Posts tagged ‘UMNO’

Hadi Jadi Hero; PM Najib?

Muktamar Pas kali ini akan lambung Hadi sebagai HERO BESAR parti tersebut. Memang tak syak lagi, Hadi akan diangkat sebagai Presiden paling berani, cekal, tangkas, hebat dan bersungguh dalam melaksanakan Hudud – melalui pembentangan Akta 355 secara persendirian di Parlimen.

Pas akan lambung Hadi tak cukup tanah. Hebat. Senyap tetapi berkesan. Tegas dalam tindakan. Strategis. Mendahului masa.

Katanya, beberapa negeri sudah memberikan talking points kepada pembahas. Semuanya puji-puji dan lambung-lambung.

Kita kena akui, secara taktikal Haji Hadi memang mendapat laba dan habuan politik yang mewah. Pembentangan Akta secara persendirian itu melambangkan betapa Hadi seorang negotiator yang luar biasa. Sampai PM pun perlu tunduk kepada sebuah parti yang tak mempunyai banyak mana wakil di Dewan Rakyat.

Soalnya, Najib dan UMNO apa pula untungnya?

Pas akan sokong Najib dan UMNO? Walaupun ada usaha, tapi nampak macam tak mudah. Pas akan beri laluan mudah kepada UMNO?

Apakah Sg Besar dan Kuala Kangsar ini sebagai ‘trade in’ kepada perjanjian luar biasa Hadi-Najib?

Kita harap PM Najib pun ada untung.

Bila desas desus penubuhan Borneo Block (47 Ahli Parlimen Sabah dan Sarawak) yang akan tolak pembentangan ini, di mana hero nya Najib nanti?

Tidakkah ini menampakkan PM sudah lose control of the political scenario?

Bila komponen BN pakat nak tolak secara bersama, kat mana harga diri seorang Pengerusi BN? Ok ajer?

Inilah masalahnya bila kita tidak strategik dalam tindakan. Selalu tertinggal kapal dan jadi defensif dengan masalah.

Kena faham juga, Pas secara tanpa sedar dah menunjukkan betapa FRAGILE nya kedudukan seorang PM. Bila tak ada nasihat yang betul, huru-hara jadinya.

Ini bukan lagi negara maslahah, ini sudah jadi negara masalah.

Mei 31, 2016 at 12:16 pm Tinggalkan komen

Datin Mastura Idea Siapa?

Salah satu strategi paling penting dalam warfare adalah permulaan yang baik. Kalau mula-mula dah macam langkah kiri, memang bahaya. Ada sahaja yang tak kena. Kalau baca buku Kanang Anak Langkau pun, dia guna amalan sama. Langkah awal mesti kena tepat.

Kalau sebelum melangkah dah ada masalah, itu tandanya ada yang tak kena.

Blog ini merisik juga nak tahu siapa yang guna idea tampilkan isteri bekas Wakil Rakyat sebagai calon di Kuala Kangsar. Katanya, yang paling kuat melobi adalah seorang Naib Presiden. Dia yang berani beri jaminan, jika letak Datin Mastura, kemenangan sudah 90 % pasti.

Undi simpati dalam pilihanraya memang ada kalanya berguna. Outpuring of sympathy and despair, ada kalanya memang menjadi. Banyak dah terjadi sebelum ini.

Tapi soalnya apakah calon itu sendiri bersedia.

Mastura pun guna kad simpati. Tak cerita pasal khidmat. Tak cerita pasal kemampuan. Tak cerita pasal kesungguhan meneruskan khidmat Allahyarham suami dahulu.

Belum-belum dah kena balun soal iddah dan pengetahuan hukum agama. Sudah defensif. Sudahlah cuba raih simpati, defensif pulak.

Kita harap idea ini menjadi. Memilih wakil rakyat atas dasar simpati, memang tidak berdosa tetapi akan meletakkan calon sendiri dalam tekanan.

Selepas ini apa? Mastura nak bertanding apa? Ketua Wanita Bahagian? Nak jadi Exco Wanita UMNO Malaysia? Semua atas dasar simpati ke?

Arwah ada anak lelaki. Patut fikirkan lebih sempurna. Bukan tangkap muat macam ini

Mei 30, 2016 at 12:16 pm 3 comments

Surat Ke Penjara

Rasa nak menitik air mata baca surat Anwar dari dalam penjara. Sedih. Nampak sangat Anwar sudah menjadi seorang reformis yang dilupakan. Dalam bahasa budak sekarang, ini surat kurang kasih sayang. Surat risau diri akan terus dilupakan oleh kawan-kawan PKR.

Anwar kena realistik dengan keadaan politik. Walaupun sedih dengan keadaan beliau, Azmin hanya melaksanakan jalan politik yang dia anggap betul dan tepat.

Kalau harapkan c, jawabnya PKR sudah lama tenggelam dalam keadaan syok sendiri. Azmin mendekati Mahathir hanya kerana kepentingan politik. Takkan Anwar tak faham? Anwar dulu pun mendekati Mahathir pun di atas alasan yang sama. Jangan bohong. Personal interests.

Jangan bohong lah Anwar nak masuk UMNO, pada ketika itu, atas niat reform dan perubahan. It’s all about climbing the elitist game. Anwar yakin dia mampu melonjak diri di dalam game elitis UMNO. Guna duit rangkaian politik, termasuk Amerika. Melompat lah Anwar di dalam kerangka UMNO.

Tak usah cakap pasal REFORM la Brother Anwar. Geli mendengarnya.

Kalau ada benda yang paling penting untuk direform dan disuntik dengan semangat ‘accountability’ adalah orientasi seksual Anwar. Itu dahulu.

Semua ini tak akan terjadi kalau benda dalam seluar Anwar itu ada semangat reform dan akauntabiliti. Tak akan terjadi.

Malah game politik akan jadi lebih menarik bila Anwar ada benda dalam seluar yang berdisiplin.

Hari ini, sibuk menulis dengan ayat budiman. Konon dia lah manusia paling clean, bersih dan tak ada noda. Pii rah Anwar. Jangan berlagak baik.

Masalah dengan Anwar adalah ketiadaan semangat reform di dalam seluarnya.

If God is all love.
why is being gay harmful?
a sin is not love.

Sengaja blog ini letak poem ringkas mengenai gay. Mungkin Anwar pun boleh refleksi diri dan tengok di mana silap.

Jangan salahkan Azmin dalam gerakan politik mutakhir ini.

Azmin hanya jadi realistik. Bukan pelakon pembantu.

Mei 17, 2016 at 11:54 am Tinggalkan komen

Tuanku Mungkin Sudah Bersabar Terlalu Lama…

Banyak blog, portal yang memainkan isu sama. Kononnya Tuanku Sultan Terengganu kecewa kerana isu ucapan yang dirasakan memalukan Tuanku. Betul ke itu sahaja isunya? Rasanya rakyat kenal dengan Tuanku. Takkanlah semudah itu mahu menarik gelar kerana satu ucapan.

Ini soal pemimpin yang berlagak hebat dan merasakan diri sudah sempurna. Raziff patut sedar diri, dia tidak berada dalam senarai pemimpin utama pun pada suatu ketika. Tapi ada lah pihak tertentu yang menjual namanya, sebagai seorang yang mudah mendengar kata dan tidak akan buat hal.

Tak sampai berapa lama, sudah banyak hal yang timbul. Banyak perkara pentadbiran yang pelik berlaku. Ada pula think tank yang tidak mahu mendengar pandangan pegawai awam negeri.

Ada bilik gerakan khas individu tertentu. Target mahu meletakkan Raziff sebagai salah seorang pemimpin nasional yang hebat.

Negeri belum terjaga elok, sudah ada cita-cita tinggi. Mahu letakkan diri sebagai pemimpin nasional.

Raziff patut muhasabah diri. Cari kelemahan. Bukan nak bergaduh dengan ramai orang.

Jangan berlagak macam awak pemimpin kuat, jika telur sudah di hujung tanduk. Jangan ikut cakap orang KL sangat, sebab mereka tak tahu isu sebenar di negeri.

Insiden ini bagus sebagai ubat kesombongan kepada pemimpin UMNO. Jangan berlagak sangat dengan jawatan. Humble sedikit.

Tengok contoh mereka yang kekal lama. Sebab apa? Sebab mereka tahu jaga adab dan sangat berhati-hati dengan Istana.

April 25, 2016 at 8:30 pm 2 comments

Apa Dah Jadi Dengan Ezam???

Kita tak tahu siapa punya silap, tapi mereka yang pernah hina, ludah, caci dan maki UMNO sebelum daripada ini, memang ada harga yang tinggi dalam pasaran. Luar biasa harga pasaran. Nasib baik, boleh dapat pelbagai jawatan yang ada. Sebab itu, kita tak hairan apa, bilamana orang seperti Ezam, Lokman Noor Adam, Duta Malaysia ke Indonesia (Zahrain) ini ada harga di dalam pasaran UMNO.

Bekas UMNO yang join PKR belum tentu dapat layanan yang sama. Muhyiddin pun, sekarang ini nak dapat jawatan pun susah dalam PKR. Macam-macam orang PKR balun dan hina. Mereka kata Muhyiddin sampah yang tak boleh recycle. Buat rugi sahaja.

Tapi kalau orang PKR join UMNO, mereka permata yang sentiasa dihargai.

Bayangkan, Ezam antara orang utama yang menggerakkan kempen GST untuk kerajaan. Semua di bawah Ezam. Ezam yang beri green light samada kempen itu OK ataupun tidak.

Bayangkan, bekas musuh dibenarkan berada di dalam territory yang sangat strategik. Apa benda yang Ezam tidak tahu di Kementerian. Beberapa mesyuarat strategik pun dia masuk dan dengar pandangan. TS KSP pun anggap Ezam macam kawan rapat. Semua benda dicerita secara open.

Boleh bayangkan, bekas orang PKR diberikan kesempatan handle kempen komunikasi bernilai RM200 hingga RM300 juta? Pernah?

Disinilah baiknya UMNO. Sangat terbuka dan baik hati.

Jika Ezam dan gang ambil 10 % pun dah berapa agaknya untung setiap kempen.

Sekarang Ezam sudah ada ura-ura nak kembali kepada PKR.

Bayangkanlah, seorang yang pernah berada di MoF, makan gaji buta sebagai Senator, dipercayai masuk mesyuarat strategik MoF, EPU, BNM dan sebagainya; hari ini nak masuk pembangkang kembali.

Siapa yang buat kerja background check di Kementerian ini? Siapa yang bertanggungjawab? Bila Ezam berhenti daripada MoF, ada dia sign apa-apa perjanjian untuk tidak mendedahkan rahsia kerajaan?

Blog ini dimaklumkan, antara Pegawai Khas Menteri di Jabatan Perdana Menteri, adalah funder kepada gerakan Kristian/DAP di Lembah Kelang. Siapa yang tahu?

Tahniah jika perkara ini terus berlaku.

April 11, 2016 at 11:24 am 1 komen

Kumpulan Keris 2314 Mahu Zahid Lebih Berani?

Sempat berbual sekejap dengan seorang ahli politik yang aktif dengan kumpulan 2314. Yang tak tahu, kumpulan 2314 ini bekerja dengan visi mahu menang 2/3 kerusi Parlimen pada PRU yang akan datang. Cita-cita bukan main tinggi. Melangit.

Bila ditanya, ada kemungkinan menang 2/3 kerusi Parlimen. Mereka kata boleh dibuat, dengan beberapa syarat yang mesti UMNO buat seberapa segera.

Nak juga bertanya, apa syarat-syaratnya?

i. Mesti ada peralihan sekurang-kurangnya setahun sebelum PRU. Makna kata, kalau nak PRU tahun 2018, 2017 mesti ada peralihan kuasa.

ii. Zahid mesti dinamakan sebagai PM.

iii. Zahid mesti diberikan hak menentukan siapa TPM (tidak terikat dengan perjanjian yang dibuat sebelum ini).

iv. Ekonomi berada dalam keadaan baik.

v. Tidak ada isu dan skandal besar yang lain.

vi. Mereka yang terlibat dengan 1MDB mesti dibawa ke muka pengadilan.

Grup 2314 ini percaya, kalau kelima-lima syarat ini diterima, maka akan besarlah harapan dan kemungkinan BN menang 2/3 kerusi Parlimen dalam pilihanraya akan datang.

Negeri? Negeri tak penting. Yang kita mahu adalah dua pertiga. Itu lebih utama.

Kita kena puji juga mereka ini, sekurang-kurangnya mereka masih yakin dengan UMNO dan BN. Mereka mahu buat kerja dan yakin kewibawaan Boss merek (Zahid Hamidi) akan mengembalikan kegemilangan UMNO/BN.

Mereka juga kata, Zahid ada “senjata tersembunyi” yang akan hanya diumumkan bila berlaku peralihan kuasa.

Akan ada FEEL GOOD FACTOR, akan ada WOW FACTOR – akan ada usaha meletakkan Zahid sebagai Statesman yang tidak pernah disangka-sangka.

Kita jangan pandang enteng kemampuan Zahid Hamidi. Beliau berjaya survive kemelut Mahathir-Anwar, Pak Lah-Mahathir dan Najib-Mahathir. Master politician. Sangat taktikal dalam gerakan politik.

Cells politik Zahid dikatakan paling aktif pada masa ini. Siap pasang jentera di setiap negeri. Control politik Bahagian yang dahsyat.

Sentiasa call Ketua-Ketua UMNO Bahagian hampir setiap hari.

Kita harap mereka berjaya dengan agenda 2314 ini.

Mac 28, 2016 at 9:31 pm 4 comments

UMNO Selangor dan Kurang Peluru

Tak tahu nak menangis atau apa bila Ketua Pemuda UMNO Negeri Selangor merintih kerana tak cukup duit untuk mempertahankan UMNO. Sedih. Miskin sangat Ketua Pemuda UMNO Selangor ini. Macam dah tak mampu nak makan pun.

Apa yang teruk sangat? UMNO Selangor bukan kecil anak. Semua Ketua Bahagian, majoriti lah kita kata, jutawan. Bukan miskin. Takkanlah mereka tak bantu budak-budak Ketua Pemuda.

Selangor ini kurang leader. Yang ada, PM macam tak percaya. PM kena ambil keputusan berani dan tampilkan muka baru di Selangor.

Orang seperti IRMOHIZAM boleh diletakkan sebagai CALON MENTERI BESAR paling wibawa dan dipercayai PMO. Apa salah. Letak sahaja.

Tengok macamana Irmo buat kerja. Bukan macam Noh, sembang lebat, projek rembat.

PMO patut berikan bantuan kewangan maksima kepada Irmo. Bagi dia duit. Bagi dia lebih banyak kedudukan, supaya dia boleh buat kerja dengan lebih baik.

Ini tidak, sikit sangat elaun yang dia dapat.

Kena cari lagi position untuk Irmo. Beri dia peruntukan juta-juta sebulan. Tengok Irmo terbalikkan Kerajaan Azmin Ali.

Mac 24, 2016 at 1:08 pm 3 comments

Berkesankah Annuar Musa Setakat Ini?

Waktu Abang Mad Maslan jadi Ketua Penerangan, macam-macam komplen kita dengar. Abang Mad tak cukup IQ lah. Abang Mad tak cukup sharp lah. Abang Mad banyak cerita pasal diri sendiri lah. Abang Mad poyo lah. Macam-macam.

Sudahnya, dilantiklah TS Annuar Musa sebagai Ketua Penerangan. Dengan harapan, orang pandai bercakap macam Annuar Musa akan selesai semua masalah. Bagi lah isu apa pun, tahu lah Annuar Musa goreng. Memang lumat dia goreng.

Masalahnya, Annuar Musa bukanlah bersih sangat. Macam-macam hal ada dalam closet. Macam-macam. Memang kita tahu, selepas PRU13, TSAM antara yang paling vokal balun PM dalam group Whatsapp. Semua dia balun. Katanya, sebab tak dilantik Menteri, TSAM akan main game balun.

Sekarang bila dilantik, masih lagi balun orang.

Masih lagi pertikai kedudukan Ahmad Maslan sebagai Pengerusi Biro ICT UMNO Malaysia. Kenapa Ahmad Maslan bergerak sendiri dan tak pakai Biro Penerangan.

Pertikai juga kenapa Rahman Dahalan (RD) dapat bajet besar melalui Better Nation, tapi Penerangan tidak diberi.

Pertikai juga, elok dia dilantik sebagai Menteri atas kedudukan sebagai Ketua Penerangan. Mudah nak guna bajet kerajaan.

Merungut tak sudah-sudah. Dapat jawatan merungut. Tak dapat merungut. Tak ada yang baik PM dan kerajaan ni.

Makna nya apa, TSAM ini memang jenis orang kaki balun. Nak kan lebih perhatian dan bajet. Nak duduk tempat tinggi.

Kalau macam ini mentaliti dan daya juangnya, alamat tak baik lah.

Asyik pertikai orang lain, kerja sendiri tak terbuat.

Mac 16, 2016 at 5:08 pm 3 comments

Siapa Taja Ahmad Said?

Sekarang ini, MB Razif kalau nak nafikan ramai pihak tak berpuasa hati dengan dia, mulalah kata ada orang nak jatuhkan. Ada orang taja. Ada orang tak suka dia. Ada orang benci dia. Ahmad Said pun, menurut kata MB Razif, menurut cakap orang.

MB Razif & Co, patut tahu, Mat Said ini lain macam politik dia. Kalau tak suka, dia akan cakap tak suka. Kalau benci pun dia akan cakap begitu. Tak ada nak selindung. Depan-depan dia bagi.

MB Razif & Co patut muhasabah diri, apa kelemahan yang ada. Bukan tuduh orang lain ada penaja dan sponsor. Mat Said bukan miskin nak orang sponsor.

MB Razif & Co kena perhati kelemahan sendiri:-

– Bajet negeri macamana? Cantik?

– Kakitangan awam sokong kerajaan?

– Siapa yang dominasi projek kerajaan?

– Abang siapa yang bermaharajalela di KT?

– Apa status pendidikan negeri Terengganu?

– Exco semua buat kerja bagus?

Sebenarnya, kalau nak banding dengan Mukhriz, Razif ini lebih teruk situasinya. Tak sedar diri menang cukup makan, tapi sombong macam bagus sangat.

Atas kertas, Terengganu dah tewas. Tewas sebelum PRU14 lagi pun. Sebab tak ada kerja buat MB yang berkesan kepada hati rakyat.

Mac 11, 2016 at 1:57 pm Tinggalkan komen

Mukhriz Masih Mahu Bersama UMNO?

Cukup pelik kalau mereka yang pandai balun, hentam, ulas dan kritik YAB Presiden, masih mahu bersama dengan parti yang mereka sendiri tak percaya dan dah benci. Ulang kali berkata, jadi mangsa itu dan ini, konspirasi, orang benci, saya teraniaya dan sebagainya.

Kita boleh guna macam-macam teori. Tapi mungkin kita sendiri pun tak ikhlas bantu parti dan rakyat. Sampai kita pun tak buat kerja. Bila kena terajang, baru lah nak tonjol diri sebagai pejuang.

Cukup pelik, bila kita duduk minum di area Tropicana (PKR HQ), orang semua cakap pasal Mahathir, pasal Muhyiddin. Bagaimana kalau PKR mampu tarik mereka berdua, maka akan banyak bantu parti dan negara.

Mukhriz tak ada orang sebut langsung. Macam tak wujud.

‘Anak Tun M itu satu sen pun tak guna. Kalau ambil, buat rosak parti adalah’. Sampai ayat itu yang keluar. Nampak sangat, kepimpinan tidak dihargai.

Kena ingat, Mukhriz adalah Naib Presiden nombor 4 dalam pemilihan UMNO lalu. Tapi kalau bertanding lagi sekali, rasanya mahu jatuh nombor 18. Tak ada ranking. Tak pandai jaga orang.

UMNO atau parti politik bukannya ANSARA YB Mukhriz ooi. ANSARA boleh lah buat macam Kelab Peribadi. Jaga dua tiga orang. Jaga Sazmi Miah. Jaga Dr Halim. Jaga dua tiga orang, selesai masalah. Ini parti politik.

Sebab itu, ahli politik yang selalu kena *mandi* (ditewaskan) perwakilan ini elok bersara atau cari parti lain. Tak ada harapan dah.

Diri sendiri pun tak terjaga.

Elok Mukhriz pastikan Azimi, Sazmi, Anas, Peja dan kutu-kutu ANSARA lain kaya raya. Cukup lah.

Kawan-kawan PKR HQ kata, Mukhriz ni kalau bertanding dalam PKR, dapat nombor 78 pun belum tentu.

Mac 3, 2016 at 10:11 am 7 comments

Kiriman Terdahulu


Februari 2023
I S R K J S A
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Capaian Umum

  • 75,348,190 Capaian

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 145 other subscribers

Arkib

RSS Berita Terkini – Sodomi II

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aidc Club

  • Anwar Tunjuk Garang Depan Duta Asing
    Kenapa Anwar garang? Sebab dia nak tunjuk kepada kedutaan asing..terutamanya Australia (base Amerika di Asia) yang dia masih hebat berpidato..masih ramai yang terpengaruh dengan retorik2nya.. Kenapa anwar tunjuk hebat ‘retorik’? Sebab itulah skill yang dia ada..retorik semata2..janji sana…janji sini..sekarang janji Dayak baru pula…semuanya tabur janji saja.. […]

RSS Ali Zul

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mohd Saiful Bukhari

  • TRUMP, "THE MOVEMENT", dan Kerajaan Malaysia pada 2050
    President Donald J. Trump. 45th President of The United StatesSempat menonton dan membaca teks ucapan,  Presiden Donald J. Trump sebentar tadi. Ia satu ucapan yang sangat berani dan hebat!Beliau dengan bangga meraikan kejayaan "Movement" beliau dalam menumbangkan Institusi Politik Amerika yang beliau gelar "The Establishment", iaitu kelom […]

RSS Nasionalis 1946

  • Ucapan Presiden UMNO di PAU 2009
    Seawalnya saya ingin berkongsi Firman Allah SWT, dalam surah As-Saff ayat yang ke-4‘Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berjuang di jalanNya, dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti satu ‘bun-ya-nun-marsus’ yakni bangunan yang tersusun kukuh’.Kemudiannya pesan daripada Saidina Ali bahawasanya :‘Sesuatu yang benar dan hak namun tidak te […]

RSS The Unspinners

  • Adakah Destini Berhad Menjadi Ali Baba Untuk China Kuasai KTMB?
    Kesatuan Perkerja Keretapi Tanah Melayu Berhad (RUM) telah membuat lapuran kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) supaya menyiasat usahasama antara Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) dan Destini Berhad.Baca di sini :https://ismaweb.net/2021/03/03/kesatuan-mahu-sprm-siasat-kelulusan-usaha-sama-antara-destini-ktmb/Ianya adalah ekoran dari pengum […]

RSS Malaysian United

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Politik Malaysia

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Politik MAS

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Anwar Aidc

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Perak Today

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Lydia USM

  • Kecoh..? Datuk Ismail Kijo Dapat Surat Akuan Bersumpah Sebagai Hadiah Perkahwinan...?
    Terlebih dahulu nak wish la Selamat Pengantin Baru buat Ketua Umno Bahagian Ampang, Datuk Ismail Kijo.....Cayalah Datuk, bini baru muda giler tuu. Memang muda, baru 25 tahun!Tapi yang tak bestnyer, ada pulak sorang ahli cawangan Umno yang mengaku dirinya dari Cawangan Taman Tasik Tambahan buat Akaun Bersumpah.... Dia kata sebagai Ketua Bahagian Umno, Datuk I […]

RSS Laman Izzs

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Parpu Kari

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Musram Rakuman

  • DANA POLITIK: JANGAN AMBIL TUKUL PUKUL KEPALA SENDIRI
    SEKIAN lama penulis mengikuti perkembangan perjalanan parti-parti dalam negara, hanya pada awal tahun ini, penulis terbaca LAPORAN AUDIT sebuah parti dihebahkan secara umum. Penulis memerhatikan, setiap pilihan raya, banyak parti terlihat berbelanja besar, poster, bendera, billboard besar, pentas ceramah, pemimpin menggunakan helikopter bergerak dari satu te […]

RSS Malaysian Hotest Blog

  • Skin infections: How many common types are there?
    When it comes to skin infections, there are actually quite a few that you should know about. However, this should be common knowledge for any Malaysian student who is pursuing a medical degree or diploma such as a diploma in family medicine Malaysia, there are three common types of skin infections: bacterial, viral, and fungal.  […] The post Skin infections: […]

RSS Kita Gempur

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Negara Kita

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Siput Uda

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Apa yang Tersurat

  • DANA POLITIK: JANGAN AMBIL TUKUL PUKUL KEPALA SENDIRI
    SEKIAN lama penulis mengikuti perkembangan perjalanan parti-parti dalam negara, hanya pada awal tahun ini, penulis terbaca LAPORAN AUDIT sebuah parti dihebahkan secara umum. Penulis memerhatikan, setiap pilihan raya, banyak parti terlihat berbelanja besar, poster, bendera, billboard besar, pentas ceramah, pemimpin menggunakan helikopter bergerak dari satu te […]

RSS Hikayat Seorang Aku

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS My Blog Hub

  • Skin infections: How many common types are there?
    When it comes to skin infections, there are actually quite a few that you should know about. However, this should be common knowledge for any Malaysian student who is pursuing a medical degree or diploma such as a diploma in family medicine Malaysia, there are three common types of skin infections: bacterial, viral, and fungal.  […] The post Skin infections: […]

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zina
    Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zinaBANYAK respons diterima mengenai isu `Anak zina boleh bin kepada bapa' yang menjadi tajuk fokus majalah Al Islam yang sedang berada di pasaran.Beberapa orang memberitahu penulis melalui e-mel, surat dan telefon serta orang tengah bahawa mereka membantah penulis menyiarkan fatwa Dr. […]

RSS Reformasin

  • SPENDA INI MEMBUNUHKU!! - MUSTAFA ALI
    Seorang lelaki miskin akan berkahwin dengan gadis pujaan hatinya, namun dia teringin sekali memiliki spender baru. Kerana ketiadaan wang yg habis dibelanjakan unt hantaran, ibunya dengan sepenuh kasih sayang menjahit sehelai spender dari guni beras.Sebagai pengantin baru, malam pertama yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba. Walau agak segan, dengan rasa agak ya […]

RSS Ahmad Zaki

  • Matahari & Bulan sebenarnya mengelilingi Bumi
    Oleh : Syaikh Muhammad bin Shaleh Al-Utsaimin Dalil-dalil syariat secara lahir mengatakan bahwa matahari mengelilingi bumi, sehingga perputarannya itu menyebabkan terjadinya pergantian siang dan malam di muka bumi. Kita tidak bisa membantah makna lahir dari dalil-dalil tersebut kecuali dengan dalil yang lebih kuat, yang memungkinkan kita, menakwilkannya deng […]

RSS Selamatkan Selangor Darul Ehsan

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Medan Info Kita

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zina
    Cari jalan keluar mengatasi isu anak luar nikah -- Usah zalimi anak zinaBANYAK respons diterima mengenai isu `Anak zina boleh bin kepada bapa' yang menjadi tajuk fokus majalah Al Islam yang sedang berada di pasaran.Beberapa orang memberitahu penulis melalui e-mel, surat dan telefon serta orang tengah bahawa mereka membantah penulis menyiarkan fatwa Dr. […]

RSS Jejak Habib

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS DUN Semarang

  • Lembu dan BABI Saravanan atau Penyamaran..
    Ini kisah terbitan Feb 2010...agar melayu tidak pernah akan lupa...kisah lembu..Semuga menjadi renungan anak BangsaKU....Melayu dan Islam..DIMANA sahaja, dibumi Tanah Melayu ini, orang Melayu akan setiap detik akan menerima penghinaan, thomahan dan dipandang jijik. BETUL?. Mereka hanya berpura suka, sokong, manis muka jika segala keUNTUNGAN berpihak kepada m […]

Paling Popular

  • Tiada