan yang dibuat oleh Anifah Aman di mahkamah, adalah benda yang Anwar kalau boleh tak mahu ada orang yang sebut dan tulis.
RM100 juta untuk 10 Ahli Parlimen. Jawatan Timbalan Perdana Menteri. Itu yang Anwar tawarkan. Ini untuk 10 orang Ahli Parlimen Sabah. Balance 20 orang lagi takkan free. Takkan kuran RM10 juta seorang. Tak logik.
Datuk Ishak Ismail bukan dua tiga hari jadi orang Anwar. Pernah kena charge tahun 1993 disebabkan insider trading.
—————————————————-

Another corporate leader, Abrar Corporation Bhd executive chairman Dr Wan Muhamad Hasni Wan Sulaiman, was charged in another sessions court with violating provisions of the Securities Industry Act.

Their arrests at their homes early today came admist speculation that the Securities Commission was finalizing its investigations into malpractices and breaches of various laws under its purview.

Ishak claimed trial to giving false information, alleged to have been a suggestion in relation to Idris Hydraulic shares, to the SC in 1996.

He was charged under Section 32B of the Securities Commission Act 1993 which carries a maximum fine of RM 3 million or jail up to 10 years or both.

Sessions judge Limm Yee Lian allowed Ishak to be released on Rm. 200,000 bail. He was also ordered that he surrenders his international passport to the court as a condition of bail. Senior DPP Mohd Yusof Zainal Abidin prosecuted.

In another sessions court, wan Muhamad Hasni also pleaded not guilty to a charge under Section 87A of the Securities Industries Act 1987.

Wan Muhamad Hasni is alleged to have schemed to cheat several investors involving Mun Loong Bhd shares in 1997. He was allowed bail of RM 500,000 by judge Datuk Ahmadi Asnawi. The judge also ordered his international passport to be surrendered as a bail condition. DPP Yaacob Md Sam prosecuted.

Sources told the Sun that Ishak was picked up at his Section 16 house in Petaling Jaya about 7.30 am. Besides KFC, Ishak is also on the board of several listed companies. He is chairman of Prime Utilities Bhd, executive deputy chairman of Idris Hydraulics Bhd and a director of Promet Bhd. Ishak was formerly the Umno Permatang Pauh division secretary, when it was headed by former Deputy Prime Minister Datuk Seri Anwar Ibrahim. He entered the local corporate scene in a big way in 1991 as acting chairman of Idris Hydraulics, and strengthened his profile as a corporate leader the following year by acquiring a stake in KFC. A second team of SC officers made a simultaneous arrest of Wan Muhamad Hasni at his Ampang house.

————————————–

Ini semua kekayaan Anwar sejak tahun 1993; yang sekarang ini diuruskan oleh Rahim Ghouse dan sebagainya. Kalau Anwar boleh tawar RM100 juta macam itu sahaja; katalah ianya 10 % daripada kekayaan Anwar – berapa jumlah amaun yang Anwar ada? 

Dahsyat sungguh permainan duit Anwar. Hari ini boleh keluar ayat Najib mungkir janji dan hipokrit dalam isu Akta Hasutan.

Apa komen Anwar dalam isu ini? Cuba bagi pencerahan sikit.

November 29, 2014 at 1:55 am 1 komen

‘Brothers, I Have Already Won 2.0’

Anwar dinasihatkan oleh Pakar Strategi parti, dalam apa jua keadaan mesti menampakkan mereka sudah seperti berada di ambang kemenangan. Menang kalah soal nombor 2. Spin menang itu penting.
Pakar Strategi baru yang menggantikan Rafizi masih belum mampu membuktikan kemampuan. Setakat hari ini, jika tidak ada bantuan Lawyers for Liberty, jentera parti PKR sebenarnya hampir koma dan tidak bergerak. Yang hadir ke mahkamah pun dibayar.
Di atas nasihat Pakar Strategi, Anwar tampil semalam mengatakan bahawa dia sudah hampir di ambang kemenangan.

“If you heard the arguments of my lawyers; if you heard the arguments of the UMNO lawyer – brothers, I have already won!”

Earlier when speaking outside the courthouse, the opposition leader said he was impressed with the panel of judges, who hardly interrupted the hearings.

Even so, Anwar’s criticisms of Shafee Abdullah were less than flattering, with him saying the lead prosecutor’s submissions ran off course.

“In Shafee’s submissions, he didn’t answer the main question raised by my lawyers.

“When asked where the other DNA came from, he kept saying, ‘Maybe Dr. Osman, Dr. Osman is a big possibility’.”

Yang Anwar tak beritahu, ke mana pergi 13 ORANG SAKSI yang dikatakan ada bersama beliau di bilik lain semasa kejadian berlaku. Mana Hasanuddin? Mana isteri Hasanuddin? Mana anak Hasanuddin?
Mana pakar MIER yang kononnya ada diskusi dengan Anwar petang itu.
Mana pengawal yang mengesahkan Anwar tidak pernah keluar bilik pada waktu kejadian?
Kalau kita ingat PRU yang lalu. Petang itu, Anwar juga kata perkara yang sama, ‘Brothers, I’ve won’. Langsung nak buat PC di One World (ditaja oleh sebuah syarikat cina).
Sudahnya….ke laut juga.

November 5, 2014 at 12:10 pm Tinggalkan komen

Mampukah KY JELLY Menyelamat Politik Anwar?

Memang susah nak diterima akal, tetapi kehebatan dan kekuatan Anwar akhirnya ditentukan oleh KY Jelly. Kalau Anwar selamat kali ini, PKR perlu fikirkan kemungkinan untuk jadikan KY Jelly sebagai logo Pakatan Rakyat.
Galeri awam di mahkamah tadi cukup susah nak terima hakikat pernyataan wakil Anwar apabila kerap kali mengatakan – ‘consensual sex’ sememangnya berlaku. Ini yang cukup susah nak diterima.
Jika sodomi paksa tidak berlaku; apa yang jadi? Gopal Sri Ram dalam mempertahankan Anwar banyak kali memberi gambaran bahawa jikapun berlaku, ianya adalah berasaskan suka sama suka.
Ramai yang tak sedar, tetapi Kak Wan tunduk malu bila fakta itu dibacakan. Kak Wan tahu implikasi di sebalik kenyataan Ram.
Ini bermakna, insiden itu memang berlaku. Tidak ada syak. Tetapi soalnya, paksa atau tidak.
Kalau menurut Ram…memang berlaku. Paksa atau tidak itu soal lain.
Tapi kalau penyokong PKR masih merasakan Anwar maksum – kita terima sahajalah.

Oktober 28, 2014 at 6:11 pm 2 comments

Anwar Nak Ke UNISEL…Azmin Tak Bagi

Ramai juga orang PKR yang tak faham, kenapa beria sangat nak Universiti Malaya sedangkan ada UNISEL yang ditaja oleh Kerajaan Negeri. Apa salahnya kalau budak-budak UNISEL diberikan belanja RM200 untuk sama-sama ke Putrajaya dan lakukan demonstrasi. Tak salahkan.
Tapi yang buat orang tak faham, apabila Azmin (MB) sendiri yang tak mahukan UNISEL dijadikan tapak untuk menjadi hamba sahaya kepada perjuangan Anwar. Azmin cakap secara jelas kepada pemimpin UNISEL – jangan biarkan IPT tersebut menjadi sarang politik Anwar.
—————

“Sekarang waktu bekerja, bukan untuk berpolitik kerana masa untuk itu sudah selesai. Pasukan baharu pentadbiran negeri ketika ini mendapat sokongan daripada Pas, DAP dan PKR. Rakyat Selangor mahu pembangunan diteruskan dengan baik dan ini menjadi tanggungjawab saya untuk memikulnya. Jadi sekarang fokus kepada kerja,” katanya kepada pembe rita di sini hari ini.

—————

Sebab itu, polemik UM ini tak sepatutnya berlaku jika Azmin berikan lampu hijau untuk gunakan pelajar UNISEL.

Bila Azmin sendiri nak SABOTAJ program Big Boss…jawabnya payahlah.

Saifuddin Nasution sendiri katanya tak gembira dengan sikap Azmin yang tak komited dengan usaha ‘Rakyat Hakim Negara’. Sudahlah support moral tidak…support material jauh sekali. Duit parti terpaksa digunakan.

Belumpun beberapa lama Azmin memimpin. Sudah ada tanda kecewa di kalangan pemimpin PKR sendiri.

Oktober 27, 2014 at 6:14 pm 1 komen

Anwar Yakin Bebas!

Situasi dalam PKR memang tidak menentu. Ada dua tiga grup. Ada yg percaya Anwar akan merengkok. Ada yang percaya, Anwar akan lepas bebas. Ada yang tak mahu ambil tahu.
Malam tadi segalanya berubah, bila Anwar dapat panggilan daripada seorang SUPOL Menteri Kanan yang mengucapkan tahniah kerana isu sodomi akan selesai. Anwar akan lepas bebas.
SUPOL berkenaan bukan calang-calang orang. Sangat kanan. Sangat dikenali. Kementerian yang strategik. Beberapa kali Anwar tanyakan soalan:-
‘Enta sungguh ke ni?’
‘Boss enta yang beritahu?’
‘Siapa lagi yang ada dalam meeting tu?’
‘Ana harap enta cakap betul ni…’
‘Kalau betul…ana akan pastikan boss enta dpt ke puncak kuasa. Ana akan pastikan PR berikan kerjasama’.
Tak ramai yang tahu conversation ini. Kebetulan Anwar ada di London. Hampir 15 minit perbualan berlangsung. Anwar kelihatan cukup ceria selepas panggilan itu.
Soalnya…SUPOL siapa?
Boleh Bukit Aman/MCMC traced nombor semua SUPOL?
Nampaknya…ada org dalam gomen yang nak main kayu tiga. Takut hilang jawatan. Tak percaya dengan kepimpinan sedia ada. Apa jadi dengan sumpah ‘Wallahi, Wabillahi, Watawallahi’ mereka.
Cuba selidik SUPOL mana yang selama hari ini jadi tukang PUMP kepada Anwar dan Istana segambut?

Oktober 21, 2014 at 6:20 pm 2 comments

Kiriman Terdahulu Newer Posts


Ogos 2020
I S R K J S A
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Capaian Umum

  • 75,344,313 Capaian

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 146 other followers

Arkib

RSS Berita Terkini – Sodomi II

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aidc Club

  • Anwar Tunjuk Garang Depan Duta Asing
    Kenapa Anwar garang? Sebab dia nak tunjuk kepada kedutaan asing..terutamanya Australia (base Amerika di Asia) yang dia masih hebat berpidato..masih ramai yang terpengaruh dengan retorik2nya.. Kenapa anwar tunjuk hebat ‘retorik’? Sebab itulah skill yang dia ada..retorik semata2..janji sana…janji sini..sekarang janji Dayak baru pula…semuanya tabur janji saja.. […]

RSS Ali Zul

  • 7 INNOVATIVE STREET LIGHTING DESIGNS OF THE FUTURE
    7 Innovative Street Lighting Designs of the FutureBy Christopher McFadden, Interesting Engineering, 7 October 2019.Over 140 years ago, Thomas Edison produced the world's first commercially viable electric light bulb. Since then, they have been making life and work easier and keeping us all safer on the streets.Here we explore seven interesting concepts […]

RSS Mohd Saiful Bukhari

  • TRUMP, "THE MOVEMENT", dan Kerajaan Malaysia pada 2050
    President Donald J. Trump. 45th President of The United StatesSempat menonton dan membaca teks ucapan,  Presiden Donald J. Trump sebentar tadi. Ia satu ucapan yang sangat berani dan hebat!Beliau dengan bangga meraikan kejayaan "Movement" beliau dalam menumbangkan Institusi Politik Amerika yang beliau gelar "The Establishment", iaitu kelom […]

RSS Nasionalis 1946

  • Ucapan Presiden UMNO di PAU 2009
    Seawalnya saya ingin berkongsi Firman Allah SWT, dalam surah As-Saff ayat yang ke-4‘Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berjuang di jalanNya, dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti satu ‘bun-ya-nun-marsus’ yakni bangunan yang tersusun kukuh’.Kemudiannya pesan daripada Saidina Ali bahawasanya :‘Sesuatu yang benar dan hak namun tidak te […]

RSS The Unspinners

  • Kenapa Menteri Ugama Dan Perdana Menteri Tidak Mahu Tubuh RCI Tabung Haji?
    Pendedahan mengenai salah laku Lembaga Pengarah TH sudah dibuat oleh MP Baling merangkap mantan Pengerusi Tabung Haji, DS Panglima Abdul Azeez Abdul Rahim dalam Dewan Rakyat (BACA DI SINI).Malah Timbalan Menteri Hal Ehwal Agama di Jabatan Perdana Menteri, Hj Ahmad Marzuk Shaary sendiri telah mengesahkan apa yang telah didedahkan oleh Abdul Azeez.Walau pun su […]

RSS Malaysian United

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Politik Malaysia

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Politik MAS

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Anwar Aidc

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Perak Today

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Lydia USM

  • Kecoh..? Datuk Ismail Kijo Dapat Surat Akuan Bersumpah Sebagai Hadiah Perkahwinan...?
    Terlebih dahulu nak wish la Selamat Pengantin Baru buat Ketua Umno Bahagian Ampang, Datuk Ismail Kijo.....Cayalah Datuk, bini baru muda giler tuu. Memang muda, baru 25 tahun!Tapi yang tak bestnyer, ada pulak sorang ahli cawangan Umno yang mengaku dirinya dari Cawangan Taman Tasik Tambahan buat Akaun Bersumpah.... Dia kata sebagai Ketua Bahagian Umno, Datuk I […]

RSS Laman Izzs

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Parpu Kari

  • CILI KASI TARUK! APSAL NAJIB SUDAH KOYAK KA?
    Najib kalau sembang dalam FB bukan main gah lagi, yalah kita semua tahu yang update page dia ada 7 admin pemakan dedak yang diupah baru punya. Dulu Amhari yang jaga. Ini aku nak tanya sama laki Rosmah bernama Najib ni. Kau sibuk benda kecik2 yang tak beri apa makna pun. Tapi bila bab kebaikan yang kerajaan PH dibawah pimpinan Tun Mahathir buat kau tak nak se […]

RSS Musram Rakuman

  • PRN-15 SABAH: APA KAH SENTIMEN TAHUN 1985 & 1986 BERULANG?
    MUNGKIN Datuk Shafie Apdal mengambil iktibar tindakan Parti PBS tahun 1986, apabila Kerajaan Negeri mengadakan PRN negeri setahun selepas menubuhkan kerajaan negeri. PBS sebagai Kerajaan negeri, terpaksa membubarkan DUN, kerana takut tumbang menerusi lompat parti, kerana parti itu hanya mempunyai 26 kerusi daripada 48, hanya mempunyai kelebihan 4 kerusi berb […]

RSS Malaysian Hotest Blog

  • Existing Myths About Pilates Methods
    Are You Curious To Know About The Myths Of Pilates? If you check online about healthy tips, you will find that most sites will advise us to work out regularly. Yes, this is highly recommended to maintain good health and more. But we all know that sometimes, we are only good at the beginning. This is why, it …

RSS Kita Gempur

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Negara Kita

  • Anjuran Ampuh untuk Dapat Ulung Judi Togel Online
    Pemain judi yang mencari togel online umpama jenis judi yang dimainkan, senantiasa mengejar kiat untuk Menjuarai. Sederetan angka yang dipasang pada menu betting, jika tampak di pasaran togel, maka akan membuat Anda mendapat dana keberhasilan yang cukup cukup pada deposit. Agar dapat ulung judi togel, Anda strategis memilih petunjuk yang ada di Web, atau sar […]

RSS Siput Uda

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Apa yang Tersurat

  • PRN-15 SABAH: APA KAH SENTIMEN TAHUN 1985 & 1986 BERULANG?
    MUNGKIN Datuk Shafie Apdal mengambil iktibar tindakan Parti PBS tahun 1986, apabila Kerajaan Negeri mengadakan PRN negeri setahun selepas menubuhkan kerajaan negeri. PBS sebagai Kerajaan negeri, terpaksa membubarkan DUN, kerana takut tumbang menerusi lompat parti, kerana parti itu hanya mempunyai 26 kerusi daripada 48, hanya mempunyai kelebihan 4 kerusi berb […]

RSS Hikayat Seorang Aku

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS My Blog Hub

  • Existing Myths About Pilates Methods
    Are You Curious To Know About The Myths Of Pilates? If you check online about healthy tips, you will find that most sites will advise us to work out regularly. Yes, this is highly recommended to maintain good health and more. But we all know that sometimes, we are only good at the beginning. This is why, it …

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zina
    Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zinaBANYAK respons diterima mengenai isu `Anak zina boleh bin kepada bapa' yang menjadi tajuk fokus majalah Al Islam yang sedang berada di pasaran.Beberapa orang memberitahu penulis melalui e-mel, surat dan telefon serta orang tengah bahawa mereka membantah penulis menyiarkan fatwa Dr. […]

RSS Reformasin

  • SPENDA INI MEMBUNUHKU!! - MUSTAFA ALI
    Seorang lelaki miskin akan berkahwin dengan gadis pujaan hatinya, namun dia teringin sekali memiliki spender baru. Kerana ketiadaan wang yg habis dibelanjakan unt hantaran, ibunya dengan sepenuh kasih sayang menjahit sehelai spender dari guni beras.Sebagai pengantin baru, malam pertama yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba. Walau agak segan, dengan rasa agak ya […]

RSS Ahmad Zaki

  • Matahari & Bulan sebenarnya mengelilingi Bumi
    Oleh : Syaikh Muhammad bin Shaleh Al-Utsaimin Dalil-dalil syariat secara lahir mengatakan bahwa matahari mengelilingi bumi, sehingga perputarannya itu menyebabkan terjadinya pergantian siang dan malam di muka bumi. Kita tidak bisa membantah makna lahir dari dalil-dalil tersebut kecuali dengan dalil yang lebih kuat, yang memungkinkan kita, menakwilkannya deng […]

RSS Selamatkan Selangor Darul Ehsan

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Medan Info Kita

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zina
    Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zinaBANYAK respons diterima mengenai isu `Anak zina boleh bin kepada bapa' yang menjadi tajuk fokus majalah Al Islam yang sedang berada di pasaran.Beberapa orang memberitahu penulis melalui e-mel, surat dan telefon serta orang tengah bahawa mereka membantah penulis menyiarkan fatwa Dr. […]

RSS Jejak Habib

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS DUN Semarang

  • Lembu dan BABI Saravanan atau Penyamaran..
    Ini kisah terbitan Feb 2010...agar melayu tidak pernah akan lupa...kisah lembu..Semuga menjadi renungan anak BangsaKU....Melayu dan Islam..DIMANA sahaja, dibumi Tanah Melayu ini, orang Melayu akan setiap detik akan menerima penghinaan, thomahan dan dipandang jijik. BETUL?. Mereka hanya berpura suka, sokong, manis muka jika segala keUNTUNGAN berpihak kepada m […]

Paling Popular

  • Tiada