Posts tagged ‘Sodomi II’

Mampukah KY JELLY Menyelamat Politik Anwar?

Memang susah nak diterima akal, tetapi kehebatan dan kekuatan Anwar akhirnya ditentukan oleh KY Jelly. Kalau Anwar selamat kali ini, PKR perlu fikirkan kemungkinan untuk jadikan KY Jelly sebagai logo Pakatan Rakyat.
Galeri awam di mahkamah tadi cukup susah nak terima hakikat pernyataan wakil Anwar apabila kerap kali mengatakan – ‘consensual sex’ sememangnya berlaku. Ini yang cukup susah nak diterima.
Jika sodomi paksa tidak berlaku; apa yang jadi? Gopal Sri Ram dalam mempertahankan Anwar banyak kali memberi gambaran bahawa jikapun berlaku, ianya adalah berasaskan suka sama suka.
Ramai yang tak sedar, tetapi Kak Wan tunduk malu bila fakta itu dibacakan. Kak Wan tahu implikasi di sebalik kenyataan Ram.
Ini bermakna, insiden itu memang berlaku. Tidak ada syak. Tetapi soalnya, paksa atau tidak.
Kalau menurut Ram…memang berlaku. Paksa atau tidak itu soal lain.
Tapi kalau penyokong PKR masih merasakan Anwar maksum – kita terima sahajalah.
Advertisements

Oktober 28, 2014 at 6:11 pm 2 comments

Anwar Yakin Bebas!

Situasi dalam PKR memang tidak menentu. Ada dua tiga grup. Ada yg percaya Anwar akan merengkok. Ada yang percaya, Anwar akan lepas bebas. Ada yang tak mahu ambil tahu.
Malam tadi segalanya berubah, bila Anwar dapat panggilan daripada seorang SUPOL Menteri Kanan yang mengucapkan tahniah kerana isu sodomi akan selesai. Anwar akan lepas bebas.
SUPOL berkenaan bukan calang-calang orang. Sangat kanan. Sangat dikenali. Kementerian yang strategik. Beberapa kali Anwar tanyakan soalan:-
‘Enta sungguh ke ni?’
‘Boss enta yang beritahu?’
‘Siapa lagi yang ada dalam meeting tu?’
‘Ana harap enta cakap betul ni…’
‘Kalau betul…ana akan pastikan boss enta dpt ke puncak kuasa. Ana akan pastikan PR berikan kerjasama’.
Tak ramai yang tahu conversation ini. Kebetulan Anwar ada di London. Hampir 15 minit perbualan berlangsung. Anwar kelihatan cukup ceria selepas panggilan itu.
Soalnya…SUPOL siapa?
Boleh Bukit Aman/MCMC traced nombor semua SUPOL?
Nampaknya…ada org dalam gomen yang nak main kayu tiga. Takut hilang jawatan. Tak percaya dengan kepimpinan sedia ada. Apa jadi dengan sumpah ‘Wallahi, Wabillahi, Watawallahi’ mereka.
Cuba selidik SUPOL mana yang selama hari ini jadi tukang PUMP kepada Anwar dan Istana segambut?

Oktober 21, 2014 at 6:20 pm 2 comments

MH370; Cuba Anwar Bagitahu Apa Yang Dia Tahu…Kan Mudah

http://anwaribrahimblog.com/2014/06/07/mh370-search-new-sightings-fuel-conspiracy-theories/

Anwar memang sejak awal lagi mengatakan MH370 ini adalah suatu
konspirasi besar-besaran pihak tertentu. Sejak awal. Anwar yang memang
kita tahu mempunyai pengaruh yang besar di pentas antarabangsa
pastinya tahu apa yang ramai orang tak tahu.

Sebelum Anwar masuk berkursus di Sungai Buloh, atau Kajang, elok
agaknya Anwar berikan teori terkini mengenai isu MH370 ini.

Terus terang. Bagitahu apa yang dia tahu.

Masalahnya bila ditanya media UK, apa yang dia agak sedang berlaku di
sebalik peristiwa MH370 ini, Anwar pantas menjawab I DON’T KNOW!!!

Free Anwar Campaign

Anwar sebenarnya sedang dalam keadaan yang sangat kusut apabila
mengetahui bahawa dana Free Anwar Campaign tidak semudah yang boleh
dapat seperti tahun 1998 dahulu.

Kebanyakan penaja lama memberi alasan FRUSTRATION…kerana Anwar gagal
memenangi PRU 13 walaupun mendapat tajaan maksima oleh mereka.

Sebab itu, Anwar kerapkali mengucapkan frasa FRAUDULENT ELECTION
PROCESS di mana-mana sahaja bila bertemu dengan pihak penaja yang
berpotensi.

Itu sahaja yang mampu dicanangkan.

Kalau Free Anwar Campaign (FAC) dahulu mendapat tajaan USD jutaan
dalam masa beberapa lawatan, setakat ini angka yang diharap-harapkan
masih jauh daripada target. Dah macam-macam dicuba. Sebab itu dalam
ceramah Anwar mengenai ‘Asian Century’, Anwar sebut beberapa nama
negara yang dijangka boleh menaja FAC.

Turkey tetap di tangga teratas – dengan pujian melambung Anwar
mengenai kepimpinan Erdogan. Itupun masih belum ada yang pasti.

Anwar cukup kecewa apabila mengetahui pemikir AK Party turun di Teluk
Intan dan intim dengan jentera UMNO dan Barisan Nasional. Anwar sudah
sampaikan kekecewaan kepada Erdogan, dan mengharapkan ianya tidak
berlaku lagi.

FAC kali ini akan banyak bergantung kepada Civil Society Organizations
yang berpusat di EU. Anwar harap sangat mereka dapat membantu dengan
komitmen awal EUR10 juta dalam masa terdekat. Kalau dapat, sedaplah
sikit kempen FAC nak dimulakan.

Jun 9, 2014 at 11:08 am Tinggalkan komen

Benarkah Ada Insiden Bergaduh Kecil di dalam kereta?

gaduhSiapa tak kenal dengan keluarga pertama Segambut. Semua benda boleh
berlakon dan dilakonkan. Semua benda boleh dipaparkan 180 darjah
berbeza dengan apa sebenarnya kejadian yang berlaku.

Khabar angin di PKR HQ, sebenarnya ada sesi MEROYAN yang berlaku di
dalam kenderaan Ketua Umum PKR. Ini bukan sosek-sosek orang UMNO. Ini
berdasarkan khabar yang meniti di whatsapp group PKR HQ.

Menurut kata seorang rakan yang sangat rapat dengan Kak Wan, ada sesi
jerit-menjerit, maki hamun dan sebagainya di dalam kereta beberapa
minit sebelum kejadian berlaku. Khabarnya, ia bermula dengan
kekecewaan Kak Wan apabila tidak ada tabiat yang berubah walaupun
hampir menjejakkan kaki ke penjara. Tabiat apa? Wallahu’Alam.

Antara dialog yang diucapkan, ‘sudah sudahlah tu…penjara dah
menunggu. tabiat lama masih dibuat. tidak ingat anak dan cucu?’.
Seterusnya ada adegan tepuk tampar yang berlaku di dalam kereta –
sebelum pemandu turut terganggu dengan keadaan itu.

Ini satu mesej yang berlegar di dalam whatsapp group 9/10 orang ini.
Kalau betul tidak ada apa yang berlaku, eloklah.

Kita harap Kak Wan @ Presiden PKR dapat meneruskan hidup dengan tenang
walaupun Kekanda berada di dalam. Sabarlah. Ini tabiat zaman sekolah
yang tidak akan mampu diubah.

Mei 15, 2014 at 6:38 pm 2 comments

Menjadikah Strategi Johari Bendul?

azlanRamai di kalangan pemimpin dan penyokong PKR rasa serba salah apabila Johari Bendul membangkitkan kembali soal LIWAT dan Saiful Bukhari. Malahan, di kalangan kepimpinan PKR sendiri berasa kurang yakin, AZLAN LAZIM mampu memberi dividen politik kepada PKR pada ketika ini. Kak Wan sendiri, dikatakan sangat kecewa apabila Azlan Lazim, Saiful Bukhari dan LIWAT dikembalikan dalam kamus politik PKR saat menjelang pilihanraya nanti.
Di kalangan kepimpinan PKR pun tidak jelas dengan permainan siapa? Apakah Johari Bendul dan Sivarasa sudah mendapat CLEARANCE Presiden Parti? Apakah baik dan buruk; pros and cons; mengenai isu ini sudah dinilai oleh biro politik? Apakah ada permainan dalaman yang sedang berlangsung di dalam PKR pada ketika ini?
Kak Wan sendiri melahirkan rasa kecewa. Kecewa kerana isu lama (mengaitkan isu LIWAT) dengan Anwar mahu ditimbulkan semula. The timing is just….not right.
Kak Wan pernah berhadapan dengan Azlan di dalam MAHKAMAH dalam kes LIWAT. Azlan adalah antara orang yang kuat menjerit:-
‘Ciumlah spender anak aku tu’.
‘Suka sangat dengan BONTOT anak aku’.
‘Mengaku sahajalah Pak Sheikh. Ko pernah main BONTOT anak aku’.

Ayat-ayat ini masih meligat di dalam telinga Kak Wan. Kak Wan sendiri pernah menangis kerana ayat-ayat bodoh yang diucap Azlan di dalam Mahkamah. Johari Bendul dan Sivarasa tidak ingat semua ini?
Laporan Malaysia Chronicle:-

Asked if PKR would  attract accusations it had ‘paid’ Azlan to recant so as to gain votes in the 13th general election, widely expected to be called within the next few weeks, party vice president Sivarasa Rasiah said the overriding  objective was transparency.

“For Azlan, it is a burden that he has been carrying for almost 5  years now. He wants to it let go and it makes sense to do so before  GE13, otherwise, the amends he wants to make won’t have that much  effect. He seems to me to be quite sincere in his wish to repent and to  join the reform movement. We see this happening among a large spectrum  of voters, particularly from Umno, who want to switch sides because of  disenchantment,” Sivarasa, who is also the PKR MP for Subang told Malaysia Chronicle.

“For PKR, of course, we are conscious that people especially from  Umno-BN will say that there is more than coincidence in Azlan joining  our party so soon after making the exposure. But we want to be  transparent about this. This is not stage-managed, no drama here. Very  simply, he came to us to tell us about his ‘burden’ and his wish to join the party. We will obviously assess his application based on its  merit.”

Dalam pada nak menang undi, hati Presiden – Kak Wan tidak dijaga. Politik lakhanat dan musibat. Johari Bendul punya permainan.
Yang paling Kak Wan tak boleh nak terima – bila Johari Bendul cadang Azlan jadi calon PRU. Bangang ke apa???

Mac 11, 2013 at 4:03 pm 1 komen

Mark Trowell – Petugas Untuk ‘Mandi Junub’ kan Imej Anwar?

Pada pandangan Mark Trowell, seorang peguam yang berpengalaman dalam kes jenayah di Australia, mangsa dakwaan liwat Mohd Saiful Bukhari Azlan tidak sebagaimana mangsa serangan seksual “biasa” .

Pengarang buku ‘The Trial of Anwar Ibrahim, Sodomy 11′ (Perbicaraan Anwar Ibrahim, Liwat II’, yang mula dijual sejak
minggu lepas, berkata Saiful nampak seperti suka perhatian media dan dia tidak kisah – tidak sama sekali seperti mangsa serangan seksual yang lain .

Trowell, yang juga seorang pemerhati bagi Kesatuan Antara Parlimen (IPU) dan LawAsia di mahkamah di seluruh dunia, berkata ia juga tidak normal bagi mangsa serangan seksual tidak mandi selama dua hari.

“Saya difahamkan bahawa seorang Muslim, selepas persetubuhan, dikehendaki untuk mandi junub sebelum dia boleh melakukan solat. Jadi, soalan itu berterusan tentang bagaimana Saiful melakukan solat.

“Dalam 25 tahun pengalaman saya dalam undang-undang jenayah, saya tidak pernah lihat seseorang itu tidak mandi selama dua hari untuk mengekalkan bukti forensik.

“Sebaliknya, saya rasa mangsa mahu cepat mandi untuk menghilangkan bau badan pelaku.

“Dalam sesetengah kes penderaan seksual, mangsa akan menggosok badan mereka sehingga hampir luka untuk menghapuskan bau itu,” kata Trowell, yang merupakan seorang Queen Counsel.

Ada kalangan warga PKR sendiri yang merasakan kehadiran Trowell tidak membantu pun memperbaiki imej Anwar. Buku Trowell ini dengan sendirinya mengakui bahawa Saiful bukan mangsa seks biasa. Bukan kerana dia tak lakukan persetubuhan. Lakukan. Tapi responnya berbeza. Apakah itu yang Trowell nak sampaikan?

Bau badan Anwar bukan masalah kepada Saiful kerana mereka lakukan secara CONSENSUAL. Sayanglah kalau Queen Counsel tak boleh nak elaborate bab itu.

Anwar mungkin terlepas, kerana ‘management’ of evidences lemah. Itu sahaja. IO yang terlibat terlalu ambil mudah dengan penjagaan bukti. Sudahnya, kes gagal.

Ramai dalam PKR kata, kalau Mark Trowell diamanahkan untuk melakukan pembersihan imej (mandi junub Anwar secara media) – dia sudah gagal. Malahan, dengan tidak semena-mena rakyat teringat bahawa Anwar pernah ‘up’ Saiful secara CONSENSUAL. Parah.

September 5, 2012 at 6:10 pm Tinggalkan komen

Bila Anwar Membohongi Media India….

Former Malaysian deputy Prime Minister Anwar Ibrahim who was acquitted of sodomy on January 9 jokes that he may be 64 but looks 46. He says his wife Azizah often retorts “you may look 46 but your back is 84.” After meeting him, you realise that it was his strong sense of humour and conviction that he was never in the wrong that helped him survive six years in solitary confinement. It was during that period that he suffered so much police assault that he was once mistaken for dead. His famous photograph with a black eye became the symbol of his predicament worldwide and the beating has left him with a permanent back injury that requires wearing a fortified brace all the time. While he needs surgery, he plans to postpone it since it would affect his travel and preparation for the next general elections in Malaysia. He heads the Opposition Parti Keadilan Rakyat or People’s Justice Party and is confident of winning on a progressive multiethnic platform with emphasis on an independent judiciary and a free media.

The Arab Spring could find an echo in Malaysia which has 55 per cent ethnic Malay Muslims and a large Buddhist, Hindu and Christian population. He was first accused in 1998 of corruption and sodomy and again in 2008 of sodomy which is punishable with 20 years in Malaysia. Despite his serious injury and harsh treatment, he is forgiving. He doesn’t expect an apology from the powers that be and has no plans to sue the government. “Can you sue Hitler?” he asks, adding that he will form the next government. A close aide of former Prime Minister Mahathir Mohammed, he took on corruption within the first family leading to his arrest and conviction the first time. He has been described as a prisoner of conscience by Amnesty International and received widespread support from the world over after he was jailed.

In India at the invitation of Rajmohan Gandhi as part of a pro democratic think thank initiative, Mr Ibrahim is grateful for support from this country and others and this is perhaps what led to his acquittal. He orders “garam paani” (hot water) in Hindi and confesses to being an avid fan of older Bollywood films like Sangam, but is not in touch with current releases. Most Malaysian papers said the acquittal was on technical grounds which is far from the truth, he says.

Excerpts from an interview with Meena Menon.

The verdict of acquittal surprised you..?

Because I gave evidence based on the facts and law to suggest that the decisions in the trial were blatantly biased against me. Key witnesses we wanted to call were disallowed, which is unacceptable. This is a criminal charge based on a complainant, who went to the doctors. So we wanted those notes of examination but this was not given to us. We adduced enough evidence to suggest there was fabrication. It was only after we brought in international experts that we could prove this. No local expert would dare come out and testify under such a regime.

I don’t know if the verdict was due to public pressure or fears that the international community would focus on Malaysia –I don’t know whether the judge decided this based on his conscience. It was not a convenient, normal sort of a verdict. Certainly it came as a surprise, I don’t know why the judge did this.

What would be the political impact of this decision. Polls are expected soon in Malaysia and can this verdict work to your advantage?

Elections will be called very soon, anytime from March to June, I don’t think they will delay for far too long, since the new Prime Minister has not got the mandate. Secondly, the economic projections for this year are not great, but notwithstanding all this I am optimistic that we can wrest control from the government, predicated upon free elections, which we don’t have.

What about your years in prison? How did you survive?

There is no issue of money, land or remunerations. I was also finance minister then and there was no basis for charging me over any irregularity. So they charged me with speaking to the police over some scurrilous attacks on my character. The police came over and I said investigate it. What’s wrong with that? The ministry for home affairs at that time was under Mahathir, he should be questioned not me. I have no authority to go and direct the police, it was under my boss. That’s Malaysia. But still we are better than Zimbabwe(smiles).

I opposed Mahathir who wanted 2 billion ringgit to bail out his son then. Later his family could pay 2.9 b ringgit to buy San Miguel company. How did you raise the money in cash?

But the important thing is to move on – move forward.

How did you keep your morale up in jail?

I spent six years in solitary confinement before I was released in 2004. Earlier for two years I was a political detainee. Eight years — that’s a short walk to freedom compared to Nelson Mandela’s 26 years! The harassment was small compared to Gandhiji’s , I was badly assaulted, and that is a reprieve compared to those who were shot dead okay? So you always look at things positively.

The first six months Mahathir denied me any reading material. But after that they slowly allowed under pressure from international media and I spent a long time reading the Islamic epics, Hindu epics, Chinese epics, western books. Other than Ramayana, Mahabharata, Gita and Gandhi, I read Shri Aurobindo whom I think should be popularized more. I read Shakespeare of course, the entire works four and half times, with copious notes.

Why did government choose sodomy to harass you?

You should ask Mahathir why he chose that. They chose it because they can’t pick one case of corruption- I was minister of finance for eight years, and they said I am traitor to the country and am a Jewish/ Chinese/ Hindu agent but finally sodomy was chosen – because this would enrage the rural conservative Muslim constituency. Secondly it is easier, there is no proof required to convict me, it is a matter of accepting the complainant’s view.

That’s what happened in the first case in (1998), but in the second case, they made a stupid blunder they brought in forensics, DNA and then we brought international experts to demolish those.

At one point you wanted a trial under Islamic Law?

I did that because they use Islam and they say you should swear by the Koran which to me is an insult. I am a practising Muslim and it is an insult to Koran to consider crimes to be resolved only by swearing on the holy book. You rape a girl and you swear by the Koran and you are free? What does this mean? Is this what Islam teaches us? I consulted all religious authorities and they said no, they said the only option is to refer the matter to the religious court. That’s why I decided to go there but they wouldn’t dare bring it up.

The government says the acquittal shows judicial independence?

The huge crowds outside the court is unprecedented, we had Malays, Chinese, Indians. When the verdict was announced people were embracing each other and crying, it was a beautiful scene of multi racial unity. I watched on TV and even police officers were laughing and shaking hands. The government says this is evidence of judicial independence. They exploited the verdict. But that is not at all the reality. One swallow does not a summer make. There was a public outrage, international pressure. Even the Washington Post wrote against my case.

What about the ruling United Malays National Organisation(UMNO) in Malaysia and your challenge to them? Your party already posed a challenge in 2008 winning some major districts. How do you see your future?

Yeah I must be crazy to challenge them (laughs)! In 2008 we won a lot of seats. In the last three years we worked very hard in the districts we have control and secondly made forays into other parts of the rural heartland and people do accept us. UMNO is seen to be by the more educated crowd as a party continuing with its obsolete ways and partly as authoritarian, The zeitgeist has changed, especially among the young. India is a democracy, Indonesia has transformed itself. The Arab Spring has its ramifications elsewhere. My old colleagues they failed to understand me, are they completely oblivious to the changes taking place? You see the same pattern- When Ali (Ben Ali in Tunisia) fell Mubarak said this is Egypt, we are not Tunisia. When Mubarak fell, Gaddafi said its Egypt it’s unique, different, then Syria which has a great culture and civilization was in turmoil and the Prime Minister in Malaysia said “this is Malaysia we are not Arabs.”

How has your earlier conviction and present acquittal changed things? Especially in the eyes of the people in the rural areas, will it have an impact?

Now the acquittal has reinforced our position, Even my last conviction did not affect me much. The acquittal has made it easier for us. While the government has been using my acquittal as an example of an independent judiciary. I say look you have been abusing me everyday for the last 14 years, and now I say you should be in the Opposition.

Is the sodomy charge used to harass people commonly in Malaysia? As a political weapon?

No, I am an exception. It’s a phobia created against me, a sort of xenophobia. You look at the media on prime time TV– I am a threat to security, I am anti Malay, they say I went to India and attacked Malaysia. Once I asked the minister of information “can you give me one week’s leave?” He didn’t understand , he asked me where do you want to go? He kept on asking – I finally said Shut up on Anwar in your TV network. The media is UMNO controlled, there is no freedom. The Hindu has been kind to me. Amnesty and Human Rights Watch played a major role in raising the issue.

UMNO has been speaking of reforms?

Even Mubarak used to talk of reforms to his son Jamal, Qaddafi used to talk of reform to his son Saif ul Islam. The most corrupt will be supporting legislation against corruption. We must measure change from actual reform and actual implementation of the reform, not pronouncements. If I am a rich man, I can pay 22 million US dollars to appoint an international PR consultant appointed by Sani Abacha and others- so naturally they must give him(the Malaysian Prime Minister) good advice- but should you be presumptuous and accept their version? No. You should assess by the performance what have they done- is corruption rooted out, is there a free media, is there an independent judiciary?

What is your focus in your election campaign?

We’ve spelt out efforts to promote growth- strengthen the market economy, a strong dose of affirmative action based on need, not based on race, judicial independence, free media, and no discriminatory practices against ethnic minorities. Islam is the religion of the Federation of Malaysia , yes, but you should not use that either that to compel non Muslims or to denigrate the position of non Muslims.

How does the regime treat any opposition?

Some time ago 300 students opposing the oppressive University College Act which bars students from taking part or giving any comments in political issues were beaten up by the police and we had the rally for fair and free elections which was roughly treated by the police. There are many cases of torture, apart from mine. People are killed or die in police custody or in the custody of the anti corruption commission- of course it is said that they are not killed, did not commit suicide but these are mysterious deaths. In my speeches sometimes I joke these people are not killed –they are looking at the door or the window- and they just walked out, and they fell, only the room happened to be 14 stories above ground. So stupid to expect people to believe these stories.

There is a public outcry on all this. A young Chinese party supporter fell from the 14th floor while in custody and another Hindu boy died in police custody. A Malay Muslim died after falling from the fourth floor while under anti corruption commission custody. When I was called by the police for questioning in this case, I said can we do it on the ground floor. Do you have windows or doors?(laughs)

You say the impact of Arab Spring will be reflected in Malaysia?

The night before this verdict 50,000 people came to hear what I thought was my last speech. On the court verdict day, it was a working day – people took leave and came to cheer me. I was arrested two and a half years ago, and put in a lock up on a cement floor for one night and then released, for no reason- other than abuse –they could have asked me to go to the police station for questioning. But the good thing is I have the humility now – that means your passion for justice becomes strong- if I can be treated that way- I am a known person , the world talks about me. What about the poor guys?

Are you going to sue or take action?

Do dictators ever apologise? The fight against corruption and scurrilous charges is like the battle by Krishna against an evil snake(as in Hindu mythology).

I want to move on and forgive them but this government shouldn’t be allowed to go on with impunity. How can I sue this government, I am planning to take over this government.(laughs) This is Malaysia. You don’t sue Hitler do you?

When I tweeted, I forgive, people said please don’t repeat that statement- people are angry.

Your wife has been supportive all along…

She became politically active only after I was detained but my daughter is in politics. The government prompted people to ask my wife –“why are you still with your husband? why don’t you demand a divorce?” Can it happen anywhere else in the world? That is the state of gutter politics in Malaysia – insulting human dignity and they call it moderate Islam.

I was badly assaulted and in pain but otherwise its okay. I survived reading , meditating, being patient, and the conviction that ultimately you will be victorious. The role my family, my wife Azizah and the children too played was remarkable. People prayed for me- it was amazing the support I had.

Is the current regime jittery after your acquittal? What are your next plans? And any learnings from India?

I will meet people and our party convention of the Opposition will soon announce its manifesto. India is a rare case with its penchant for democracy and unswerving commitment under all times – even in Emergency the judiciary had the courage to decide in favour of the Constitution.

I would like to replicate many things from India –protection of minorities, respect for human rights—am talking of replicating ideals, am not talking of the corruption(laughs). But India has a huge intellectual legacy, whatever you say the judiciary is still strong, the media is free, you have the right to protest, and growth is impressive but an issue I see is that the needs of poor and marginalised must be addressed..

Ulasan ringkas:-

Kenapa dia diserang dengan sodomi? Kononnya dia tidak mempunyai kelemahan lain. Tiada rasuah. Tiada isu lain. Yes, sodomi dan liwatlah yang menjadi penyakit Anwar buat sekian lama. Malaysia belum sedia menerima seorang gay sebagai Perdana Menteri!
Tarikh antara kononnya ‘bail out’ MISC dan pembelian San Miguel hampir berbeza 10 tahun (namun Anwar meletakkannya seolah-olah ia berlaku semalam). Ini zaman Najib. Bukan lagi zaman Tun Mahathir.
Anwar masih lagi mengagungkan media antarabangsa sebagai punca dia terlepas. Apakah Anwar tidak berterima kasih kepada kumpulan BebasAnwar yang sanggup bersamanya? Apakah Anwar hanya menganggap media antarabangsa sebagai kekuatannya?
Anwar tidak menegaskan sama sekali bahawa masih ada ‘ruang undang-undang’ untuk Saiful meneruskan usaha mencari keadilan.
Anwar sendiri terperanjat dengan keputusan Hakim. Sama. Kami sebagai rakyat dan anggota reformasi pun terperanjat juga.
Kenapa tidak meneruskan Qazaf?
Apakah Anwar bersetuju bahawa dia hanya terlepas kerana ‘technical ground’?

Continue Reading Januari 15, 2012 at 12:12 am 6 comments

Kiriman Terdahulu


November 2017
I S R K J S A
« Jun    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Capaian Umum

  • 75,325,092 Capaian

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 145 other followers

Arkib

RSS Berita Terkini – Sodomi II

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aidc Club

  • Anwar Tunjuk Garang Depan Duta Asing
    Kenapa Anwar garang? Sebab dia nak tunjuk kepada kedutaan asing..terutamanya Australia (base Amerika di Asia) yang dia masih hebat berpidato..masih ramai yang terpengaruh dengan retorik2nya.. Kenapa anwar tunjuk hebat ‘retorik’? Sebab itulah skill yang dia ada..retorik semata2..janji sana…janji sini..sekarang janji Dayak baru pula…semuanya tabur janji saja.. […]

RSS Ali Zul

  • VIDEO: 15 INSANE IDEAS THAT MADE MILLIONS OF DOLLARS
    There are things we can’t go without, which once made their creators seem crazy to people around. Today these bright minds have online platforms to make money by putting their inventions to life. There are websites that make fundraising a breeze, whether it's a serious project like smartwatches or an unusual one like a toilet night light. This video by […]

RSS Mohd Saiful Bukhari

  • TRUMP, "THE MOVEMENT", dan Kerajaan Malaysia pada 2050
    President Donald J. Trump. 45th President of The United StatesSempat menonton dan membaca teks ucapan,  Presiden Donald J. Trump sebentar tadi. Ia satu ucapan yang sangat berani dan hebat!Beliau dengan bangga meraikan kejayaan "Movement" beliau dalam menumbangkan Institusi Politik Amerika yang beliau gelar "The Establishment", iaitu kelom […]

RSS Nasionalis 1946

  • Ucapan Presiden UMNO di PAU 2009
    Seawalnya saya ingin berkongsi Firman Allah SWT, dalam surah As-Saff ayat yang ke-4‘Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berjuang di jalanNya, dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti satu ‘bun-ya-nun-marsus’ yakni bangunan yang tersusun kukuh’.Kemudiannya pesan daripada Saidina Ali bahawasanya :‘Sesuatu yang benar dan hak namun tidak te […]

RSS The Unspinners

  • Mahathir terdesak sangat hingga menyembah minta nyawa
    Mahathir sudah terdesak dan desperate. Pelbagai khabar angin di dengar tentang Mahathir hantar macam-macam orang untuk mintak tolong sana sini.Tambah lagi, dia sudah suruh macam-macam orang bersuara kritik Najib atau pemimpin yang masih dalam UMNO buat taik termasuk tak hadhir Parlimen dan kritik 1MDB. Tidak heran isu saman Puncak Niaga berkait dengan Mahath […]

RSS Malaysian United

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Politik Malaysia

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Politik MAS

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Anwar Aidc

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Perak Today

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Lydia USM

  • Kecoh..? Datuk Ismail Kijo Dapat Surat Akuan Bersumpah Sebagai Hadiah Perkahwinan...?
    Terlebih dahulu nak wish la Selamat Pengantin Baru buat Ketua Umno Bahagian Ampang, Datuk Ismail Kijo.....Cayalah Datuk, bini baru muda giler tuu. Memang muda, baru 25 tahun!Tapi yang tak bestnyer, ada pulak sorang ahli cawangan Umno yang mengaku dirinya dari Cawangan Taman Tasik Tambahan buat Akaun Bersumpah.... Dia kata sebagai Ketua Bahagian Umno, Datuk I […]

RSS Laman Izzs

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Parpu Kari

  • CILI KASI TARUK! KP1M DATANG BANTU TAPI DR AFIF DOK LOQLAQ PASAIPA?
    *KP1M Datang Bantu: Dr Afif Dok Loqlaq Pasaipa*Perangai sawan babi pemimpin PKR nampaknya dah sampai ke tahap inifiniti. Apabila Pulau Pinang dilanda musibah, asal ada pemimpin BN datang dikatanya mempolitikkan bencana yang melanda.Tak reti langsung nak muhasabah diri dengan apa yang melanda sebaliknya terus-menerus menyerang apa sahaja usaha individu yang b […]

RSS Musram Rakuman

  • Dana RM7.5bilion KKLW: Hak Rakyat Luar Bandar Dinafikan
    1. Siasatan SPRM terhadap dana RM7.5bilion KKLW hampir “full circle”. Mereka yang pernah menjadi “inner circle” rata-rata sudah ditahan reman. Kalau melihat modus operandi penahanan, memang terlihat bahawa target utama adalah Datuk Shafie Apdal.2. Dalam skandal sebesar ini, memang sah dilakukan oleh seseorang yang mempunyai kuasa. Memang daripada segi argume […]

RSS Malaysian Hotest Blog

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Kita Gempur

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Negara Kita

  • Fakta Menarik tentang Poker Indonesia yang Wajib Anda Ketahui
    Bagi kamu yang baru saja mau terjun ke permainan poker online indonesia, sebetulnya memang ada beberapa fakta tertentu yang harus diketahui. Beberapa fakta tersebut akan sangat penting sekali dan sangat berharga sekali untuk mendapatkan apa yang paling bagus dan cocok.…Read more ›

RSS Siput Uda

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Apa yang Tersurat

  • Dana RM7.5bilion KKLW: Hak Rakyat Luar Bandar Dinafikan
    1. Siasatan SPRM terhadap dana RM7.5bilion KKLW hampir “full circle”. Mereka yang pernah menjadi “inner circle” rata-rata sudah ditahan reman. Kalau melihat modus operandi penahanan, memang terlihat bahawa target utama adalah Datuk Shafie Apdal.2. Dalam skandal sebesar ini, memang sah dilakukan oleh seseorang yang mempunyai kuasa. Memang daripada segi argume […]

RSS Hikayat Seorang Aku

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS My Blog Hub

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zina
    Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zinaBANYAK respons diterima mengenai isu `Anak zina boleh bin kepada bapa' yang menjadi tajuk fokus majalah Al Islam yang sedang berada di pasaran.Beberapa orang memberitahu penulis melalui e-mel, surat dan telefon serta orang tengah bahawa mereka membantah penulis menyiarkan fatwa Dr. […]

RSS Reformasin

  • SPENDA INI MEMBUNUHKU!! - MUSTAFA ALI
    Seorang lelaki miskin akan berkahwin dengan gadis pujaan hatinya, namun dia teringin sekali memiliki spender baru. Kerana ketiadaan wang yg habis dibelanjakan unt hantaran, ibunya dengan sepenuh kasih sayang menjahit sehelai spender dari guni beras.Sebagai pengantin baru, malam pertama yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba. Walau agak segan, dengan rasa agak ya […]

RSS Ahmad Zaki

  • Matahari & Bulan sebenarnya mengelilingi Bumi
    Oleh : Syaikh Muhammad bin Shaleh Al-Utsaimin Dalil-dalil syariat secara lahir mengatakan bahwa matahari mengelilingi bumi, sehingga perputarannya itu menyebabkan terjadinya pergantian siang dan malam di muka bumi. Kita tidak bisa membantah makna lahir dari dalil-dalil tersebut kecuali dengan dalil yang lebih kuat, yang memungkinkan kita, menakwilkannya deng […]

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zina
    Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zinaBANYAK respons diterima mengenai isu `Anak zina boleh bin kepada bapa' yang menjadi tajuk fokus majalah Al Islam yang sedang berada di pasaran.Beberapa orang memberitahu penulis melalui e-mel, surat dan telefon serta orang tengah bahawa mereka membantah penulis menyiarkan fatwa Dr. […]

RSS Jejak Habib

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS DUN Semarang

  • Lembu dan BABI Saravanan atau Penyamaran..
    Ini kisah terbitan Feb 2010...agar melayu tidak pernah akan lupa...kisah lembu..Semuga menjadi renungan anak BangsaKU....Melayu dan Islam..DIMANA sahaja, dibumi Tanah Melayu ini, orang Melayu akan setiap detik akan menerima penghinaan, thomahan dan dipandang jijik. BETUL?. Mereka hanya berpura suka, sokong, manis muka jika segala keUNTUNGAN berpihak kepada m […]

Paling Popular

  • Tiada