Posts tagged ‘Zaid Ibrahim’

Zaid ni…bila mau padam???

Azmin & Co cukup cepat mengadakan damage control dalam isu-isu yang mempunyai traction mengenai kepimpinan Azmin dalam PKR. Sekarang ini, kecoh apabila Zaid Ibrahim kembali membuat kenyataan-kenyataan yang membuatkan Azmin tak tidur malam. Usaha mengembalikan Zaid ke pangkuan PKR ini bukan isu baru. Memang sudah lama bermain di sekitar SUK dan kediaman Menteri Besar. Untuk mewujudkan ‘balance of power’ di dalam PKR Selangor, kehadiran Zaid memang memberikan advantage kepada team MB.

Azmin bernasib baik kerana kakitangan HQ Parti digunapakai untuk menyerang musuh politik peribadinya. Tak semua pemimpin parti yang ada kekuatan ini. Sebaik sahaja ada riak perubahan politik – Azmin & Co akan mula memikirkan strategi media dan politik bersesuaian. Saifuddin Nasution, Nik Nazmi, Shamsul Iskandar – antara Azmin & Co yang akan menggila mencari media jika ada isu yang berkait dengan masa depan Azmin. Semua ini jadi begitu, kerana Azmin pandai bayar ‘fees’ kepada mereka yang mempertahankannya.

Tengok dalam isu MURTAD yang dikemukakan Izzah. Ada Saifuddin buat kenyataan? Ada? Tak ada. Kalau nak dibandingkan, isu MURTAD dan Zaid ini jauh bezanya. Tapi Setiausaha Agung ambil keputusan untuk membantu Azmin berbanding Izzah. Macamana Izzah tak kecil hati. Ini semua game.

“Saya  boleh mengesahkan bahawa perkara Zaid bertanding di bawah tiket Pakatan  Rakyat tidak dibangkitkan atau dibincangkan oleh Majlis Presiden.

“Beliau tidak menulis atau menyatakan kepada kami secara rasmi niatnya untuk  bertanding di bawah tiket Pakatan,” tambah Saifuddin, yang merupakan  ahli Parlimen Machang.

Oleh itu, katanya, isu Zaid bertanding di  bawah tiket Pakatan tidak timbul melainkan terdapat permintaan rasmi  oleh beliau dan keputusan dibuat oleh Majlis Presiden.

Majlis presiden adalah badan tertinggi yang membuat keputusan dalam pakatan pembangkang yang terdiri daripada PAS, PKR dan DAP.

Soalnya, kenapa Saifuddin macam cacing kepanasan? Kenapa risau dan fobia? Malu – sebab guna duit Zaid banyak waktu pilihanraya; tapi lebih membantu Azmin? Malu kerana banyak terhutang budi; takut tergadai BODY?

Seronok juga tengok Saifuddin menggelabah ni…rupanya si Batak ini tahu takut juga.

Advertisements

November 6, 2012 at 12:54 pm Tinggalkan komen

Mustafa Kamil Ayub kena TIKAM oleh Azmin?

Azmin oh Azmin. Bilalah Azmin nak matang dalam politik. Sejak zaman awal reformasi, orang lain yang kerja keras, kena pukul, kena simbah air sabun, kena hambat FRU, kena menyorok, kena lari rumah, kena kejar SB – akhirnya Azmin juga yang disayangi Anwar. Pelik. Tak apalah, tak usah kita kesalkan hubungan baik Azmin dan Anwar. Biarlah begitu.

Azmin ini pandai politik. Dia akan tikam kalau perlu tikam. Dia akan bentis kalau perlu bentis. Dua orang yang pernah ada angin nak lawan dengan dia dulu, Zaid dan Mustaffa Kamil Ayub, dua-dua kena tikam tanpa sedar. Tahu-tahu dah tergolek. Mus, yang banyak membantu KEADILAN dan PKR sejak awal, sudah secara perlahan menjadi OUTCAST di dalam politik PKR. Walaupun, kalau ikut pandangan Ketua-Ketua Cabang di Perak, bahawa Mus ada potensi menang kalau bertanding di kawasan yang tepat; Azmin tak ambil peduli. Dia bulldoze keputusan sendiri. Merempat Mus.

Azmin punya stail politik memang tak ada MERCY. Sebiji macam Anwar. Jangan lupa, Anwar tikam politik GHAFAR BABA tegak-tegak. Sesak nafas orang tua tu. Azmin buat perangai sama di Perak.

Bayangkan, individu seperti Azmin sangat influential. Bukan sahaja Selangor, Perak dan Sabah juga banyak kena penangan Azmin. Hanya dia seorang yang boleh decide/pilih/buang/letak dan delete nama yang dia tak suka. Power sungguh Azmin sekarang ini.

Ketua-ketua cabang PKR di Perak, Kedah, Selangor dan Sabah mula bercakap sama sendiri. Nama mereka sendiri pun tak diangkat Azmin Ali. Azmin memberikan alasan, ini semua dilakukan atas arahan ANWAR. Senyap semua. Tak boleh kata apa. Anwar cakap macam WAHYU dalam PKR. Tak boleh lawan. Ikut sahaja.

Katanya, Azmin sedang mengintai beberapa kawasan untuk diletakkan rakan-rakan korporat yang banyak membantu Azmin dan Anwar selama ini. Kalau ikut list, ada 13 orang tokoh korporat yang akan dibawa masuk bertanding dalam PRU akan datang. Semua mereka akan diberikan ruang bertanding – dengan beberapa syarat yang ketat.

* Perjanjian untuk tidak meninggalkan parti;
* Menurut disiplin parti dalam semua keadaan;
* Bersedia menyumbang terhadap agenda pengukuhan parti;
* Tidak akan khianat kepada kepimpinan;

Katanya, setiap tokoh yang dibawa masuk dikenakan ‘consultation fees’ oleh Azmin dan gang. Ini termasuk soal pembinaan imej, media sosial, kempen dan bahan cetakan. All in, boleh tahan harganya. Azmin nampaknya dah mula meniaga. Ada horse trading dalam menjadi calon PKR.

Kelompok korporat yang sedang dilatih oleh Azmin ini memang cukup kaya dan berkemampuan. Mereka ada dana yang cukup dan boleh membantu parti. Dalam mesyuarat sehari dengan Anwar di ibupejabat semalam; Azmin hanya bentangkan perkara yang elok-elok. Soal politik tikam belakang dia tak pernah sebut.

Azmin mungkin lupa. Mus pernah berkhidmat sebagai SUPOL TS Muhyiddin pada suatu ketika. Buatnya Mus pusing 360 darjah; melingkup PKR Perak.

Saje la nak tanya Azmin…ada bran bro?

Continue Reading Mac 9, 2012 at 12:34 am 2 comments

Zaid dan Agenda ‘Third Force’

Si tua bernama Karpal Singh pun membuat kenyataan kononnya dia pernah menasihati Anwar bahawa Zaid adalah orang yang tidak jujur dalam politik. Zaid Ibrahim tidak mempunyai kekuatan politik. Zaid tidak mempunyai sebarang kekuatan untuk menarik undi. Kenapa baru sekarang Uncle K sibuk dengan Zaid? Kenapa Uncle K tak pernah cakap bahawa dia BANYAK KALI memujuk Zaid menjadi sebahagian daripada kes liwat Anwar? Kenapa?

Di suatu peringkat; Karpal mengakui kepada banyak pihak bahawa kes LIWAT ini akan menjadi sangat sukar. Ini termasuklah dengan segala laporan klinikal yang ‘impeccable’. Yang tidak ada sebarang cacat. Karpal mengajak Zaid bersama; kerana tidak ada wajah Peguam Melayu/Muslim yang berwibawa di dalam team Anwar; sebelum dimasukkan seorang peguam daripada parti PAS. Sebelum daripada itu, tidak ada yang berani dan mahu.

Karpal sepatutnya beritahu juga kepada masyarakat umum bagaimana dia kecewa; kerana Zaid sampai ke sudah tidak mahu menjadi team Anwar. Zaid tidak mahu terlibat dengan kes yang jijik dan tidak ada kemungkinan menang ini. Setelah berbincang dengan Dr Nik Norzrul Thani; ZICO sama sekali menolak pelawaan Karpal; samada sebagai syarikat mahupun menyediakan peguam terhandal di dalam ZICO. Sampai sekarang, Karpal hanya terpaksa berhadapan dengan kes liwat TANPA sebarang bantuan daripada Zaid Ibrahim.

Anwar kena tahu; bahawa fraterniti guaman ini tidak lah seluas mana. Banyak cerita dalaman yang sampai ke telinga peguam lain. Soal ketidakmampuan melawan laporan klinikal. Bagaimana pakar Australia juga memberitahu bagaimana ‘peluang semakin tipis’ untuk membebaskan Anwar; disebabkan itu jugalah Anwar makin kecewa dan marah dengan Zaid.

Anwar tahu; bahawa Zaid ada kemampuan, kepakaran dan segalanya bagi memastikan bantuan guaman yang Anwar ada – adalah yang terbaik. Tetapi di samping menolak pelawaan Anwar; Zaid pula mencadangkan Anwar berehat daripada parti; dan tumpukan kepada kes mahkamah. Zaid tidak mahu nama baik parti; turut sama tercemar dengan kes liwat yang sedang dilalui.

Inilah sebenarnya punca awal perpecahan Anwar-Zaid. Pelawaan dan arahan Anwar agar Zaid menyediakan bantuan guaman kepada kes liwat; ditolak mentah-mentah. Anwar tidak boleh terima – seorang yang sanggup untuk mengarahkannya ‘bersara sementara’ kerana kes liwat.

Hari ini, Anwar mengatakan Zaid tewas di Hulu Selangor kerana tidak mendapat sokongan Cina? Apakah kenyataan ini betul keseluruhannya? Hakikatnya di peringkat awal penyertaan Zaid ke dalam PKR; Anwar begitu yakin bahawa Zaid mampu menarik perhatian pengundi Cina; kerana kesediaannya menegakkan prinsip dan mengenepikan kepentingan peribadi.

Anwar nak buka cerita Zaid; tapi lupa bahawa Zaid juga banyak TAHU mengenai cerita Anwar. Mari kita tengok; siapa lebih mampu bogel siapa???

Continue Reading November 22, 2010 at 11:50 pm Tinggalkan komen

Mustaffa Pun Tak Puas Hati Brother!!!

9 NOVEMBER 2010

PEMBATALAN DAN PENJALANAN SEMULA PEMILIHAN PARTI KEADILAN RAKYAT 2010

Pemilihan Kepimpinan pusat Keadilan sedang berlangsung sejak 28hb. Oktober 2010. Sehingga kini terdapat 162 aduan atas  kepincangan yang akan menjejaskan integriti dan kredibiliti JPP.

Hari ini saya dan teman-teman akan menyerahkan memorandum bagi mendesak pembatalan dan penjalanan semula pemilihan kepimpinan pusat 2010 kepada Presiden KEADILAN dan Pengerusi Jawatankuasa Pemilihan Pusat (JPP).

Antara lain dalam memorandum ini kami mempersoalkan tentang sistem dan perjalanan pemilihan secara telus yang diperkenalkan pada tahun ini amat jauh menyimpang daripada apa yang diharapkan oleh perwakilan yang meluluskan pindaan Perlembagaan parti dalam Kongres Khas pada bulan Jun 2009.

Kegagalan utama JPP ialah dalam mempertahankan prinsip pemilihan yang bersih, bebas dan adil (clean, free and fair election). Integriti JPP amat dipersoalkan sehingga terdapat lebih 162 aduan yang diantara lain berkenaan tindakan-tindakan ahli-ahli JPP dan pengawas-pengawas pemilihan yang bertindak memihak, berat sebelah malah terlibat dalam penipuan undi.

Kami juga mendesak supaya JPP mengisytiharkan pemberhentian Pemilihan 2010 dalam tempoh 48 jam dari masa penerimaan memorandum ini. Sekiranya tindakan pemberhentian Pemilihan tidak dilakukan dalam tempoh tersebut, kami akan mengambil tindakan yang lebih tegas demi mempertahankan prinsip keadilan.

Saya percaya calon-calon yang bertanding memang bersedia untuk membuktikan parti kita sebagai parti yang bersih, integriti dan demokratik untuk semua rakyat Malaysia.

“KESINAMBUNGAN PERJUANGAN”

“KEMBALIKAN SUARA RAKYAT”

MUSTAFFA KAMIL AYUB

Naib Presiden KEADILAN

Calon Timbalan Presiden KEADILAN

* So, nak kata apa lagi? Nak kata Mus orang Muhyiddin. Nak kata Mus ‘trojan horse’ juga. Hilang akal ke apa? Janganlah nak main alasan budak-budak. Kena siasat apa sebenarnya yang berlaku di dalam JPP.

**Ada Pengurus Pilihanraya yang dah beli rumah ‘CASH’ di Bukit Antarabangsa. Siapa bayar? Siapa sponsor? Berapa peruntukan sebenar yang diberikan kepada JPP?

***Jangan cuba nak sorok tentang segala keburukan yang ada dalam JPP. Semuanya mengenai ‘dollar and cents’ di dalam JPP dan PKR. Hari demi hari, semakin ramai di dalam JPP yang dapat ‘durian runtuh’. Tugas asas: gagalkan Zaid Ibrahim.

November 9, 2010 at 3:29 pm 1 komen

Zaid Ibrahim – Ada Chance

Keputusan pemilihan 2010, peringkat Timbalan Presiden menampakkan potensi yang baik buat Zaid Ibrahim. Walaupun segala macam ‘sekatan, halangan, hurdles’ yang terpaksa dihadapi oleh Zaid; pengundian masih lagi mampu berpihak kepadanya. Nak menang? Masih jauh. Kerana yang sudah melaksanakan tanggungjawab; 68 Cabang masih lagi di kalangan Cabang yang bukan sangat berpihak kepada Azmin. Cabang-cabang ‘dungu’ yang mengikut kata masih belum mengundi. Yang ini, Zaid Ibrahim kena hati-hati. Kalau tidak; banyak juga undi Zaid yang hilang.

Azmin main duit dan ini Zaid tidak perlu risau sangat. Game duit – akan jadi ‘fair’ situation. Zaid boleh lawan. Kedua-dua pemimpin ini, menurut warga PKR – mempunyai ‘bottomless pit’. Ko belanja RM1juta; aku pun boleh belanja RM1juta. Ini penegasan Zaid kepada orang-orang kanannya. Tapi kalau main ‘arahan dan ugut’; bab ini yang Zaid tak berapa nak ada kekuatan.

Suasana di Selangor paling parah. Ramai Ketua Cabang yang ‘terhutang budi; tergadai body’ dengan Azmin Ali. Projek tidaklah besar sangat. Angkat sampah, cuci kawasan Majlis Perbandaran, ada yang ambil pasir; semua ini yang FAIL-nya ada dengan Azmin. Walaupun bukan Exco Kerajaan Negeri, pejabat SUK adalah ‘green zone’ kepada Azmin. Dia boleh masuk ikut suka. TS Khalid sendiri tak mampu nak halang budak-budak Azmin menggila dalam pejabat SUK.

Selangor akan menyaksikan masalah besar buat Zaid. Kena guna segala macam cara nak turun berjumpa dengan pengundi. Jangan tinggal Gombak. Gombak pun Zaid boleh dapat banyak undi. Bukan ramaipun yang suka Azmin. Ramai yang tak suka. Ramai yang benci dengan kesombongan Azmin ini. Malas turun kawasan. Malas berjumpa dengan pengundi. Nak menang?

Azmin akan dimalukan oleh Cabangnya sendiri. Kita tunggu dan sama-sama tengok.

Cumanya, Ketua Cabang yang ‘terhutang budi; tergadai body’ ini akan merosakkan Zaid.

Jangan kecewa; sebab ramai lagi di bawah yang mahukan Zaid menang. Kalau Zaid menang; Anwar akan jadi ‘histeria’ sebab Putera Idaman PKR (Azmin Ali) akan terpaksa melukut di tepi gantang.

Continue Reading November 2, 2010 at 8:41 pm Tinggalkan komen

Anwar Tolak Gaji RPK?

Dalam hubungan politik, mahupun hubungan antara seorang ‘pembayar’ dan ‘pembunuh politik upahan’ seperti RPK – apa yang paling penting adalah nilai RM. RPK tidak mampu hidup senang di London, jika ‘wang’ yang dimasukkan ke dalam akaun seorang individu lain akan berkurangan setiap bulan. Bermula dengan GBP10,000 untuk tempoh dua minggu; gaji RPK dikurangkan sebanyak hampir separuh. Memang deal awal, RPK tidak perlu bertanyakan ‘siapa’ sebenarnya yang membayar gajinya yang sedemikian tinggi. Sebulan GBP20,000 kali 6 dah berapa? Kira sendiri. Inilah jumlah yang memungkinkan RPK hidup mewah dalam buangan dirinya sendiri.

Ramai juga yang terkejut dan terperanjat – kerana dalam satu sesi forum khas yang diadakan di sana; RPK sudah mula berani mempersoalkan kemampuan Pakatan Rakyat melakukan ‘reform’ yang dikehendaki. Sudah hampir 3 tahun; tidak ada sebarang perubahan ‘ketara’ yang boleh dibanggakan oleh kita, tegas RPK. Apakah dengan kemenangan 5 negeri; masih gagal PR melakukan reform yang diinginkan. Apa lagi yang PR tunggu?

Ramai hadirin yang tak tahu, sebelum forum berlangsung – Anwar sudah minum dengan RPK. Intipati; Anwar ingin mengurangkan gaji RPK. Terus mamat itu naik angin. Dia dah membantu banyak; malahan Malaysia Today adalah alat politik Anwar. Apatah lagi nak berlawan dengan Free Malaysia Today yang ditaja oleh Zaid Ibrahim. Anwar menggunakan alasan ‘funding streams’ yang semakin merosot banyak. Anwar tidak mampu lagi maintain ‘high societe’ lifestyle yang RPK nikmati sekarang.

Kepada RPK; kejayaan PR dalam pilihanraya yang lalu mempunyai buah tangannya juga. Bukan sikit. Banyak. Banyak isu yang membuatkan dia mendedahkan kepincangan Pak Lah dan kaum keluarga. Anwar mesti mengotakan janji bahawa dia dibenarkan hidup secara ‘high societe’ selama 5 tahun. Ini janji dan perjanjian syaitan mereka berdua.

Disebabkan itu, RPK sudah mula menggunakan platform bebas untuk mengutuk Pakatan Rakyat dan kepimpinan Anwar.

Sesungguhnya Anwar naik risau juga. Mahukan tidak, banyak rahsia Anwar yang diletakkan di dalam poket RPK. Tersilap langkah; Anwar akan tersungkur.

Anwar kena hati-hati kerana melukakan hati dan merosakkan ‘poket’ RPK. Kena usaha juga untuk cari dana tambahan bagi menentukan RPK tidak menjadi senjata makan tuan. Kalau tidak – mampus.

Anwar menyedari perkara ini dan banyak ‘deal’ baru diuruskan bagi mendapatkan data tambahan buat RPK. Kalau tidak – Anwar terpaksa berhadapan dengan ‘nafsu amarah’ abang RPK yang akan memberontak.

Continue Reading Oktober 4, 2010 at 9:16 pm 4 comments

Anwar Under Pressure?

Dengan apa yang berlaku di dalam PEMILIHAN 2010 pada ketika ini, Anwar memang berada di dalam keadaan yang tertekan. Tersembamnya beberapa orang pendekar Azmin sememangnya telah memberikan gambaran kepada pemilihan kali ini tidak akan menjadi mudah kepada Anwar dan pasukannya. Ini yang pening. Kelmarin di dalam mesyuarat tergempar di Tropicana; Anwar melahirkan kekecewaan yang tinggi kepada Pasukan Pemilihan yang dipimpin oleh kononnya mereka yang neutral. Anwar dapat kesan bahawa individu yang dipilih bagi menjaga pemilihan sendiri sudah mula berpihak kepada pihak tertentu.

Buktinya, Anwar menjerkah Jawatankuasa Pemilihan yang tidak tegas dalam mengawal situasi di Klang. Ini semua tidak wajar berlaku kalau kita profesional.

Malahan, Anwar mencadangkan agar pihak PDRM diminta membantu proses pemilihan. Apakah kali ini Anwar sudah merubah pendirian terhadap pihak PDRM? Kalau sebelum ini, Azmin antara yang paling lantang mengatakan PDRM adalah ‘anjing kerajaan’. Sekarang? Pandai pula nak minta bantuan Polis.

Anwar yang cemas sudah menilai cadangan agar semua mesyuarat cabang dibatalkan dan dimulakan semula. Nasib baik, ianya dibangkang oleh ramai pihak yang mengatakan usaha tersebut akan merosakkan imej pemilihan dan PKR secara keseluruhan. Anwar tidak mampu berkata apa.

Pemilihan 2010 – tidak pernah Anwar menjangkakan akan menjadi begini ‘sukar’ dan menyesakkan. Anwar akui, bahawa ini semua adalah akibat kesilapan membawa masuk Zaid Ibrahim ke dalam PKR. Anwar sendiri tidak boleh control apabila Lembah Pantai mencalonkan Zaid – sedangkan Azmin sudah berulangkali mengingatkan Izzah bahawa pencalonan Lembah Pantai adalah ‘indikator’ penting buat dirinya.

Nasi sudah menjadi bubur. Damage control kononnya mengatakan bahawa Cabang-Cabang lain seluruh Negara tidak mempunyai masalah. Ingin blog ini tegaskan, di dalam mesyuarat khas yang diadakan tempohari, report awal menyatakan ianya perbuatan AHLI PKR sendiri yang tidak berpuas hati. Kenapa waktu jumpa media – Saifuddin sudah terbalikkan cerita kononnya ini semua kerja BUKAN AHLI.

Continue Reading September 28, 2010 at 1:26 pm 8 comments

Kiriman Terdahulu


September 2019
I S R K J S A
« Jun    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Capaian Umum

  • 75,341,920 Capaian

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 146 other followers

Arkib

RSS Berita Terkini – Sodomi II

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Aidc Club

  • Anwar Tunjuk Garang Depan Duta Asing
    Kenapa Anwar garang? Sebab dia nak tunjuk kepada kedutaan asing..terutamanya Australia (base Amerika di Asia) yang dia masih hebat berpidato..masih ramai yang terpengaruh dengan retorik2nya.. Kenapa anwar tunjuk hebat ‘retorik’? Sebab itulah skill yang dia ada..retorik semata2..janji sana…janji sini..sekarang janji Dayak baru pula…semuanya tabur janji saja.. […]

RSS Ali Zul

  • VIDEO: HOW THE FOOD YOU EAT AFFECTS YOUR BRAIN
    When it comes to what you bite, chew and swallow, your choices have a direct and long-lasting effect on the most powerful organ in your body: your brain. So which foods cause you to feel so tired after lunch? Or so restless at night? In this video by TED-Ed, Mia Nacamulli takes you into the brain to find out.Top image: Screenshot from the video.[Source: TED- […]

RSS Mohd Saiful Bukhari

  • TRUMP, "THE MOVEMENT", dan Kerajaan Malaysia pada 2050
    President Donald J. Trump. 45th President of The United StatesSempat menonton dan membaca teks ucapan,  Presiden Donald J. Trump sebentar tadi. Ia satu ucapan yang sangat berani dan hebat!Beliau dengan bangga meraikan kejayaan "Movement" beliau dalam menumbangkan Institusi Politik Amerika yang beliau gelar "The Establishment", iaitu kelom […]

RSS Nasionalis 1946

  • Ucapan Presiden UMNO di PAU 2009
    Seawalnya saya ingin berkongsi Firman Allah SWT, dalam surah As-Saff ayat yang ke-4‘Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berjuang di jalanNya, dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti satu ‘bun-ya-nun-marsus’ yakni bangunan yang tersusun kukuh’.Kemudiannya pesan daripada Saidina Ali bahawasanya :‘Sesuatu yang benar dan hak namun tidak te […]

RSS The Unspinners

  • Titisan Airmata Kesyukuran Di Saat Termeterai Piagam UMNO Dan PAS DI HPU 914
    Firman Allah SWT dalam Al Quran :يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ حَقَّ تُقَاتِهِ وَلَا تَمُوتُنَّ إِلَّا  وَأَنْتُمْ مُسْلِمُونَوَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا ۚ وَاذْكُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَكُنْتُمْ عَلَىٰ شَفَا […]

RSS Malaysian United

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Politik Malaysia

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Politik MAS

  • SMS Fitnah Dan Hasutan
    1. Maklumat risikan, PR akan menang 126 kerusi, BN cuba tipu dgn undi warga asing.Tahankan pusat undi utk pastikan rakyat menang. UNDI PERUBAHAN. ABU!    Sender: +447797990997 (UK, JERSEY TELECOM)    Message centre: +447797706027     Sent: 4-May-2013  Time: 02:16:32 pm2. Berita baik 50%-70% Tentera/Polis telah undi PR. Jangan gentar. Undi perubahan. Mereka b […]

RSS Anwar Aidc

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Perak Today

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Lydia USM

  • Kecoh..? Datuk Ismail Kijo Dapat Surat Akuan Bersumpah Sebagai Hadiah Perkahwinan...?
    Terlebih dahulu nak wish la Selamat Pengantin Baru buat Ketua Umno Bahagian Ampang, Datuk Ismail Kijo.....Cayalah Datuk, bini baru muda giler tuu. Memang muda, baru 25 tahun!Tapi yang tak bestnyer, ada pulak sorang ahli cawangan Umno yang mengaku dirinya dari Cawangan Taman Tasik Tambahan buat Akaun Bersumpah.... Dia kata sebagai Ketua Bahagian Umno, Datuk I […]

RSS Laman Izzs

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Parpu Kari

  • CILI KASI TARUK! NAJIB KENA TIPU NGAN JHO LOW?
    Kebabian apakah yang melanda penyokong2 UMNO yang masih menyokong Najib ni? Semakin banyak Najib bersuara semakin terbukalah akan penipuan dia selama ini. Aku dulu sokong dia, tapi bila dah tahu dia ni penipu dan pencuri, maka aku decide nak jauhkan diri.Pada mulanya aku malas nak usik dia tapi malaun terBANGSAT ni mulut banyak pulak sehinggakan aku hilang s […]

RSS Musram Rakuman

  • INTEGRASI KAUM DI SABAH TERANCAM
    Penulis terbaca melalui keratan akbar Harian Ekspress (Ahad 8 Septerber, 2019) petikan kenyataan Ketua Menteri Sabah- Datuk Shafie Apdal "Saya tidak ingin melihat tanah-tanah di sini (Kemabong) dimiliki orang lain selain kaum Murut"-. Kenyataan seumpama ini secara sepintas lalu seronok didengar, namun mempunyai implikasi yang cukup besar terhadap i […]

RSS Malaysian Hotest Blog

  • Signs that You will Become a Hotshot Photographer
    Signs that You will Become a Hotshot PhotographerThough you might have a college degree now, though you spend a good 4 years to get that particular diploma, there is a good chance you are also good in other things and such things might also be worth pursuing. So, while you are still tied to the continuation of your degree, you … The post Signs that You will […]

RSS Kita Gempur

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Negara Kita

  • Anjuran Ampuh untuk Dapat Ulung Judi Togel Online
    Pemain judi yang mencari togel online umpama jenis judi yang dimainkan, senantiasa mengejar kiat untuk Menjuarai. Sederetan angka yang dipasang pada menu betting, jika tampak di pasaran togel, maka akan membuat Anda mendapat dana keberhasilan yang cukup cukup pada deposit. Agar dapat ulung judi togel, Anda strategis memilih petunjuk yang ada di Web, atau sar […]

RSS Siput Uda

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Apa yang Tersurat

  • INTEGRASI KAUM DI SABAH TERANCAM
    Penulis terbaca melalui keratan akbar Harian Ekspress (Ahad 8 Septerber, 2019) petikan kenyataan Ketua Menteri Sabah- Datuk Shafie Apdal "Saya tidak ingin melihat tanah-tanah di sini (Kemabong) dimiliki orang lain selain kaum Murut"-. Kenyataan seumpama ini secara sepintas lalu seronok didengar, namun mempunyai implikasi yang cukup besar terhadap i […]

RSS Hikayat Seorang Aku

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS My Blog Hub

  • Signs that You will Become a Hotshot Photographer
    Signs that You will Become a Hotshot PhotographerThough you might have a college degree now, though you spend a good 4 years to get that particular diploma, there is a good chance you are also good in other things and such things might also be worth pursuing. So, while you are still tied to the continuation of your degree, you … The post Signs that You will […]

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Reformasin

  • SPENDA INI MEMBUNUHKU!! - MUSTAFA ALI
    Seorang lelaki miskin akan berkahwin dengan gadis pujaan hatinya, namun dia teringin sekali memiliki spender baru. Kerana ketiadaan wang yg habis dibelanjakan unt hantaran, ibunya dengan sepenuh kasih sayang menjahit sehelai spender dari guni beras.Sebagai pengantin baru, malam pertama yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba. Walau agak segan, dengan rasa agak ya […]

RSS Ahmad Zaki

  • Matahari & Bulan sebenarnya mengelilingi Bumi
    Oleh : Syaikh Muhammad bin Shaleh Al-Utsaimin Dalil-dalil syariat secara lahir mengatakan bahwa matahari mengelilingi bumi, sehingga perputarannya itu menyebabkan terjadinya pergantian siang dan malam di muka bumi. Kita tidak bisa membantah makna lahir dari dalil-dalil tersebut kecuali dengan dalil yang lebih kuat, yang memungkinkan kita, menakwilkannya deng […]

RSS Selamatkan Selangor Darul Ehsan

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Medan Info Kita

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Mulut Melayu Realiti

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Jejak Habib

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS DUN Semarang

  • Lembu dan BABI Saravanan atau Penyamaran..
    Ini kisah terbitan Feb 2010...agar melayu tidak pernah akan lupa...kisah lembu..Semuga menjadi renungan anak BangsaKU....Melayu dan Islam..DIMANA sahaja, dibumi Tanah Melayu ini, orang Melayu akan setiap detik akan menerima penghinaan, thomahan dan dipandang jijik. BETUL?. Mereka hanya berpura suka, sokong, manis muka jika segala keUNTUNGAN berpihak kepada m […]

Paling Popular

  • Tiada