Posts filed under ‘PRU 13’

Ini Pandangan Rasmi MEDIA PRIMA?

http://www.bharian.com.my/bharian/articles/MencarikeputusanterbaikisuundiCina/Article/

Dalam Perhimpunan Agung UMNO, perwakilan berhujah di depan pemimpin  parti yang boleh membuat keputusan. Pemimpin pula bukan sekadar  mendengar pandangan perwakilan, sebaliknya akan memberi jawapan yang  jelas. Jika tidak bersetuju dengan pandangan perwakilan, bermakna  pemimpin tertinggi UMNO perlu memberi alasan yang boleh diterima.

Dari segi sentimen dan emosi, ramai ahli UMNO beranggapan bahawa  mereka tidak memerlukan lagi undi kaum Cina. Pada mereka, kaum Cina  tidak akan memberi undi  kepada UMNO dan Barisan Nasional (BN). Mereka  merumuskan UMNO dan BN tidak memerlukan lagi undi kaum Cina untuk menang dalam pilihan raya.

Antara perwakilan dan pemimpin

Bagaimanapun, dari perspektif pimpinan parti, adakah mereka boleh  menerima pandangan perwakilan? Jika mereka mengabaikan kaum Cina, mereka pasti kehilangan terus undi kaum Cina. Jika terus bekerjasama,   kemungkinan kaum Cina akan berubah sikap dan menyokong BN semula.

Bezanya pandangan antara pimpinan dan perwakilan ialah perwakilan  melihat permasalahan dari bawah, tetapi pemimpin melihat masalah dari  atas dan dari spektrum yang lebih besar.

Pemimpin tidak boleh membuat keputusan mengikut emosi seperti  perwakilan. Pemimpin biasanya membuat keputusan dengan waras demi  kepentingan jangka panjang rakyat dan negara. Bagi kaum Cina, mereka  juga sedar bahawa tindakan mereka  memihak kepada parti pembangkang  dalam PRU lalu menimbulkan kemarahan orang Melayu. Orang Melayu  menganggap tidak guna membantu kaum Cina sedangkan mereka tidak  menyokong kerajaan.

Mior dan Strategi Politik?

Untung jadi Dato’ Mior. Dapat lebih RM400k sebagai golden handshake. Tapi sekarang keluar pandangan seolah dia adalah ahli strategi paling hebat.

Sewaktu PRU, di mana Mior? Berapa kawasan yang dia bantu? Berapa banyak undi yang dia bawa pulang untuk UMNO dan Barisan Nasional? Hari ini bijak pula nak pertahan Cina?

Apakah pandangan ini pandangan rasmi Media Prima dan NSTP? Nak main lagi isu macam ini.

Sedangkan TV3 diberikan gelar yang macam-macam di dalam media baru oleh orang Cina – ada lagi orang yang suruh pertahan Cina?

Apa kata Mior lepak kat Dusun lebih kerap. Renung kembali berapa banyak keuntungan dia dah dapat sewaktu di BH? Tebal poket bro?

Advertisements

Disember 2, 2013 at 12:14 pm 1 komen

Anwar Kantoi Lagi

tonyDalam pada konon nampak berani di Parlimen, dalam isu 40,000 pengundi Bangla, rupa-rupanya Anwar sangat khuatir jika dia terus digelar penipu, pembohong. Sudah dua hari, petugas di PKR HQ diarah memantau blog/portal yang membuat laporan mengenai isu 40,000 warga Bangla.
Yang paling mencederakan apabila Raja Petra pun tumpang sekaki. Apabila bajet yang selalu diterima ditahan, RPK sudah liar dan sukar diurus oleh Anwar. Nak buat macamana.
Anwar mahu isu ini jika boleh ditutup seberapa segera. Tidak kisah dengan cara apa pun.
Kalau mengikut suasana semasa, Muktamar PAS boleh dijadikan alat untuk tutup isu. Anwar tak kisah jika namanya dikaitkan dengan beberapa tokoh sekalipun, asal jenama PENIPU itu hilang serta merta.
Anwar tak boleh nak salahkan blogger dalam isu ini. Semua ikut rentak dia. Kalau Anwar sebut ada pembohongan, blogger ikut sahaja.
http://penpasksgb.blogspot.com/2013/05/mas-nafi-angkut-pengundi-hantu-pada.html
“Malaysia Airlines telah dan akan sentiasa menjadi syarikat penerbangan  berintegriti dan oleh itu kami tidak lagi akan bertolak ansur terhadap  dakwaan tidak berasas terhadap kami dan kami akan melakukan apa sahaja  yang perlu untuk melindungi kedudukan kami,” katanya dalam sidang akhbar di Akademi Malaysia Airlines di Petaling Jaya semalam.
Beliau  berkata MAS mengadakan penerbangan sewa khas komersil untuk membawa  pengundi pulang ke kawasan mereka agar mereka dapat melaksanakan  tanggungjawab sebagai pengundi.    “Ini adalah penerbangan dua  hala dari Kuala Lumpur ke empat destinasi iaitu Kota Kinabalu, Sandakan, Kuching, Sibu serta pengundi dari Sabah dan Sarawak ke Kuala Lumpur,”  katanya.
http://www.mole.my/content/air-asias-fernandes-denies-phantom-voters-were-flown-vote
Air Asia Group CEO Tan Sri Tony   Fernandes has dismissed rumours that the government had chartered  flights from Sabah and Sarawak to the peninsula for a group of  foreigners in order for them to vote for Barisan Nasional.

Fernandes  in his tweet  wrote, “Every person that came on the flight was a Malaysian mostly Sabahans living in JB. My staffs said mostly are families.”

“From visible checks as, all were Malaysians. I repeat 478 all Malaysians. No foreigners. No naturalised foreigners.”

Fernandes also wrote that it was no  issue at all to get Bersih and Pakatan Rakyat leaders to check on the  allegations after a Twitter user with the tweethandle @esKahn made the suggestion to Fernandes.

@esKahn wrote, “For greater transparency, how about allowing official reps from Bersih and PR to check?”

To that, Fernandes said, “No issue at all. Ambiga (Bersih chairman Datuk Ambiga Sreenevasan) can come herself.”

November 22, 2013 at 2:41 pm Tinggalkan komen

Jamaluddin Jarjis – SUA UMNO?

JJCukuplah Sekali – Jay Jay
Demi masa depan yang kita mimpikan

Hapuskanlah kenangan yang mengusik perasaan

Tiap kali memandangmu tak terhingga kesalku

Maafkan aku sayang menodai kepercayaanmu

Andainya ku dapat menarik kembali

Detik-detik hitam yang berlalu

Kesilapan serupa tak akan ku ulangi

Cukuplah sekali menyakitimu

Cukuplah sekali kau membenciku

Sengaja blog ini memulakan posting hari ini dengan lagu Jay Jay. Sebab terpandang banyak posting BERBAYAR di dalam blog yang meminta ahli UMNO supaya mengundi seorang Jurutera hebat yang berasal dari Rompin.
Blog ini tidak berniat memusuhi sesiapa pun. Seboleh mungkin, kita tidak memihak kepada mana-mana calon. Tapi kita kesian, sebab ada calon yang bagus, tetapi tidak ada modal banyak, terpaksa menggunakan kaedah konvensional untuk memenangi hati perwakilan.
JJ – Wajarkah di dalam MT?
Blog ini ingin menyedarkan para perwakilan bahawa di antara mistake terbesar yang dilakukan JJ dalam PRU yang lalu adalah memberikan keyakinan bahawa BN akan dapat undi Cina setinggi 35 %. Janji inilah yang disampaikan oleh JJ kepada PM setiap kali.
Dengan yakin, JJ mengatakan bahawa dia mempunyai kaki di dalam kem Anwar yang mengatakan Cina akan meninggalkan Anwar kerana beberapa isu.
JJ kerapkali menggunakan kaedah AMERIKA dalam pilihanraya. Memberikan fokus kepada 68 kawasan strategik, yang bakal memberikan PM angka lebih 150 kerusi dalam PRU yang lalu.
Tukang feed kepada JJ dalam banyak isu adalah beberapa think tank Cina yang seringkali hadir dalam mesyuarat strategik. CENSE dan beberapa lagi think-tank (berbayar jutaan ringgit) inilah yang memberikan input kepada JJ.
Sudahnya?
Kebanyakan kerusi strategik yang JJ cadangkan itu LINGKUP. Termasuk Wangsa Maju – yang hari ini Media Wangsa Maju canang sebagai kehebatan JJ.
JJ – Setiausaha Agung UMNO
Kalau perwakilan percaya bahawa JJ ada skill dan keupayaan, jangan undi sebagai MT dan biarkan PM lantik sebagai Setiausaha Agung.
Tengok JJ jaga UMNO cara Republican dan Democrat party di USA. Mesti ada foam party. Baru syok.

p/s: kes awek Le Meridien tu dah settle JJ???

Oktober 16, 2013 at 11:18 am 2 comments

Unity Talk : Ikhlas atau Permainan Politik?

anwarDatuk Seri Anwar Ibrahim signalled his readiness to hold unity talks  between Pakatan Rakyat and Barisan Nasional when he said today that the  opposition will accept the results of the 13th general election.

Anwar, in his Merdeka Day speech, also pushed for a quick meeting between both parties to solve various issues plaguing the country.

“The  meeting between both sides must be held immediately to save Malaysia,  especially in light of the country’s 56th birthday tomorrow,” he said.

The Prime Minister’s office has so far brushed aside talk of a unity  government, saying there will be no discussions on that subject until  the opposition stops challenging the results of the general election  which was held in May.

Anwar said although Pakatan Rakyat won the  popular vote, it is ready to overlook the errors and mistakes of the  Election Commission.

He added that the topics to be covered in any discussion must include racial and religious issues that had caused  some tension recently.

Other pressing issues include the slowing  down of the nation’s economy and the rising crime rate, which was  worrying the public both in the urban and rural areas.

————

Nak kata ikhlas, kenapa ucapan Anwar kali ini benar-benar EMBARGO dan hanya diketahui beberapa orang pemimpin kanan. Yang paling terperanjat, sudah tentulah Azmin Ali, kerana dia antara orang yang diserang teruk oleh parti apabila mencadangkan pertemuan di antara PKR dan UMNO.

Azmin Ali memang kena teruk. Bukan setakat sedikit. Malah ada kalangan orang PKR sendiri yang siap sedia nak tunjuk senarai rasuah Azmin di Selangor. Senarai syarikat-syarikat yang mendapat bantuan Azmin di PKNS dan sebagainya.

Kenapa bila Azmin bercakap tentang perpaduan, dia kena serang, sementara bila Anwar bercakap, semua orang dalam PKR macam tunduk setuju.

Yang tak setuju ada lah beberapa kerat seperti Hishammuddin Rais dan beberapa orang lagi yang tidak penting.

Kenapa tiba-tiba? Ramai juga di HQ yang mula bercakap bahawa Anwar sudah semakin penat berpolitik. Sebenarnya, Anwar sendiri letak target untuk menang PRU13, tidak kesampaian juga.

Anwar cuma mahu best brain di dalam PKR tidak diketepikan daripada pembangunan negara. Orang seperti Rafizi, Shamsul Iskandar (best brain?), Izzah dan beberapa orang lagi wajar diberikan tempat. Itu sahaja yang Anwar mahu.

Alasan Anwar mudah sahaja, jika Najib boleh terima Izzah, Rafizi, makna kata, perjuangan dia selama ini sudah lengkap. Tak perlu lagi bermain dengan politik jalanan.

Azmin juga mungkin ada tempat jika itu berlaku. Terbubarkah PKR kali ini?

September 2, 2013 at 11:30 am 1 komen

Secret Deal 2.0 & Politik ‘Lone Ranger’ Ku Li

lone rangerMalaysian Opposition  chief Anwar Ibrahim confirmed he did not meet Prime Minister Najib Razak in Jakarta, telling a 10,000-odd crowd in Batu Pahat, Johor that he had gone to the Indonesian capital at the invitation of President Susilo  Bambang Yudhoyono to brief him on the alleged electoral fraud in  Malaysia’s recently-concluded 13th general election.

Like other regional leaders, Susilo is concerned about the way  forward for Malaysia after the controversial poll that the Malaysian  Opposition and civil society say was marred by massive vote rigging,  fraud and irregularities.

“There was no previous communication between me and President SBY and I took care to watch the Malaysian government’s ‘face’. I know TV3 and Utusan (the Umno controlled TV channel and newspaper) will spin a story about  me being a foreign stooge. But what is important is that President SBY  wanted to know what was happening in Malaysia and issued the invitation  due to the increased coverage by the Indonesian media, which has been  covering the Malaysian situation extensively. The feeling there is that  the electoral fraud committed was excessive and if it had happened in  Indonesia, there would have been a revolt,” Anwar told the crowd at  Parit Raja.”

Tahniah kerana Najib buat keputusan yang betul kali ini. Kalau deal yang pertama berlaku sebelum PRU, deal 2.0 ini dikatakan akan berlaku sekali lagi – dan dibroker oleh Susilo Bambang.

Deal 2.0 ini tak perlu berlaku di atas beberapa sebab:-

– Anwar bukanlah seorang yang mempunyai locus standi untuk berbincang kerana prestasi PKR nyata lebih buruk berbanding DAP.

– Jikapun ada perjanjian, ianya perlu dilakukan ketika Pas dan DAP dijemput hadir sama dan bukan Anwar seorang.

– Hakikatnya, Anwar belumpun lagi rasmi sebagai Ketua Pembangkang di sidang parlimen akan datang. Ianya perlu melalui proses sama seperti jawatan lain di dalam Parlimen.

– Apa perlunya deal baru? Kecuali Anwar sendiri khuatir bahawa dia semakin jauh dari halaman Putrajaya. Rakyat telah buat keputusan. Anwar tidak boleh nafikan kebijaksanaan rakyat.

– Digambarkan bahawa deal ini perlu berlaku bagi menangani kebangkitan Ku Li di dalam Parlimen nanti?

Kebangkitan Ku Li? Apakah dengan pencalonan Gua Musang sebagai Presiden UMNO membolehkan Ku Li mendatangkan luka kepada Najib? Rasanya tidak. Terguris pun tidak.

Apa jadi ANGKATAN AMANAH MERDEKA? http://amanah.my/index.php/en/pro-tem-central-council

Atau ianya hanya menjadi NGO kumpulan kecewa yang tidak tahu lagi ke mana hendak pergi?

Ku Li, pada ketika ini bukanlah faktor yang terlalu kuat untuk memerlukan sebarang deal dilakukan.

Logik taktikal yang ada, Anwar team-up dengan Tengku Razaleigh. Tapi, mesti ketepikan Kit Siang dan Hadi? Sanggup? Siapa nak deal dengan Lone Ranger???

Jun 17, 2013 at 11:30 am 1 komen

Salah Siapa PKR Lemah???

anwar-ibrahim-cartoon-version3 siri artikel di dalam Free Malaysia Today boleh dijadikan asas dalam kita memahami apa yang berlaku sewaktu PRU13 yang lalu. Kita kena puji FMT, kerana berani mengeluarkan artikel yang secara nyata meletakkan Anwar sebagai punca kepada kegagalan PKR dalam PRU yang lalu.
https://www.freemalaysiatoday.com/category/opinion/2013/06/04/anwar-azmin-blamed-for-pkr-losses/

  • They said the main reason PKR lost many promising seats, including those it won in 2008, was that the process of choosing candidates was  dominated by Anwar and Azmin. Azmin chaired the party’s election  committee, which had final say in the choice of candidates.
  • According to the sources, PKR could have won at least 10 additional  parliament seats if the party had accepted the candidates proposed by  the respective divisions. These are Bayan Lepas, Kulim Bandar Baru,  Langkawi, Tanjung Malim, Bagan Serai, Pasir Salak, Hulu Selangor,  Setiawangsa, Johor Bahru and Labuan.
  • However, they added, the party should have been able to win Bayan Lepas, Kulim Bandar Baru, Machang, Bagan Serai and Hulu Selangor (all of which it won in 2008) and probably Tanjung Malim, Pasir Salak and Setiawangsa if Anwar and Azmin had listened to grassroots views.
  • Websites that support the opposition cause have, at least since 2011, been carrying negative reviews of the performance of several PKR MPs  and state assemblymen, including Abdullah Sani Abdul Hamid (Kuala  Langat), Hee Loy Sian (Petaling Jaya Selatan), Kamarul Baharin Abbas  (Telok Kemang), Azan Ismail (Indera Mahkota) and Mansor Othman (Penanti  state seat).

    To the surprise of many, all five were chosen as candidates in the  recent election. A PKR leader in Kedah remarked that this was a strong  signal to party members that “you can sleep on the job and still be  assured of being a candidate as long as you dance to the tune played by  Anwar and Azmin.”

https://www.freemalaysiatoday.com/category/opinion/2013/06/05/pkr-infighting-anwar%E2%80%99s-heedlessness/

  • “PKR has internal problems in every state, but these are especially  serious in Kedah, Perak, Selangor, Negeri Sembilan, Pahang and  Terengganu,” a source told FMT.
  • According to PKR central committee member, many of PKR’s losses were due to silent protests over the fielding of parachute candidates.
  • “The defeats in Kulim Bandar Baru, Bagan Serai, Pasir Salak, Taiping and Hulu Selangor were classic cases of candidates losing due to lack of  support by division members.”
  • PAS – One PKR man said he (Azizan) was “a miserable choice” as CEO for the northern  state. Aside from his lack of administrative acumen, he also suffered  ill health, requiring him to undergo dialysis treatments three times a  week and thereby distracting him from his official duties.
  • “The Chinese and Indians punished us at certain polling stations because of some unpopular and inconsistent policies implemented by Azizan,” said one source. “He was arrogant. He did not listen to our feedback.

Jun 6, 2013 at 11:43 am 1 komen

Erdogan Pakai Tear-Gas…Anwar Tak Mahu Protes???

anwar-erdoganLaporan BBC

Tens of thousands of people have staged a third day of protests in Turkish towns and cities.

Protesters erected barricades near the prime minister’s  office in Istanbul’s Besiktas district, and police responded with water  cannon and tear gas.

The protests were sparked by plans to build on an Istanbul  park but have broadened into anti-government unrest across the country.

Prime Minister Recep Tayyip Erdogan says the protesters are undemocratic.

He has accused opposition parties of provoking the  demonstrations, which represents the most sustained anti-government  unrest for a number of years.

Interior Minister Muammer Guler told state media more than  1,700 people had been arrested during protests in 67 cities, though many had since been released.

Laporan CBS

Meanwhile, Turkey’s prime minister on rejected claims that he is a “dictator,” dismissing protesters as an extremist fringe.

Over the past three days, protesters around the country have  unleashed pent-up resentment against Recep Tayyip Erdogan, who after 10  years in office many Turks see as an uncompromising figure with undue  influence in every part of life.

A huge, exuberant protest in Taksim Square subsided overnight, but an estimated 10,000 people again streamed into the area on Sunday, many waving flags, chanting “victory, victory, victory” and calling on Erdogan’s government to resign.

Some protesters have compared Erdogan to a  sultan and denounced him as a dictator. Scrambling to show he was  unbowed and appealing to a large base of conservative Turks who support  him, Erdogan delivered two speeches on Sunday and appeared in a  television interview.

Tu dia, 1700 orang dah kena tangkap di Turki. Belum lepas lagi pun. Anwar buat gila dengan perhimpunan 505, jumlah yang ditangkap boleh dikira dengan jari. Itupun kata Malaysia tidak demoktratik.

Anwar memang selalu bangkitkan konon Turki adalah contoh sebuah Negara yang hebat, demokratik dan maju. Apa komen PKR sekarang? Senyap? Sudah dapat bantuan RM dalam pilihanraya, kelu nak berkata-kata?

Kalau Anwar/PKR ada telur…apa kata hantar nota bantahan kepada Erdogan dan AK Party? Atau takut bulan ni duit tak masuk dalam akaun ‘biasa’ yang Anwar selalu ambil tu?

Jun 3, 2013 at 12:19 pm 2 comments

Kiriman Terdahulu


Ogos 2018
I S R K J S A
« Jun    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Capaian Umum

  • 75,335,197 Capaian

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 145 other followers

Arkib

RSS Berita Terkini – Sodomi II

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aidc Club

  • Anwar Tunjuk Garang Depan Duta Asing
    Kenapa Anwar garang? Sebab dia nak tunjuk kepada kedutaan asing..terutamanya Australia (base Amerika di Asia) yang dia masih hebat berpidato..masih ramai yang terpengaruh dengan retorik2nya.. Kenapa anwar tunjuk hebat ‘retorik’? Sebab itulah skill yang dia ada..retorik semata2..janji sana…janji sini..sekarang janji Dayak baru pula…semuanya tabur janji saja.. […]

RSS Ali Zul

  • 10 OF THE STRANGEST PUBLIC TRANSIT SYSTEMS
    10 of the strangest public transit systemsBy Josh Lew, Mother Nature Network, 18 June 2018.Public transit systems are usually quite predictable. Large cities generally have subways or elevated trains supplemented by bus service or street-level trams, while smaller metro areas rely on bus or streetcar networks (or both). In a few cities, however, public trans […]

RSS Mohd Saiful Bukhari

  • TRUMP, "THE MOVEMENT", dan Kerajaan Malaysia pada 2050
    President Donald J. Trump. 45th President of The United StatesSempat menonton dan membaca teks ucapan,  Presiden Donald J. Trump sebentar tadi. Ia satu ucapan yang sangat berani dan hebat!Beliau dengan bangga meraikan kejayaan "Movement" beliau dalam menumbangkan Institusi Politik Amerika yang beliau gelar "The Establishment", iaitu kelom […]

RSS Nasionalis 1946

  • Ucapan Presiden UMNO di PAU 2009
    Seawalnya saya ingin berkongsi Firman Allah SWT, dalam surah As-Saff ayat yang ke-4‘Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berjuang di jalanNya, dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti satu ‘bun-ya-nun-marsus’ yakni bangunan yang tersusun kukuh’.Kemudiannya pesan daripada Saidina Ali bahawasanya :‘Sesuatu yang benar dan hak namun tidak te […]

RSS The Unspinners

  • Bila 2 Panglima Melayu Bersatu Semangat PH Makin Layu Di Seri Setia
    Panglima Umno Arahkan Tentera BergabungTimbalan Presiden Umno, Datuk Seri Utama Hj. Mohamad bin Hj. Hassan berjanji akan menurunkan jentera pilihanraya Umno bagi membantu PAS sepanjang tempoh 21 hari kempen Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Seri Setia...Kita akan berbincang dengan PAS kerana mereka akan memimpin untuk kempen dan apa yg mer […]

RSS Malaysian United

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Politik Malaysia

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Politik MAS

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Anwar Aidc

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Perak Today

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Lydia USM

  • Kecoh..? Datuk Ismail Kijo Dapat Surat Akuan Bersumpah Sebagai Hadiah Perkahwinan...?
    Terlebih dahulu nak wish la Selamat Pengantin Baru buat Ketua Umno Bahagian Ampang, Datuk Ismail Kijo.....Cayalah Datuk, bini baru muda giler tuu. Memang muda, baru 25 tahun!Tapi yang tak bestnyer, ada pulak sorang ahli cawangan Umno yang mengaku dirinya dari Cawangan Taman Tasik Tambahan buat Akaun Bersumpah.... Dia kata sebagai Ketua Bahagian Umno, Datuk I […]

RSS Laman Izzs

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Parpu Kari

  • PANAS BERAPI! BABI INI WAJIB DIMASUKKAN DALAM PENJARA
    Bangkai pesawat MH370 yang hilang lebih 3000 kilometer ke selatan Perth, masih belum ditemui. Pengesahan yang dibuat oleh Perdana Menteri malam tadi bahawa pesawat tersebut berakhir di kawasan berkenaan, hanyalah berdasarkan kepada rumusan pakar dan imej satelit. Tiada sebarang bukti fizikal yang ditemui untuk memberikan kepastian bahawa pesawat tersebut ben […]

RSS Musram Rakuman

  • PRU-14: PELUANG BN
    JIKA dilihat daripada propaganda parti yang melawan Bn, daripada pilihan raya umum pertama di Negara ini, sebelum PRU diadakan, mereka yakin boleh menang. Parti yang membangkang Bn, dalam usaha mereka menewaskan gabungan 13 parti itu, mereka meniru perjalanan parti Barisan Nasional, menerusi Angkatan Perpaduan Ummah (APU), Barisan Alternatif (BA), Gagasan Ra […]

RSS Malaysian Hotest Blog

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Kita Gempur

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Negara Kita

  • Spbo Terpercaya Memilih Yang Kamu Mau
    Nonton Bola dengan Cara Beda di Spbo Kepada anda yang memiliki banyak kemauan dalam pandangan hidup maka kamu sanggup cobalah terhadap main-main di Spbo terpercaya. Apakah anda bisan nonton bola gitu-gitu saja? Kalau begitu maka akan sangat bagus dan disarankan sekali jika anda coba…Read more ›

RSS Siput Uda

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Apa yang Tersurat

  • PRU-14: PELUANG BN
    JIKA dilihat daripada propaganda parti yang melawan Bn, daripada pilihan raya umum pertama di Negara ini, sebelum PRU diadakan, mereka yakin boleh menang. Parti yang membangkang Bn, dalam usaha mereka menewaskan gabungan 13 parti itu, mereka meniru perjalanan parti Barisan Nasional, menerusi Angkatan Perpaduan Ummah (APU), Barisan Alternatif (BA), Gagasan Ra […]

RSS Hikayat Seorang Aku

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS My Blog Hub

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zina
    Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zinaBANYAK respons diterima mengenai isu `Anak zina boleh bin kepada bapa' yang menjadi tajuk fokus majalah Al Islam yang sedang berada di pasaran.Beberapa orang memberitahu penulis melalui e-mel, surat dan telefon serta orang tengah bahawa mereka membantah penulis menyiarkan fatwa Dr. […]

RSS Reformasin

  • SPENDA INI MEMBUNUHKU!! - MUSTAFA ALI
    Seorang lelaki miskin akan berkahwin dengan gadis pujaan hatinya, namun dia teringin sekali memiliki spender baru. Kerana ketiadaan wang yg habis dibelanjakan unt hantaran, ibunya dengan sepenuh kasih sayang menjahit sehelai spender dari guni beras.Sebagai pengantin baru, malam pertama yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba. Walau agak segan, dengan rasa agak ya […]

RSS Ahmad Zaki

  • Matahari & Bulan sebenarnya mengelilingi Bumi
    Oleh : Syaikh Muhammad bin Shaleh Al-Utsaimin Dalil-dalil syariat secara lahir mengatakan bahwa matahari mengelilingi bumi, sehingga perputarannya itu menyebabkan terjadinya pergantian siang dan malam di muka bumi. Kita tidak bisa membantah makna lahir dari dalil-dalil tersebut kecuali dengan dalil yang lebih kuat, yang memungkinkan kita, menakwilkannya deng […]

RSS Selamatkan Selangor Darul Ehsan

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Medan Info Kita

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zina
    Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zinaBANYAK respons diterima mengenai isu `Anak zina boleh bin kepada bapa' yang menjadi tajuk fokus majalah Al Islam yang sedang berada di pasaran.Beberapa orang memberitahu penulis melalui e-mel, surat dan telefon serta orang tengah bahawa mereka membantah penulis menyiarkan fatwa Dr. […]

RSS Jejak Habib

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS DUN Semarang

  • Lembu dan BABI Saravanan atau Penyamaran..
    Ini kisah terbitan Feb 2010...agar melayu tidak pernah akan lupa...kisah lembu..Semuga menjadi renungan anak BangsaKU....Melayu dan Islam..DIMANA sahaja, dibumi Tanah Melayu ini, orang Melayu akan setiap detik akan menerima penghinaan, thomahan dan dipandang jijik. BETUL?. Mereka hanya berpura suka, sokong, manis muka jika segala keUNTUNGAN berpihak kepada m […]