Posts tagged ‘Bank Negara Malaysia’

Irwan Siregar Nak Dijadikan Gabenor Bank Negara? Lingkuplah Kita.

Wow, kalau betullah ada usaha nak letakkan Irwan Siregar sebagai Gabenor Bank Negara, inilah cadangan paling hampeh dalam sejarah Malaysia. Siapapun yang usaha nak letak Irwan Siregar ni di BNM mamang tak sayang negara dan perbendaharaan negara.

Tak usahlah BNM, nak jaga benda kecik macam MaGIC (Malaysia Global Innovation & Creativity Centre) pun tak mampu.

Cyberview Sdn Bhd – setakat jaga Cyberjaya sahaja. Untung? Entah ada entahkan tidak.

Situasi ekonomi negara? Tak usah cakap lah.

Blog ini konsisten, Irwan Siregar ini wajar diberhentikan sahaja tanpa ditawarkan apa-apa pun ganjaran. Tak perlu janji dia waima duduk di syarikat kecik milik MoF pun.

Sebab dia tak ada ilmu. Setakat main cakap dan cadang sahaja.

Irwan hanya menjadi pembodek tegar kepada pimpinan negara.

Bayangkan, seorang yang tak ada integriti diletakkan di Bank Negara Malaysia.

Irwan tidak ada work culture yang betul untuk duduk di BNM. Jahanam negara.

  • promoting a work culture which emphasises the highest standards of professionalism and integrity, prudence, teamwork and innovation;
  • developing and maintaining a committed workforce which is highly competent and proactive, sensitive to the changing needs of the industry;
  • adopting a collaborative approach in everything we do;
  • promoting the effective use of technology and good work practices to enhance productivity, efficiency and quality;
  • adopting policies and practices to enhance the competitiveness of local financial institutions to face international competition; and
  • having the necessary financial resources and financial instruments to effectively manage monetary stability.
 Kalau betul tak mahu Zeti, carilah orang yang ada kemampuan.

Cari orang dalam BNM sendiri. Jangan ganggu BNM.

Demikian juga cadangan nak masukkan Wahid. Ini kerja gila.

Disember 8, 2015 at 3:57 pm 1 komen

Kalau Kita Biarkan Negara Dipimpin RAJA PETRA – Makin Jahanam Jadinya

Mudah dan senang sangat jadi RPK ini. Buat cerita fiction. Bagi orang percaya. Seorang blogger senior maklumkan, RPK baru sahaja dibekalkan dengan BAJET baru untuk terus bergiat dalam mempertahankan apa yang tak boleh dipertahan.
Agenda RPK mudah sahaja:-
‘Discrediting special task force’.
Katanya bekalan duit raya untuk RPK pun boleh tahan. RPK mana buat kerja free. Semua mesti ada bayaran dengan gandaan yang berkali ganda. Katanya pertemuan RPK dengan Maestro baru komunikasi PPM (Pejabat Perdana Menteri) berlaku secara mingguan. Setiap minggu akan diberikan bahan dan cadangan baru. RPK pun bebas memberikan pandangan, dengan bayaran lebih besar jika cadangan itu diterima.
Nama para pegawai Bank Negara Malaysia disebutkan dalam posting RPK. Tiga nama, yang kebetulan berada di dalam second liner Pengurusan BNM dilanyak secara terus terang. Bukti? Tak perlu. Janji lanyak dahulu.
Yang RPK tak tahu, buat sekian lama BNM banyak kali menanggung malu kerana menerima query banyak pihak mengenai 1MDB. Sebagai sebuah badan paling atas di dalam pengurusan kewangan, tak ada perkara yang terlepas daripada pandangan BNM.
Kalau kita terlalu bangga kononnya Monetary Authority of Singapore (MAS) itu sebagai badan paling unggul, tak ada salahnya kalau kita pun memuji BNM dengan kadar dan alasan yang sama.
Betul, blog ini juga ada menegur Ungku Sharifah Zeti. Tapi teguran agar Zeti menjadi lebih bertanggungjawab dan berani ambil tindakan. Bukan tuduhan Zeti adalah pengkhianat dan bocorkan rahsia. Itu kita tak pernah buat.
Nampaknya, cerita bohong RPK ini juga diambil oleh beberapa orang blogger elitis. Kononnya menjaja cerita yang sama. Ada pegawai BNM yang bocorkan rahsia.
Apakah bocor rahsia yang jadi isu; atau pemimpin songlap yang lebih menjadi isu besar? Nilaikan sendiri.
Kita mesti benarkan panel buat siasatan secara menyeluruh. Bukannya ada usaha nak burukkan individu tertentu.
Cerita pasal 4/5/6 Tan Sri yang kononnya nak jadi perosak ini adalah game plan RPK yang dibayar untuk membuat onar.
Dan ianya bukan soal samada

Julai 13, 2015 at 1:18 pm 2 comments

#LoveWins Versi Malaysia???

Ada juga rupanya beberapa orang pakar hak asasi manusia yang bertanya dengan Anwar di Sungai Buloh, tentang kemungkinan PKR membawa semangat perubahan di Amerika Syarikat – kebenaran perkahwinan sejenis diakui di seluruh negara tersebut.
Arguments mamat-minah hak asasi manusia ini adalah; jika PKR pantas membuat pendirian yang selari dengan Obama dan Amerika Syarikat, akan ada beberapa keuntungan kepada PKR dan Pakatan Rakyat:-
i) Para pelobi #LoveWins ini ada bajet yang sangat besar. Mereka tak sangka kerajaan Amerika akan tunduk dengan mudah kepada desakan mereka. Banyak lebihan bajet yang boleh digunakan oleh PKR dan NGOs yang berkaitan.
ii) Menurut kajian PKR, hampir 150,000 pasangan yang berkecenderungan sejenis di Malaysia. Ini angka 2009. Mungkin dah bertambah. Jika PKR perjuangkan perkara ini dengan konsisten, ianya akan memenangi dokongan yang agak besar kepada parti.
iii) Mengambil peluang ketidakwujudan Puak Ulama’ di dalam Pakatan Rakyat. Perkara ini tidak mendapat tentangan gerakan sosialis DAP.
iv) Revival of COMANGO Demands:-

At the recent Universal Periodic Review (UPR) session held in Geneva on 24th October 2013, it was clear that many countries were pressuring Malaysia to ratify certain international human rights treaties; including the ones that allow for unbridled freedom of religion (such as Article 18 of ICCPR on freedom of religion). There were also calls by at least 6 countries for Malaysia to abolish her anti-sodomy laws (including section 377A of the Penal Code and the various Shariah enactments); this eventually and ultimately aiming at allowing same-sex marriage.

There were demands for Malaysia to allow the spread of Shiah teachings. There were also attempts to meddle in our domestic judiciary system through calls to urge the Malaysian government to reverse its decision of prohibiting the use of ‘Allah’ by non-Muslims. According to his secular view, the United Nations Special Rapporteur on Freedom of Religion, Heiner Bielefeldt, has urged the Malaysian government to reverse its decision and said that “Freedom of religion or belief is a right of human beings, not a right of the State. It cannot be the business of the State to shape or reshape religious traditions, nor can the State claim any binding authority in the interpretation of religious sources or in the definition of the tenets of faith.”

v) Kedudukan Najib yang lemah membolehkan idea ini diterima pakai.

vi) Dividen politik besar di peringkat serantau dan antarabangsa. 

Sedang difikirkan….

Katanya, semua kehendak NGOs terbabit sedang dalam pertimbangan Biro Politik PKR; samada ianya mahu dijadikan modal politik. 

Perkara paling penting adalah akses kepada Jutaan US Dollar yang sedang menunggu untuk diberikan kepada mereka yang bersedia memperjuangkan same sex marriage. 

Kalaupun PKR tidak bersetuju, sikap engagament dengan COMANGO boleh diwujudkan semula. Walaupun tidak dalam manifesto, tetapi ianya boleh menjadi bullet points kepada common policy framework yang baru.

Kalau Mursyidul Am PKR Sungai Buloh bagi green light, Bank Negara Malaysia (BNM) kena perhati aliran wang lebih USD50 juta dalam masa terdekat ini. Katanya itu akan jadi bantuan awal. 

#LoveWinsSangatSangat

Jun 30, 2015 at 4:25 pm 1 komen

Jawapan BNM Mengenai Kejatuhan Ringgit Malaysia – Apakah Mat Maslan Masih Mampu Senyum Sendu? Jangan Tarik BNM Dalam Politik

http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=en_press&pg=en_press_all&ac=3217&lang=en
Misreporting on the Ringgit
This is with reference to the recent inaccurate and misleading media reports on Bank Negara Malaysia regarding alleged reasons for the volatility in the Ringgit exchange rate.

The Central Bank wishes to reiterate that the current movements of the Ringgit are affected by both global and domestic developments. Global developments would include the investor expectations relating to monetary policies of major central banks and the trends in crude oil and gas prices. Domestic factors include concerns about government linked entities and ratings related issues. Uncertainty on any of these issues contributes to the volatility of the currency. While external developments are beyond the control of any open economy, every effort needs to be undertaken to bring about resolution to the domestic issues that confront our economy. Once these issues are resolved the performance of the currency is expected to be consistent with our sound economic fundamentals and growth prospects.

The Central Bank remains focused on its role and mandate in maintaining monetary and financial stability and to support sustainable economic growth. The Central Bank has never been and will not be drawn into any political agenda but will remain accountable for delivering its mandates to the people of this country.

Bank Negara Malaysia
 
Kenyataan Mat Maslan semalam:-
Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Ahmad Maslan hari ini meminta mantan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad, untuk menghentikan serangannya ke atas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak kerana ia membawa kesan negatif kepada ekonomi negara.

Menurut laporan Mingguan Malaysia, Ahmad berkata serangan seperti itu telah menyebabkan penyusutan nilai ringgit.

————————————
Tidak ada pihak patut tarik BNM ke dalam kancah politik. Mat Maslan patut belajar bahawa itu sememangnya tak wajar dilakukan seorang Timbalan Menteri Kewangan.
Kalau Mat Maslan berani, patut dia tunjuk mana dia laporan kewangan BNM yang kata Tun M jadi punca masalah RM. Mana? Tunjuklah. Suruh Halim Tuah potostat dan berikan kepada semua rakyat.
Jangan cakap ikut suka hati. Bila kantoi macam ini kan malu.
PM patut fikir semula untuk maintain orang macam ini di MoF. Tak ada kredibiliti. Cakap ikut suka.
Macamana Ridsect yang ada tepi nasi goreng dia, macam itulah selalu Mat Maslan salah enter frame. Ini satu punca kerajaan dianggap lemah dan tidak ada integriti.
Cuba tukar Mat Maslan ini dengan Johari Ghani. Cuba. Atau Johari Ghani terus tukar Husni Hanadzlah (bukan YB Tambun ini cekap pun). Tukarlah

Jun 19, 2015 at 7:26 pm 1 komen

Segala-gala Berkaitan 1MDB Akan Bergantung Kepada UNGKU SHARIFAH ZETI BT. UNGKU AZIZ. Ungku Sharifah Zeti Akan Balas Budi?

Sebenarnya, Bonda kepada Tan Sri Zeti boleh membawa nama Sharifah Azah Aziz. Memang keluarga yang dihormati di Johor/Singapura pada suatu ketika. Keluarga yang bukan calang-calang. Malah, sebenarnya keluarga Tan Sri Zeti sebenarnya cukup akrab dan rapat dengan salasilah keluarga Kesultanan Johor.
Siapa tak kenal Ungku Johnny (Ungku Aziz). Memang antara anak Melayu yang mempunyai kemahiran berfikir kelas dunia. Ada integriti intelektual dan kemampuan berfikir yang luar biasa tinggi.
Mungkin darah Melayu-Bugis-Turki-Armenia yang ada dalam darah Ungku Sharifah Zeti Ungku Aziz akan memberikan penamatan dalam isu 1MDB ini.
Rakyat dah penat dengan isu ekonomi yang tak habis-habis. Penat. Sedangkan rakyat biasa struggle untuk hidup dalam tekanan ekonomi yang tinggi.
Rasanya tak perlu Ungku Sharifah Zeti balas budi dalam isu 1MDB. Kalau salah, BNM mesti katakan salah. Ungku Sharifah Zeti akan lebih dihormati dan dihargai. Kalau benar-benar 1MDB tidak ada kesalahan, ayat Ungku Sharifah Zeti akan menamatkan isu ini dengan setelus-telusnya.
Rasanya rakyat tidak akan marah, jika BNM mencari pakar ‘forensic accounting’ sebenar untuk menyiasat isu 1MDB. Tengok segala benda. Buat management audit. Tengok semua buku kewangan.
——————–

Bank Negara Malaysia (BNM) telah memulakan siasatan rasmi ke atas 1Malaysia Development Bhd (1MDB) bagi meneliti sama ada berlaku pelanggaran peraturan dan undang-undang bank pusat.

Dalam kenyataan yang dikeluarkan, ia sedang mengambil kenyataan individu-individu yang terlibat dalam proses tadbir urus dan mendapatkan maklumat daripada pihak dalam negeri dan luar negeri yang berkenaan.

Selain itu, BNM berkata, ia telah menghantar maklumat yang diterima daripada pihak berkuasa asing kepada agensi penyiasatan yang berkenaan setelah mendapat kebenaran daripada pihak berkuasa asing.

“Bank Negara Malaysia ingin menegaskan bahawa sebarang penzahiran lanjut maklumat siasatan boleh menjejaskan hasil siasatan.

“Bank Negara Malaysia sedang mengambil segala langkah yang perlu di bawah bidang kuasa perundangannya, termasuk bekerjasama dengan agensi lain, untuk menyumbang ke arah penyelesaian perkara ini dengan secepat mungkin,” katanya.

————————————-

Apakah Ungku Sharifah Zeti akan pakai Akta ini:-

Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram, Pencegahan Pembiayaan Keganasan dan Hasil daripada Aktiviti Haram 2001 (Akta 613)

Jun 4, 2015 at 6:14 pm Tinggalkan komen

Integriti Bank Negara Malaysia Teruji Lagi – Surat Sokongan Jadi Senjata Baru. Manusia Haloba Jawatan dan Kemaruk Kedudukan.

Seorang pegawai BNM menghantar email yang agak panjang lebar, menyatakan kekecewaan dengan situasi ekonomi yang berlaku mutakhir ini. Terang beliau:-
‘Dalam pada PM bercakap mengenai penyusunan semula bajet dan strategi ekonomi, nampaknya PM sendiri tidak serik dengan permainan politik waima dalam industri perbankan. Nama-nama lama yang busuk dan bernanah nak dibawa semula ke dalam industri perbankan. Macam sudah tidak ada orang lain.
Kami kerap kali ditekan dengan panggilan, surat dan sebagainya meminta agar BNM meluluskan individu-individu dubious sebagai Chairman dan Board of Directors kepada banyak bank tempatan.
Bukan tak mahu luluskan. Bila diselidik, nama masih aktif dalam senarai SPRM. Nama masih calar dengan isu rasuah. Yang lebih menarik, sekarang ini menjawat 4/5 jawatan dalam GLCs, tapi masih mahu berada dalam BoD bank.
Takkan PM tak tengok semua ini? Beri surat sokongan ikut suka? Tak fikir impak dan kesan kepada negara?’
Dalam pada TUN MAHATHIR dan kepimpinan sekarang dikatakan ada masalah – jangan lupa ada group budak-budak Pak Lah yang sedang berusaha keras nak consolidate tempat masing-masing.
Yang pelik, mereka ini dapat akses kepada PM melalui pintu belakang. Guna orang yang lebih power dan penting.
Terbaru, ada individu yang galak memeras kekayaan zaman Pak Lah, dengan menggunakan kedudukan secara maksima sedang melobi kedudukan sebagai Ahli Lembaga Pengarah sebuah bank.
Bank ini dikatakan kecil berbanding Maybank dan CIMB; tetapi mempunyai potensi untuk dilanyak sebagai sumber kewangan pihak tertentu.
Nama individu ini sering kali keluar masuk paper mutakhir ini. Katanya, dia diarahkan oleh {powerful} people to get money from that bank. Regardless of the ways.
Punyalah bongok Menteri yang jaga bank ini, ikut cakap dan dah mula lobi bagi pihak mamat seorang ini.
Kita tunggu. Kalau BNM luluskan juga dan ada yang tak kena dengan bank ini; sekali lagi permainan budak-budak Pak Lah nak masuk celah bedah dengan segala kekeliruan yang berlaku. Hati-hati.

Januari 26, 2015 at 6:15 pm 1 komen


Mei 2022
I S R K J S A
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Capaian Umum

  • 75,347,712 Capaian

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 146 other followers

Arkib

RSS Berita Terkini – Sodomi II

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aidc Club

  • Anwar Tunjuk Garang Depan Duta Asing
    Kenapa Anwar garang? Sebab dia nak tunjuk kepada kedutaan asing..terutamanya Australia (base Amerika di Asia) yang dia masih hebat berpidato..masih ramai yang terpengaruh dengan retorik2nya.. Kenapa anwar tunjuk hebat ‘retorik’? Sebab itulah skill yang dia ada..retorik semata2..janji sana…janji sini..sekarang janji Dayak baru pula…semuanya tabur janji saja.. […]

RSS Ali Zul

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mohd Saiful Bukhari

  • TRUMP, "THE MOVEMENT", dan Kerajaan Malaysia pada 2050
    President Donald J. Trump. 45th President of The United StatesSempat menonton dan membaca teks ucapan,  Presiden Donald J. Trump sebentar tadi. Ia satu ucapan yang sangat berani dan hebat!Beliau dengan bangga meraikan kejayaan "Movement" beliau dalam menumbangkan Institusi Politik Amerika yang beliau gelar "The Establishment", iaitu kelom […]

RSS Nasionalis 1946

  • Ucapan Presiden UMNO di PAU 2009
    Seawalnya saya ingin berkongsi Firman Allah SWT, dalam surah As-Saff ayat yang ke-4‘Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berjuang di jalanNya, dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti satu ‘bun-ya-nun-marsus’ yakni bangunan yang tersusun kukuh’.Kemudiannya pesan daripada Saidina Ali bahawasanya :‘Sesuatu yang benar dan hak namun tidak te […]

RSS The Unspinners

  • Adakah Destini Berhad Menjadi Ali Baba Untuk China Kuasai KTMB?
    Kesatuan Perkerja Keretapi Tanah Melayu Berhad (RUM) telah membuat lapuran kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) supaya menyiasat usahasama antara Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) dan Destini Berhad.Baca di sini :https://ismaweb.net/2021/03/03/kesatuan-mahu-sprm-siasat-kelulusan-usaha-sama-antara-destini-ktmb/Ianya adalah ekoran dari pengum […]

RSS Malaysian United

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Politik Malaysia

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Politik MAS

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Anwar Aidc

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Perak Today

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Lydia USM

  • Kecoh..? Datuk Ismail Kijo Dapat Surat Akuan Bersumpah Sebagai Hadiah Perkahwinan...?
    Terlebih dahulu nak wish la Selamat Pengantin Baru buat Ketua Umno Bahagian Ampang, Datuk Ismail Kijo.....Cayalah Datuk, bini baru muda giler tuu. Memang muda, baru 25 tahun!Tapi yang tak bestnyer, ada pulak sorang ahli cawangan Umno yang mengaku dirinya dari Cawangan Taman Tasik Tambahan buat Akaun Bersumpah.... Dia kata sebagai Ketua Bahagian Umno, Datuk I […]

RSS Laman Izzs

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Parpu Kari

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Musram Rakuman

  • GRS- MEREALISASIKAN MANDAT RAKYAT SABAH
    PARTI Gabungan Rakyat Sabah (GRS) berbeza dengan mana-mana blok politik di negara ini, kerana parti ini bermula dengan mandat dan aspirasi rakyat.GRS bermula hanya sebagai nama kerjasama antara BN, PN dan PBS semasa PRN-16 Sabah pada September, 2020.Nama gabungan tersebut diumumkan oleh mantan Perdana Menteri ke-8 Tan Sri Muhiyiddin Yassin semasa mengiringi […]

RSS Malaysian Hotest Blog

  • Keep Flammable and Combustible Liquids At A Minimum
    Flammable and combustible liquids present a serious risk of fires, explosions, and exposure to toxic fumes. These chemicals are commonly found in laboratories, shops, and other buildings. To reduce the risk of these types of disasters, the Environmental Protection Agency recommends keeping flammable and combustible liquids in locked containers at all times. […]

RSS Kita Gempur

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Negara Kita

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Siput Uda

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Apa yang Tersurat

  • GRS- MEREALISASIKAN MANDAT RAKYAT SABAH
    PARTI Gabungan Rakyat Sabah (GRS) berbeza dengan mana-mana blok politik di negara ini, kerana parti ini bermula dengan mandat dan aspirasi rakyat.GRS bermula hanya sebagai nama kerjasama antara BN, PN dan PBS semasa PRN-16 Sabah pada September, 2020.Nama gabungan tersebut diumumkan oleh mantan Perdana Menteri ke-8 Tan Sri Muhiyiddin Yassin semasa mengiringi […]

RSS Hikayat Seorang Aku

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS My Blog Hub

  • Keep Flammable and Combustible Liquids At A Minimum
    Flammable and combustible liquids present a serious risk of fires, explosions, and exposure to toxic fumes. These chemicals are commonly found in laboratories, shops, and other buildings. To reduce the risk of these types of disasters, the Environmental Protection Agency recommends keeping flammable and combustible liquids in locked containers at all times. […]

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zina
    Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zinaBANYAK respons diterima mengenai isu `Anak zina boleh bin kepada bapa' yang menjadi tajuk fokus majalah Al Islam yang sedang berada di pasaran.Beberapa orang memberitahu penulis melalui e-mel, surat dan telefon serta orang tengah bahawa mereka membantah penulis menyiarkan fatwa Dr. […]

RSS Reformasin

  • SPENDA INI MEMBUNUHKU!! - MUSTAFA ALI
    Seorang lelaki miskin akan berkahwin dengan gadis pujaan hatinya, namun dia teringin sekali memiliki spender baru. Kerana ketiadaan wang yg habis dibelanjakan unt hantaran, ibunya dengan sepenuh kasih sayang menjahit sehelai spender dari guni beras.Sebagai pengantin baru, malam pertama yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba. Walau agak segan, dengan rasa agak ya […]

RSS Ahmad Zaki

  • Matahari & Bulan sebenarnya mengelilingi Bumi
    Oleh : Syaikh Muhammad bin Shaleh Al-Utsaimin Dalil-dalil syariat secara lahir mengatakan bahwa matahari mengelilingi bumi, sehingga perputarannya itu menyebabkan terjadinya pergantian siang dan malam di muka bumi. Kita tidak bisa membantah makna lahir dari dalil-dalil tersebut kecuali dengan dalil yang lebih kuat, yang memungkinkan kita, menakwilkannya deng […]

RSS Selamatkan Selangor Darul Ehsan

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Medan Info Kita

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zina
    Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zinaBANYAK respons diterima mengenai isu `Anak zina boleh bin kepada bapa' yang menjadi tajuk fokus majalah Al Islam yang sedang berada di pasaran.Beberapa orang memberitahu penulis melalui e-mel, surat dan telefon serta orang tengah bahawa mereka membantah penulis menyiarkan fatwa Dr. […]

RSS Jejak Habib

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS DUN Semarang

  • Lembu dan BABI Saravanan atau Penyamaran..
    Ini kisah terbitan Feb 2010...agar melayu tidak pernah akan lupa...kisah lembu..Semuga menjadi renungan anak BangsaKU....Melayu dan Islam..DIMANA sahaja, dibumi Tanah Melayu ini, orang Melayu akan setiap detik akan menerima penghinaan, thomahan dan dipandang jijik. BETUL?. Mereka hanya berpura suka, sokong, manis muka jika segala keUNTUNGAN berpihak kepada m […]

Paling Popular

  • Tiada