Posts filed under ‘Weakest Link in PR’

Siri Jelajah Dato’ Seri Anwar Ibrahim Ke Sarawak – HORSETRADING AGAIN???

1) 7.00 – 10.00 mlm – Ceramah Perdana 1 – Parlimen Santubong

Lokasi : Restoran Seafood Kwong Lee Hua, Kampong Serayan, Lundu

2) 8.00 – 11.00 mlm – Ceramah Perdana 2 – Parlimen Petra Jaya

Lokasi : Pejabat PKR Cabang Petra Jaya, Jalan Satok, Kulas, Kucing

3) Penceramah:

i. YB Dato’ Seri Anwar Ibrahim

ii. YB Baru Bian

iii. YB See Chee How

iv. YBhg Dato’ Seri Hafsah Harun

v. YBhg Zulrusdi Mohamad Hol

vi. YBhg Ahmad Nazib Johari

vii. YBhg Sulaiman Kadir

viii. Wakil PAS & DAP

Menurut seorang rakan PKR Sarawak, lawatan Anwar kali ini akan jadi lebih PENTING – daripada lawatan yang sebelum ini. Jauh lebih penting. Banyak tawar menawar akan berlaku. Termasuk penentuan kepada jumlah/tempat yang bakal ditandingi oleh semua parti dalam PR.

Anwar sedang berusaha keras untuk ‘membeli’ beberapa orang penting di Sarawak, untuk diletakkan sebagai calon PKR di sana. Nama-nama pegawai tinggi kerajaan di Sarawak juga disebut-sebut akan ditarik oleh Anwar. Dengan kemampuan kewangan yang baru diterima, Anwar mempunyai kelebihan untuk menawarkan pakej politik yang lebih menarik kepada calon-calon yang dirasakan boleh diketengah.

Di atas kertas, Anwar akan hanya melawat dua kawasan Parlimen, Petra Jaya dan Santubong. Santubong kawasan Wan Junaidi. Petrajaya kawasan Fadillah. Kalau boleh kalahkan dua-dua mamat BN ini (menurut kata Anwar), maka PKR sudah mencapai sasaran. Petrajaya, PKR kalah hampir 14,000 undi. Santubong, kalah hampir 11,000 undi. Banyak kerja kena buat. Kalau ikut calon yang lama, Anwar kata, PKR buang masa. Anwar mahu calon baru.

Advertisements

Continue Reading Julai 14, 2012 at 10:30 pm 3 comments

PAS Mohon Bantuan Pak Sheikh….Akhirnya…

29 Jun 2012 (Jumaat)

1) 7.15 mlm – Solat & Tazkirah Maghrib

Lokasi: Masjid Sultan Abdul Hamid, Taman Ria Jaya, Sungai Petani

2) 6.00 ptg – 12.00 mlm – Majlis Bersama Masyarakat India & Ceramah Perdana

Lokasi: Padang Awam , Taman Ria Jaya, Sungai Petani

Penceramah:

i. YB Dato’ Seri Anwar Ibrahim

ii. YB Sivarasa Rasiah

iii. YB Manikavasagam

iv. YB Dr Dzulkifli Ahmad

v. YB Lee Guan Aik

vi. YBhg Dato’ Ramachandran

3) 9.00 – 12.00 mlm – Ceramah Perdana – Merdeka Rakyat

Lokasi: Stadium Mini Kulim,

Penceramah:

i. YB Dato’ Seri Anwar Ibrahim

ii. YB Dato’ Saifuddin Nasution

iii. YB Dr Ismail Salleh

iv. YBhg N. Surendram

v. YBhg Dato’ Wan Salleh Wan Isa

Tak ada jalan lain, PAS perlu kembali kepada Anwar dalam memastikan kemenangan di Kedah. Menurut seorang rakan di HQ, Anwar menerima ‘rayuan’ PAS dengan terbuka. Walaupun Anwar kecewa kerana Azizan tidak mendengar cakap sejak awal. Kalau menurut kepada kehadiran Himpunan Hijau – segalanya nampak memihak kepada PAS. Namun Azizan akhirnya mengakui bahawa kekuatan HH tempohari hanyalah bersandarkan orang luar Kedah.

Anwar sudah berulang kali menyampaikan mesej kepada Azizan, jika tidak berbuat apa-apa – PR akan gugur di Kedah. Confirmed. Namun Azizan masih menjadi seorang MB yang degil dan tidak mendengar cakap orang. Sudahnya, berbekalkan Merdeka Rakyat, Anwar sendiri terpaksa turun ke bawah.

Azizan lupa bahawa dia bukanlah MB yang digemari semua rakyat. Ya, mungkin sebahagiannya masih menganggap dia sebagai MB yang mudah didekati. Namun dalam berhadapan dengan politik semasa, baik sahaja tidak mencukupi. MB mestilah mampu mengisi harapan rakyat. Azizan terlalu banyak mengharapkan orang lain dalam melakukan kerja politik untuknya.

Anwar sudahpun memberikan komitmen kepada TG Nik Aziz, bahawa dia sendiri akan membantu usaha dan strategi PR di Kedah. Namun mesti ada ‘pulangan’ yang setimpal, termasuk daripada sudut perjawatan Exco dan sebagainya. Orang PKR tidak akan berpuas hati sekiranya mereka terpaksa melakukan banyak kerja ; tetapi PAS hanya menikmati kejayaan yang mereka usahakan. Mesti ada timbal balas.

Azizan hampir pasti TIDAK mengetuai PAS Kedah dalam PRU yang akan datang. Itu sudah muktamad. Anwar mahukan seorang lain yang lebih mudah dibentuk, diurus, diarah untuk membawa kepentingan Pakatan Rakyat. Orangnya sudahpun dikenal pasti.

Continue Reading Jun 30, 2012 at 11:48 am Tinggalkan komen

Selangor, Rasuah & Transparensi

Blog ini malas nak tulis panjang-panjang kali ni, hanya nak membenarkan para pengunjung untuk menilai dua wawancara yang dibuat Business FM, bersama Khalid Ibrahim dan Tony Pua.

Secara ringkasnya, pengacara, Zara Khan banyak bertanya tentang situasi rasuah di Selangor; dan MB mengakui bahawa SIFAR RASUAH hanyalah ‘idealisme’. Idealisme? Oleh yang demikian, apa yang nak kecoh sangat bahawa UMNO Selangor ini BERSIH, transparent dan sebagainya. MB sendiri maklumkan kepada semua, itu hanyalah idealisme. Idealnya. Tapi rasuah dan salahguna kuasa masih ada dan berleluasa.

Dalam wawancara inipun kita dapat lihat bagaimana MB sendiri tidak ‘committed’ dengan agenda pembasmian rasuah. Sebab dia tahu bahawa pejabatnya sendiri pun kecoh dengan aktiviti rasuah dan salahguna kuasa.

Mungkin MB dan SUPOL kesayangan tidak; tapi rupanya ramai watak-watak rasuah lain yang timbul sewaktu PKR memerintah Selangor ini. Baguslah.

Tony Pua sendiri maklum bahawa Kerajaan Selangor tidak bersih. Ini boleh didengar dan dilihat dalam wawancaranya dengan BFM juga.

Cantiklah tu. Kalau MB (PKR) dan MP (DAP) sendiri mengakui bahawa mereka rasuah. Siapa kita nak nafikan.

http://youtu.be/Zd7pLPXI6T0

http://youtu.be/9YkmJcZIqqg

Continue Reading Jun 27, 2012 at 11:48 pm Tinggalkan komen

Minit Mesyuarat Strategik PKR PP – Siri 3

Dr Mansor:

Kita menang putra jaya..ada thousands of jobs.. i tak payah la…i nak jadi duta china ok la..hahahaha
Duta saje berapa ratus..nak isi untuk siapa kalau bukan org mcam kita..agencies in govt..beratus…
U want to put BN guys ka..penang port..risda, felda..felcra
Thousands of them..and gaji more than YB..so why nak jadi setakat YB..
If u win putrajaya, duta.. foreign affairs beratus jobs for us…
U think u want to retain umno guy …no way…
Senator?
Makan angin sahaja kita..tak pikir masalah banjir…
These are the things ..putrajaya can open flood gates for us…

Mansor:
Seats i agree…
Cume seng kiat tolong talk to haji rashid…i have already called him..
I punya problem…tasek gelugor punya cabang…johari kassim…mintak duit..
Kalau bukan sebab election..i will kick these people out…
I might give that seat to pas..sebb pas mintak one more seat sangat..

Mokhtar…boss nak turun sg acheh..die suruh orang boikot sbab tak go thru cabang die..
And he is the s/usaha phubungan negeri
Tulis surat sume jkkk ..and u imagine surat dapat kat umno…
Bila umno dapat..ayoyo…mampuih kita
Die punya argument…sebab tak discuss dgn die..juz like that…
Ini big boss punya programm..see the kind of problem we are dealing..
Tu la..jadi duta cukup la…

Now our job we kick umno..we have to swallow everything..we must not give an inch to umno..cannot make mistake..mistake mcam ni lah…

During election time, u all must come to malay areas..sg lembu, kg cross..u divide among urself…

Beberapa points yang perlu kita hadamkam:-

* Budaya SABOTAJ dalam PKR ini bukan mainan. Memang dari dahulu lagi. PKR ini memang parti ugut dan parti duit. Kalau tak ada duit, jangan harap Anwar boleh control Ketua Cabang yang semuanya macam penyamun. Ini diakui sendiri oleh Dr Mansor;

** PKR PP dalam keadaan yang sangat tidak stabil. Ramai kalangan Ketua Cabang dan penggerak nak gunakan PRU sebagai jalan mendapat sumber kewangan luar jangka. Usaha ugut, merajuk, sabotaj – memang dah jadi makanan PKR PP;

*** Dr Mansor sendiri sanggup beri kerusi kepada PAS – kerana PKR Cabang berpecah belah.

**** Dr Mansor dah BOOKED jawatan Duta Malaysia ke China kalau Anwar ke Putrajaya. Tugas senang.

Continue Reading Jun 19, 2012 at 11:32 pm 1 komen

Minit Mesyuarat Strategik PKR Pulau Pinang – Siri 2

Question:
What if they threaten a 3-corner fight if we dont bow to their their (dap) demand?

Mansor replied “ “We will fight ..thats y i asked to preapare another list..like sg pinang, jawi… I have asked Lau to prepare..kite tak mau bising but we have to get ready for possibility.”

“Must have names in potential seats..seri delima…sg pinang…you must prepare a number of extra candidates.not only 5…this election you must hv at least 10 chinese candidates..

Politics is the art of possibilities..macam2..but we hope not to believe in all our members
Prepare some extra names….get more young people..

Mansor : Machang bubok ada resentlment..(problem) he (incumbent) might not get it..

Question:
Resistant from where?

Mansor replied: Dalam kawasan pun ada,,,
Die (hock leong) pun ada history sikit tak brapa (turn kawasan)…kita tak mau kata..i sayang la die..we were together.. i was chairman and he was timbalan…u kene cakap hock leong..nanti i tak mau die bertanding bebas..
Mansor : Pusat might throw in kai loon (for machang bubok)…he is from penang what.. Others in meeting objected..
Mansor said : He is from Bukit Mertajam you know..permatang pauh..

Question:
What is our strategy in getting more seat from DAP in future?

Mansor: Where? In Penang? We prepare ghost areas lah.. get prepared.. die orang lawan satu u orang lawan la..

Statement:
The watihah will be issue if there is 3-corner fight..

Mansor:
We hope not happen..kita pun tau dap tak strong..
Guan eng macam tokong u know..to the chinese…
U cannot deny that..he is just like a tokong…
Itu yg buat die org sombng,,,very2 angkuh and arrogant..
Get ourselves stronger..
Every seat kita target nak bertanding..kene ada orang
Stock ready candidates for areas nak bertanding
I have already asked Lau to identify areas for pkr to stand
Die lawan kacau tampat kita, kite kene lawan

* apa yang nak disampaikan oleh Dr Mansor adalah kemungkinan DAP mahu membolot kemenangan DAP hanya untuk parti mereka. PKR tidak boleh ambil mudah dengan kemungkinan ini. Andai kata pertembungan PKR dan DAP berlaku di Pulau Pinang – maknanya. Pakatan Rakyat akan dengan sendirinya GAGAL.

** apakah dalam keadaan PRU semakin hampir, masih perlu ada elemen ketidakpercayaan di antara parti dalam PR? ini semua membayangkan pemikiran ‘konspirasi’ yang akan melanda sesama sendiri.

*** apakah DAP memang mempunyai pemikiran untuk mendapatkan PP sebagai ‘Negeri Cina’ yang tidak bergantung kepada mana-mana parti lain termasuk PKR dan PAS.

Continue Reading Jun 18, 2012 at 11:25 pm 3 comments

10 KERUSI Cukup???

http://anwaribrahimblog.com/2012/06/06/comfortable-majority-for-pakatan-in-ge13/

The opposition leader predicted last night a minimum 10-seat margin in Parliament between the federal opposition and the ruling Barisan Nasional (BN), owing to significant inroads made in Umno’s Johor bastion as well as BN’s east Malaysian fortresses of Sabah and Sarawak.

Anwar even hinted of a coming “surprise” to be announced soon in Sabah, which he claimed would change the entire political landscape of the state, where BN presently holds 59 of 60 state seats.

“I’m absolutely certain, Insya’Allah, that we will perform much better… enough to secure a simple, comfortable majority in Putrajaya,” an optimistic Anwar told the Foreign Correspondents Club of Malaysia (FCCM) dinner talk last night.

Anwar revealed that PR’s strategy was for PKR and PAS to focus on breaking Umno’s chokehold over Malay votes, claiming that Umno has “given up” on the Chinese and Indian voters.

“Umno’s strategy is to consolidate support among the Malays… which is positive for us that they’ve given up on the ethnic Chinese, ethnic Indians, over the Malays.
Anwar pun tahu, kalau setakat ada 10 kerusi – macamana nak memerintah Negara dengan aman dan makmur? Macamana?

Ini satu lagi interpretasi mimpi Anwar yang seolah-olah mahu menyedapkan jalan cerita. Anwar sendiri maklum bahawa tidak semudah itu untuk memimpin Negara dengan majoriti 10 kerusi. Apatah lagi dengan perangai pemimpin PR yang sentiasa sahaja mencari jalan pintas mencari kekayaan – tidak akan ada kestabilan politik dengan kemenangan yang sedemikian tipis.

Menurut sumber, sebenarnya Anwar masih lagi mencari angka ‘100’ yang boleh dia capai – kerusi putih yang boleh dimenangi oleh Pakatan Rakyat. On paper – PR (PKR, DAP dan PAS) hanya mampu mengumpul 45 kerusi selamat setakat ini. 45 sahaja. Mana nak cari lagi???

Disebabkan itulah, Sabah adalah antara Negeri tumpuan yang Anwar mahu beri penekanan. Tidak ada yang jelas setakat ini. Anwar concern, kerana demand yang dinyatakan oleh pemain politik Sabah terlalu tinggi. Anwar risau bahawa dia tidak mampu untuk memberikan komitmen. Sarawak masih lagi menjadi negeri dominan DAP.

Anwar patut nyatakan perkara sebenar kepada media. Bahawa PR hanya mempunyai 45 kawasan putih setakat ini. Lebih molek. Mana tahu, rakyat akan lebih simpati dan memberi undi. Bongkak dengan mengatakan boleh menang dengan 10 kerusi ini tidak mendatangkan manfaat kepada sesiapa. Malahan, Kit Siang dan Guan Eng pastinya tepuk dahi dengan kenyataan Anwar ini.

Continue Reading Jun 8, 2012 at 2:28 pm 2 comments

Anwar Mahu PAS Buang Nasharuddin Md Isa. Jangan Jadikan Calon!

Anwar cukup berang bila diberitahu bahawa Ustaz Nasha terlibat secara aktif dengan agenda anti-LGBT. Anwar tahu, Ustaz Nasha juga antara yang bergerak di belakang tabir agenda JATI, Dr Hasan Ali – tapi bila Ustaz Nasha sibuk dengan agenda anti LGBT; Anwar naik berang dan cukup marah. Anwar tidak mahu langsung PAS terlibat dengan agenda anti LGBT dan kehadiran Ustaz Nasha, jelas Anwar, menjejaskan Pakatan Rakyat.

Azmin sudah Anwar arahkan untuk memastikan nama Ustaz Nasha tenggelam terus daripada disenaraikan dalam PRU akan datang. Namun, Azmin telah memberitahu Anwar bahawa ada dua kemungkinan yang mungkin berlaku:-

  • Ustaz Nasha bertanding atas tiket BN;
  • PAS juga belum tentu bersetuju untuk membuang Nasha daripada list begitu sahaja. Mursyidul Am perlu membuat signal yang jelas kepada Presiden dan Majlis Syura bahawa Ustaz Nasha sudah khianat daripada parti.

Soalnya sekarang, mengapa Anwar terlalu takut dengan anti-LGBT ini? Ada kalangan rakan-rakan dalam PR yang memaklumkan, bahawa Anwar tidak mahu ‘imej’ LGBT ini dikaitkan dengan dirinya dan mana-mana pimpinan PR yang lain. Mana ada pimpinan lain yang terlibat dengan LGBT. Anwar seorang! Nampaknya, Anwar semakin pening dan gelabah.

Anwar mahu Azmin yakinkan PAS bahawa Ustaz Nasha bukan faktor penting. Anwar berjanji untuk turun berkempen di mana sahaja nama Ustaz Nasha diangkat sebagai calon BN. Ramai yang kata, kemungkinan di dalam Wilayah Persekutuan. Itupun jika PAS ambil keputusan untuk menurut sahaja cadangan Anwar.

Anti-LGBT ini Anwar sifatkan sebagai kumpulan kacau daun dan lebih berpengaruh daripada TIBAI. Kepada Anwar, TIBAI adalah kelompok manusia tamak yang boleh dibeli dengan wang ringgit. Kalau kita jadi Kerajaan, Anwar kata, TIBAI inilah antara orang pertama yang akan sembah kaki aku. Anwar cukup yakin sekali.

Nasharudin Mat Isa hari ini berkata Dato’ Ambiga Sreenevasan tidak layak pimpin BERSIH 3.0 sebaliknya Pemimpin PAS lah yang sepatutnya menjadi barisan hadapan BERSIH 3.0.

Nasha turut berkata LGBT merupakan ancaman kepada masyarakat…

Demi masa depan dan akidah generasi muda, isu lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT) tidak boleh dipolitikkan sebaliknya semua pihak perlu berganding bahu untuk menanganinya, kata Pengerusi Pusat Kajian Fiqh Kontemporari Nasharudin Mat Isa.

“Ini bukan sesuatu yang boleh dipolitikkan kerana ia melangkaui politik dan kita jangan hanya kejar pembangunan sehingga kita terikut dengan budaya negatif Barat,” kata Nasharudin.

Kenyataan Ustaz Nasha ini memang buat Anwar naik angin.

Anwar sendiri hairan dengan BN yang masih lagi percaya dan menggunakan ‘turncoats’ sebagai penggerak kempen yang bodoh-bodoh begini.

Yang nyata, Anwar lebih takut kepada anti-LGBT berbanding TIBAI.

Apakah PAS akan menurut sahaja cadangan dan arahan Anwar? Kita sama-sama tunggu.

April 24, 2012 at 8:59 pm Tinggalkan komen

Kiriman Terdahulu


November 2017
I S R K J S A
« Jun    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Capaian Umum

  • 75,325,092 Capaian

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 145 other followers

Arkib

RSS Berita Terkini – Sodomi II

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aidc Club

  • Anwar Tunjuk Garang Depan Duta Asing
    Kenapa Anwar garang? Sebab dia nak tunjuk kepada kedutaan asing..terutamanya Australia (base Amerika di Asia) yang dia masih hebat berpidato..masih ramai yang terpengaruh dengan retorik2nya.. Kenapa anwar tunjuk hebat ‘retorik’? Sebab itulah skill yang dia ada..retorik semata2..janji sana…janji sini..sekarang janji Dayak baru pula…semuanya tabur janji saja.. […]

RSS Ali Zul

  • VIDEO: 15 INSANE IDEAS THAT MADE MILLIONS OF DOLLARS
    There are things we can’t go without, which once made their creators seem crazy to people around. Today these bright minds have online platforms to make money by putting their inventions to life. There are websites that make fundraising a breeze, whether it's a serious project like smartwatches or an unusual one like a toilet night light. This video by […]

RSS Mohd Saiful Bukhari

  • TRUMP, "THE MOVEMENT", dan Kerajaan Malaysia pada 2050
    President Donald J. Trump. 45th President of The United StatesSempat menonton dan membaca teks ucapan,  Presiden Donald J. Trump sebentar tadi. Ia satu ucapan yang sangat berani dan hebat!Beliau dengan bangga meraikan kejayaan "Movement" beliau dalam menumbangkan Institusi Politik Amerika yang beliau gelar "The Establishment", iaitu kelom […]

RSS Nasionalis 1946

  • Ucapan Presiden UMNO di PAU 2009
    Seawalnya saya ingin berkongsi Firman Allah SWT, dalam surah As-Saff ayat yang ke-4‘Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berjuang di jalanNya, dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti satu ‘bun-ya-nun-marsus’ yakni bangunan yang tersusun kukuh’.Kemudiannya pesan daripada Saidina Ali bahawasanya :‘Sesuatu yang benar dan hak namun tidak te […]

RSS The Unspinners

  • Mahathir terdesak sangat hingga menyembah minta nyawa
    Mahathir sudah terdesak dan desperate. Pelbagai khabar angin di dengar tentang Mahathir hantar macam-macam orang untuk mintak tolong sana sini.Tambah lagi, dia sudah suruh macam-macam orang bersuara kritik Najib atau pemimpin yang masih dalam UMNO buat taik termasuk tak hadhir Parlimen dan kritik 1MDB. Tidak heran isu saman Puncak Niaga berkait dengan Mahath […]

RSS Malaysian United

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Politik Malaysia

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Politik MAS

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Anwar Aidc

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Perak Today

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Lydia USM

  • Kecoh..? Datuk Ismail Kijo Dapat Surat Akuan Bersumpah Sebagai Hadiah Perkahwinan...?
    Terlebih dahulu nak wish la Selamat Pengantin Baru buat Ketua Umno Bahagian Ampang, Datuk Ismail Kijo.....Cayalah Datuk, bini baru muda giler tuu. Memang muda, baru 25 tahun!Tapi yang tak bestnyer, ada pulak sorang ahli cawangan Umno yang mengaku dirinya dari Cawangan Taman Tasik Tambahan buat Akaun Bersumpah.... Dia kata sebagai Ketua Bahagian Umno, Datuk I […]

RSS Laman Izzs

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Parpu Kari

  • CILI KASI TARUK! KP1M DATANG BANTU TAPI DR AFIF DOK LOQLAQ PASAIPA?
    *KP1M Datang Bantu: Dr Afif Dok Loqlaq Pasaipa*Perangai sawan babi pemimpin PKR nampaknya dah sampai ke tahap inifiniti. Apabila Pulau Pinang dilanda musibah, asal ada pemimpin BN datang dikatanya mempolitikkan bencana yang melanda.Tak reti langsung nak muhasabah diri dengan apa yang melanda sebaliknya terus-menerus menyerang apa sahaja usaha individu yang b […]

RSS Musram Rakuman

  • Dana RM7.5bilion KKLW: Hak Rakyat Luar Bandar Dinafikan
    1. Siasatan SPRM terhadap dana RM7.5bilion KKLW hampir “full circle”. Mereka yang pernah menjadi “inner circle” rata-rata sudah ditahan reman. Kalau melihat modus operandi penahanan, memang terlihat bahawa target utama adalah Datuk Shafie Apdal.2. Dalam skandal sebesar ini, memang sah dilakukan oleh seseorang yang mempunyai kuasa. Memang daripada segi argume […]

RSS Malaysian Hotest Blog

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Kita Gempur

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Negara Kita

  • Fakta Menarik tentang Poker Indonesia yang Wajib Anda Ketahui
    Bagi kamu yang baru saja mau terjun ke permainan poker online indonesia, sebetulnya memang ada beberapa fakta tertentu yang harus diketahui. Beberapa fakta tersebut akan sangat penting sekali dan sangat berharga sekali untuk mendapatkan apa yang paling bagus dan cocok.…Read more ›

RSS Siput Uda

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Apa yang Tersurat

  • Dana RM7.5bilion KKLW: Hak Rakyat Luar Bandar Dinafikan
    1. Siasatan SPRM terhadap dana RM7.5bilion KKLW hampir “full circle”. Mereka yang pernah menjadi “inner circle” rata-rata sudah ditahan reman. Kalau melihat modus operandi penahanan, memang terlihat bahawa target utama adalah Datuk Shafie Apdal.2. Dalam skandal sebesar ini, memang sah dilakukan oleh seseorang yang mempunyai kuasa. Memang daripada segi argume […]

RSS Hikayat Seorang Aku

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS My Blog Hub

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zina
    Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zinaBANYAK respons diterima mengenai isu `Anak zina boleh bin kepada bapa' yang menjadi tajuk fokus majalah Al Islam yang sedang berada di pasaran.Beberapa orang memberitahu penulis melalui e-mel, surat dan telefon serta orang tengah bahawa mereka membantah penulis menyiarkan fatwa Dr. […]

RSS Reformasin

  • SPENDA INI MEMBUNUHKU!! - MUSTAFA ALI
    Seorang lelaki miskin akan berkahwin dengan gadis pujaan hatinya, namun dia teringin sekali memiliki spender baru. Kerana ketiadaan wang yg habis dibelanjakan unt hantaran, ibunya dengan sepenuh kasih sayang menjahit sehelai spender dari guni beras.Sebagai pengantin baru, malam pertama yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba. Walau agak segan, dengan rasa agak ya […]

RSS Ahmad Zaki

  • Matahari & Bulan sebenarnya mengelilingi Bumi
    Oleh : Syaikh Muhammad bin Shaleh Al-Utsaimin Dalil-dalil syariat secara lahir mengatakan bahwa matahari mengelilingi bumi, sehingga perputarannya itu menyebabkan terjadinya pergantian siang dan malam di muka bumi. Kita tidak bisa membantah makna lahir dari dalil-dalil tersebut kecuali dengan dalil yang lebih kuat, yang memungkinkan kita, menakwilkannya deng […]

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zina
    Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zinaBANYAK respons diterima mengenai isu `Anak zina boleh bin kepada bapa' yang menjadi tajuk fokus majalah Al Islam yang sedang berada di pasaran.Beberapa orang memberitahu penulis melalui e-mel, surat dan telefon serta orang tengah bahawa mereka membantah penulis menyiarkan fatwa Dr. […]

RSS Jejak Habib

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS DUN Semarang

  • Lembu dan BABI Saravanan atau Penyamaran..
    Ini kisah terbitan Feb 2010...agar melayu tidak pernah akan lupa...kisah lembu..Semuga menjadi renungan anak BangsaKU....Melayu dan Islam..DIMANA sahaja, dibumi Tanah Melayu ini, orang Melayu akan setiap detik akan menerima penghinaan, thomahan dan dipandang jijik. BETUL?. Mereka hanya berpura suka, sokong, manis muka jika segala keUNTUNGAN berpihak kepada m […]

Paling Popular

  • Tiada